• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nolur bir akıl verin

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
25 yaşındayım. Mühendisim erkek arkadaşım hala öğrenci. Ve mezun oldu askere gitti işini kurdu derken 4-5 sene kadar beklemem lazım. Benim ailem sol görüşlü Atatürkçüyüz. Ama onun ailesi aşırı muhafazakar ve kültür farklılığı var. Beni çok seviyo her zor zamanımda yanımda oldu bende onu seviyorum. Ama ailem istemiyor. Anlaşamayız diyor annem o kadar sene bekledikten sonra evlilik aşamasında bi problem olurda ayrılırsanız sen 30una gelmiş olcaksın ama onun açısından bi problem olmaz diyo kısacası ailem istemiyor. ve bir diğer problemde babası. Aile içindeki bir olayı öğrendim ve babasıyla yüzyüze gelmek bile istemiyorum. Sonumuz belli aslında ama vicdan yapıyorum çok üzülcek diye üzülüyorum. Ne yapmalıyım :KK43:

Son düzenleme:
Ne kadar zamandır ilişkiniz var, ayrıldığınızı düşünün bir başkasıyla yapabilir misiniz onu sorgulayın. Cevabınız evetse hiç düşünmeden vicdan yapmadan ayrılın derim ben. Çünkü evlendikten sonra küçük şeyler bile büyüyüp problem olabiliyorken, sizin şimdiden mantığınıza uymayan şeyler var. 4-5sene sonra evlenseniz babasıyla görüşmemezlik edemezsiniz. Benim gördüğüm erkekler evlendikten sonra ailesine daha da düşkün oluyor üstelik. Kültür farklılığı da problem olabilir. Evliliğinizi baltayan problemlerle birbirinizi daha çok yıpratabilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun, aksın gitsin inşallah.

Sevgilinizin görüşü ne peki ailesi gibi mi düşünüyor? Bunları bir test etmelisiniz bence bazı konular hakkında denk geldikçe konuşmalısın. ayrıca ilerde babasıyla konuşmamak gerçekten mümkün olmayacaktır. Birde 4-5 yıl sonraya plan yapmak bana çok mantıklı gelmiyor. Öğrenci olduğunda şöyle diyebilirim siz öğrenciyken ve iş hayatına atıldıktan sonra hayatınızda hareketlerinizde yaşamınızda değişikler olmuştur. Emin olun onun hayatında da bu tip değişikler olucak ki olmalıda bu değişimin sizleri nasıl etkileyeceğini bile bilmiyorken 4-5 yıl sonrasına plan yapmak mantıklı değil.
bu kadar erken acaba evlensek nasıl olur diye plan yapmayın bence sevgilinizden çok siz üzülürsünüz.

Sevgilinizin görüşü ne peki ailesi gibi mi düşünüyor? Bunları bir test etmelisiniz bence bazı konular hakkında denk geldikçe konuşmalısın. ayrıca ilerde babasıyla konuşmamak gerçekten mümkün olmayacaktır. Birde 4-5 yıl sonraya plan yapmak bana çok mantıklı gelmiyor. Öğrenci olduğunda şöyle diyebilirim siz öğrenciyken ve iş hayatına atıldıktan sonra hayatınızda hareketlerinizde yaşamınızda değişikler olmuştur. Emin olun onun hayatında da bu tip değişikler olucak ki olmalıda bu değişimin sizleri nasıl etkileyeceğini bile bilmiyorken 4-5 yıl sonrasına plan yapmak mantıklı değil.
bu kadar erken acaba evlensek nasıl olur diye plan yapmayın bence sevgilinizden çok siz üzülürsünüz.

Ayni fokirde olanlarda anlasamiyor merak etmeyin. Bence annenizin problemi sevgilinizin okulu bitirmemis olmasi ama ailesini bahane ediyor. İki tarafta anlayisli olursa hicbir problem cikmazz

ne kv ler var ki damatlarına kesinlikle onay vermeyip sonradan biricik damadı olmuş. burada önemli olan sizin hisleriniz. aynı kültürden olan insanlar da kimi zaman anlaşamayabiliyor. ayrıca 30 yaş evlilik için geç bir yaş değil ki. siz beklemek istemiyorsanız o ayrı.

25 yaşındayım. Mühendisim erkek arkadaşım hala öğrenci. Ve mezun oldu askere gitti işini kurdu derken 4-5 sene kadar beklemem lazım. Benim ailem sol görüşlü Atatürkçüyüz. Ama onun ailesi aşırı muhafazakar ve kültür farklılığı var. Beni çok seviyo her zor zamanımda yanımda oldu bende onu seviyorum. Ama ailem istemiyor. Anlaşamayız diyor annem o kadar sene bekledikten sonra evlilik aşamasında bi problem olurda ayrılırsanız sen 30una gelmiş olcaksın ama onun açısından bi problem olmaz diyo kısacası ailem istemiyor. ve bir diğer problemde babası. Aile içindeki bir olayı öğrendim ve babasıyla yüzyüze gelmek bile istemiyorum. Sonumuz belli aslında ama vicdan yapıyorum çok üzülcek diye üzülüyorum. Ne yapmalıyım :KK43:
Bence de 30 yaş evlilik için gayet normal bir yaş ama diğer kültür farklılığını yaşayan biri olarak aileler görüşmeyecekse ve siz onun ailesini o sizin ailenizi ne kadar az görecekse o kadar iyi yoksa ortamda bir konu açılsa bile o farklılıktan dolayı sıkıntı cıkıyor bence iyi düşünün derim.

öğrencilikteki hayata bakış açınızla hayata atıldıktan sonraki o kadar değişecek ki... Askere gitsin gelsin acele etmeyin. daha sonra ailenizle tanıştırın. Sizin ortamınızı görsün, en çok yaşanarak öğreniliyor bazı şeyler. Annenize saygı duyarım o ayrı, ama 30 yaş da şu devirde evde kaldığınız anlamına gelmez. Sorunlu bi evliliği erken yaşta yapsanız daha mı iyi? Ayrıca biraz da kaderci olun, hayatın akışına bırakın. Askerlik, iş kurma derken o kadar farklı olaylar yaşayacak ve tepkilerinizi ölçme fırsatı bulacaksınız ki. Yaşayacağınız olaylar sonrası ben bu adamla bir ömür geçiririm de diyebilirsiniz, yok yol yakınken bitsin de diyebilirsiniz. Hiç acele etmeyin.

Back
X