Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...
resimlere bir bakar mısınızperuk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle
Eki Görüntüle 1027296
Eki Görüntüle 1027297
Eki Görüntüle 1027298
yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin
yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor
dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
Canim, butun mesajlari okuyamadim. O yuzden daha once yazilmismidir ve son durumun nedir bilmiyorum. Ayrica cok aktif bir uye degilim, birseyler ararken mesajin cikti karsima.
Ama ben de seninle ayni durumdaydim. Adet duzensizligi, sac dokulmesi, tuylenme, yuksek testesteron, seker hastaligi.. bunlarin hepsi bende de var ve nedeni de Polikistik over denilen bir hastalik. Hormon duzensizliginden kaynaklaniyor. Yakistirmak gibi olmasin tabi ki de ama belki senin de sorunun bu olabilir. Ve benim doktorum ozellikle bu hastalik konusunda uzmanlasmis birisi, uzun yillar cektikten sonra bu doktor sayesinde dogru duzgun tedavi olabildim. Ismi Burak Hacihanefioglu. Google dan arat sitesini bulursun. Mecidiyekoyde muayenehanesi var. Bir gitmekte fayda olabilir.
Merhaba, bahsettigim doktor kesinlikle Polikistik over tedavisinde dogum kontrol hapina karsi. Onun yerine Glukofen (kan sekerini dusurmek icin) kullandim. Cunku Polikistik overde hormonlar dengesiz oluyor. Ozellikle bende testesteron yuksek ve bu dengesizligi etkileyen de Insulin hormonu, Glukofen kullanmaktaki amac insulini dusurmek. yaninda da aldactone ve dilaprost - bunlar sac dokulmesini kontrol altina almak icin. Yillardir cok arastirdim, cok okudum. Yabanci siteleri de takip ediyorum. Polikistik hastaliginda tek bir cozum yok, her kisinin sorunu ve semptomlari farkli olabiliyor. O yuzden kisiye uygun tedavi uygulanmasi gerekiyor. Benim kullandigim ilaclar sana iyi gelmeyebilir. O yuzden mutlaka iyi bir doktora gitmek gerekir. Eger Ingilizcen varsa, yabanci birkac site onerebilirim bilgi edinmek icin. Ozellikle Amerikada bu hastalik cok yaygin, malum cogunluk obez oldugu icin..Merhaba canım .bende pkos hastasıyım.bahsettiğin tüm belirtileri taşıyorum.6 aydır doktorumun önerisiyle diane 35 ve aldactone kullanıyorum.saç dökülmem devam ediyor malesefsana nasıl bir tedavi uygulandı?hangi ilaçları ne kadar süre kullandın? şu an ne durumdasın?benimle paylaşabilirsen çok sevinirim.
saç kıran gibi bir şeyse ona merhem uygulanıyor ama değil sanırım..yani en kısa sürede bi ablanın önerdiği doktora gideceğim şifa bulamazsam takma saça yönelirim artık gına geldi
Kullaniyorum toppik ama hangi bi yeri kapatsin uf napim artik bu da benim kaderCanım benim çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Benim sana önerim toppik adında bir ürün var toz saçına döküyorsun seyrekliği gideriyor. Tabii geçici bir uygulama ama günü kurtarır diye düşünüyorum. En azından dışarı çıkarken daha rahat olursun. Birde hemşire arkadaşımın önerisi olan şampuanın içine doğum kontrol hapı toz haline getirip koyuyorsun ve gün aşırı bu şampuanla yıkıyorsun yeni saçlar çıkıyor. Sen tedavi oluyorsan doktoruna danış yanlış bilgi vermek istemem ama kullananlar var faydasını gördüler umarım sende en kısa zamanda sağlığına kavuşursun
ablacım aklına gelecek herşeyi yaptım cerrahi müdahale hariç saç yok ki ektireyim artık diyorum bi peruk çıtçıt bişey taktırayım ama hangisi iyi olur onu danışmak istiyorum o bitkisel bakımlar veya eczane ilaçları hiç ama hiç işe yaramadı umudu kestim onlardan... zaten kendine gelecek gibi değil saç .. yine resimde çok görünüyor gerçekte heryerler açık açıkendokrin dermatolog hepsine gittim kadın doğumada gittim . yok gençsin yok bişeyin yok yok stres ııvır zıvır saydılar dayanamıyorum psikolojim çok bozuk 4 sene boyunca lisede kızlar dalga geçti şimdi üniversitedeyim hiç derslere gidemiyorum üzülüyorum . abla en büyük derdim saçımda değil şeker hastasıyım :26: ama bari saçım olsaydı bende kızım özeniyorum
Öncelikle annenle durumunu paylaş. Neler hissettiğini bilsin. Genç kızsın, güzel görünmek isteyeceksin tabi ki. Bizlerde seni yadırgamayacağız. Benim iş arkadaşımda aynı dertten muzdarip. Tedavi görüyor ve saçlarında gelişme var. Annenle konuştuktan sonra ilgili bölüme gidip tedavi oluyorsun.. :)
Bazı peruklar var sanki kendi sacın gibi duruyor. Rahat ederim dersen peruk al canım.
Çıt çıt tepe kısmına fayda etmez diye biliyorum.
Tatlım , cıt cıt yerine peruk dusunebilirsin. Cunku cıt cıt veya kaynak sac diplerindeki seyrek goruntuyu kapatmaz. Cıt cıtın tokası , kaynagın boncugı veya keratini gorunur kotu gozukur.
İnanılmaz dogal duran peruklar var imkanın varsa ozellikle asya ulkelerinden gelenler bomba gibi. Benim saclarım uzamıyor, heves edip sipariş ettim yaklasık 25$ gibi bir ucret verdim, gelen peruk cok guzel. Bu boyle cıkınca bir kaç değişik renk ve model daha aldım kullanıyorum.
Tedavine devam ederken bunları kullanabilirsin canım. Madem kafana takıyordun boylece kozmetik kısmını halleder, takıntından kurtulursun.
Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...
resimlere bir bakar mısınızperuk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle
Eki Görüntüle 1027296
Eki Görüntüle 1027297
Eki Görüntüle 1027298
yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin
yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor
dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?