• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Nolur bir şey söyleyin psikolojim darmadağın

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.949
158
Herkese iyi akşamlar hanımlar.

Bende şu sıralar ciddi saç dökülme sorunu var kafayı yiyeceğim. Bugün doktora gittim demir eksikliği ve d vitamini eksikliği var baya. Ayrıca çok kötü beslendim uzun süre.

Şimdi doktor vitamin verdi saçım için karışım verdi bir de deli gibi pekmez yemeyi düşünüyorum. Size sorum ciddi saç dökülmesi yaşayıp tedavi olan, saçları düzelen var mı? Doktor düzelir dedi ama ben protez saçlara bile bakıyorum çok kötüyüm.

Bende şu sıralar ciddi saç dökülme sorunu var kafayı yiyeceğim. Bugün doktora gittim demir eksikliği ve d vitamini eksikliği var baya. Ayrıca çok kötü beslendim uzun süre.

Şimdi doktor vitamin verdi saçım için karışım verdi bir de deli gibi pekmez yemeyi düşünüyorum. Size sorum ciddi saç dökülmesi yaşayıp tedavi olan, saçları düzelen var mı? Doktor düzelir dedi ama ben protez saçlara bile bakıyorum çok kötüyüm.
Doktorun verdiği vitaminleri alın, öğlenleri 15-20 dk güneşlenin, sağlıklı beslenmeye çalışın, özellikle ceviz, badem, fındık vs. Vücut toparlar yakında saç da bi nebze toparlanır ama en az 3 ay gerekir. Pekmezi de günde 1 tatlı kaşığı içseniz yeter

Deli gibi pekmez yiyip sonra da kilodan psikolojiniz darmadağın olmasın
Peki ne yapabilirim, ilaç kullanıcam zaten bir de demir eksikliği için pekmez yiyeyim diyorum hiç sevmediğim halde İnanın şu an kiloyu bile düşünemiyorum yeter ki şu saçlarım toparlansın:KK43:

uzun sure kotu beslendim diyorsunuz sac da bedenimizin bir parcasi beslenmemizden etkileniyor illa ki.siz saglikli ve dengeli beslenmeye dikkat edin. bunu aliskanlik haline getirin. sonra bu durum her ne kadar cok can sıkıcı olsa da hemen duzelemeyecigini unutmayin. biraz zamana ve morale ihtiyacınız var. dogal zeytinyagi ve defne yagi sacinizi beslemeye yardimci olur dilerseniz deneyebilirsiniz

Doktorun verdiği vitaminleri alın, öğlenleri 15-20 dk güneşlenin, sağlıklı beslenmeye çalışın, özellikle ceviz, badem, fındık vs. Vücut toparlar yakında saç da bi nebze toparlanır ama en az 3 ay gerekir. Pekmezi de günde 1 tatlı kaşığı içseniz yeter
Doktor da üç ay dedi. Siz de hekim misiniz yoksa?

Umarım toparlanır doktor düzelir dedi ama belki psikolojimi sağlam tutmak için öyle demiştir bilemiyorum.

Moral bozmak istemem ama benim de demir eksikliği sebebiyle dendi 6 aydır serum, özel şampuan kullanıyorum bunun yanında demir takviyesi aldım ama hala aynı dökülüyor. Saçlarım kalın telli belki tek avantajı bu. Ben de çok üzülüyorum eskiden at kuyruğu yapınca ne güzel gür saçım vardı. Açınca savururdum falan şu an içler acısı :KK43:

Bir de pekmezi dozunda yiyin çok yerseniz bağırsakları bozabilir. :KK53:

Moral bozmak istemem ama benim de demir eksikliği sebebiyle dendi 6 aydır serum, özel şampuan kullanıyorum bunun yanında demir takviyesi aldım ama hala aynı dökülüyor. Saçlarım kalın telli belki tek avantajı bu. Ben de çok üzülüyorum eskiden at kuyruğu yapınca ne güzel gür saçım vardı. Açınca savururdum falan şu an içler acısı :KK43:
Benimki de dalgalı olduğu için iyi kamufle ederdim ama şimdi adamakıllı dökülmeye başladı. Bunun bir de ileride hamileliği falan var şimdiden böyleyse kel kalırım diye korkuyorum deli gibi.

Protez saç falan bile araştırıyorum şimdi biraz da çabuk korkan bir insanım sağlık konularında iyice panik yaptım.

Benim de bi dönem deli gibi saçım dökülüyordu. Öyle böyle değil. Aha dedim kel kalıcam.

Kirpiklerim bile döküldü inceldi allahım :oha:

Tırnaklarım kırıla kırıla kaldı cik kadar :olamaz:

Sonra gittim hastaneye Demir eksikliği. Depolar boşalmış. Doktor sen nasıl ayakta duruyosun böyle dedi

Neyse 6 ay hap kullandım geçti :rapci:

Benimki de dalgalı olduğu için iyi kamufle ederdim ama şimdi adamakıllı dökülmeye başladı. Bunun bir de ileride hamileliği falan var şimdiden böyleyse kel kalırım diye korkuyorum deli gibi.

Protez saç falan bile araştırıyorum şimdi biraz da çabuk korkan bir insanım sağlık konularında iyice panik yaptım.
Ben de doktora gösterdiğimde ve anlatırken sesim titremişti doktor belli yerlerde açılma olmadığını sakin olmamı söyleyip teselli etmişti. Ama azalmayı ben çok iyi farkediyorum iki yıldır. Artık bezdim.

Benim de bi dönem deli gibi saçım dökülüyordu. Öyle böyle değil. Aha dedim kel kalıcam.

Kirpiklerim bile döküldü inceldi allahım :oha:

Tırnaklarım kırıla kırıla kaldı cik kadar :olamaz:

Sonra gittim hastaneye Demir eksikliği. Depolar boşalmış. Doktor sen nasıl ayakta duruyosun böyle dedi

Neyse 6 ay hap kullandım geçti :rapci:
Oh valla biraz rahatladım bu olumlu hikayeyi duyunca. Geçmiş olsun size de .Saçlarınız çıkıp eski haline geldi mi peki?

Bundan 1.5 yıl önce saçım dökülmeye başladı.Cilt doktoru 3 aylık demir ilacı verdi.Kullandim ve son ay cilde iyi geldiği için folik asit de kullandım.Sonra saçım gurlesmedi ama hic beklememe ragmen 1.5 aylık hamile olduğumu öğrendim ve tum depolarim dolmuştu. Siz vitaminleri kullanın.Saca iyi gelmezse de mutlaka ise yarar:anne:

Oh valla biraz rahatladım bu olumlu hikayeyi duyunca. Geçmiş olsun size de .Saçlarınız çıkıp eski haline geldi mi peki?
Tabiki. Hem saçım çoğaldı hem de çok hızlı uzadı 6 aylık dönemde.

Doktor tamam artık tedaviyi tamamladık bittti dedikten sonra bi daha öyle şiddetli saç dökülmesi hiç yaşamadım

Üzerinden dört yıl kadar geçti

Ben de bununla ilgili bir konu açsam mı diye düşünüyordum. Aynı sorun bende de var. Benim saçım zaten oldum olası seyrek, ince telli ve yağlı. Doğumdan üç ay sonra dehşet bir dökme başladı ve beş aydır devam ediyor. Emzimeden kaynaklı olabiliyormus ama bebeğim emmeyi bıraktı ve hala dökülüyor. Mezoterapi diye birşey varmış. İse yarar mı acaba?

Ben de bununla ilgili bir konu açsam mı diye düşünüyordum. Aynı sorun bende de var. Benim saçım zaten oldum olası seyrek, ince telli ve yağlı. Doğumdan üç ay sonra dehşet bir dökme başladı ve beş aydır devam ediyor. Emzimeden kaynaklı olabiliyormus ama bebeğim emmeyi bıraktı ve hala dökülüyor. Mezoterapi diye birşey varmış. İse yarar mı acaba?
Prp ve mezoterapi tarzı şeyleri kafada belli bir yerde açılma varsa yapıyorlar diye biliyorum. Kel kalana kadar devam yani işkenceye.

Pekmez yemek size şekerden başka bir şey vermez ayroca d vit emilimini engeller doktorun tavsiyesine uyun düzenli beslenin.Bir de iyi bir kadın doğum doktoruna gidin pco olabilir hem saç dökülmesi hem depresyon yapıyor cunku

Doktor da üç ay dedi. Siz de hekim misiniz yoksa?

Umarım toparlanır doktor düzelir dedi ama belki psikolojimi sağlam tutmak için öyle demiştir bilemiyorum.
Hekim değilim ama aynı dertten muzdaribim :)) size yaptığım tavsiyeleri kendim uygulayınca dökülme bi nebze azalıyor ve bayağa yeni saç çıkıyor ama ne yaparsam yapayım hiç bi zaman çok gür saçlarım olmadı.

Back
X