• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nolur yardim edin

Hayir kendi sevmiyomus öyle şeyleri yapmasını bilmiyomus ama misafiri gelince biliyo hali olmuyomus yemk yapmaya saatlerce uğraşmıyormuş
Neden sevsin? seven biri varken.
Sizinde haliniz olmasın.. Sizde uğraşmayın, çocuğunuzu bahane edin. Taktik geliştirin duruma göre, kullandırmayın kendinizi..
Eşiniz boşver dediği zaman veremem diyemediniz mi? sesiniz çıksın biraz alttan almayın ezdirmeyin kendinizi.

Kaynanaya yaranacaksınız iyi gelin olacaksınız diye 9 yıl ayrı ev olamamışsınız gitmiş yemeği yapmışsınız orada yemişsiniz şimdi elti gelince zorunuza gitmiş ne bekliyordunuz onca sene tavrınızı koyup evinizde yapıp yeseydiniz böyle yapamazdı eltiniz nasılsa yapıyor diyor kaynananın eli yok mu niye siz yapıyorsunuz..bende yapmıyorum ona hizmet edemem deyin bu kadar

Merabah tek kaldim çok kötü durumdayım napcamı bilmiyorum artik ben 9 senelik evliyim ve ailem ayri sehir disinda oturuyorum ve cok mutlu bi yuvam vardi evimiz olana kadar aile apartmanı bizim kaynanm biz cok guzel di hersey eltim gelene kadar eltim geldikden sonra hic bi is yapmiyo yemeğini yiyip evine çıkıyor hep ben yapiyorum kayinvalidemle konusdugumda o buraya geliyo benim evime gelme diyemem zorla yap diyemem sen yap diyo benimde artik zoruma gidiyo şimdi hamile miydem agriyo söyle boyle diyo kacip gidiyo esimle aram bozuldu artik hic bisey demiyo oda ben biseh diyince olay büyüyo suç oluyo o yapinca yapsn bosver aman diyolar ben yemeklero hazirliyorum esi gelince asa iniyo esi gidincede gidiyo yemegi yiyip ama gezmeye gidip gezdiklerinde hic bisey yok kendi evine misafir geldiginde yapiyo yiyo napiyim simdi ben bana bekle sabret diyolar ama 1 sene oldu dayanamiyorum arti
Hizmetlerini yapmayın...

Şimdi sen gidip orda yemek yapıyorsun elti de gelip iyip icip gidiyor öyle mi , kv 'nin ev işlerini de yapıyormusun ? Yapma ! kv ne diyor bu duruma, sen de istiyorsun anladım kadarı ile orda yapıp yemek ama eltinin tavırlarına kiziyorsun , orasi kv nin evi asil suc kv de , kv de eltine diycek ki bak kizim kadin gelip yemegimizi yapiyor isimizi goruyor ya sende yardim et yada git evinde yap ic ye , eşinin tavrı yanlış arkan da durmuyor valla sabır etme hiç ezdirme kendini hakkını savun ıyi gelin olcam diye en güzel yıllarını harcama , aile binasında yaşıyorum:) kv 'li hemde birde kanıtlanmış bir gerçek söylim sana en çok eşeklik yapan en değersizdir. En çok kendni naza çeken kıymetlidir. Sen basda ipleri sallamısin

Kaynanaya yaranacaksınız iyi gelin olacaksınız diye 9 yıl ayrı ev olamamışsınız gitmiş yemeği yapmışsınız orada yemişsiniz şimdi elti gelince zorunuza gitmiş ne bekliyordunuz onca sene tavrınızı koyup evinizde yapıp yeseydiniz böyle yapamazdı eltiniz nasılsa yapıyor diyor kaynananın eli yok mu niye siz yapıyorsunuz..bende yapmıyorum ona hizmet edemem deyin bu kadar
2 sene oldu buraya geleli ben ayrıydım zaten kiraydaydim yapildi burasi geldik daha yeni düğünü oldu oda geldi yani ben ayriydim esim burda ailesine düştü sorunn yaranmak demeyelim esimle kotu olmamak icin diyelim

Siz kendinizi kullandırmayı seçtiniz, öyle bir düzen kurdunuz diye herkesten aynı şeyi bekleyemezsiniz.
"Ben yapıyorsam o da yapacak" deyip kadını aynı batağa çekmeye çalışacağınıza kendinizi çıkarmaya çalışın. Eşiniz çok istiyorsa gitsin kendisi hizmet etsin ailesine.
Dediğiniz doğru da konu sahibinin demek istediği madem yardım etmiyor yemek yemeğe de gelmesin ki bence bu konuda haklı

Şimdi sen gidip orda yemek yapıyorsun elti de gelip iyip icip gidiyor öyle mi , kv 'nin ev işlerini de yapıyormusun ? Yapma ! kv ne diyor bu duruma, sen de istiyorsun anladım kadarı ile orda yapıp yemek ama eltinin tavırlarına kiziyorsun , orasi kv nin evi asil suc kv de , kv de eltine diycek ki bak kizim kadin gelip yemegimizi yapiyor isimizi goruyor ya sende yardim et yada git evinde yap ic ye , eşinin tavrı yanlış arkan da durmuyor valla sabır etme hiç ezdirme kendini hakkını savun ıyi gelin olcam diye en güzel yıllarını harcama , aile binasında yaşıyorum:) kv 'li hemde birde kanıtlanmış bir gerçek söylim sana en çok eşeklik yapan en değersizdir. En çok kendni naza çeken kıymetlidir. Sen basda ipleri sallamısin
Esim arkamda durmadigi icin bu durumdayim annesine gidip diyemiyo sanki dilli tutuluyo ben evimde yemek yapmak hoşuma gidiyo kocamla yemek yemek zaten ben ayriydim 6 sene 2 sene oldu buraya geleli

Esim arkamda durmadigi icin bu durumdayim annesine gidip diyemiyo sanki dilli tutuluyo ben evimde yemek yapmak hoşuma gidiyo kocamla yemek yemek zaten ben ayriydim 6 sene 2 sene oldu buraya geleli
Kocana tatlı dille anlat de kendimi keriz gibi hissediyorum, işte ağla sızla ama kavga etmeden dertleşir gibi , belki biraz kafasina dank eder. Nerden buluyor eşin bu kadar sizi ezme hattını kv niz çok mu oterite neden eşiniz annesi ile konuşamıyor. Demek ki eşiniz çok ezilmiş aşağılanmış çocukluğun da öz güvensiz bi adam , gücünü de size yettiriyor kolay lokma görüyor. Eltiniz de az değilmiş yalnız, insan misafirliğe gitti evde bile önüne yemek gelince yardim etmek istiyor.

Eşinizin koyması gereken tavrı ve söylemesi gereken şeyleri eltiden veya kayınvalideden bekleyemezsiniz. Eşinizin benim eşim hizmetçi değil burda yemek yapılıp yeniliyorsa herkes yardım edecek yoksa herkes kendi evinde yemeğini yapıp yiyecek demesi gerekiyor hem kardeşine hem annesine. Eşinizle net bir şekilde konuşmalısınız.

Kocana tatlı dille anlat de kendimi keriz gibi hissediyorum, işte ağla sızla ama kavga etmeden dertleşir gibi , belki biraz kafasina dank eder. Nerden buluyor eşin bu kadar sizi ezme hattını kv niz çok mu oterite neden eşiniz annesi ile konuşamıyor. Demek ki eşiniz çok ezilmiş aşağılanmış çocukluğun da öz güvensiz bi adam , gücünü de size yettiriyor kolay lokma görüyor. Eltiniz de az değilmiş yalnız, insan misafirliğe gitti evde bile önüne yemek gelince yardim etmek istiyor.
Bizim burda yada gittimiz yerlerde yapmiyo kendi evinde kendi tarafinda hep konusuyo hem hareketli
Esim biraz kirmak istemiyo sabirli bide izler yani ama bisey diyemiyo

Eşinizin koyması gereken tavrı ve söylemesi gereken şeyleri eltiden veya kayınvalideden bekleyemezsiniz. Eşinizin benim eşim hizmetçi değil burda yemek yapılıp yeniliyorsa herkes yardım edecek yoksa herkes kendi evinde yemeğini yapıp yiyecek demesi gerekiyor hem kardeşine hem annesine. Eşinizle net bir şekilde konuşmalısınız.
Daha bugun konusdum bekle dedi hic bisey demedi sabret biraz daha cocuk doğsun dedi gine ayni olursa diyorum bekle

Daha bugun konusdum bekle dedi hic bisey demedi sabret biraz daha cocuk doğsun dedi gine ayni olursa diyorum bekle
Farkında mısın bilmiyorum ama baya baya eltini kıskanıyosun. Eltin olmasa bile sen yine o akşam eş ailesine yemek verecektin. Altı üstü eltine de bir tabak daha koymuşsun. Eltin doğum yapınca nolacak kayın ailen seni köle gibi kullanmayı mı bırakacak? Kocanın ve ailesinin seni kullanmasının sorumlusu eltin değil sorunu çok yanlış yerde arıyosun. Kızı nerdeyse bir kaşık suda boğacaksın mesajların ciddi anlamda rahatsız edici.

Yani şimdi elin kadınına iş yap denmez. Siz de evinizde hazırlayın bi gün, kv sorarsa da anne benim biraz karnım ağrıyor, hastayım, tansiyonum düştü vs diyip gitmeyin yemeğe. Kocanız isterse anasında yesin.
Böyle böyle bir iki derken şu hergün birlikte yemek olayını kaldırın (kaynanız yaşlıysa hastaysa bir tabak yemek indiriverir eşiniz)

Sabret çocuk doğsun demiş de lohusa kadın çocuğuna mı bakacak sülaleye yemek mi pişirecek? Asıl o zaman alır kucağına çocuğu oturur ki zaten yapması gereken de bu.

Ya ööf size ne milletin çocuğundan? Çocuk doğduktan sonra daha fazla olacak bu durum çünkü lohusa olacak, çocuk bakıyo vakti yok telaşlı olacak. Hamile insanlara hasta muamelesi yapılmasına da ayrı gıcığım herkesin eli ayağı tutuyor kalkıp iki tabak kaldırabilir yani çocuğuna zarar gelmez bişeylerin ucundan tutarsa. Ayrıca gerçekten hamileliği çok kötü geçenler de var ama o insanlar yerlerinden kalkamıyo bırakın yemeğe inmeyi. Lütfen eşinize bunları da anlatın. Ama az önce bir arkadaşın dediği gibi sert tonda kızar şekilde değil, başkasının hizmetini yapmak zorunda olmadığınızı evleniyorsa size güvenerek evlenmediğini vs usulünce konuşun.

Hayir kendi sevmiyomus öyle şeyleri yapmasını bilmiyomus ama misafiri gelince biliyo hali olmuyomus yemk yapmaya saatlerce uğraşmıyormuş
E tamam kadın koca sülalesine yapmak istemiyor demek ki. ben de sevdiklerimi davet edince veya içimden gelince kuş sütüne varana kadar hazırlarım, istemediğim insan gelecekse zor gelir, tarifi unuturum, kekim kabarmaz, böreğim kızarmaz.

Hayir herkes evinde yesin yada ben yapiyosam ona inme kizim bak kimse senin arkani nazini cekemz toplayamaz desin ben onun gibi yukari ciktim kavga cikti ama o cikinca sikinti yok herkesin eli ayagi var
Kaynınız hatta sizin eşiniz bile eltinize değer veriyormuş. Ezilmesine iş yaptırılmasına engel oluyormuş ki yiyip içip eve gelmesine bir şey demiyormuş. Ama sizin eşiniz sizin bunu yapmanıza kızıyor. Annesine babasına hizmet etmesi evde dört dönmesi gereken kişinin siz olmasına karar vermişler.
Siz de eltinin arkasından dedikodusunu yapıp kayınvalideye şikayet ediyorsunuz, o bile gelme diyemem gitme de diyemem sen buradasın yap işte diyormuş. Siz gerçek misiniz yoksa sosyal deney mi yapıyorsunuz?

Bizim burda yada gittimiz yerlerde yapmiyo kendi evinde kendi tarafinda hep konusuyo hem hareketli
Esim biraz kirmak istemiyo sabirli bide izler yani ama bisey diyemiyo
Siz eşinizi kırmak istemiyorsunuz, eşiniz anne babasını kırmak istemiyor, kaynınız eltinizi kırmak istemiyor... Ne güzel dünya. Kimseyi suçlamayın hatalı bulmayın. Bütün sorunun kaynağı sizsiniz. Demek ki yapmayınca gitmeyince veya yiyip içip elini bir şeye sürmeden tertemiz eve geri gidince kimse bir şey demiyor. Siz kocanızı kırmayın ama o size hizmetçi muamelesi çeksin. Anne babaların evine gidilir yardım edilir arada bir. Yaşlıdır temizlik, alışveriş yapamaz, gözü az görüyordur bir kaç kap yemek yapılır buzdolabına konur ama her gün sabahtan akşama kadar annemin babamın işini göreceksin, gitmezsen veya erkenden eve çıkarsan kızarım ha diyen kocanızı kırmamaya devam edin. Bakın bu da bir meziyet herkes yapamaz çünkü. Hiç eşinizin karşısına geçip NEDEN diye sordunuz mu? Neden sizi hizmetçiliğe layık görüyor?

Kocanız diyormuş ki hele bir çocuk doğsun.
Çocuk doğduktan sonra, hele bir ele avuca gelsin, ondan sonra diş çıkarsın, ondan sonra bir ayaklansın, ondan sonra bir konuşmaya başlasın..............hele bir okuma yazmayı öğrensin....... hele şu sınavları atlatsın............hele bir mezun olsun.....
İnşallah sizin ömrünüz yeter eltinin yola geldiğini görmeye.

Back
X