• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nolurrr bakın konuma çok önemli!!!!!

birde bana gelen herhangi bir icra kağıdı falan da yok gelmiyormu artık

Kanunen İHBAR etmeleri şart diye biliyorum.Usule aykırı...,
,sen kalk bankaya git ...müşteri temsilcisi ile konuş.bu arayan kimdir...in midir cin midir?parayaı niye ona vericen Allah allah...

anlamadım bir karışıklık var...sakın anlamadan para teslim etme...eline makbuz ,evrak,kağıt parayı teslim aldıgına dair resmi ,basılı evrak vermesi şart...sakın...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar

acil yardımınıza ihtiyacım var dün gece hiç uyuyamadım. Hemen konuya geçeyim.
Bugünlerde sıkıntımızın fazlaca olduğunu çoğunuz biliyorsunuz.
Benim bir bankadan eksi hesabım vardı. Onu kullandık tabi sıkıştığımız için onu ödemeye ne zaman kaldı ne para. Neyse geçen ay avukat aradı 600 tl sini yatırdık. Geçen gün avukat yine aradı kalanını yatırman gerekiyor dedi ki kalanı dediği faizi (eksi hesap limitim 600 tl idi zaten) 600 yatırmadan önce 150 tl falan yine yatırmıştım bankaya onlar borca hiç sayılmadı.
Neyse avukat kalanını yatır dediğinde dedimki tamam borcumu kabul ediyorum ödemek te istiyorum ama ayın 1 inden önce ödeyemem bunu size.dedim. Vay efendim kadın açtı ağzını yumdu gözünü zaten senin yatırmaya niyetin yok ta bilmem nede beni konuşturmuyor hiç bir şekilde dün de annemin evine icra memurlarını göndermiş annem kadın şok tabi. Allahtan giden adam insaflı çıkmışta birşey yapmamış beni aradı. Konuştuk dedimki tamam borcum var ödicem ama sıkışığım neden halden anlamıyorsunuz dedim. Adamcağız ablacım inan 600 ti için kapıya geldiğime bile utandım dedi sen bi şekilde bul yatır bide avukatlık parası ödeme dedi.
Kızlar allah aşkına ne yapayım ben kurban olayım bi yol gösterin ben ssk lı çalışıyorum yani çalıştığım yer belli maaş haczi neden uygulanmıyor da eve icraya adam gönderiyor böyle bi hakları varmı.. acil fikirlerinize ihtiyacım var.

normalde maaşına haciz koydurabilirler ama hukuki durum da önemli tabi bilmediğimiz maddeler olabilir kanunda. zaten alacağını kimse bırakmaz maaşına haciz koydurabiliseydi bence ilk önce onu denerdi. bir avukatla neden görüşmüyorsun. görüşmek için senden ücret almazlar. en sağlıklı yol bu.

Eve gelen kişiler herhangi bir dosya numarası falan bırakmamışmı ??
Annenizin evine geldiine göre haciz ,,adres kaydınız hala o adreste görünyor olabilirmi. Bu durumda siz yokken
daha önce gönderilen evrakları anneniz almış olabilirmi ??
Eve gelen icra memurları ise ayın 1 ine kadar tekrar gelceklerini sanmıyorum. Muhtemelen tutanak tutup gitmişlerdir
Bu durumda avukat ile ayın 1 inde ödeyeceğinize dair anlaşabilirsiniz Maaşınız söz konusu ise oradan almak tabiki
avukat açısından daha iyidir.Ama maaşınızın 1/4 ü 600 TL etmiyor ise sizi sıkıştırarak bir kaç ay uğraşacak yerde
bir anda alıp dosyayı kapatmayı tercih etmek istemiş olabilir.
Geçmiş olsun bu arada ....

Son düzenleme:
kızlar şimdi eniştemle konuştum kendisi ağır ceza reisi konuyu anlattım o bile şaşırdı duruma :) avukatın numarasını verdim arayacak şimdi mafyamıymış bunlar bakalım neymiş dedi haber bekliyorum ondan

eniştem avukatla konuşmuş kadın önce ona hakaretler etmiş sonrada beni arayıp çemkirdi ne terbiyesizliğim ne yalancılığım kaldı ne yapabilirim kızlar inanın çok sinirliyim bildiğiniz gibi değil

canım 100 lirada olsa borç banka verdiyse avukata olay bitiyo avukata gitmeden bankayla halletmen gerekiyodu benim bankaya 1000 lira borcum vardı bankaya banka aradı hemen gittim anlaştık parayı 3 taksite boldu ama ben anında hallettim yoksa avukata gidecek ve bişey satmak zorunda kalacaktım bu tip durumlarda anında yapmak gerekiyo avukat anlayışlıysa belki olur bence avukatın burosuna git telefonla olmaz bu işler

Avukata intikal etse de dosya,şubeye gidip konuşur durumunu izah ederse şubenin insiyatifine kalmış.Sonuçta borcu avukatada verseler,yapılandırmayı banka yapıyor.Yani iş banka da bitiyor.

Back
X