Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

algelt içimi okdr rahatlattınkı tesekkur edıorum. ben 10 temmuzda norlevoyu kullandım ve delı gbı beklıyorumkı kanamam olsun dıye :S bugun 7.gunum hala regl olmadım cok korkmaya baslamıstım umarım dedıgın gbidir .. 2 temmuzda regl olmustum bıttıkten 3 gun sonra yanı 10 temmuzda ılşkıye grdım ve aynı gun ılaç kullandm. sımdı normalde regl olmama daha cok var :S nasıl beklıcem bılmıyorum. sızce ne zaman test yapmalıyım kesın sonuc alabılmek ıcın?

yeniden merhaba herkese.. bişey paylaşmak istıyorum. dün kahverengi kahverengi lekeler halinde akıntılar geldi, bugunde tam olarak kanama denmesede kanamaya benzer damla damla bişiler geldi. norlevoyu 10 temmuzda kullanmıstım bugun 17 temmuz. bu normal mi acaba? bide hala hamile olma riskim var mı? cok korkuyorum beni bılgılendırın lutfen ..

ve senin sorunun cevabı da adet kanamanı ne zaman bekliyosan kanamanın o zaman olması gerekir. Uzmanlar öyle söylüyor. Eğer bu akıntılar devam devam ederse özellikle kokulu olursa bi uzmana danış derim.

Benim gibi ilk defa kullanan acemiler için paylaşma gereği duydum arakadaşlar. 16 temmuzda ilişkiye girdim ve 24 saat içinde norlevoyu prospektüsünde yazdığı gibi 2 tablet birden aldım eczacım bana 12 saat arayla almamı söylemişti ama ben yinde prospektüse güvendim. Normalde regl günüm 20 yada 21 ındeydi ve 21 temmuzda regl oldum. Ilk önce kahverengi lekeler halinde kanamam geldi ve daha sonra normale döndü. Bugün 3.günüm ve 3 gün boyunca normalinden çok fazla ağrı duydum, mide bulantısı da cabası ve regl günümden bir gün evvel karnımda duyduğum ağrılar. Bundan sonraki dönemlerim de böyle mi geçecek diye korkuyorum.kan testi hemen sonuç veriyor veriyor diye duymuştum.ilişkimden 4 gün sonra kan tahlili yaptırdım negatif çıktı. şimdi kesin olsun diye regl bitmesini bekliyorum idrar testi yapıcam. Arkadaşlar herkeste aynı etkileri gösterecek diye birşey yok ama norlevo bana çok kötü 3 gün geçirtti. Kısacası eğer çok çok zor durumda değilseniz kullanmayın derim. Sağlıklı günler.....

ya bende mayısta kullandım.haziranda adtein 4 gün geçikti ama oldum..temmuzdayız ve ben adet olmadım..adetim de 13 gün geçikti..gebelik testi (-)..acaba ilaç yüzündenmi

çok idrarım geliyor ben mecburen geçen hafta 2 tane aynı anda aldım

ben de birşey soracağım. 10 temmuzda norlevo kullandım 18 temmuz gibi adet gördüm normalde adet zamanıma vardı daha. ve bugün 30 temmuzda da kanamam oldu. adet sandım ama sadece ilk adet başlangıcı gibi koyu kırmızı kanama dışında bi kanama olmadı. sizce bu hormonal dengesizlikten olan birşey midir? ertesi gün hapları hormon sonuçta. yara olabilir mi diye araştırdım herhangi bir yanma ağrı yok bende. sizce nedir uff umarım kötü bi durum değildir

bende kullanmak zorunda kaldım bende kanama olmadı ve adetim normalinden sadece 3 gün önce geldi.. adetim aynı periyotda 2 aydır düzenli bir şekilde gelmeye devam ediyor..

Norlevo Ertesi Gün Hapı :

ılaç kutusunda iki hap bulunmaktadır. Kutuda bulunan ilk tabletin korunmasız girilen ilişkiden sonra hemen alınması gerekir. ılacın korunmasız cinsel ilişki sonrasındaki, ilk 72 saat içinde mümkün olduğunca çabuk alınmalıdır. Norlevo ilacının mide bulantısı, kusma, meme hassasiyeti, baş ağrısı, karın ağrısı, damla halinde kanama gibi yan etkiler görülebilmektedir. Norlevo etkisini ( gebelik, doğum, ovulasyon, kadın doğum, hafta hafta gebelik, sezeryan, yumurtlama günü, kanama, hamilelik ) yumurtlamayı geçici engelleyerek gösteriyor. Ayrıca, sperm ve yumurta hücrelerinin birleşmesini ve döllenmiş yumurtanın da rahim duvarına yerleşmesini engelleyebiliyor.
NORLEVO PROSPEKTÜSÜ

KULLANIM ŞEKLı VE DOZU :
Gerekli doz tek seferde alınan iki tablettir. Tek seferde alınan iki tablet korunulmamış ilişkiden
sonra mümkün olan en kısa zamanda (mümkünse 12 saat içinde) veya en geç 72 saat içerisinde
alınmalıdır.

UYARILAR VE ÖNLEMLER :
Ayda bir kereden fazla kullanılmamalıdır.
Sadece acil kontrasepsiyon için kullanılmalıdır.
Dış gebelik riski olan hastalara (önceden salpenjit veya ektopik gebelik geçirenler) önerilmez.
Ektopik gebelik implantasyonunu ne ölçüde engellediğine dair bilgi yoktur. Bu nedenle kanamanın
meydana gelmesi ektopik gebeliğin olmayışı olarak algılanmamalıdır.
Ağır hepatik yetmezlikte önerilmez. Crohn hastalığı gibi ağır malabsorbsiyon sendromları
etkinliğini azaltabilir.
Hasta iki tabletin alınmasından sonra 3 saat içinde kusarsa hemen yeniden iki tablet alması
önerilir.
Norlevo alınımından sonra menstruel periyodlar genellikle normal miktarda ve beklenen
zamandadır. Bazen birkaç gün önce veya sonra olabilir. ılk ilaçsız periyotta hasta adet görmezse
gebelik olasılığı ekarte edilmelidir.
Aynı siklus içinde tekrarlanması önerilmez çünkü bu hem hastaya yüksek dozda hormon
yüklemekte hem de siklus düzeninde ağır bozukluk meydana getirebilmektedir. Bir siklus içinde
bu metodu tekrarlayan hastalara diğer doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi verilmelidir.
Bu yöntemin uygulanması cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklara karşı alınması gereken önlemlerin
yerini tutamaz.
Gebelik ve laktasyonda kullanımı:
Gebelik Kategorisi X’ dir.
Önceden oluşmuş gebeliklerde endike değildir ve olan gebeliği ortadan kaldırmaz. Epidemiyolojik
çalışmalar fetus üzerine progestinlerin advers etkisini göstermemiştir. Anne sütüne geçmektedir.
Bu nedenle tablet alımından önce emzirme önerilir ve tablet alımını takiben en az 6 saat süt
vermemek önerilmektedir.
Araç ve makine kullanmaya etkisi:
Araç ve makina kullanmaya etkisi bildirilmemiştir.

YAN ETKıLER / ADVERS ETKıLER :
En sık görülen istenmeyen etkiler; bulantı, karın ağrısı, başağrısı, halsizlik, baş dönmesidir. Bu
etkiler genellikle Norlevonun alınmasından 48 saat sonra kaybolur. Meme hassasiyeti, damla
halinde veya düzensiz kanama bildirilmiş olup gelecek periyoda kadar sürebilir.
BEKLENMEYEN BıR ETKı GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
bu konu ilginizi çekebilir: ertesi gün hapı ile ilgili merak edilenler.

arkadaslar bnde bişi sormak istiyorum ben norlevoyu ayın 25. de kullandım aynı anda 2 tablet olarak. ayın 30 da faln bnden kahverengi akıntılar gelmeye başladı 2-3 damla kan ile birlikte. normal adetim ayın 17.sinde test yaptım negatif cıktı. sizce ayın 17 sini beklemeli miyim yoksa hemen mi doktora gitmeliyim:kedi:

Doktora ne için gideceksiniz? Olması gereken olmuş, kan gelmesi normal.. Önümüzdeki ay adetiniz gecikebilir, bu da normal.. Paniklemeyin gecikirse..

Papatya0707, kullandığınız ilaç hormonlarınızı etkilediği için kanamalarınızda düzensizlik olması normal..

merhaba arkadaslar... ben adetimin bitmesinden iki gün sonra norlevo aldım. ve ilacı aldıktan 5 gün sonra tekrar regl oldum.kanamam aşırı derecede fazla ve 3 gündür bu şekilde. kötü birşey olmasından korkuyorum. bu kanama ne zaman kesılecek uzun sürer mi? ne olur acil cvp yazın... tesekkurler..

ben de adetimin bittiğinin ertesi günü kullanmıştım ve kusmaktan bütün gece uyuyamamıştım hatta 2-3 kg vermiştim 3-4 günde...içtikten 5 gün sonrada lekelenme şeklinde kanamam olmuştu..ama daha sonraları kullandığımda bulantı falan olmadı lekelenmede olmadı normal adet günümde regl olmuştum...

Merhaba arkadaşlar erkek arkadaşımla tam ilişki yaşamadık ama içime girip çıkmasıyla bir anda oldu daha öncede böyle gebe kalma olayları yaşadığımdan hemen gittim norlevo aldım. adetim 28 temmuzda oldu biz 10 ağustosda bunu yaşadık . sonrasında ne 3 gün nede 5 gün sonra bi kanama oldu nede bu ay olcak adetim 18 ağustos adetim hala olmadım acaba hamilemiyim??? yardımcı olursanız çok sevinirm ne yapmam gerekiyor lütfen yanıtlayın...

10. saatte kullanmıştım.5 gün geçti ne yan etkisi oldu ne kanamam hem de normal adet dönemim geçti 2 gün. off biri akıl verse, normaldir deseee?????

lütfen bana yardımcı olun ben bu ay ayın 25 inde adet görmem gerkiyor fakat 2 - 3 önceden başlayan kahverengi akıntım var .. 15 gün ilişkim sonrası norlevo kullandım acaba bunun sebebi nedir ? adetmi olucam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…