• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal bi anne bunu yapar mi?

Cok istiyorum ayrilmayi hatta puanlarim iyi olmasina ragmen kotu yere bile gidebilirdim, ama gidersem kardeslerim var burda onlarsiz duramamki ben aklim hep onlarda kalicak hic degilse ben biraz destek oluyorum onlara ne yapsam olmuyo cok kotuyum
kiyamam canim yaa :( gitsen dert gitmesen ayri dert... ne diyecegimi bilemiyorumm.kalsan 4 yil daha o ortami cekeceksin gidersen dd kardeslerinde aklin kalacak gercektsn cok zor bir secim.. sen hic annenle muhattap olma seni sinir etsende duymamazliktan gelmeye calis kuzum....

Aramaz olurlar mı. :60: kötü şeyler oldu tabi.
Aslında cesaretli değilim ama artık son günlerde acile götürüyorlardı beni sakinleştirici için. Tahammülüm kalmamıştı. Başka olaylar da vardı ailede. Bi kardeşim var. Çok üzülerek bıraktım ama psikolojik bütün yük benim üstümdeydi. Ben gidince annem daha normal oldu. Bana dayanıyordu artık daha dirayetli olmaya başladı.
Şimdi ne cesaret diyorum ben de. Na daha fazla kalsaydım sonum tımarhanelikti.

Cok sukurki duzelmisler ama, sizde cok zor seyler yasamissiniz allah bidaha yasatmasin inşallah.
Siz oyle diyince bende dusundum suan:))) ama benimkiler asla affetmezler
Insallah bizde kendi yuvamizda mutlu huzurlu oluruz :))🌹🌹

Cok sukurki duzelmisler ama, sizde cok zor seyler yasamissiniz allah bidaha yasatmasin inşallah.
Siz oyle diyince bende dusundum suan:))) ama benimkiler asla affetmezler
Insallah bizde kendi yuvamizda mutlu huzurlu oluruz :))🌹🌹
İnşallah cnm, benimkiler beni yargılayacak durumda değillerdi pek. :) normal koşullarda sağlıklı bir şey değil tabii. İnşallah yuvanda mutlu olursun.

Allahtan okula gonderiyolar evet oda olmasa kafayi yerdim heralde. Amin cok tesekkur ederim insallah sizde suan huzurlusunuzdur

Cnm allaha sukur cok huzurluyum.ama ailemle degil.bizim gibiler neyapar ya elinde imkani varsa okur okutmuyolarsa evlenir binebze kurtulur.ben ikinci secenegi secenlerdenim baska alternatifim olmadigi icin.ama sansliyimki esim beni dunyanin en kiymetli insani gibi hissettiriyo oda olmasa napardim bilmiyorum

kiyamam canim yaa :( gitsen dert gitmesen ayri dert... ne diyecegimi bilemiyorumm.kalsan 4 yil daha o ortami cekeceksin gidersen dd kardeslerinde aklin kalacak gercektsn cok zor bir secim.. sen hic annenle muhattap olma seni sinir etsende duymamazliktan gelmeye calis kuzum....

Okadar zorki zaten buyuzden ben annemle o sormadikca yada gerek kalmadikca konusmamaya calisiyorum ama annem zaten biseyler buluyo yok yere kavga cikariyo malesef mumkun olmuyo pek ona soyluyorum anne bukadar kucuk biseyden huzursuzluk cikarma diye ama ozamanda kendini haksizliga ugramis hissediyo daha cok kopuruyo, bilemiyorumki bende napicagimi sasirdim gerçekten cok zor bi secim insallah hayirlisiyla meslegimi elime alirimda kendimide kardeslerimide rahat ettiririm , cok naziksiniz gerçekten tesekkur ederim dusundugunuz icin 🌷🌷

Cnm allaha sukur cok huzurluyum.ama ailemle degil.bizim gibiler neyapar ya elinde imkani varsa okur okutmuyolarsa evlenir binebze kurtulur.ben ikinci secenegi secenlerdenim baska alternatifim olmadigi icin.ama sansliyimki esim beni dunyanin en kiymetli insani gibi hissettiriyo oda olmasa napardim bilmiyorum
Ne guzel ne mutlu size hem suandada okuyabilirsiniz, allah bozmasin insallah 💟💟 mutlu bi yuvayi hakettigimizi dusunuyorum

hiç normal bi anneye sahip olmadığım için normal nedir bilmiyorum ama huzuru o evden çıkınca buldum ,okumaya çıktım bir daha dönmedim. hayatımda yaptığım en iyi şey diyebilirim.

Okadar zorki zaten buyuzden ben annemle o sormadikca yada gerek kalmadikca konusmamaya calisiyorum ama annem zaten biseyler buluyo yok yere kavga cikariyo malesef mumkun olmuyo pek ona soyluyorum anne bukadar kucuk biseyden huzursuzluk cikarma diye ama ozamanda kendini haksizliga ugramis hissediyo daha cok kopuruyo, bilemiyorumki bende napicagimi sasirdim gerçekten cok zor bi secim insallah hayirlisiyla meslegimi elime alirimda kendimide kardeslerimide rahat ettiririm , cok naziksiniz gerçekten tesekkur ederim dusundugunuz icin 🌷🌷

Rica ederim canim keske elimden birsey gelsede yapsam :/ bu tarz durumlara cok uzuluyorum :( cok dogru dusunmussun hayirlisiyla meslegini eline al sonra kardeslerinide o evden kurtarirsin.. sabretmekten baska caren yok kuzum... en azindan baban destek olsa daha iyi olurdu.. anladigim kadariyla sen ve kardeslerin varsin babaciginda destek olmuyor :/ ayrica kardesler arasinda buyuk olmakta zor abin veya ablan olsa daha rahat hissederdin suanda butun sorumluluk sende gibi... :( aynen kuzum sen hic sıkma canini ne derse desin aldiris etme. Istedigi kadar hakaret etsin kendi soyleyip kendi isitsin...boylelere ne yapsan yaranamazsin agzinla kus tutsan da bir sey bulurlar...annecigin kotu gunler geciriyorsa bunu sizlerden cikariyordur bu sekilde disa vuruyordur

Son düzenleme:
Bence şehir dışında bi üniye gidin mutlaka, ne uzak ne yakın olsun, hani haftasonu kardeşlerinizle görüşürsünüz destek olursunuz o açıdan. Mesela ist teyseniz, sakarya gibi, o uzaklıkta şehirlere gitmenizi öneririm.. Kardeşlerinizi düşünüyorsunuz elbette onlara üzülüyorsunuz ama hep beraber bu acıları çekerseniz, birbirinize iyi yönde hiç destek olamayacaksınız, hem sen kurtulursan o evden, onlar da bunun mümkün olduğunu görüp iyice çalışırlar ve iyi ve uzaktaki bi üniyi tercih ederler..

Gerçekten çok zor bi durum şu mübarek ayda dua et, ne diyeceğimi bilemedim gerçekten canım :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
hiç normal bi anneye sahip olmadığım için normal nedir bilmiyorum ama huzuru o evden çıkınca buldum ,okumaya çıktım bir daha dönmedim. hayatımda yaptığım en iyi şey diyebilirim.
Onlarda degisiklik oldumu peki uzak kalinca ozledilermi, farkina vardilarmi yaptiklarinin
Allah huzurunuzu bozmasin insallah

Rica ederim canim keske elimden birsey gelsede yapsam :/ bu tarz durumlara cok uzuluyorum :( cok dogru dusunmussun hayirlisiyla meslegini eline al sonra kardeslerinide o evden kurtarirsin.. sabretmekten baska caren yok kuzum... en azindan baban destek olsa daha iyi olurdu.. anladigim kadariyla sen ve kardeslerin varsin babaciginda destek olmuyor :/ ayrica kardesler arasinda buyuk olmakta zor abin veya ablan olsa daha rahat hissederdin suanda butun sorumluluk sende gibi... :( aynen kuzum sen hic sıkma canini ne derse desin aldiris etme. Istedigi kadar hakaret etsin kendi soyleyip kendi isitsin...boylelere ne yapsan yaranamazsin agzinla kus tutsan da bir sey bulurlar...annecigin kotu gunler geciriyorsa bunu sizlerden cikariyordur bu sekilde disa vuruyordur

Babam afedersiniz biraz dengesiz bigun biz mutlu olalim diye elinden geleni yapar ama ertesi gun bi bakiyoruz bize tiksinerek bakiyo biktim sizden, sizden bi halt olmaz siz soylesiniz boylesiniz durduk yere hepimizi cok kotu kiriyo kucucuk cocugu bile.. evet annem butun yasadigi kotu seylerin acisini bizden cikariyo babamla evlilikleri cok kotu babam annemden nefret ediyo annem hem seviyor hem nefret ediyo bugun mesela babam kavga cikardi aksam annemin arkadaşına gidicegimizi biliyodu ama huzursuzluk cikardi anneme ayrilicaz biz baska yolu yok 18ine girende defolsun gitsin burdan biz aile degiliz sizdende bi halt olmaz falan dedi ben hepsini gectim annemi aglattigi icin okadar kotu oldum ve agladimki annem bana iskencede etse ben nefret ediyorumda desem edemiyorum ki annem sonucta ben sadece artik bize karsi bukadar kotu olmamasini istiyorum naparsa yapsin kiyamiyorum ona, keske abim yada ablam olsaydi evet yada kardeslerim boyle biseyle karsilasmasaydi kucuck kardesim bile daha 5 yasinda bugun anneme anne ben boyle aile istemiyorum hep kavga ediyosunuz ben cok uzuluyorum agliyorum dedi yani 5 yasindaki cocuga bile bunu soylettiler/söylettik benim suan tek istegim kardeslerimi kurtarabilmek, elinizden bisey geliyo gelmez olurmu benim icin bi kere dua etseniz kafi ne kadar mutlu olurum...

Onlarda degisiklik oldumu peki uzak kalinca ozledilermi, farkina vardilarmi yaptiklarinin
Allah huzurunuzu bozmasin insallah

kendinde hiç hata bulmayan özeleştiriden bihaber insan nasıl farkına varabilir ki?asla değişmez,değişmedi.uzaktan bile darlar insanı.ama böyle en azından tahammül edebiliyorum aramız iyi. sizin de elbet geçicek. elinizdeki imkanları kullanın derim

Bence şehir dışında bi üniye gidin mutlaka, ne uzak ne yakın olsun, hani haftasonu kardeşlerinizle görüşürsünüz destek olursunuz o açıdan. Mesela ist teyseniz, sakarya gibi, o uzaklıkta şehirlere gitmenizi öneririm.. Kardeşlerinizi düşünüyorsunuz elbette onlara üzülüyorsunuz ama hep beraber bu acıları çekerseniz, birbirinize iyi yönde hiç destek olamayacaksınız, hem sen kurtulursan o evden, onlar da bunun mümkün olduğunu görüp iyice çalışırlar ve iyi ve uzaktaki bi üniyi tercih ederler..

Gerçekten çok zor bi durum şu mübarek ayda dua et, ne diyeceğimi bilemedim gerçekten canım :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet Sakaryayi kocaelini bende dusundum gercekten cokta iyi olurdu ama hayatta göndermezler cunku burda cok guzel devlet unv.leri tutuyo burda tutarken niye orayi yazalim bide ustune yurt parasi verelim derler zaten yurt parasindan dolayi cok masraf olur diye disari hic gondermiyolar
malesef cikar yolum yok yani, cok tesekkur ederim düşündüğünuz için🌸🌸

kendinde hiç hata bulmayan özeleştiriden bihaber insan nasıl farkına varabilir ki?asla değişmez,değişmedi.uzaktan bile darlar insanı.ama böyle en azından tahammül edebiliyorum aramız iyi. sizin de elbet geçicek. elinizdeki imkanları kullanın derim

Bir umut sordum belki yalniz kalinca bi dusunurler yapıtlarini dedim ama demekki hic etkili olmamamis. Benimkide geçicek ama umarim guzel olur sonu

ALLAH anne ve babanıza vicdan, merhamet, insanlık ve de evlat sevgisi nasip etsin canım benim. Herkes anne-baba olamıyor ne yazık ki. Çoğu insan sadece 'sözde' anne-baba. Sadece kimlikte! Bir an evvel okulunu bitirip, mesleği elinde olan güçlü bir kadın ol. Ve de o şehirde oturma. Onlarla olma. Yine saygıda kusur etme elbette ki. Onlar bilmese de Allah görsün.

Annemle saglikli bi iliskimiz yok surekli bizi assagilar kufur eder bela okur, kucucuk seylerden bile mesela ramazandan beri yemekleri ben yaptım ama dun tercihlerim hakkinda konusmak icin dersaneye gittim hava cok sicak oldugu icin eve pestilim cikmis vaziyette dondum kalkamadim o hazırladi hazirlamaz olaydi bana haraketler beddualar sen ne işe yariyosun bu evde ben sizin hizmetciniz değilim size yemek yapmak camasirinizi yikamak zorunda degilim (kendisi calismiyo) diye bagirdi sonra bizim ayakkabilarimiz paspas gibi biseyin ustunde hep oraya konur biktim artik bunlardan deyip ayakkabilarimizi posete koyup atti babam bizi dışarı cikardi falan.. bu sadece bi ornekti babamda cok farkli değil buarada
Bugunde yazdan beri hic disari cikmadim zorunlu bisey olmadikca arkadaslarimla iftara gidecektik sirf karsi da diye cingar cikardi napabilirim ama orda kararlastirilmis herkes oraya gidiyo ayrica orasi olsa nolur burasi olda nolur ben sana guvenmiyorum bilmem ne gitti babami doldurdu babamda kizdi ağladım tiksiniyorum artik sizden dedi babam gerçektende bizden tiksiniyo ben agladigmda bana migdesi kalkmis gibi bakar azarlar cok moralim bozuluyo annemdende babamdanda ne saygi ne sevgi gorebiliyorum hergun kavga cok bunaldim tek duam bu evden kurtulmak kardeşlerimede ayni muamele var onlara daha da cok uzuluyorum
Ben hayatimin hicbiyerinde annemin babamin olmasini istemiyorum beni bunu söyleyecek duruma getirdiler
Annem benim yemeden icmeden biriktirdigim paralarimi alir, kıyafetlerimi kafasina gore atar ve onun eskilerini giymek zorunda kalirim hep kendine yenisini alip bana eskisini verir onun disinda bisey alamiyorum fazla hic demiyorum cok zor durumda kalırsam artik kucuk gelirlerse falan yalvar yakar oda , durumumuz kötü de degil oyle ha bide bana bisey alirkende kendine alir alir butcem azalir kendime bisey almaya bide babana soyleme der, yiyecek aburcubur bisey alirsa kendi yer saklar bize vermez, cocuklari bana birakir kendi aksama kadar gezer tozar okadar dusuncesizki arkadaşlarımın annelerine bakiyorum cok fedakarlar ben ne hata yaptim oysa annemle arkadas gibi olmayi iyi gecinebilmeyi cok isterdim
Neden yazdın derseniz sadece icimi dokmek istedim, kimseyle bunu konusamiyorum cunku utaniyorum
Bide bana bugun ne dedi biliyomusunuz unv.e gidiyosun diye simarma ben senin annenim cok fena doverim seni, zaten bazende gelip bana seni acayip dovesim var diyo ve ciddi inanamiyorum ya hergun agliyorum, kavga ettigimizdede seni bogacam der, uzerime saldirir babam tutar ya aranızda bunlari yasayan varmi ya allahinizim askina ya bazen ölsem de kurtulsam diyorum
allah yardımcın olsun canım aynı anneden bi tane bende de var ne yazık ki seni anlıyorum benim ki ayrımcılık yapar kardeslerimle benim aramda onlar iyi ben kötü eskiden böle değildi arkadsım gibiydi o yüzden çok düşündüm acaba bi hatam mı var da böle oldu aramız diye ama bulamıyorum halada bulamadım evde her işi benden bekler ben değilde kardeşim yaparsa bana kızar saatlerce söylenir öl de kurtulalım falan der bende üniversite 3.sınıftayım okula gidip geldiimde bile dısarda olduğum için surat yapar sanki gezmeye gidiyorum artık sinir hastasıyım sakinleştiricilerle anca topluyorum kendimi bu şehirde okuduğum için çok pişman oldum bende bırakıp gitmek istemedim ama sana tavsiyem git dışarda oku kendini topla o zman daha çok destek olursun kardeslerine bozuk bir psikoloji ile bunu yapamazsın yanlış bir seyler düşünme ben annemle bi kavgamızdan sonra intiharı denedim allah affetsin beni çok pişman oldum sen bu hataya kesinlikle düşme ve erkenden evlenip kurtulayım burdan deme bi anda aldığın bi kararla evlendiğin insan seni ne kadar mutlu edebilir sen ona ne kadar katlanabilirsin bunları göz önüne al ben artık annemle doğru düzgün konuşmuyorum bile işini görüyorum tamam o kadar kabullendim artık belki de bu benim sınavım bilemem ki karsına alıp anneni konuşmayıda deneyebilirsin bir şey kaybetmezsin sonuçta kızarsa en fazla 2 tokat yersin ama denersin sonuçta buna değer bence ben denedim 2 gün iyi gitti sadece belki senin farklı olur annen bazı seylerin farkına varır seni kaybetmeye başladığının seni çok kırdığının falan umarım herşey gönlünce olur canım

ALLAH anne ve babanıza vicdan, merhamet, insanlık ve de evlat sevgisi nasip etsin canım benim. Herkes anne-baba olamıyor ne yazık ki. Çoğu insan sadece 'sözde' anne-baba. Sadece kimlikte! Bir an evvel okulunu bitirip, mesleği elinde olan güçlü bir kadın ol. Ve de o şehirde oturma. Onlarla olma. Yine saygıda kusur etme elbette ki. Onlar bilmese de Allah görsün.
Malesef evden ayrilamiyorum kendi sehrim tuttugu icin sehirdisina gonderip yurt parasi odemek istemiyolar bide burda kazandigim unv.ler cok iyi ve zaten kardeslerimi birakamiyorum hic degilse ben biraz destek oluyorum onlara hemde hep aklim onlarda kalir gitsemde mutlu olamam. Onlarla fazla diyaloga girmemeye calisiyorum ozellikle annemle ki kavga cikaracak 1 nedeni eksilsin. Cok tesekkur ederim insallah bu yadadiklarim beni yikmak yerine guclendirir

Back
X