• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal bir cümle mi yoksa artniyet var mı sizce?

JewelryBonney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2014
3.010
9.325
158
Merhaba arkadaşlar,
Erkek arkadaşımda zatürre başlangıcı var. Bu sebepten yarın okula gidemeyeceğini söyledi. Evde yalnız olacak diğerleri işte olduğu için. Ben de istersen okula gitmeyip, eve gelip sana bakabilirim dedim. Sevindi ve bu fikri annesine açtı. Annesinin de hoşuna gitmiş, gülümseyerek "eşyaların yerini bilmez ki, nasıl yardım edecek ama" demiş. (Bu cümlede bence hafif bir rahatsızlık var ama sevgilim ısrarla öyle bir şey olmadığını, annesinin sevindiğini söylüyor.) Ardından o sırada evde bulunan yengesi de "Kızlar böyle olmalı işte" gibi övgü sözcükleri sıralamış; fakat sonra da "İstemeye biz mi gideceğiz onlar mı gelecek?" demiş. Sizce bu cümlede benim eve gelme durumuma bir dokundurma var mı?

Merhaba arkadaşlar,
Erkek arkadaşımda zatürre başlangıcı var. Bu sebepten yarın okula gidemeyeceğini söyledi. Evde yalnız olacak diğerleri işte olduğu için. Ben de istersen okula gitmeyip, eve gelip sana bakabilirim dedim. Sevindi ve bu fikri annesine açtı. Annesinin de hoşuna gitmiş, gülümseyerek "eşyaların yerini bilmez ki, nasıl yardım edecek ama" demiş. (Bu cümlede bence hafif bir rahatsızlık var ama sevgilim ısrarla öyle bir şey olmadığını, annesinin sevindiğini söylüyor.) Ardından o sırada evde bulunan yengesi de "Kızlar böyle olmalı işte" gibi övgü sözcükleri sıralamış; fakat sonra da "İstemeye biz mi gideceğiz onlar mı gelecek?" demiş. Sizce bu cümlede benim eve gelme durumuma bir dokundurma var mı?

Art niyet değil de ufaktan dokundurmuş evet. Hani aman canım genç kız ne anlar nr yapabilir ki diye dokundurmuş gibi geldi bana.

Sevgilin de yani gelip sana bunu neden söylüyor onu anlamadım.

Art niyet değil de ufaktan dokundurmuş evet. Hani aman canım genç kız ne anlar nr yapabilir ki diye dokundurmuş gibi geldi bana.

Sevgilin de yani gelip sana bunu neden söylüyor onu anlamadım.
Benim saftrik sevgilim bunları güzel diyaloglar olarak algılayıp sevinecegimi düşünerek anlattı. Ben sormuştum annen ne dedi diye başta.

Senin annen biliyor mu gidecegini? Eger evden okula diye cikip sevgilinin evine gideceksen hayatinin hatasini yaparsin.

Neden mi?

Sevgilinin ailesi kendi ailesinden gizli eve gelen bir kiza surec icerisinde saygiyi azaltacaklar. Degerin kalmayacak.

Sen bakmayinca bir gunde olmez merak etme. Yengesinin lafini cok igreti buldum basbayagi laf sokmus.

Sen hasta olsan annen sevglinin sana evde bakmasina izin verir mi?

Ailenden habersiz yapma. Illa gideceksende annemin haberi var 2 saat kalip okula gevecegim de sevglinin ailesine.

Atesle barut yanyana olmaz bu durumda.
Bence gitme. Bayaaa bi laf sokmuslar kibarca.
Hem simartma simdiden vallahi tepene cikarlar. Demedi deme.

Merhaba arkadaşlar,

valla her yazdığını gayette doğru algılamışsın, aynen annesini ve yengesini çok doğru analiz etmişsin

Çocuk evde tek kalacak hasta hasta, onlar bakmıyorsa ben bakmaliyim diye düşündüm.
Öyle bir zorunluluğun yok aslında. Okulun da var neticede. Ben evlilik öncesi aile ile samimiyeti pek doğru bulmuyorum. Arkadaşının öğrenci evi olsaydı gidilirdi de ailesiyle kaldığı ev olmamış. Ama yine de söyledikleri sözler hoş değil, demek o kafada insanlar onlar mı gelecek istemeye falan. Başka anlam cikartamadim ben.

Valla okurken bende o eve gelin gitmeye cok hevesli,kendini göstermeye çalışan begendirmeye çalışan bi kız gördüm ..
Bilemiyorumm

Çocuk evde tek kalacak hasta hasta, onlar bakmıyorsa ben bakmaliyim diye düşündüm.

İlk okurken yanlış yaşıyor falan sandım. Zatürre bulaşıcı ve iyi bakim gerektiren bir hastalık. Sen nerede kimlerle kaliyorsun bilmiyorum ama kendi ailende küçük çocuk, hamile kadin veya yaşlı insan varsa boşuna onlara taşıma bu hastalığı. Kendi ailesiyle aynı evde kalıyor ve annesi bakmıyorsa sen de biraz mesafe koyabilirsin. Çünkü aranızda resmiyete dökülmüş hiç birşey yok
Ve evet art niyetli konuşmuşlar. Ben işimi gücümü bırakacağım hasta oğullarına bakmaya geleceğim üstüne bulaşıcı hastalık onlar yok eşyaların yerini bilemez yok onlar mı gelecek istemeye muhabbeti yapacaklar. Ben söyleyeyim gelsin bakmak isterse baksın ama bizim gözümüzde değeri yok demek bu. Hatta biz yokken oh ev boş diye gelmek istiyor gibi düşünüyor olabilirler. Bence çok gereksiz bir iyilik yapıyorsun.

Back
X