• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal bir cümle mi yoksa artniyet var mı sizce?

İlk okurken yanlış yaşıyor falan sandım. Zatürre bulaşıcı ve iyi bakim gerektiren bir hastalık. Sen nerede kimlerle kaliyorsun bilmiyorum ama kendi ailende küçük çocuk, hamile kadin veya yaşlı insan varsa boşuna onlara taşıma bu hastalığı. Kendi ailesiyle aynı evde kalıyor ve annesi bakmıyorsa sen de biraz mesafe koyabilirsin. Çünkü aranızda resmiyete dökülmüş hiç birşey yok
Ve evet art niyetli konuşmuşlar. Ben işimi gücümü bırakacağım hasta oğullarına bakmaya geleceğim üstüne bulaşıcı hastalık onlar yok eşyaların yerini bilemez yok onlar mı gelecek istemeye muhabbeti yapacaklar. Ben söyleyeyim gelsin bakmak isterse baksın ama bizim gözümüzde değeri yok demek bu. Hatta biz yokken oh ev boş diye gelmek istiyor gibi düşünüyor olabilirler. Bence çok gereksiz bir iyilik yapıyorsun.

Biz zaten tıp öğrencisi olduğumuz için her daim hastalarla ve mikroplarla içli dışlıyız. Muhtemelen çoktan bana da bulaşmıştır, ama iyi bağışıklık sayesinde etkilenmedim.

Ailesi evde yokmuş ki zaten gayette gidebilir. Benim erkek arkadaşımda zatüre geçirse giderim tabii ki yanında. İlla söz nişan mı olması lazım kaçıncı yuzyılda yasıyoruz sıyrılın bunlardan. Sıradan bir kız arkadaşı yardıma gitse o zaman ne diyeceklerdi acaba.
Sen hastalığında sevgilinin yanında olmak istemişsin bundan doğal ne olabilir? Annesinin ve yengesinin bakış açısını korkunç buldum. İsteme muhabbeti ne kadar çirkin olmuş. Bence hiç takma sen içinden geleni yap. Yüzüne karşı bir laf dokundurma olursa ileride sende cevabını verirsin.

Valla okurken bende o eve gelin gitmeye cok hevesli,kendini göstermeye çalışan begendirmeye çalışan bi kız gördüm ..
Bilemiyorumm
Gelin gitmek falan, bana uymayan tabirler. Bir yere gittiğim yok. Sevmiyorum gelin/ düğün/ kına/ çeyiz ivir zivirlarini. Evlilik kurumu da gereksiz. Iki insanin arasindaki sevgi bağını başkalarına onaylatmaya gerek yok.

Biz zaten tıp öğrencisi olduğumuz için her daim hastalarla ve mikroplarla içli dışlıyız. Muhtemelen çoktan bana da bulaşmıştır, ama iyi bağışıklık sayesinde etkilenmedim.
Valla gitme anası yengesi artık kimi varsa o baksın. Yalnız yaşıyor ya da öğrenci evinde falan kalıyor olsaydı git bak derdim. Benim annem öyle bir durumda işini bırakır gitmezdi. Ya da gitmesi gerekiyor diyelim o söylerdi şu arkadaşın gelsin en azından yanında dursun bişey olursa diye. Kadının gördüğün gibi umrunda değil.

Annesinin söylediklerine takılmadım ama yengesi çok ayıp etmiş.. bide madem annesine söledi yenge ne alaka.. bir hasta ziyaretin bütün sülale duymak zorunda mıydı? Bence şu saatten sonra gitmeyin.. sevgilinizde herşeyin herkese söylenmeyeceğini öğrensin..

Eşyaların yerini nerden bilecek ki demesinden anlaşılıyor zaten.
Sonuçta erkek arkadaşın ayağa kalkabiliyor ve bilinci açık birşey lazım olursa yerini söyler ya da kalkıp verir neticede.
Ben olsam o laf üzerine gitmezdim oraya.

Annesinin söylediklerine takılmadım ama yengesi çok ayıp etmiş.. bide madem annesine söledi yenge ne alaka.. bir hasta ziyaretin bütün sülale duymak zorunda mıydı? Bence şu saatten sonra gitmeyin.. sevgilinizde herşeyin herkese söylenmeyeceğini öğrensin..
Annesine söylerken o da duymuş evde olduğu için. Gitmeyeceğim zaten, gururuma dokundu.

Gelin gitmek falan, bana uymayan tabirler. Bir yere gittiğim yok. Sevmiyorum gelin/ düğün/ kına/ çeyiz ivir zivirlarini. Evlilik kurumu da gereksiz. Iki insanin arasindaki sevgi bağını başkalarına onaylatmaya gerek yok.

Ee madem gereksiz hersey ozaman niye takildin bukadar laf sokmalarina???
Salla gitsin herseyi salladigin gibi. Nasil olsa hepsi gereksiz. Sende gereksiz konu acmisin ozaman.

Merhaba arkadaşlar,
Erkek arkadaşımda zatürre başlangıcı var. Bu sebepten yarın okula gidemeyeceğini söyledi. Evde yalnız olacak diğerleri işte olduğu için. Ben de istersen okula gitmeyip, eve gelip sana bakabilirim dedim. Sevindi ve bu fikri annesine açtı. Annesinin de hoşuna gitmiş, gülümseyerek "eşyaların yerini bilmez ki, nasıl yardım edecek ama" demiş. (Bu cümlede bence hafif bir rahatsızlık var ama sevgilim ısrarla öyle bir şey olmadığını, annesinin sevindiğini söylüyor.) Ardından o sırada evde bulunan yengesi de "Kızlar böyle olmalı işte" gibi övgü sözcükleri sıralamış; fakat sonra da "İstemeye biz mi gideceğiz onlar mı gelecek?" demiş. Sizce bu cümlede benim eve gelme durumuma bir dokundurma var mı?
Resmen igneli cumle var. annesinin cumlesinde bisey goremedim ama yengesinin cumlesi oyle. ben olsam gurur yapar gitmezdim ve hatta "annem izin vermiyor" derdim. sakin gitmeyin sonra hafife alinan siz olursunuz.

Ewt dokundurma var.. son cumleden anlasiliyor bayaa..
Boyle seyler yapmak istemenizi fazla bulmuslar demekki ben olsam gitmem..
Ileride lafini soylerler soyle gelip kaldin, boyle baktin vs vs

Ee madem gereksiz hersey ozaman niye takildin bukadar laf sokmalarina???
Salla gitsin herseyi salladigin gibi. Nasil olsa hepsi gereksiz. Sende gereksiz konu acmisin ozaman.

Gereksiz evet; ama ortada bana gurur kırıcı bir laf çarpma durumu var. Gitmek istememe sebebim tepkimi göstermek. Ileride karşı karşıya gelirsek tepkimi konuşarak göstereceğim. Şimdilik kendimi uzak tutarak gösteriyorum.

Ben söz nişan ciddiyetine pek inanmıyorum. Formalite icabı nişanlanacağız fakat söz nişan kına düğün gibi şeylerden tiksiniyorum zaten. Saçma kavramlar bence.Fakat diğerleri ciddiye alıp bana laf sokabiliyor işte.
Bu sizin görüşünüz, bende kısmen öyle düşünüyorum.
Ama şu açıdan söyledim yani erkek arkadaşınızın ailesinin sizi tanımamasından dolayı.
Yoksa tanışmış mıydınız ?

Gereksiz evet; ama ortada bana gurur kırıcı bir laf çarpma durumu var. Gitmek istememe sebebim tepkimi göstermek. Ileride karşı karşıya gelirsek tepkimi konuşarak göstereceğim. Şimdilik kendimi uzak tutarak gösteriyorum.
Cok uzak tutuyorsun belli. Adamlar bisi demese evlerine gidiyodun kosarak.

Ben onun her şeyiyim. Yeri gelir anne şefkati gösterir ilgilenirim, yeri gelir hasta bakıcısı olurum. Neye ihtiyacı varsa o olmaya hazırım. O da benim için hazır; çünkü aşk budur.

Ic ic kudur. Ah gorursun aşki sen, acaba bu butun o gereksiz seylerden bahsetsen mustakbel cici kayinvalidene acaba nolurki :halay:

Back
X