İki kez normal doğum yapmş biri olarak krsinlikle tavsiye ederim , tabi bi sıkıntı oluşmazsa riske atmamalısın kendini ve bebeğini.ama sadece sancı çekmemek için istiyosan sezeryanı hiç önermem . Normal doğumda bebek çıktıktan sonra hiçbi acın kalmaz hastaneden evine gittiğindr gayet iyi olursun en azından gezip dolaşabiltsin ama sezeryanda bebeğini emzirmek için bile birilerinin yardımına ihtiyacın olur iyileşme sürecin uzar. Ve dikiş yerlerin uzun bi müddet acır ablam sezeryan oldu ve bu sıkıntıları yaşadı birazda bünye meselesi tabi. İnşallah yavruna hayırla kavuşursun adı üstünde normal doğum , sezeryan bi doğum şekli değil bir ameliyat adıdır . Kasma kendini iyi düşün iyi olsn inşallahArkadaslar hamile kaldımi ogrendqm günden beri sezeryan doqum yapıcam ben deyip hiç normal doqm aklıma getrmmstm epidural sezeryan istiyodm eşim felç kalma ihtimali war die duydu Wè asla olmaz die karşı çıktı şimdilerde neden normal doqum olmasın bi sorun çıkmazsa diorm lütfen bni biraz cesaretlendrn normal doqm yapan arkdslar ne gbi avantajı dezavantajları war bilgilendirrmsnz
normal dogum yaptim.. yine olsa sorun olmazsa yine normal dogum isterim.. ama ben biraz sanirim sansliydim cok cekmedim.. 2 dk arayla sanciyi 1 saat cektim sadece sonra acilma olup hemen dogum yaptim.. dogum ani sancidan daha iyi bana göre.. sütte geliyor azar azar ama iki güne tam geliyor.. bebe zaten o azcik gelenden doyuyor minnak mideci oluyor zaten :))Anlatrmsnz nasildi doqumnz bide bu hafta cati kontrlu yapilcak buyuk ihtimal bazilari baya aviyo demis kimiside acimiyo demis bebisinz nasl sutunz hemen geldmi ne zman doqum yaptinz cok soru sordum ama
Ablam yakında doğum yapacak ve spinal anesteziyle normal doğum istiyor. Doktoru tavsiye etmiş. Hem anne hem de doktor için rahat oluyormuş. Anne doğuma daha çok katıldığı için.
Ondan gelecek yoruma göre karar vereceğim ben de.
Eşini ikna edebilirsen iyi olur. Doğumu sen yapacaksın ve son sözü sen söylemelisin bence.
Her doğumun riski var. Epidural ile doğum yapan çok kişi var şu anda. Sezaryeni bile epidural yapanlar var.
ablanızın doğumu nasıl oldu ? bilgi paylaşır mıısınız :)
Anlatrmsnz nasildi doqumnz bide bu hafta cati kontrlu yapilcak buyuk ihtimal bazilari baya aviyo demis kimiside acimiyo demis bebisinz nasl sutunz hemen geldmi ne zman doqum yaptinz cok soru sordum ama
Ablam epidural normal istiyordu ama doktora kontrole diye gittiğinde 6cm. açılma olduğunu görmüş doktoru. Epidurale gerek görmemiş doktor ablam da ısrar etmemiş. Çok az suni sancı vermişler. Doğumu kolay oldu yani bir saat içinde doğurdu.
Herhangi bi sıkıntı olmazsa normal doğum secin derim ben normal doğum yaptım benim zordu biraz bebeğim kiloluydu ve catim darmis 5 saat sürdü ne kadar aci cektigımi anlatamam ama bebeğim doğduğu an hicbi aci kalmadi ve 2 güne ağrım sancim bitti ayaklandım her işimi kendim yaptim tekrar hamile kalsam yinede normal isterim
Sezeryan olan tum tanidiklarm nerdeyse 1 ay kendilerine gelemedi hep agri hep başkaları baktı zormus Sezeryan dogumun sonrası
Allah sağlıkla bebeginizi kucaginiza almayi basip etsin sütde hemen gelio zaten ılık bi banyoylada artmisti sutum bide sezeryanda 3 gunmu ne banyo yasak diolarmis onu bilemem tabi
Ben de doğum senaryolarıyla uğraşıyorum ilk gebelik olduğu için ama Allah nasip eder de ikimiz de sağlıklı olursak korka korka normal doğum istiyorum..
Ablam 3 kez sezeryanla doğum yaptı.. ama ablam son gebeliğinde bebek bakmaktan ve ya farklı sorunlardan çok bıçak altına yatmaktan dertliydi.. Ne kadar da olsa bi ameliyat sonuçta.. Her narkozun kendisinden bişeyler götürdüğü söyler.. Çektiği dikiş acıları da cabası..
Eğer bi sorun olmazsa evimde sancımı çekip doğum yaklaşınca hastaneye gitmek istiyorum.. Tabi bunun için yanımda tecrübeli birileri olmalı beni sakinleştirmeliler vs. :)
Son ayda genital bölgeyi nemlendirmeyi hatta bunun için saf zeytinyağı kullanmayı ve düzenli yürüyüş yapmayı düşünüyorum.. Normal doğumu kolaylaştıran şeylermiş bunlar.. Böyle böyle araştırmalar yapıyorum siz de iyi örneklerden çıkarımlar yapabilirsiniz.. Normal doğumun güzelliğini anlatan insanlarla birlikte olun :) korkmaya çok müsait olduğumuz şu dönemlerde kötü anılarıyla moral bozan insanlardan uzak olmalıyız.. Allah büyük :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?