Normal dogm

amin..panik ataklıyım..dr normale pek yapamazmışım gıbı bakıyorda ..o nedenle epidural normal mi yapsam dıyorum..

E
amin..panik ataklıyım..dr normale pek yapamazmışım gıbı bakıyorda ..o nedenle epidural normal mi yapsam dıyorum..
Cesaretlendr bacim kendni bu doqm oylede olcak böyle de en hafif hangi turlu yapip atlatrsak bizim karimiza hemde yawrucaklarmzn bize en cok ihtiyaclari olduklari an aqridan gozumuz gormuycek yeternce ilgilenmycez boyke dusun motiwe et kendni yeterki iste yapabilirsin herkz nasil yapiyo baksana bizim neymz eksik annelik fedakarlik istiyo ha dersen ki cok paniklerm illa normal olcak diyede bi saet yok senn saqlignda onmli

Ben normal doğum yaptım 20 gün rahat oturamadim dikişlerden ama doğum sonrasi bi ağrı yaşamadım. Arkadaşım epidural yaptı 10 gün dogrulamadi dikişlerden ve aci çekti. Aslında hepsi sana kalmış. Ben hep normal doğum diyordum yaparken de normal doğumu tavsiye edenleri baya baya anmiştim 4 saat boyunca. Yalniz Doğum esnasında aklıma şey gelmişti. Hastaliktan ağrı aci çeken insanlar ne yapıyor senelerce hastanelerde tedavilerde... sonuçta biz de doğum yaparken acı çekiyoruz ama çok şükür sonu güzel oluyor...

kalp atışlarım hızlanıyor ve bn kendımı o sırada kontrol edemiyorum atak geldiğinde.. o nedenle korkuyorum aslında..

ALLAHIM hayırlı kolay doğumlar versin hepimize..

kulakları çınlamıştır..

inşallah en sağlıklı kararı veririm..inşallah bebeğim en hayırlı vakti zamanında gelir..

2kez normal dogum yapmis biri olarak kesinlikle normal dogum diyorum. Sezeryan bana hep daha urkutucu gelmistir ve hep dua ettim allahim nolur normal dogum yapabiliim diye. Cok sükür yaptimda. Bence saglikla ilgili bir sorun olmadikca sezeryan istenmemeli. Vucudumuz zaten yaradilis olarak normal doguma programli. Herseyi kendisi yapiyor. Sen sadece yardimci oluyorsun. Oyle tvdeki gibi bagirmalar cagirmalar falanda abarti. Hic gozUnu korkutmasin o sahneler. Benim iki dogumumda da sancilarin sıklasmasiyla odama gelmem 1.5 saat surdu ve ben bi kac gun icinde yemegimi yapabilecek durumdaydim. Dogumhaneden bebegimi kucagimda kendim getirdim odaya. Kimseye gerek olmadan kendim emzirdim altini degistirdim. Oturmak yatmak kalkmak hic sorun olmadi. Ilk dogumda tecrubesizligim yuzunden dikislerimde biraz sorun yasadim ama ikincide oda olmadi. Kendini korkutma. Cati muayenesinde de bisey yok. Doktor iki parmagiyla catinin acikligina bakiyor. Ben hissetmedim bile.

Nirmal dogum yaptim ,5 aylik kizim var ,simdi olsa yine normal dogururum ,sanci kismi biraz skinti okadar ,bebegin cikis anini hissetmiyorsun bile

drum o bağırıp çağıranların psikolojik olarak doğuma hazır olmadıklarından bağırdığını söyledı..

diğer bı dr da kayınvalidesi yanında olan daha çk ciyaklio demişti

Cati muayenesini hissetmiyorsunuz bile ,rahat oun dr elini sokmadan derin nefes alin ,

Kızımı normal dogurdum, oğlumu bir sebepten ötürü sezeryan..
Normal doğum ahh cok guzel bisey..neden basıma bu geldide sezeryan oldum diye çok agladim yazın cehennem sıcağında hastanede iki gün ne çektiğimi Allah bilir..bilmiyorum benim ağrı eşiğimmi dusuk ne 10 günde anca toparlandim..
Normal doğum öyle mi yaa çek başta sanciyi sonra kuş misali normal hayatına dön..
Epidural oldum sezeryani amannn yok böle birşey
Tabi herkesin aynı olacak diye bisey yok ama, normal olanı yap sen canım adı ustunde normal..
Sezeryanin eksileri çok daha fazla netten arastiriver

drum o bağırıp çağıranların psikolojik olarak doğuma hazır olmadıklarından bağırdığını söyledı..

diğer bı dr da kayınvalidesi yanında olan daha çk ciyaklio demişti
Benim 2 dogumumda da kv yanimdaydi ikisindede sanci cekerken gikim bile cikmadi. agri esigin yuksekse cogu kismini hissetmiyosun bile sancilarin. Ben ilk dogumumda sancilari hissetmeye basladigimda acikligim 5cm olmus 2.de 7cmdi ben sanciyi hissediyorum dedigimde.

Bide o.kadar dayanilmiycak olsa diyorm zaten insanlar doqum sancısı oldqnu nasil bilemesinler demekki o kadar korkulcak bise yok ins doktorum cati dar falan demez zaten bi engel çıkarırsa baska doktora gidip muayne olcam bazi doktrlar sırf para icin sezeryan diyolarms...

kasim ayinda spinal sezaryen dogum yapmis biri olarak bilgi vereyim...
sezaryenden sonraki ilk saatler agrili gecebiliyor, agri kesici yapiyorlar zaten siz agri hissettikce hemsireyi cagirip agri kesici rica ediyorsunuz (bu sizin agri esiginizle alakali). ayaga ilk kalktiginizda aci oluyor...ilk 1-2 gun zor geciyor, ilk 1-2 gun ben kalkarken esimden ya da annemden yardim aldim. benim aciyan yerim kesilen kisim degildi, onun biraz daha ustu aciyordu, ic dikisler mi var ne var orada bilmem ama kesilen yer acimadi. hastaneden kendim ciktim yurudum, bebegim 1 hafta kuvezde kaldi her gun 2 saat hastane yolu gittim geldim lohusa iken, herseyimi ayakta gecirdim. dogumdan sonraki gun banyomu kendim yaptim, kendim giyindim soyundum vs...cok zorluk cekmedim ben...
bence isin sirri ameliyat oldum diye surekli yatmamak, evde yurumek,bebeginizle ilgilenmek' biraz hareket etmek...tabii ki kalkin yemek yapin misafirleri agirlayin demiyorum asla yapmayin tabii ki, ilk 15 gun is yapmadan istirahat edin normal de dogursaniz sezaryen de olsaniz...ama caniniz aciyacak diye 24 saat yatip uzanip beklemeyin...
sezaryeni benim gecirdigimden daha hafif gecirenler de var mesela...daha agir gecirenler de...
normal dogumu hafif gecirip kolay ve sikintisiz doguran da var, cok zor dogurup cocugunda sorun cikan da normal dogumla cok kesigi dikisi olan da var...

kimse bu iyi ya da bu kotu diyemez, dogum olayi tamamen kisinin bunyesiyle, vucut yapisiyla, psikolojisiyle bile alakali...
herkese gore degisir...

kimisi normal dogum yapar dikislerinin acisindan rahat oturumaz cisini rahat yapamaz, cok ve yanlis ikinmaktan basur olur, dikisleri iltihap kapar 1 ay iyilesmez pansuman vs gerekir; kimisi hafif gecirir, az dikisi olur, kisa surede iyilesir...

sezaryende kimisi cok agri ceker, hemen ayaklanamaz, bebegiyle hemen ilgilenemez; kimisi hafif gecirir agrisi az olur bebegiyle kendisi ilgilenir...

kendiniz icin en iyi yontemi yine kendiniz belirleyeceksiniz...
cunku sizi en iyi kendiniz tanirsiniz...

hangi yontem daha az tehlikeli derseniz...
normal dogum ile bebegi rahim kanalinda oksijensiz kalip sakat kalan da var, bebegini kaybeden de var, dogumda doktor bebegi cekerken bebeginin kalcasi kolu cikan zedelenen de var...nur topu gibi bebegini sagliklica kucagina alan da var...dogumdan sonra kanamasi durmayip vefat eden ya da hayati tehlike yasayan anne de var, kanama sorunu olmayan da var...
sezaryen ile komplikasyon yasayan anne ve bebek te var, hic sikintisiz dogan bebek te var...ama sezaryen dogumda bebegin komplikasyon yasama olasiligi az...

dedigim gibi, tamamen sizing psikolojiniz, vucudunuz, sizin isteginiz, bebegin durumu, doktorunuzun tavsiyeleri ne yonde olacaksa o sekilde dogurmalisiniz...

simdiden Allah kurtarsin arkadasim

Son düzenleme:
Kesinlikle sezaryen için tıbbi bir gereklilik yoksa normal doğum muhteşem bir şey. Ben çok güzel bir doğum yaşadım yaklaşık 5 saat sancı başlayıp doğum olması sürdü hemen kızımı kucağıma aldım ve inanılmaz güzel emen bir bebekti hemen sutumde geldi çok şükür. Tek icimde kalan şey ten tene teması yasayamamak oldu o da doktorumun son anda değişmesi sebebiyle oldu. Çatı muayene si korkulacak birşey değil. Ki benim açıklık oluşmadığı ve 41 hafta dolduğu için defalarca o muayeneyi olmak zorunda kaldım Rabbim sağ saglim kucağıniza almak nasip etsin inşallah herşey gönlünüzce olur

Kaç haftanız var bilmiyorum ama bir doğum egitimi alsanız aklınıdaki soru işaretleri giderdi ıstanbul doğum akademisi nin sayfasını biraz karıştırın isterseniz

35 haftalik hamileym maksimum 1ayim war bakalm sali gunu doktorm ne diycek artik ona gore bi istisare daha yaparz en son ki kontrlm de bacaklari 31 haftalik kafasi 33 haftalik dedi doktor boyle olan warmi düzelir mi ki kizlar kafasi buyuk doqmda sknti olur der die aklima geliyo birazda

hayatda bunu yasayasın varsa dogum bahane olur
allah korusun kotusunu dusunme bence
ben normal dogum ıstıyordum bazı sebeplerden dolayı sezeryan olmam gerekmıs
spınal sezeryan oldum ıyıkı sezeryan olmusum buyuk bı yumurta kısmım varmıs sag yumurtamı aldılar henuz 11 gun oldu dogum yapalım
ve ben hayatımda 3 kere amelıyat oldum 2 kez epudural 1 kez genel aneztezı hala felc degılım cok sukur...
saglıklı sıhhatlı kucagına almak nasıp olsun en guzel evlat olsun ınsallah

Amiin ins tabi orasi oke saqlikli olsun yawrum da gerisi hic onemli deil sizede cok gecmis olsun bebisinzle bir omur mutlu mesut olun ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…