Çok zor bir olay atlatmışsınız. Allah sabır versin kardeşim. Şimdi yavrunun sağlıkla, huzurla, mutlulukla al kucağına inşallah.Benim ilk doğumum normaldı ama ölü doğumdu. 2. gebeliğim de riske atmamak adına özelde sezaryen oldum,bumdan 3.5 sene önce bu pzt günü Dr gittiğimde beni sezaryen eden Dr m normal yapabilirsin dedi ne yalan söylüm çok korktum. Amacım normal doğumu kötülemek değil benimki 38. haftada ölü bebek doğurduğum içim kalbim hep normal doğuma cız ediyor. Eee tabii saglıklı bebek doğurmak dogumu kolaylaştırır. benim ki çok zor geçmişti. Eger seninde bebeğininde durumu musaitse normal doğum yapmaya odakla kendini saglıkla kucagina al bebişini
Sagol cnmÇok zor bir olay atlatmışsınız. Allah sabır versin kardeşim. Şimdi yavrunun sağlıkla, huzurla, mutlulukla al kucağına inşallah.
Herkesin doğumu kendine özel bence.Normal doğum yapmak ne kadar zor ???herkesin her doğumu Farklı oluyor evet ama yine de bir sıkıntı yoksa neden normal doğuma yönlendirmiyor doktorlar illaki sezeryana itiyorlar!
Dünyada 1. yiz sezeryanda!!!!
Ben kendimin çekeceği acıdan değil de bebek havasız kalır mı doğum uzun sürerse diye korkuyorum. Normal doğumu yıllarca eski insanlar nasıl yapmışlar sezeryan yokmuş. Ama tabiki sezeryan kötü birşey mi değil kurtarma operasyonu aslında, mecbursa yapılmalı ama keyfe değil.Siz kimseyi dinlemeyin sağlığınız el verdiği müddetçe normal istiyorsanız ona odaklanın. Biz kadınların vücudu mükemmel bir şekilde bunun için tasarlanmış zaten. Hamile bir kadın dağ başında da olsa kendi kendine o çocuğu doğurur. Emin olun bişey yapmanıza gerek yok vücudunuz herşeyi kendi hallediyor, siz içgüdüsel olarak ona uyuyorsunuz. Her doğumun zorluğu kendine göre vardır. Hiçbir acı sonsuza kadar sürmüyor. Ben iki gece sancı çektim, iki gece gözüme gram uyku girmeden doğuma girdim o kadar güçsüzüm ki ben ıkınamam doğuramam dedim. Doğum haneye girdim tam 7 dakikada bebeğim kucağımdaydı çok şükür. Allah öyle bir güç veriyor ki kendinizi tanıyamıyorsunuz bunu ben mi yaptım diyeharika, müthiş, olağanüstü bir şey. Yine olsa yine normal yaparım.
Çok üzücü canım gerçekten Allah bu bebeğine sağlık uzun ömür versin. Neden ölü doğum oldu? Doğum anında mı yoksa önceden bir sıkıntı mı vardı?Benim ilk doğumum normaldı ama ölü doğumdu. 2. gebeliğim de riske atmamak adına özelde sezaryen oldum,bumdan 3.5 sene önce bu pzt günü Dr gittiğimde beni sezaryen eden Dr m normal yapabilirsin dedi ne yalan söylüm çok korktum. Amacım normal doğumu kötülemek değil benimki 38. haftada ölü bebek doğurduğum içim kalbim hep normal doğuma cız ediyor. Eee tabii saglıklı bebek doğurmak dogumu kolaylaştırır. benim ki çok zor geçmişti. Eger seninde bebeğininde durumu musaitse normal doğum yapmaya odakla kendini saglıkla kucagina al bebişini
Evet maalesef iyi doktor bulmak gerekBenimde yaklaşık 1 ayım kaldı doğuma. En başından doktor seçimi yaparken normal doğum yanlısı bir doktor buldum. Şu an için bebeğimin duruşu da normale uygun 38. Haftada çatı muayenesi yapacağız o da uygunsa geleceği zamanı bekleyeceğiz. İş özellikle özellerde doktorda bitiyor çoğu keyfini, randevu akışını bozmamak için sezeryana yönlendiriyor. Bence bu kadar artmasının sebebi bu.
İşlerine öyle geliyor çünkü. Daha risksiz, daha kısa, 1 saatte kesip çıkıyolar. Planlı oluyor, bütün programlarını ona göre ayarlayabiliyorlar. E kadınlar da korkuyor zaten vajinal doğumdan. Siz istemediğiniz halde sezaryene mi yönlendiriyor doktorunuz? Eğer öyleyse doktorunuzu değiştirin. Normal doğum yanlısı da bir sürü doktor var. Artık trend doğal doğuma kaydı, sezaryen eskisi kadar rağbet görmüyor. Ama evet dediğiniz gibi hala dünyada birinciyiz maalesef.Normal doğum yapmak ne kadar zor ???herkesin her doğumu Farklı oluyor evet ama yine de bir sıkıntı yoksa neden normal doğuma yönlendirmiyor doktorlar illaki sezeryana itiyorlar!
Dünyada 1. yiz sezeryanda!!!!
Merak etmeyin nst ile bebeğin kalp atışını takip ediyorlar zaten. Herhangi bir aksi durumda müdahale edebilmek için.Ben kendimin çekeceği acıdan değil de bebek havasız kalır mı doğum uzun sürerse diye korkuyorum. Normal doğumu yıllarca eski insanlar nasıl yapmışlar sezeryan yokmuş. Ama tabiki sezeryan kötü birşey mi değil kurtarma operasyonu aslında, mecbursa yapılmalı ama keyfe değil.
en doğum diye gittim ama ölü olduğunu söylediler 5 defa kordon dolanmıştı. bu arada 2. gebeliğim de saglıklı doğan 3.5 yasında Bi oğlum var bu 3. gebeliğimÇok üzücü canım gerçekten Allah bu bebeğine sağlık uzun ömür versin. Neden ölü doğum oldu? Doğum anında mı yoksa önceden bir sıkıntı mı vardı?
anladım canım Allah uzun ömür versin onlara sağlıkla.en doğum diye gittim ama ölü olduğunu söylediler 5 defa kordon dolanmıştı. bu arada 2. gebeliğim de saglıklı doğan 3.5 yasında Bi oğlum var bu 3. gebeliğim
Zaten değiştirdim ama çok geç kaldım sanırım.38+lardayım. Şimdi bu doktoru da değiştirmek yenisini bulmak bilmiyorumİşlerine öyle geliyor çünkü. Daha risksiz, daha kısa, 1 saatte kesip çıkıyolar. Planlı oluyor, bütün programlarını ona göre ayarlayabiliyorlar. E kadınlar da korkuyor zaten vajinal doğumdan. Siz istemediğiniz halde sezaryene mi yönlendiriyor doktorunuz? Eğer öyleyse doktorunuzu değiştirin. Normal doğum yanlısı da bir sürü doktor var. Artık trend doğal doğuma kaydı, sezaryen eskisi kadar rağbet görmüyor. Ama evet dediğiniz gibi hala dünyada birinciyiz maalesef.
Evet değil mi nst bunun için var. Teşekkürler.Merak etmeyin nst ile bebeğin kalp atışını takip ediyorlar zaten. Herhangi bir aksi durumda müdahale edebilmek için.
suni sancı zor diyorlar nedense sonunda sezeryan olur gibi bir düşünce yaratmışlar insanlarda.Bende özelde normal doğum yaptım birazda doktordan doktora değişiyor bende normaldi her şey ama sezeryan düşünüyordum kararsızdım doktorda normali deneriz olmazsa sezeyan demişti suni sancı ile normal doğum yaptım
Öyle çok çok abartılacak efsaneler yok yani evet zordu ama yapılmayacak değil bir şey değiLdi ayrıca ha normal ha sezeyam bebek sağlıkla gelsin yeter bence başka doktora gidin ve doktorunuza güvenin rahat olun
Yok canım devlette yani sonuç olarak o doğumu ben yaptım doktor son çıkış anında müdahale edip bebeği çekip çıkarıyor özel doktora gitmek gereksiz gelmiştiAynen benim de bir sıkıntım yoktu en son, suyu biraz azdı ama son gittiğimde o da iyiydi, bakalım pazartesi tekrar gidicem ne diyecek? Ben özellikle bir sıkıntı yoksa normal istiyorum dedim, tüp bebek yaptık Olmadı, ondan sonra Kendiliğinden oldu bizimki dedim he doktora hemen koz vermiş oldum!!! Aaaa ozmn yani kıymetli bebek sezeryan yapalım dedi eee gerekçesi bu sadece.
Özelde mi yaptın canım sen?
Bizim buradaki üniversite riskli gebeliklerin doğumunu alıyor Çoğu sezeryan zaten ama profesörlerin doçentlerin özel ücretleri var görüşürsünüz kabul ederlerse orada da yapabilirsiniz aslındaYa bak ben de aynı şeyi düşünüyordum acaba tıp fakültesi var burda oraya mı gitsem diye düşündüm, yani özelleri gerçekten sevmiyorum.ben de hep özele gittim bu arada.
Benim riskli gebelik değil normal oldu hamilelik, bir sıkıntı da yok ama İlla korkutuyorlar. Sizin orası neresi? İstanbul mu?Yok canım devlette yani sonuç olarak o doğumu ben yaptım doktor son çıkış anında müdahale edip bebeği çekip çıkarıyor özel doktora gitmek gereksiz gelmişti
Bizim buradaki üniversite riskli gebeliklerin doğumunu alıyor Çoğu sezeryan zaten ama profesörlerin doçentlerin özel ücretleri var görüşürsünüz kabul ederlerse orada da yapabilirsiniz aslında
Valla canım benim hiç sancım yoktu o yüzden hanisisi daha zor bilmiyorum Nts de 30 larda idi 40+3 tüm açılma 1cm idi doktorum acil olmazsa hafta sonu doğum yaptırtmıyordu sırf o yüzden cumdan gittik doktor uygun gördü suni sancı verdi 4-5 saatte doğum oldu mu ki sıkıntılı bir hamilelikti ama hem kendime hem doktoruma çok güveniyordum ebemde iyi bir bayandı 2800 dü bebeğim belki o da etkilemiştir ayrıca doğum her tülü zor canından can çıkıyor sezeyan için de normal içindr kendini eğer hazırlarsan psikolojik olarak çok zor olmuyor zaten bebeğini kucağına alınca unutmaya başlıyorsun zamanla ha ayrıca ben hep bunca insan yaptıysa bende yaparım diye motive edip duruyordumEvet değil mi nst bunun için var. Teşekkürler.
suni sancı zor diyorlar nedense sonunda sezeryan olur gibi bir düşünce yaratmışlar insanlarda.
Yok canım ErzurumBenim riskli gebelik değil normal oldu hamilelik, bir sıkıntı da yok ama İlla korkutuyorlar. Sizin orası neresi? İstanbul mu?
Allah tek solukta kurtarmayı nasip etsin hepimizeİlk doğumumda ben aşırı korkuyordum. Dıştan kimseye çaktırmıyordum normal doğum yapacağım diyordum ama içten içe sezaryene mi karar kılsam diyordum?
9 ay Özel hastaneye gidip en sonunda doğumu araştırma hastanesinde yaptım. Beni sezaryene alırlar diye
Normal şekilde oldu. korktuğum gibi zor geçmedi tabi sancılar zorluyor biraz zaten bebek doğunca hepsi geçip gidiyor. Bir an önce çıksa da kurtulsam diyorsunuz.
Şimdi ikinciye hamileyim bakalım nasıl olacak tabiki stres yapıyorum nasıl geçecek diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?