Doğuma Hazırlık Normal doğum çok mu zor??!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Spor olarak n’aptınız acaba pilatese kaçıncı haftada başladınız? Hiç yapmadım hamilelikte yapabilir miyim? Hamilelik öncesi Leslie 3 mile yapardım 3 aydır bıraktım hangi sporları yapabilirim?

Reactions: H E
Ben pilates yaptım ama gebelik öncesinde yapıyordum . İlk başlarda hafif 37 den sonra farklı hareketler yapmaya başladım ben spor hocası eşliğimde yapıyordum . İaterseniz doktorunuzdan bi öneri alın sizde
Spor olarak n’aptınız acaba pilatese kaçıncı haftada başladınız? Hiç yapmadım hamilelikte yapabilir miyim? Hamilelik öncesi Leslie 3 mile yapardım 3 aydır bıraktım hangi sporları yapabilirim?

Normal doğum yapmak ne kadar zor ???herkesin her doğumu Farklı oluyor evet ama yine de bir sıkıntı yoksa neden normal doğuma yönlendirmiyor doktorlar illaki sezeryana itiyorlar!
Dünyada 1. yiz sezeryanda!!!!
Ablam 3 doğum yaptı. 2 si doğumhaneye bile girmeden, ablam bacağını kaldırır kaldırmaz fırlamış bebekler,doktor zor tutmuş. Çok cokk kolay geçmiş.ki doktor gördüğüm en kolay doğumdu demiş..
3.biraz ağrılı olmuş suni sancı vs verilmiş ama onda bile asla dayanilamayacak bı ağrı değil ,gaz sancısı cekiyormussun gibi oluyor dedi..ki zaten bebeği gördükten sonra ne ağrı aklına geliyor ne de başka bişey, tek düşündüğün sağlıklı olup olmaması dedi..
Tabi bu işler nasip kısmet.. herkesin farklı doğum hikayesi oluyor.. kendinizi boş yere korkutmayin.sancı ağrı olursa da olsun ? Çekeceksiniz bitecek.. sonunda dünyaya bir mucize gelecek..biraz böyle düşünmek lazım..

Bende ikinci çocuğuma hamileyim 37 haftaya girdim artık yavaş yavaş sona doğru geliyorum ilk doğumum da normal yaptım araştırmada oldu riskli hamilelik geçirdim 36+3 te doğum yaptım hiç bir doğum kolay değildir tabı sancılar olmasa doğum olmaz her zaman normal doğumdan yana oldum inşallah yine normal doğum olur çocuğunuzu kucağınıza aldığınız anda bütün acıları unutuyorsunuz

Suni sancıya gaz sancısı gibi mi dedi! Asla öyle bişey değil hatta eskiden bunu ebeler açıkça söylermiş normal sancıdan çok ağır fakat dayanmak zorundasın diye. Şimdi evde sancı çekmeden hastaneye gidildiği için orda odayı fazla işgal etmeyesin diye dayıyorlar suni sancıyı

Kaç yaşında doğum oldu sizin

Belli değil sezaryenin günü saati enazından bende değildi biran da oldu 37 gün vardı doğuma aniden sancım tuttu kızımda 8 aylık doğdu

Ben sadece birseyi anlayamiyorum.. bazilarimiz normal dogumun sancilarindna korkuyor tmm illaki agriniz oluyor fakat eger bukadar korkuluyorsa neden turkiyede epiduralle normal dogum yaptirilmiyor?? Spinalle sezeryan yapiliyor ama epiduralle normal dogum yaptirilmiyor? Ben 2 kere epiduralsiz normal dogum yaptm cok sukur cok guzel ve kolay gecti hemen ayaklandim. Teyzem sancilara dayanamadi epiduralle normal dogum istedi ve yapti. Hic bi aci hissetmedim dedi ve oda cok cabuk toparlandi. Bu sezeryan israrini doktorlarda anlayamiyorum. Biz belcikada acaba sezeryanlami dogurcaz diye dusunmuyoruz bile cunku herkes normal dogurcaz diye gidiyor hasthaneye

Merhaba bende hamileyim inş bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız ben oldum olası bu epidural mı ne sezeryan türünden inanılmaz korkuyorum.. Şimdi de bazı yorumları okuyorum da normal doğumla ilgili dikişleri olan yırtıkları olan normalden de korkmaya başladım ki hep normal isterim ama.. İnsanlar çok korkutuyor öcü hikayesi gibi napıcam bilmiyorum

Herkes yapabildi bende yaparim diceksin kendine inan cnm

Kimseyi dinlemeyeceksin asla . Herkesin hikayesi başka unutma
Bu senın ve bebeğinin hikayesi .
yırtık mırtık dikiş hiç korkma benimde kesim var inan ne kesi ne dikil anı hiçbişey hissetmedim . Doktorlar o an zaten uyuşturmak için iğne vuruyorlar
Sen öncelik normal doğuma öncelik ver bebeğin nasıl gelmek isterse o karar versin

mesela ben epidural yaptırırm diyordum ağrım az olsun diye o kadar hızlı oldu Kİ herşey gerek bile kalmadı

Yaaa çok teşekkür ederim içimi o kadar çok rahatlattınız ki anlatamam Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Reactions: H E
Yaaa çok teşekkür ederim içimi o kadar çok rahatlattınız ki anlatamam Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Ben oldum olası hep normal istedim o kadar da doğum hikayesi anlattılar bana ama hiç korkmadım normal olsun illa dedim. Sağolsun yengemiz hastanede çalışıyordu normal doğumu çok istiyor diye söylemişti doktorada. Ben gündüz 3 buçuk gibi hastaneye gitmiştim açılmaya bakarken suyum patladı 2 cm açılmam varmış 6 ya kadar ilerlemedi 10a kadar açılmazsa sezeryana alırım demiş doktor. Bana da söylemediler ama çok şükür akşam 10.40 da kendi sancımla normal doğum yaptım. Sancı kısmı biraz zor ama en kolay kısım doğum. Doğumhaneye bi girdim 15 dakikada kucağıma aldım. Fazlaca ıkındım yırtıklarım oldu ama ne kesiyi ne yırtıkları hissetmiyosun zaten uyuşturuyolar. İğneyi bile hissetmiyosun. Benim dikişler 40 dakika sürdü ama oğlum kucağımda kapıdan çıkarken nasıl doğurdun sen hiç doğurmamış gibisin dediler öyle pozitif enerji dolu çıkıyorsun ki sanki o kadar sancıyı sen çekmedin. Derdi veren Allah dayanma gücünü de veriyor. O yüzden hiç kimseyi dinleme korkma dua et Meryem ana otu edin doğumda çok işe yarıyor. Her doğum kendine özeldir ama sen İnan doğumdan 1 ay öncede pilates topu alabilirsin üstünde oturup egzersiz yapabilirsin hatta doğuma da götür sancılarda bol bol yürümeyi öneriyolar ben çok yürüyemedim pilates topunda oturdum hep açılmamı bekledim mesela

İçim çok rahatladı vallahi sağolun hayırlısıyla kucağınıza alın inş bebeğinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…