Normal doğum şöyle zor. Normal doğumun sancı evresi zor. Hafif başlıyo giderek şiddetleniyo. Bel kemiğinin açıldığını hissediyosun sanki. Ne kadar süreceği belli olmuyo sancıların. Yani ben eşimin elinin kemiklerini kıracaktım nerdeyse öyle bi sıktım ki. Basbas bağırsan yinede hafiflemiyo yani avaz avaz bağırıyosun. Ben doğum başlamadan doğumhaneyi inletmiştim. allahtan 8 saat falan sürdü. Doğumun başlamasından hiç korkmadım çünki hem kısa sürüyo hemde artık bitecek diyosun bu acılar. Ve nitekimde bebek çıkar çıkmaz bütün acın sancın birden kesiliyo. İlkse 20-25 dk. 2. 3. Doğumda 5 dk falan yani ben doğumhanede yatarken yandakiler patır patır 5 dk doğurdu gitti benim ilk olduğu için uzun sürdü biraz. Ama sonrası öyle rahat ki. Doğum bitti duşumu aldım hemen. Bebeğimi alıp odama çıktım kucağımda. Herşeyiyle rahatça ilgilendim.
Ben ikinci çocuğumu da 36.4 doğrudum sezaryen ile oldu bu defa ki bebeğin suyu erken geldi ve bebek tersti hiç zaman yoktu sancılarım da başlamıştı 5 santim açılma var ama bebek ters olduğu için sezaryen oldu bugun 10 günü tamamladık inşallah hayırlısı ile darısı başınıza
Doğum bu tabiki zor yanları var. Şimdi çok iyi çok rahat geçiyo deyip seni kandırmakta saçma olur. Normal doğumun tek zor yanı bana göre sancı evresi. Şükür ki benim ilk doğumum olmasına rağmen sancı evrem kısa sürdü. Doğum anıda inan çok güzel. Diyosun ki allahım sonunda bitiyo bu ağrılar doğsunda rahatlayayım diyosun. Ben bi ara alın artık şunu içimden diye bağırıyodum ve inan doğduğu an bütün ağrı sızı bitiyo. Bebeğini hemen kucağına veriyolar. Ben bebeğimi kucağıma alıp kendim çıkmıştım odama. Duşumu aldım. Bebeğimle kendim ilgilendim. Herşeyiyle. Ve o kadar rahattım ki hiç doğum yapan ben değilim gibi. İnşallah hayırlısı nasılsa öyle olsun en başta ama hayırlısı normal doğumdur diye dua et bence
Hayır zor değil ( kişiden kişiye değişir) regl ağrısının biraz daha şiddetlisi ama kaldırılamayacak bir ağrı değilsancı aralarında dinlenmeye güç toplamaya zamanın oluyor Acı eşiğim yüksek benim şöyle söyliyeyim çığlık bile atmadım Hayırlı doğumlar dilerimSize tavsiyem doğum hikayelerini okumayın doğum videoları izlemeyin