Doğuma Hazırlık Normal Doğum Hakkında Bilgi Topluyorum :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

HulyaGulsah

Ömrümün miladı..
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
635
7
48
İçel Mersin
39. haftamın sonlarındayım ALLAH'ın izniyle normal doğum yapıcam ve beni doğumun belirtileriyle ilgili bilgilendirirseniz sevinirim :)
Mesela doğumun başladığının belirtileri nelerdir, sancısı ne acısına benziyor, kaç saat içinde doğum yaparım, suyum geldikten ne kadar süre sonra doğum yaparım, nasıl hareket etmeliyim, ne yapmalıyım beni tecrübeli anneler bilgilendirirse sevinirim :)
Doğum yaparken doğum anında en zor an ne oluyor herşeyi çok merak ediyorum nasıl doğum yaptınız uzun uzun dinliyebilirim şimdiden teşekkür ederim :)

Kız nerelerdesin sen Diğer Açtığın Konulara baksana Sana Yazdım yazdım bu kız yok doğum yaptı herhalde de dedim bişimi oldu diye endileşendim Cevap vermedin :) bi Cevap ver annem yaaa

Son düzenleme:
Allah analı babalı büyütsün ablacımmm :) Ben ginede teşekür ederim :)
Burdayım ablacım iyiyim seni sormalı sancılarım ufak ufak başladı 2 gündür bu hafta doğum yaparım hatta 1 2 güne doğum yapar yapmaz söz sana haber vericem ablacım bebişiminde resmini atarım zaten merak etme :)
Sen nasılsın muanen nezaman hayırlı haberlerini bekliyorum :)

Allah analı babalı büyütsün ablacımmm :) Ben ginede teşekür ederim :)
Burdayım ablacım iyiyim seni sormalı sancılarım ufak ufak başladı 2 gündür bu hafta doğum yaparım hatta 1 2 güne doğum yapar yapmaz söz sana haber vericem ablacım bebişiminde resmini atarım zaten merak etme :)
Sen nasılsın muanen nezaman hayırlı haberlerini bekliyorum :)
Bende iyiyim canım gece gece temizlik yapıp buralara göz atıyorum :) Çamaşırları yıkadım koltukları sildim halıları kaldırdım :)) Sabah 7 de temizliğe başlıcam cuma günü başka doktora gidicem canım kendi doktorumdan memnun değilim... Allah yardımcın olsun bebişinin ve senin o mutlu fotoğrafını bekliyor olucammm aklımdasın hep arayı açma sakın :)

arkadasım sana yardımcı olmak ısterdım ama ben sezaryan olacagım 3 uz hamıleyım
Ayyyyy Allah yardımcın olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin Üçüz bebeğin olucakmıs ne güzel :) Sende bebişlerinin fotosunu at görelim bize umut kaynağı olsunn Cinsiyetleri ney ? hepsi kızmı erkekmi ?

merhaba canım bende normal doğum yapmış bir anneyim =)inş sende bebeğini sağlıcakla alırsın kucağına bi avazda doğuruverirsin... ben kendi hikayemi anlatayım sana doğum yapacağım gün karnımın sağ tarafın da hafif hafif ağrılar vardı sabahtan ama ben umursamadım çünkü çok erkendi her zaman olduğu gibi kalktım gittinm dükkanımı açtım temizledim falan ağrılar ara ara geliyor sürekli olan bir ağrı diğil akşama kadar çalıştım akşam ağrılar daha sık girmeye başladı çarşıdaydım geziyordum =) ağrılarım daha sık aralıklar gelmeye başlayınca eve gittim yemek yedim dinlenmek için yattım ki o da ne yatamıyorum çünkü ağrılarım çok ve aralarında ki zamanda çok kısaldı hemen hazırlandık doktorum izinde bu arada.. eşimle toplanmaya çalışıyoruz hastane çantası fln... tuvalete gitme ihtiyacım var gibi hissediyordum sürekli çıkamadım tuvaletten=) hafif bi kanama geldi eşim eşyaları indirdi. bişey oldu heryerim ıslandı suyum gelmişti asansör yok merdivenden inemedim eşim kucağında indirdi hastaneye vardık serum taktılar doktor çağırdılar benim kendi doktorum yok tabi izinli nöbetçi geldi 1 yaada 1 buçuk saat falan sançı ıkınma ve güzel meleğim çıktı geldi=)

bence sancıların geldiğinde ayakta durabildiğin kadar dur çünkü böylece bebğin doğum kanalına daha rahat giriyormuş.. bide sadece sancı gelince ıkın =)
allahım kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin

2 normal dogum yaptim canim soylemesi ayip dermi$im :))

dogumun 3 berlirtisi var : nî$an yani kan gelmesi , su gelmesi , bu iki durumda acil hastaneye gitmen lazim, oyalanmadan
uçuncusude sanci, buda bende hep adet sancisinin $iddetlisi duurumunda oldu
hafifden ba$liyor , gittikçe $iddetleniyor ve aralikalr duzene giriyo , 5 dk , 3 dk gibi
evde durabildigin kadar dur sancida, ilk dogum nerden baksan 9-10 saat alir ( istatistik bu tabi, istisnalar kaideyi bozmaz) doktorlar her cm e 1 saat diyolar, 10 cm açiklik lazim dogumun ba$lamasi için ..
ha ahstanede beklemi$in ha evde farketmiyor yani , epidural anaestezi du$unuyorsan biraz erken gidebilrsin (tavsiye ederim ben iki dogumdada yaptirdim, prenses dogum diyolarmi$ buna :) )
epidurali yapmak için en az 3-4 cm açiklik lazim bunuda unutma

birde karninda sertle$meler var onu unuttum :)
karnin orrtasi sertle$iyor sag yada sol deil tam ortasi
her ta$ kesilmede rahim kasiliyor bebegi a$agi itiyor , doguma hazirlik ba$liyor
ben ikisindede gece yarsi gittim hastaneye sabah 10 gibi dogdular, biraz hizliyiz yani :)

korkma
filme gordugun gibi deil dogumlar , bi sn de dogurmazsin,
yalniz su ve ni$an çok onemli , kimseye ula$amazsan ambulans çagir..

Bende iyiyim canım gece gece temizlik yapıp buralara göz atıyorum :) Çamaşırları yıkadım koltukları sildim halıları kaldırdım :)) Sabah 7 de temizliğe başlıcam cuma günü başka doktora gidicem canım kendi doktorumdan memnun değilim... Allah yardımcın olsun bebişinin ve senin o mutlu fotoğrafını bekliyor olucammm aklımdasın hep arayı açma sakın :)

Kolay gelsin ablacım yorma kendini fazla :D memnun değilsen değiştir doktorunu tabiki abla :)
seninde güzel haberlerini bekliyorum :)

canım bunları kafana takıp kendini strese sokma.bende senin gibiydim ya gece sancım tutarsa,doğum sancısı olduğunu nasıl anlarım,ya yolda doğurursam...gibi birsürü düşünce.ama rabbim öyle güzel ayarlamışki herseyi.doğum baska birsey ve doğumun olacağını anlıyorsun.ben sıfır sancıyla hastaneye gittim doğum basladığında sancılar düzenli bir sekilde 2 dkda bir geliyor ve büyük tuvaletin gelmişde biran önce lavaboya gitmek istiyorsun gibi bir his oluyor.ben suni ancı ile normal doğum yaptım.serum kolumda doğum masasına gidene kadar yürüdüm koridorda.bağırıp cağırmadım sadece ebe ıkın dediğinde ıkındım.bide doğum esnasında SÜMME SEBİLE YESSERAH(RABBİM ONUN YOLUNU KOLAYLAŞTIR)okudum.doğumdan öncede meryem suresi,elham,ayetel kürsü,inşirah..bunları okudum.rabbim hepinizi tek avazda kurtarsın.ama dediklerimi dikkate alırsan faydasını görürsün.banada bi dua edersin doğumdan sonra:16:

merhaba canım bende normal doğum yapmış bir anneyim =)inş sende bebeğini sağlıcakla alırsın kucağına bi avazda doğuruverirsin... ben kendi hikayemi anlatayım sana doğum yapacağım gün karnımın sağ tarafın da hafif hafif ağrılar vardı sabahtan ama ben umursamadım çünkü çok erkendi her zaman olduğu gibi kalktım gittinm dükkanımı açtım temizledim falan ağrılar ara ara geliyor sürekli olan bir ağrı diğil akşama kadar çalıştım akşam ağrılar daha sık girmeye başladı çarşıdaydım geziyordum =) ağrılarım daha sık aralıklar gelmeye başlayınca eve gittim yemek yedim dinlenmek için yattım ki o da ne yatamıyorum çünkü ağrılarım çok ve aralarında ki zamanda çok kısaldı hemen hazırlandık doktorum izinde bu arada.. eşimle toplanmaya çalışıyoruz hastane çantası fln... tuvalete gitme ihtiyacım var gibi hissediyordum sürekli çıkamadım tuvaletten=) hafif bi kanama geldi eşim eşyaları indirdi. bişey oldu heryerim ıslandı suyum gelmişti asansör yok merdivenden inemedim eşim kucağında indirdi hastaneye vardık serum taktılar doktor çağırdılar benim kendi doktorum yok tabi izinli nöbetçi geldi 1 yaada 1 buçuk saat falan sançı ıkınma ve güzel meleğim çıktı geldi=)

bence sancıların geldiğinde ayakta durabildiğin kadar dur çünkü böylece bebğin doğum kanalına daha rahat giriyormuş.. bide sadece sancı gelince ıkın =)

Oyyy allah analı babalı büyütsün abla dayanılmayacak kadar zor değildir diye umuyorum bünyemde acıya dayanıklı çok şükür allahın izniyle atlatıcam bu doğum arifesinide :)

dogumun 3 berlirtisi var : nî$an yani kan gelmesi , su gelmesi , bu iki durumda acil hastaneye gitmen lazim, oyalanmadan
hafifden ba$liyor , gittikçe $iddetleniyor ve aralikalr duzene giriyo , 5 dk , 3 dk gibi
evde durabildigin kadar dur sancida, ilk dogum nerden baksan 9-10 saat alir ( istatistik bu tabi, istisnalar kaideyi bozmaz) doktorlar her cm e 1 saat diyolar, 10 cm açiklik lazim dogumun ba$lamasi için ..
ha ahstanede beklemi$in ha evde farketmiyor yani , epidural anaestezi du$unuyorsan biraz erken gidebilrsin (tavsiye ederim ben iki dogumdada yaptirdim, prenses dogum diyolarmi$ buna :) )

her ta$ kesilmede rahim kasiliyor bebegi a$agi itiyor , doguma hazirlik ba$liyor
ben ikisindede gece yarsi gittim hastaneye sabah 10 gibi dogdular, biraz hizliyiz yani :)

korkma

Saol ablacım eminim filmdekiler gibi değildir doğumlar yoksa kimse yapmazdı :D
epidural düşünmüyorum direk normal düşünüyorum ve hamileliğimin 5 ayından bu yana akıntımda aşırı çoğalma oldu ve mantar oldu özel bölgem ilaç kullanıyorum çok kaşınıyor ve yara bere oluyor doğumdan sonra düzelir diye umut ediyorum normal doğum yaparsan için dışın temizlenir diyorlar doğrumu bilmiyorum :)

canım bunları kafana takıp kendini strese sokma.bende senin gibiydim ya gece sancım tutarsa,doğum sancısı olduğunu nasıl anlarım,ya yolda doğurursam...gibi birsürü düşünce.ama rabbim öyle güzel ayarlamışki herseyi.doğum baska birsey ve doğumun olacağını anlıyorsun.ben sıfır sancıyla hastaneye gittim doğum basladığında sancılar düzenli bir sekilde 2 dkda bir geliyor ve büyük tuvaletin gelmişde biran önce lavaboya gitmek istiyorsun gibi bir his oluyor.ben suni ancı ile normal doğum yaptım.serum kolumda doğum masasına gidene kadar yürüdüm koridorda.bağırıp cağırmadım sadece ebe ıkın dediğinde ıkındım.bide doğum esnasında SÜMME SEBİLE YESSERAH(RABBİM ONUN YOLUNU KOLAYLAŞTIR)okudum.doğumdan öncede meryem suresi,elham,ayetel kürsü,inşirah..bunları okudum.rabbim hepinizi tek avazda kurtarsın.ama dediklerimi dikkate alırsan faydasını görürsün.banada bi dua edersin doğumdan sonra:16:

Dualarım sizinle ve tüm annelere teşekkür ederim ablam saol :)

epidural derken sezeryani kastedmedim canim
agriyi kesme olayi yani, sancilari duymuyorsun
saglik ekibi zamaninda sana ikin diyor berbaer i$ birligiyle kolay ca doguruyorsun bebegini :)
Allah yardimcin olsun :)

kiz filmlerde 2 dk da doguyor korkunç deilki o:27:
zamani benzemez demek istedim filmlere :)

korkma

merhabalar,
bende normal doğum yapmış biri olarak yazmadan duramadım arkadaşlar çok güzel anlatmışlar ama bende ufak tefek bir iki şey eklemek istiyorum. benim yalancı sancılarım 2hafta öncesinden başlamıştı ama ağrı değil yani karnımda sertleşme taş gibi olma, bir yere toplanıyordu sanki bebek. bazen yalancı sancı bir kaç gün önce başlar bazende benimki gibi 2hafta erkendende başlar bir belirti sayılmaz kişiye göre değişir...benim yalancı sancım çoktu doktor açıklık baktı bişi yok ama bu hafta içi olacak dedi akşamına nişan geldi aradım doktoru suyun gelirse gel gelmezse sabah gel dedi sabah gittim henüz değil ama kanama,su ve sancı herhangi biri oldumu hemen ara ve gel dedi. pazartesi akşamdı nişanım geldiğinde(hatta elim ayağım titremişti korkudan heyecandan)parşembe geceyarısından sonra sancılar başladı. hep aklımızdaki şudur ya hani acaba nasıl bir ağrı ben doğum sancısı olduğunu nasıl anlayacağım.benim 2hafta yalancı sancım oldu ve hep elim kulağımda bekledim acaba bu da mı yalancı acaba geliyo mu ve diyorlardı doğum sancısını anlarsın...haklılarmış doğum sancısı anlaşılıyor.perşembe gece karnımdaki sertleşmeye eşlik eden belden başlayıp bacaklara inen o sancılar başladı ve ben önce ebelerle konuşmayı tercih ettim aradım anlattım olanları tamamdır doğum sancısı korkma ben hastanedeyim istersen sıklaşmasını bekle evde beklemek daha kolay istediğinde ara konuşalım dedi. sabah 5e kadar sancı aralarında uyuyarak bekledim. belki dahada bekleyebilirdim ama evde asansör yoktu belki çok sıklaşınca inemem diye korktum. ebe kontrol etti 3cm dedi doktoru aradı öğleden sonraya olur dedi. ben o sıra zaten hastanemde benden başkası yoktu yürüdüm,merdiven inip çıktım hatta kahvaltı yaptım çok açtım. nöbet tesliminde ebe tekrar bakıp diğer ebeye verecekti baktı 8cm şaşırdı ve bana sakın ayağa kalkma dedi kafa yola girmemiş ve kordon oradan sarkabilirmiş. bu çok önemli ilk arkadaş yürü sancı olunca demişya aslında iyi bende yaptım ama kafa yine yola girmedi hatta kordon sarksa sıkıntı olacaktı. bu arada bende epidural düşünüyodum ama açıklık 8cm olunca geç kalındı ebe epidural etki edene kadar sen doğuracan hem çoğu gitti azı kaldı bundan sonrasından korkma dedi. çoğu kişiden bebek yola inmedi sereryan yaptı diye duyuyorum ama şükür benim doktorum yola soktu kızımıda doğdu sıpacım...inşallah sağlıklıca alırsın kucağına...sakın korkma sancı kısmı bitince doğumda Allah öyle bir güç veriyor ki oluyor...

Saol ablacım eminim filmdekiler gibi değildir doğumlar yoksa kimse yapmazdı :D
epidural düşünmüyorum direk normal düşünüyorum ve hamileliğimin 5 ayından bu yana akıntımda aşırı çoğalma oldu ve mantar oldu özel bölgem ilaç kullanıyorum çok kaşınıyor ve yara bere oluyor doğumdan sonra düzelir diye umut ediyorum normal doğum yaparsan için dışın temizlenir diyorlar doğrumu bilmiyorum :)

Allah bir avazda kurtarsın canım mantarın normal doğumda bebeğe geçme riski yok muymuş? doktorunla bu konuyu iyice konuşsaydın

canım 2 tane normal doğum yaptımikisindede hiç belirtim olmadı ne nişan geldi nede suyum geldi

buyuk oğlumda akşamdan başlayan hafıf karın ağrım vardı sabaha doğru şiddetlendı ama adet sancısından daha az bı ağrıydı.

sabah hastaneye gittik doğum başlamış dedi v 10;15de oğlum dunyaya geldi.

tabıkıde saat 06:00 ile doğana kadar anamda ağladı bende ağladım sancılarla.

küçük oğlumdada suyum azalmıştı o yüzden hiç sancı olmadığı halde sunı sancı vererk doğurttular ama sabah 8den akşam 7ye kadar ömrümden ömür gitti....

mutlka normal doğurmanı tavsıye ederım eet sancılı saatler çok zor ama senın sağlığın içinde bebeği içinde en güzeli...

adı üstünde normal olanı...

anormal olanı değil..

vala doğumu öyle güzel anlatmışın ki inan korkum bir parça daha azaldı.bende normal doğum düşünüyorum.10 haftaık gebeyım daha çok var ama kendımı hazırlamaya çalışıyorum.inş bi aksılık çıkmaz allah herkese kolay doğum nasip etsin

epidural derken sezeryani kastedmedim canim
agriyi kesme olayi yani, sancilari duymuyorsun
saglik ekibi zamaninda sana ikin diyor berbaer i$ birligiyle kolay ca doguruyorsun bebegini :)
Allah yardimcin olsun :)

kiz filmlerde 2 dk da doguyor korkunç deilki o:27:
zamani benzemez demek istedim filmlere :)

hemen doğuruyorlarda kadının sancısı birden geliyor filmlerde kendini yerden yere atıyor ve saniyelik doğuruyor abla onu diyorum :D hamile kalana kadar birden sancının gelip geldiği an doğurulduğunu sanıyordum bu filmler yüzünden :D

Back
X