Arkadaşlar doktorumdan ogrendiklerimi sizlerle paylaşmak isterim. Ben 36. Haftadayim. Doktorum zeytinyağı ile sabah akşam vajinanin ağzına ve işaret parmağınızı orta bölümünün ortasına kadar yaglamami, devamlı merdiven çıkmamı dengemi koruyarak bacaklarımı açıp comelip kalkmamı ve bolca da esimle ilişkiye girmemi söyledi. Bunların hepsi perine kesisi yapmadan belki çok az bir kesikle doğum yapmaya yarayan calismalarmis. Esinle birlikte olmak vajinanın kayganligini max. Artiriyormus
Yalnız su anda bebeğin durumu başasagiya ve doğum kanalına girmemiş ve vajina ağzı kapalı. Eğer dizinde sıkıntılarını yoksa bunları yapabilirsiniz. Bu arada ben spor salonuna başladım. 20dk bisiklet 15dk yürüyüş ve basit doğum egzersizleri yaptık toplam 1 saat 15 dk
günde 3-4 adet yeterli diyorlar bir de doğuma bir ay kala başlayabilirmişiz çünkü açılma yaptığı için erken doğuma sebep olabiliyormuşhurmayı günde ne kadar yemek gerekli acaba kızlar. bir de doğuma ne kadar zaman varken başlasak faydası olur.
hurma yiyip normal doğum yapan var mı gerçekten merak ediyorum.
ben hurma yedim ama doğum kolay olsun diyeden ziyade kabız olmayım die sabahları aç karnına yiyip üstüne bol su içiyordum.. belki doğuma da faydası olmuş olabilir herhangi bir bilimsel açıklama yapamayacağım bu sebeple..
evet canım yukarda da yazmıştım normal doğurdum hem de 39+6da hastaneye muayeneye gittiğimde suyum patladı 2,5 saat içinde epiduralli normal doğum yaptım.. hiç kesi de olmadı sadece doğal yırtık oluştu 3-4 tane estetikli dikişim vardı o kadar..peki normal mi doğurdun :)
epidurallo doğum nasıl bişi? daha mı az sancı çekiyorsun?
hiç sancı ve acı çekmiyorsun
açılman 5-6 cm olduğunda belden giriyorlar eline bir alet veriyorlar sen çok sancı/ağrı hissettikçe basıyorsun.. bir süre sonra belden aşağın tutmuyor..
püf noktası şu: sancı ve ağrı hissetmediğin için böyle vücudunda titreme hissettikçe ıkınman lazım çünkü ıkınma normaldeki gibi kendiliğinden gelmiyor.. eğer iyi ıkınamazsan doğum çok uzuyormuş..
bana ebe dedi ki çok kabız olmuşsun gibi bütün gücünle ıkın.. ben de bir ömür kabız olduğum için süper ıkındım ve 2,5 saatte bitti :)
gerçekten acı çekmedin mi :) çok pis gülmüşün korktum valla.
ne kadar para verdin özelde mi yaptırdın peki? kesik yırtık falan oldu mu
canım özel hastanede yaptım doğumumu.. kurumumun anlaşması gereği hiç para vermedim ama sanırım ortalama 5-6bin civarı meblağ çünkü a grubu hastane..
hiç acı çekmedim.. sadece sancı odasından doğumhaneye alıolar doğum esnasında bebek çıksın die 2-3 defa karnıma bastırdı ebe tüm ağırlığıyla orda bi acı hissettim onun peşine de bebek çıktığı için dünyanın en büyük rahatlamasını yaşadığımdan hatırlamıyorum bile :)
benim perine bölgem esnekmiş demek ki çatım da müsaitti hiç kesiğim yok.. dediğim gibi yırtık oluştu o kadar da olcak artık.. 3-4 tane estetikli dikiş atıldı o kadar..
epiduralin uyuşukluğu akşama kadar sürdüğü için ilk idrar esnasında o tarif edilen yanmayı da duymadım.. yani baya kolay oldu çok şükür..
ay inşaAllah benim de kolay olur ya yani tüm annelerin kolay olsun tabi tek temennim bebişimin sağlıkla dünyaya gelmesi ve normal doğum yapabilmek
rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. inşallah doğumun çok kolay olur..
benim çok ama çok kolay bi dogumum oldu cnaimhurma yiyip normal doğum yapan var mı gerçekten merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?