Doğuma Hazırlık Normal doğum için yapılması gereken hazirliklar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ay hadi inşaAllah ya bende hurma yiycem bol bol yürüycem.

yurumeyi her zaman yapin, hurmaya acele etmeyin
benim iki çcougum daha var onlari okula gotur getir vs hiç oturmadim denebilir hamilelikde :)
bu aralar çok enerjim düşük, hep uyuyasım hep yatasım var normal mi? halim kalmıyor. zaten çalıştığım için erken uyanıyorum. iş güç koşturma. Rabbim keşke fırsat verse de evimde büyütsem kimseye bırakmadan çocuğumu. yoksa böyle 2 ay sonunda işe dönmem gerekecek.

elinizden geleni yapin
son dogum izninde yurusunuz simdi aktif olamuyorsaniz
merdiven çikabilirsiniz mesela eviniz asansorluyse
haraket etmelisiniz bi sekilde

elinizden geleni yapin
son dogum izninde yurusunuz simdi aktif olamuyorsaniz
merdiven çikabilirsiniz mesela eviniz asansorluyse
haraket etmelisiniz bi sekilde

işte en büyük hareketim sabah akşam servise yürümek (20 dk) işe gelmek çalışmak vs. o kadar

Kızlar ilk doğum ikinci ve üçüncü doğumlar arasında fark olabiliyor. İlk doğumlarda zaman ve ağrı çok oluyor çünkü Rahim ilk defa böyle bir şey yaşıyor. Ama ikinci üçüncü doğumlarda Rahim ilk doğumdaki kadar sıkı olmuyor açılma kolay oluyor.

evet, bende sizin durumunuzdayım.. 10. haftanın içindeyim ve okadar yorgun hissediyorum ki kendimi, bırakın hareket etmeyi, beslenmeme bile özen gösteremiyorum heves ettiğimce Umarım en kısa sürede geçer bu hal.. Sanırım yorgunluğa aşırı mide bulantısı da eşlik ettiği için bu haldeyim..

bende çok kötüydüm en son artık iş yerinde başımı kaldıramaz hale gelince doktoruma ilettim durumu enerjim yok dedim. dayanamıyorum dedim.
o da bana 5 günlük iğne verdi. vitamin + bulantı engelleyici. 2 gündür iyiyim çok şükür. bir de bulantı hapımı değiştirdi. eskisi çok sersemletip tansiyonumu düşürüyordu. şimdi iyiyim Allaha bin şükür.

Ben 40 yaşındayım ve bu bebeğim allah izin verirse inşallah yaşayan ilk bebeğim olacak. Doktorun 28-29a kadar zorlamadan yuruyebildigin kadar dedi. Ama 32. Haftadan sonra yuruyus yarım saat her ogunden sonra şekerim yukselmesin diye önerdi. 36. Haftadan sonrada bisiklet çevirme yuruyus bandında zorlamadan yürüme ve hafif egzersiz verdi. Bende yapabildiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum spor salonunda. Bir de nefes egzersizi yapabildiğim kadarıyla da bir yere tutunarak comelip kalk dedi bebeğin kolay doğması için.

Tatlım bende senin gibiydim ama şunu söyleyeyim ilk 3 ayda bebeğin sınır hücreleri oluştuğu için protein ağırlıklı beslenmeye çalış ki daha sonra bebeğin dikkat eksikliği olmasın.

Kızlar normal Doğumu kolaylaştıran Ahududu isterseniz netten bakın hamileyken İbrahim saraçoğlundan dinlemiştim doğuma bir hafta kala yemiyormuş hepinize hayırlı normal Doğumlar ben sezeryan oldum inş sizler olmazsınız.

Çörek otu dere otu ve son 1-2 haftada göğüs uçlarına kakao yağı meme kremiyle uyarmak da doğumu kolaylaştırıyor dedi doktorum.

Kurmanın ne gibi faydası oluyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…