eflalcim topiğin hayırlı olsun canım
rabbim hepimizi bi nefeste kurtarsın
Benim iki oğlum var. İkisi de normal doğumla oldu. Bol bol yürüyüş, hareket işinizi kolaylaştırır. Allah tüm hamileleri kurtarsın.
canım yeni tpiğin hayırlı olsun çok iyi olmuş
Bi de bana annem hep şöyle derdi: Yağdı yağmur çaktı şimşek. Bebeğini kucağına alınca herşeyi unutuyor insan. Ben de çok kızıyorum her ortamda nasıl zor doğum yaptığını anlatanlara. Hepsi bir değilki. 2. bebeğimi nasıl doğurduğumu bile anlamadım. O kadar kolay doğdu yani. 10 günlük bebeğim varken ev bile taşıdım. O kadar iyiydim yani. Umarım sizinkiler de böyle olur.
canım topigin hayırlı olsun ALLAH bi nefeste kurtarsız hepinizii en mantıklısı kolay dogum kişiden kişiye değişir miş ağrı benim annem doğumun başladıgını far edememiş bile suyu gelmiş sonra babama söylemiş ve kendi dogum yapmış evde düşünün allaha şükür ne annemde nede bende bi sorun olmamış dogım esnasında babannem gelmiş göbegimi o kesmik annem hep der allah dogumlarınızı bana benzetir inş. diye aminnnnnn
Sağol canım aminnn ne güüelmiş ya bende annen gibi anlamasam gitsem hastaneye hadi gel masaya deseler birden doğursam kolayca:86:
Bende suda doğum çok yapmak isterdim ama burada fiyatları epey pahalı olarak duymuştum..hatta bi çılgınlık yapıp küveti doldurup mu doğursam
birkaç kiçi doğumu böyle sıkıntılı geçirip ağdalı ağdalı da anlatmıyorlar mı?insan nolursa olsun etkileniyor..bizim bi akrabamız geçen sene epiduralle doğum yaptı o kadar gzl geçmişki doğumu birdaha hamile kalsam kesin yine epidural yapacağım diyor..
öncelikle hepinize sağlıklı bir doğum diliyorum..
normal doğum için çok diretmiştim ve elimden geleni yaptım..
bende 40+4 e kadar bekledim normal doğumu kısmet olmadı maleseff.. kötü detayları geçecek olursam:)
şunu dicem ben suni sancı almama ve acıya karşı çok dirençsiz olmama rağmen sancılar işin en kolay yanıydı diyebilirim. gerçi ben 5-6 cm açıklıkta, 2 dak da bir sancım gelirken, acil sezeryana alındım o yüzden doğum anını bilemiyorum. ama o ana kadarki sancılarım suni sancı olmasına rağmen gerçekten çok da zor değildi.. ayrıca sezeryandan sonra yaşadığım dikiş sancısı daha fazlaydı..
ama şimdi sorsanız oğlumun azıcık canı yansa doğumun bin beteri acı çekiyorum. hamilelikte, doğum anında hayatının en önemli şeyi o doğum sanıyo insan. bi doğursam gerisi kolay diyor ama asıl hayat, zorluk ve güzellik ondan sonra başlıyo..
umarım hepiniz gönlünüzden geçtiği gibi bir avazda normal doğum yaparsınız..
Bence de şans..en küçük örnek olarak adet sancılarımız bile kişiden kişiye değişiyor..kimi buna iyi dayanabiliyor kimi iğnelerle atlatabiliyor..Sanırım doğumda boyle olacak..Ayrıca her çektiğimiz acı günahlarımıza kefaret olur inş.merhaba arkadaşlar öncelikle topiğiniz hayırlı osun; ben epd.normal doğum yaptım.ilk kez anne olacağım için çok korkuyordum doğumdan.son ana kadar nasıl doğum yapacağımı bilemiyorduk dr.um da dahil.bebeğin gelişi ile herşey normal doğumu gösteriyordu çok şükür istediğim de buydu.dr.um çok iyi anestezi uzmanıydı ayrıca,dr.unuza güvenmek çok önemli,çünkü sizi rahatlatan o. anestezi uygulayana kadar sıkı takiptesiniz,bu arada kişiye göre değişen sancıları hissediyosunuz taaki istenen açılma gerçekleşene kadar,herşey çorap söküğü gibi gelişti.bol kahkahalı bir doğum yaptım,dışarda bekleyen annem ve eşim kapıda kulakları...duydukları benim kahkaha sesime inanamamışlar dr.umun ıkın derken ki yaptığı espirileri hala unutamıyormşimdi herkese tavsiye ediyorm,ama doğum işi şans bence,herkese göre değişebiliyor.çok şükür doğumdan sonra hiçbir yan etkiyle de krşılaşmadım.nerdeyse 2.çocuk doğurasım var ama eşim ve ailem şimdilik onay vermiyor,gerçi bende henüz erken diyorm ama .... neyse Allah hepinizi bir nefeste kurtarsın arkadaşlar,kendinizi korkularınızla daha fazla korkutmayın bırakın herşeyibir kenara hamileliğin tadını çıkarın,su nasılsa yolunu bulacaktır,
Amiiiiiin.. inşaallahöncelikle hepinize sağlıklı bir doğum diliyorum..
normal doğum için çok diretmiştim ve elimden geleni yaptım..
bende 40+4 e kadar bekledim normal doğumu kısmet olmadı maleseff.. kötü detayları geçecek olursam:)
şunu dicem ben suni sancı almama ve acıya karşı çok dirençsiz olmama rağmen sancılar işin en kolay yanıydı diyebilirim. gerçi ben 5-6 cm açıklıkta, 2 dak da bir sancım gelirken, acil sezeryana alındım o yüzden doğum anını bilemiyorum. ama o ana kadarki sancılarım suni sancı olmasına rağmen gerçekten çok da zor değildi.. ayrıca sezeryandan sonra yaşadığım dikiş sancısı daha fazlaydı..ama şimdi sorsanız oğlumun azıcık canı yansa doğumun bin beteri acı çekiyorum. hamilelikte, doğum anında hayatının en önemli şeyi o doğum sanıyo insan. bi doğursam gerisi kolay diyor ama asıl hayat, zorluk ve güzellik ondan sonra başlıyo..
gözlerim doldu nerdeyse
umarım hepiniz gönlünüzden geçtiği gibi bir avazda normal doğum yaparsınız..
kesinlikle katılıyorum..Amin inşallah..Teşekkür ederiz hoşgeldin sancı konusunda böyle iyi durumları okudukça gerçekten çok rahatlıyorum doğumu kabus gibi göstermeyenlerden Allah razı olsun inşaallah bebeğimiz içinde bizim içinde en hayırlısı olur.
merhaba arkadaşlar öncelikle topiğiniz hayırlı osun; ben epd.normal doğum yaptım.ilk kez anne olacağım için çok korkuyordum doğumdan.son ana kadar nasıl doğum yapacağımı bilemiyorduk dr.um da dahil.bebeğin gelişi ile herşey normal doğumu gösteriyordu çok şükür istediğim de buydu.dr.um çok iyi anestezi uzmanıydı ayrıca,dr.unuza güvenmek çok önemli,çünkü sizi rahatlatan o. anestezi uygulayana kadar sıkı takiptesiniz,bu arada kişiye göre değişen sancıları hissediyosunuz taaki istenen açılma gerçekleşene kadar,herşey çorap söküğü gibi gelişti.bol kahkahalı bir doğum yaptım,dışarda bekleyen annem ve eşim kapıda kulakları...duydukları benim kahkaha sesime inanamamışlar dr.umun ıkın derken ki yaptığı espirileri hala unutamıyormşimdi herkese tavsiye ediyorm,ama doğum işi şans bence,herkese göre değişebiliyor.çok şükür doğumdan sonra hiçbir yan etkiyle de krşılaşmadım.nerdeyse 2.çocuk doğurasım var ama eşim ve ailem şimdilik onay vermiyor,gerçi bende henüz erken diyorm ama .... neyse Allah hepinizi bir nefeste kurtarsın arkadaşlar,kendinizi korkularınızla daha fazla korkutmayın bırakın herşeyibir kenara hamileliğin tadını çıkarın,su nasılsa yolunu bulacaktır,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?