Normal Doğum istiyordum ama.....

hakikattende yok böle bi mucize Rabbim ne eylerse güzel eyler hiçbişeyi ziyan etmemiş herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp yapmış

Evet ben zaten düne kadar bir problem olursa sezeryan olsun diyordum mecbur kalınırsa...Ama şu anda bir problem gözükmüyor normal de istiyordum düşünüyordum cesaretimi kırmasını anlayamadım

Ben sırf o doktorun inadına bir daha kontrole falan gitmez, ya başka doktor bulur, ya da sancılar başlayınca devlet hastanesine gidip normal doğururdum, doktoru da sağlık bakanlığına falan şikayet ederdim. ayıp artık ya, gebeleri kesilecek kuzu, kandırılacak enayi gibi görmeleri yetti. Bu ne biçim davranış ya, sinir oldum.

Cnm bi de bana sor o durumla karşı karşıya kalmak doktor beni görür görmez seni sezeryan yapalım dedi..Muayeneden sonra da bak bu acının 100 katını çekeceksin dedi valla bilmiyorum gittiğim hastane de özel hastane baya ünlü bi hastane....Herkese teşekkür ederim başka bir doktora daha görünmeye karar verdim umarım hakkımda hayırlısı olur..Herkesin Allah gönlündekini hayırlı eylesin....

İnşallah hakkında hayırlısı... İnşallah bir problem yaşamaz ve normal doğum yaparsan gerçekten şikayet et, bir soruşturma geçirsinler de akılları başlarına gelsin.

Bir de seni korkutmasına kulak asma, öyle 100 kat falan diye bir şey yok.

Hadı etrafımızdakılerı gectım doktorlar neden bunu yapıyor ya,para ıcın bu kadar basıtlestırılmezkı ınsan hayatı ! Cok mu kılo aldın ya da bebegın cok mu kılolu cnm? genelde o yuzden sezeryan yapalım dıyorlar. benım kendı annem bıle sezeryan ol deyıp duruyor.Eskıden ınsanlar nasıl normal yapmıs bılmıyorum. Herkes bırbırıne boyle zor dıye bahsetmısmı acaba ? Sen uzulme cnm takma kafana. Ben sımdıye kadar hayatımda bırak amelıyatı dogru duzgun bı dıkıs bıle attırmamısımdır kendıme. ona ragmen normal ıcın dıretıyorum ınsallah normal olur. sezeryan saglık sorunu yuzunden yapılmalı bence.

Zederdiciğim, çünkü ünlü doktorların (yani günde 10'dan fazla hasta muayene eden doktorların) normal doğumu beklemeye zamanı yok. Geçen gün oturdum hesapladım, mesai içine sıkıştırması mümkün değil, ya yatağından kalkacak gece gidecek, ya da gündüz olursa muayene hastasını iptal etmesi gerekecek. Maalesef durum bu. Bir de doktor erkekse (kadınlar için de geçerli ama sanki erkek doktorlarda daha çok) bir insanın neden sancı çekmek istediğine kafaları basmıyor, öyle annelik, doğanın mucizesi falan anlamıyorlar yani.

Ayy cnm çok sağol yaaa ben o acının 100 katını çekersem ölürüm heralde:)

Cnm hamileliğin başından beri 9,5 kilo aldım.Bebek de normal kilosunda iri bir bebek değil 3 kilo falan...Teşekkür ederim inanın beni çok rahatlattınız herkes destek oldu sağolun...

Dün doktorum beni muayene etti sonra sezeryana çağırdılar yarım saat sonra işini bitirip muayenelere devam etti bir de özel konuşma şansın çok az çünkü sen daha odadayken başkalarını alıyor içeri hadiii bi yandan ağladığım belli olmasın dedim yanımda başka hastalar çok canım sıkıldı dün....Benim anladığım doktor hanım uğraşmak istemiyor sezeryan onun için çok rahat....

Ay yavrum uzulme ya bak ben bıle uzuldum burda. Benım doktorum normal dıyor hep erkek kendısı de. Nobetcı oldugu gunler gıdıyoruz genelde kontrole hem esım ıcın de ıyı oluyor ıstedıgımız zaman gıdıyoruz ısten ızın almasına gerek kalmıyor.Sımdılık hersey normal gorunuyor ınsallah normal olur dıyor catı kontrolumu hala yapmadı. Bazen de ıykı yapmadı dıyorum boyle arkadasların uzuntulerını okudukca. En azından son ana kadar neler olup bıtecegını bılmıcem. Doktorumkontrole gıttıgımızde dogum yapacak olanlar da oluyor. Genelde tam aclma olana kadar benım bıldıgım ebeler duruyor basında dogum anında doktorumuz gıdıyor ve hastalara hanımlar doguma gırıp cıkıcam dıyor ve bız beklıyoruz. e aynı sey bızım basımıza da gelecek bıraz anlayıslı olmak da lazım. sonra devam edıyor muayeneye.kapıdan da kımsenın gırmesıne ızın verdıtmıyor kapıyı kıtletıyor. Allahım hepımıze hayırlı dogumlar versın sezeryanıyla normalıyle. Saglıklı dogsun bebıslerımız tek duam bu canlarım :94: :81:

kusura bakma dr un tamamen kendini düşünmüş..ve çok ayıpladım kendisini..bir dr a asla yakışmayacak şekilde davranmış..korkutma vs..o işin para kısmına bakıyor belli çünkü daha doğuma var..çatın normal..doğuma yakın kordon dolanması vs olsa neyse dicem..arkadaşımada dr u aynısını yaptı kız çok isterken normal doğum yapamadı onun yüzünden..o ne yapıp edecek seni sezeryan yapacak niyeti belli..böyle kandıran dr dolu..çocuk 4500 gr yapamayız sezeryan olmasın deyipte 3600 doğan biliyorum..sırf canı sezeryan yapmak istediğiğ için..
arkadaşıma kafası çok büyük 3 hafta önden gidiyor dedi.kesin sezeryan dedi tarih verdi asla doğuramazsın dedi.kız ağladı normal olmayacak diye..sonra kendiliğinden suyu geldi tabi önceden dr kararlaştırmış niyeti belli..hiç bir şeye bakmadan ameliyatı hazırlatmış..çocuk bir geldi küçücük kafa..resmen yalan söylemiş..aldıkları para haram böylelerine..
fırsatın varsa değiştir derim..normal doğum yanlısı bir dr araştır..son dk golü nasıl olurmuş görsün.eğer hiç bir problem olmazsa ve sen bunu yaşamak istiyorsan bu hakkını elinden alamaz..

tabi ki kimse kahkaha atarak doğurmuyor ama dayanılmayacak bişey değil inanki..hepimiz bağırdık,ama sonrada çok kolay toparlanıyorsun.bebeğinin sana ihtiyacı var,onun içinde çok önemli..inan doğumdan sonra rahatlama oluyor...tabi herşey normal seyrinde gittiği sürece.

ben ilk hamileliğimde 12 saat suni sancı çektim.kordun boynuna VE BAŞINA DOLANDIĞI İÇİN DOĞMADI.
neyse inanki ameliyat acısı daha kötü.12 saat suni sancı çektim.hiç zor değildi.ama ameliyat acısı.ve çok zor şeyler yaşadım.uzatmıyayım.
bence başka doktora git.
ameliyat sanki çok kolay
tabi doktor için daha kolay ama senin için
eger aksi bir durum yoksa normal doğumu dene derim.

Bir problem yok şükür...Herşey normal gidiyorken kendimi kestirmek istemiyorum....

Doktorun görür görmez sezeryana karar vermesi çok ilginç! Daha hiç bir muayene yapmadan. Borcu harcı mı var acaba? Ameliyet başına para alıyorlar çünkü.
Herşey normalken normal doğum yap bence. Ben hamile kaldığım günden beri kendimi şartlamıştım, herşey normalse normal doğum yapacağım diye. Öyle de yaptım. Hem de doğumum kolay geçti. Dikişler atılırken zordu sadece.
Hem gerçekten tekniğini bildikten sonra gerçekten çok kolay.

Ben sancılarımın çoğunu evde çektim. Sancı gelince hiç almadığım kadar derin derin nefes aldım verdim. Bol oksijen alınca inan ki anestezi etkisi yaratıyor. Sancı da bir dakika içerisinde geçiyor zaten. Bir sonraki sancıda yine derin derin nefesler. Sancı aralarında da dinleniyorum. Hastaneye gittiğimizde rahim 7 santim açılmıştı, yani çok az kalmıştı doğuma. iki saatte de doğurdum

Doğum esnasında ebe ile işbirliği yapmak da çok önemli. Ebenin yönlendirmesi. Nefesleri doğru zamanda almak, doğru zamanda doğru bir şekilde ıkınmak... Yine hamile kalsam yine normal doğururum, Allah'ın izniyle.
Kimseye pabuç bırakma. Hele o garip doktora...

bence de başka doktora git canım.yüzyıllardır kadınlar normal dogurdu da şimdi mi doguramıyorlar.bir de sezeryan modası çıktı bu doktorların para sevdası yüzünden.ALDANMAYIN
mutlaka başka doktora da gidin.gelişmiş ülkelerde kadınları normal dogurtmak için ellerinden geleni yapıyorlar.kurslar açıyorlar ,bizim ülkede de normal doğurmaya müsait olan kadını bile caydırmaya çalışıyorlar.
allah hayırlısını versin ,allahtan korkmayanlarla karşılaştırmasın....

Ben bı kanalda ızlemıstım 40 yasında kadın ama normal dogum yaptırıyorlardı hem de ıkızdı bebekler. Yabancı ulkeler de normal doguma tesvık daha cok var.
sabah haberlerde gordum saglık bakanlıgı normal dogumu tesvık etmek ıcın ucretsız pılates derslerı verıcekmıs. ne guzel bısı keske bız hamıle kaldıgımız zaman cıksaydı bu. bızden sonrakler ınsallah gıder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…