Normal doğum sonrası dikişler, kabızlık ve hemoroit :(

arydsm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
412
251
103
23 gün önce Normal doğum yaptım. Dikişlerim var hamilelikte hemoroit ortaya çıktı. Büyük tuvaletim hep kabız şeklinde çok acılı oluyor. Normalde kabızlık sorunu olan biri değilim. Şimdi her tuvaletime korkuyla çıkıyorum. Dikişlerime bişi olcak diye de kasıyorum kendimi. Hemoroit kaç gün oldu geçmiyor sanırım bu kadar günden sonra geçmez. Tek çare ameliyat mi? Hemen ameliyat yaparlar mı yeni doğum yapmış biri olduğum için? Böyle sorunu olanlar yardımcı olur musunuz.

Aah kardeşim seni okadar iyi anlıyorum ki çünkü aynı şeyleri yaşıyorum :(( 3 ay oldu doğum yapali yurtdışındayim gitmediğim doktor kalmadı iki hemoraid belası yüzünden fitil krem kullanıyorum sancı yaptığı zaman bacaklarıma dağılıyor ağrısı oturamiyorum yürüyemiyorum ameliyat yapmiyolar burda 6 ay normalmiş :KK61: nesi normalse bence erteleme hemen git bi doktora krem fitil en azında geçirmesine hafifletir ilerletmez belki. Allah sabır versin

Aah kardeşim seni okadar iyi anlıyorum ki çünkü aynı şeyleri yaşıyorum :KK43:( 3 ay oldu doğum yapali yurtdışındayim gitmediğim doktor kalmadı iki hemoraid belası yüzünden fitil krem kullanıyorum sancı yaptığı zaman bacaklarıma dağılıyor ağrısı oturamiyorum yürüyemiyorum ameliyat yapmiyolar burda 6 ay normalmiş :KK61: nesi normalse bence erteleme hemen git bi doktora krem fitil en azında geçirmesine hafifletir ilerletmez belki. Allah sabır versin
Krem kullanıyorum ama fayda etmiyor. Ah keşke ameliyatsız geçse kurtulsam. Çok zor ya sen hangi ülkedesin ki? Ameliyattan da korkuyorum açıkçası iyileşme süreci nasıl bilmiyorum. Ailemden uzaktayım bebeğimle ilgilenemem diye korkuyorum. Yorumlara bakıyorum keşke olmasaydım diyenler var

Ben sezeryanla doğum yaptım malesef kabızlık sorunı bende de var yarın kırkımız çıkıcak hala kabızım dikişlerden dolayı yaparken baya zorlanıyorum inşallah geçer bi an önce:((

Fr
Krem kullanıyorum ama fayda etmiyor. Ah keşke ameliyatsız geçse kurtulsam. Çok zor ya sen hangi ülkedesin ki? Ameliyattan da korkuyorum açıkçası iyileşme süreci nasıl bilmiyorum. Ailemden uzaktayım bebeğimle ilgilenemem diye korkuyorum. Yorumlara bakıyorum keşke olmasaydım diyenler var

Sıcak suya oturma banyoları yapın. Emzirme döneminde her krem ve fiili kullanamaybilirsiniz. Bir legence içerisine cildinizi yakmayacak derecede sıcak su koyup oturun. Açınız hafifletir

Ben

Ben Fransa'da yaşıyorum. Benimde yardım edecek bakıcak kimsem yok birde 3 yasinda ikizlerim var rabbim ömürlerini versin şikayetçi değilim ama hemoroid mahvediyo gerçekten tuvalete girsim gelmiyo :( burda gittim doktorlara yapamayız dediler 6 ay normal sayiliyormus. Bi arkadaş var doğumdan 2 sene sonra anca ameliyat dediler oldu kurtuldum diyo çok memnun aslında. Demekki kişiden kişiye degisiyo

Sıcak suya oturma banyoları yapın. Emzirme döneminde her krem ve fiili kullanamaybilirsiniz. Bir legence içerisine cildinizi yakmayacak derecede sıcak su koyup oturun. Açınız hafifletir

İnanın yeri geliyor fayda bile etmiyor :( denedim çok şiddetli değilken faydası oluyo birazcık ama şiddetli olduğu zaman banamisin demiyo :(

Krem kullanıyor musunuz bir de fitil iyi geliyor.kanama varsa özellikle kesiyor.ben bir dönem zeytinyağı suruyordum. En etkilisi bol su bol kayısı aslında. Ama tabi kroniklesmisse yapacak pek de bir şey yok

Ben sezeryanla doğum yaptım malesef kabızlık sorunı bende de var yarın kırkımız çıkıcak hala kabızım dikişlerden dolayı yaparken baya zorlanıyorum inşallah geçer bi an önce:KK43:(
Gecmisolsun bende ikizlerimi sezeryanla doğurmuştum bu süreçte dikişler hafif iyileşen kadar jel bir ilaç vermişlerdi kolay tuvalet yapmam için siz istemediniz mi doktorunuzdan? Eğer alabiliyosaniz eczaneye gidip isterseniz durumunuzu anlatırsanız belki bi ilaç verebilirler ama en basiti bol su için ekmek katı yiyeceklerden biraz uzak durun çorba salata gibi hafif sıvı şeyler yiyin dikişleri ni daha yeni çünkü ve zorlamayın derim başımdan geçti çünkü.

Krem kullanıyor musunuz bir de fitil iyi geliyor.kanama varsa özellikle kesiyor.ben bir dönem zeytinyağı suruyordum. En etkilisi bol su bol kayısı aslında. Ama tabi kroniklesmisse yapacak pek de bir şey yok
Krem de fitil de kullanıyorum bol kayısı kuru erik incir flnda yiyorum Aktivia yoğurt tüketiyorum gün içerisinde ara öğün olarak ama bazen gerçekten kanamali oluyo ne yaparsam yapayım doktor odeminiz var dedi ödem için ilaç veremem emziriyirsunuz dedi ee odem çayida kullanamıyorum sütüm fln kesilir diye sapıttım yani anlicaginiz

Krem de fitil de kullanıyorum bol kayısı kuru erik incir flnda yiyorum Aktivia yoğurt tüketiyorum gün içerisinde ara öğün olarak ama bazen gerçekten kanamali oluyo ne yaparsam yapayım doktor odeminiz var dedi ödem için ilaç veremem emziriyirsunuz dedi ee odem çayida kullanamıyorum sütüm fln kesilir diye sapıttım yani anlicaginiz
Allah yardımcınız olsun gerçekten bilirim çekmeyen bilmez bunu.ınsallah hepimiz kurtuluruz

Çok zor gerçekten inşallah bir an önce kurtuluruz.

Gecmisolsun bende ikizlerimi sezeryanla doğurmuştum bu süreçte dikişler hafif iyileşen kadar jel bir ilaç vermişlerdi kolay tuvalet yapmam için siz istemediniz mi doktorunuzdan? Eğer alabiliyosaniz eczaneye gidip isterseniz durumunuzu anlatırsanız belki bi ilaç verebilirler ama en basiti bol su için ekmek katı yiyeceklerden biraz uzak durun çorba salata gibi hafif sıvı şeyler yiyin dikişleri ni daha yeni çünkü ve zorlamayın derim başımdan geçti çünkü.

Tşk ederim sıvı tüketmeye çalışıyorum dediğiniz gibi zorlamamaya çalışıyorum jelden falan hiç bahsetmedi doktorum bi sorayım eczaneye

23 gün önce Normal doğum yaptım. Dikişlerim var hamilelikte hemoroit ortaya çıktı. Büyük tuvaletim hep kabız şeklinde çok acılı oluyor. Normalde kabızlık sorunu olan biri değilim. Şimdi her tuvaletime korkuyla çıkıyorum. Dikişlerime bişi olcak diye de kasıyorum kendimi. Hemoroit kaç gün oldu geçmiyor sanırım bu kadar günden sonra geçmez. Tek çare ameliyat mi? Hemen ameliyat yaparlar mı yeni doğum yapmış biri olduğum için? Böyle sorunu olanlar yardımcı olur musunuz.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım bende 59 gün önce doğum yaptım dikişlerim enfeksiyon kaptı dikişlerim attı kabızlık sorunu yaşadım çok zor dönemdi hala etkisindeyim devam ediyo dikis yerlerim aciyo hala. Kabızlık sorunu da yaşıyorum canım ben hala bebe yağını kullanıyorum söylemesi ayıp büyük tuvaletimden önce makat ima bebek yağını suruyorum biraz rahatlatıyor daha rahat yapıyorum

benim de çok fazla gaz sancım ve kabızlığım olurdu. Sezaryenden çıktığımda ilk düşündüğüm şey ben nasıl gaz çıkartıcam ve wcye çıkıcam oldu. Hamileliğimde osmolak şurupla o problemimi atlatmıştım doğumdan sonra az ölçülerle osmolak içmeye başladım ve gaz problemi de wc sıkıntısı da yaşamadım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Back
X