normal doğum yapanlar lütfen yardım

beyazay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
66
0
36
Diyarbakır
merhaba kızlar
ben inşallah normal doğum düşünüyorum da sata göre temmuz sonu görünüyor çantamı hazırlayayım artık diyorum haftaya izne ayrılacam zaten. merak ettiğim normal doğumda hastanede nekadar kalınıyor, çantaya neler almalıyım, hastaneye nasıl kıyafetlerle gitmeliyim?
tecrübeleriniz ve paylaşımlarınız çok önemli
teşekkürler

canim ben daha dogum yapmadim ama benimde beklenen dogum tarihim temmuz 20.
tecrübeli arkadaslar yazarlar ama bende yaptigim hazirliklari yazayim.
yani herkes farklidir bana hastanedeki ebe kayit yaptirken kendini neyle rahat hissediyosan onu getir dedi.
yani hayatinda hic gecelik giymediysen sevmiyosan giymek zorunda degilsin dedi.
ama ben yinede bi tane aldim dogum esnasinda giymek icin.tamamen soyunmazsam kendimi daha iyi hissederim diye.nolur nolmaz diye 3 pijama koydum,
kanamadan dolayi leke olabiliyomus.sonra iki takimda esortman koydum ki hastanede kendimi hasta gibi hissetmiyim diye.dogumdan sonraki gün pijama giyerim ama ondan sonraki gün esortman.
terliklerimi aldim.bakim adina ne ihtiyacim varsa iste sampuan dus jeli makyaj malzemesi vs...
ic camasiri aldim.
islak mendil aldim.
yani simdilik aklima gelenler bunlar cocuk icinde kiyafet aldim.
ben yurtdisinda yasiyorum burda normal dogum yaparsan 3 sezeryan yaparsan 6 gün kaliyosun hastanede.

hayırlı olsun.canım.normal doğumda özelde 1 gün kalıyosun.devlette 3 gün yatırıyolar.çantanada kendin için 2 tane eşortman takımı,yedek iç çamaşırı,emzirme südyeni,hastanede rahat olmak için terlik,kadın pedi.bebişede hastane çıkışı onada 2 tane koy(birini belki kusarsa diye yedek)1 paket 1 numara bebk bezi,alt silmek için ıslak mendil,biberon,bebişi sarmak için kundak alsan yeterli.

bende yazmak istedim
kendin için;
iki pijama takımı veya gecelik ( hangisiyle rahat ediyosan )
bir eşofman takımı
bir sabahlık
emzirme sütyeni
3-4 alt çamaşır
terlik
çorap
ped
çocuk için;
hastane çıkışı (battaniye, çorap vs. içinde oluyo zaten benimkinde öyleydi )
yenidoğan bezi
canım aklıma gelenler bunlar hayırlı doğumlar diliyorum

Hayirli dogumlar nasip olsun hepinize arkadaslar bende kizimda normal dogum yaptim yalniz sunu unutmayin herzaman biraz fazla yaninizda bulundurun burdada normalde 2 gun kalinir ama bazen kucuk aksilik sorunlar olur ve daha fazla kalmak zorunda kaliyorsun ben o yuzden boyle olunca kardesimi eve yollayip getirmesini soyluyordum eksilenlerin ama kendim almis olsam daha iyi oluyordu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…