normal doğum yapanlar yardım lütfen

bende 3 ay önce epidural normal doğum yaptım çok rahattı ilk doğumumda sancı gelmediği için suni sancıyla doğum yapmıştım o yüzden ikincide de suni sancıyı verince hemen epidural istedim iyikide istemişim doktorumla ve hemşirelerle muhabbet ederek doğum yaptım her iki doğumumda da doktorumdan rica ettim ve kesi yapılmadı allaha şükür yırtılmada olmadı dikişsiz atlattım...

Mrb.Bence bazı şeylerin oluruna bırakılması gerekir.Benim de doğumdan önce korkularım vardı. Ama kendimi tanıdığım için video filan izlemedim.Kendi kendini korkutmaya gerek yok. Bırak nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak zaten. Allah bi nefeste bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Bebeğini kucağına alınca gerisi boşş. :)

28 haftalık hamileyim normal doğum yada epidural normal istiyorum ama muhtemelen normal olacak fakat doğurmak değil beni korkutan doğum anında makasla kesiyorlar ya ondan çok korkuyorum bikaç doğum videosu izledim hiç uyuştrmadan makas attılar normalde uyuşturup mu kesiyorlar yoksa direk mi veya kesmeden doğum yağılmıyor mu ne olur bana ayrıntılı bilgi verin kafam karışştı

cnm korkma hiç doğuma girince hemen ağrı kesicili serum bağlandı bana sağ bacağımdan da incecik bir iğne yapıldı duymadım bile bebeğin başı çıkınca da dr kesi yaptı ama ondan öncede iğne yapıpı uyuşturdu o iğneyi bile duymadım

benimde 3 aylık bebişim var..kafam çok karışıktı epidural yaptırsam mı yaptırmasam mı die..iyi ki yaptırmamışım..kesilmeyi hissetmiosun canım uyuşturuyolar ..bende dr a kesmeseniz demiştim ama o kesicez dedi ve kesti :) video falan izleme..inan arkadaşlarım sen yapıosan bizde yparız dedi ve yaptı ben canı çok tatlı biriydim çünkü :) dua et bol bol kolay doğum olsun inş..ALLAH yrdmcn olsun..içini ferah tut..

Doğum sancısıyla kıyaslanmayacak bi durum olduğu için onu hiç kafana takma hiç hissetmiyorsun bile, benim nacizane tavsiyem kesinlikle epidural normal doğumu bir araştırmandıır. ben çok memnun kaldım hem doğal yoldan hem fazla sancı çekmeden..

canım benim hiç korkma eğer doktorun bir sorun görmüyorsa yani ters geliş,yüksek kilo gibi problemlerin yoksa en iyisi normal doğum,o küçük kesiyi de hiç hissetmezsin bile doğum yapmak tabiki çok kolay değil ama dünyaya bir can getiriyorsun ve bu çok ulvi bir görev bunları düşün kendini güçlü tut inan ne kadar korkarsan o kadar doğuramazsın şimdiden sağlıklı bir doğum diliyorum:))))

40 haftam doldugu halde bebek gelmedı sunı sancı ıle normal dogum yaptım, epıdural verıldıgınden kesık ve dıkısı kesınlıkle hıssetmedım sunı sancı oldugundan sancılar benı mahvetti, kesikten hic korkma. Ayrıca dogum vıdeoları da ızlememek lazım her insanın bunyesi ve agrı esıgı farklı oldugu gibi dogum sureci de farklıdır, allah yardım ediyor o an ..

Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin,
23 gun once normal dogum yaptim, kizim 49 cm ve 3140 gr dogdu, hic dikis atilmadi, korkacak hic bir sey yok..
saat 7:30'da hastanedeydim, 9:55'te kizim kucagimdaydi. Bol bol dua et arkadasim...

hepinizden Allah razı olsun korkularım geçti kendime güvenim geldi doğumdan asla korkmuyorum milyolarca kadın doğurabiliyoda ben mi doğuramayacağım kimsede kesilirken acıdı demiyo demekki okadar korkunç değilmiş oda epiduralden de vazgeçtim zaten

hanımlarnormal doğumda epidurali önermeyenler neden önermiyorlar acaba.bende normal doğum düşünüyorm inşallah olur.epidural kafama takıldı.

korkma canım doğum sancısı sırasında o kesiği hissetmiyorsun
bende ne keserken ne dikerken hissetmedim benimde en büyük korkum oydu
ama inan hiç hissetmedim

hanımlarnormal doğumda epidurali önermeyenler neden önermiyorlar acaba.bende normal doğum düşünüyorm inşallah olur.epidural kafama takıldı.

cnm ben de doğumdan önce araştırmıştım iyi bir uzman yapmazsa ıkınmayı ve sancıyı hissedemeyeceğinden doğumun daha uzun süreceği zor olacağını okumuştum güvenemedim kimseye normal doğurdum sancı da abartılcak bir şey değildi ben sancıdan ziyade kasıklarımda baskı hissettim sadece. sancıyı hissetmeden ıkınmak olmuyor ki

kızlar benimde 3.5 aylık oğlum var normal doğum yaptım benim dikişim biraz fazlaydı ama kaç tane olduğunu doktorum söylemedi biraz takıntılıydım bende kesme ve dikiş olayına o yüzden söylemedi.ama gerçekten ne kesilirken ne de dikilirken hiçbişey hissetmedim ilk doğumum bebeğim 3.360gr doğdu sadece 2saat sancı çektim hastaneye gitttiğimde 1cm açılmam vardı ama sancım şiddetlendikçe daha çabuk açılma oldu en son baktıklarında 7 cm di dayanamıyorum diyye doktorum 2 tane iğne yaptırdı bana 5dk sonra doğuma aldı inanınki hiç sancım yoktuu 20dk.sonra bebeğimi aldım kucağıma:)ALLAH HERKESE NASıP ETSıN O DUYGUYU...diyeceğim şu ki video izlemeyin kesinlikle birde kimseden duyduğunuza inanmayın herkesin doğumu çok farklı oluyor bende son ayımda kafayı yiycektim herksten bişeyler duydum bana kalsa duyduklarımdan dolayı sezeryan olcaktım doktorum almadı beni sen normal doğum yapcaksın dedi.ALLAH HERKESE HAYIRLI DOĞUMLAR NASıP ETSıN....

doğum videolarını izleyip senin gibi korkuya kapılmış ve doğuma kadar bu korkuyla yaşamış olan biriyim ben de.aynen senin gibi doğum esnasındaki kesiden korkuyordum.14 ocakta doğum yaptım ve hiç bir şey hissetmedim.ne kesikte ne dikişte.orada tek hissettiğin doğum sancın olacak.gerçekten rahat ol.mevlam herşeyi kaldırabileceğimiz kadar veriyor.eğer doğum kaldırılamayacak bir durum olsaydı kimse doğurmazdı.bırak tek çocuğu baksana herkes ikinciyi doğuruyor maaşallah.ben de düşünmüyor değilim açıkçası.Allah bu yoldakilerin yar ve yardımcısı olsun.hepinizi bir avazda kurtarsın inşaallah...

28 haftalık hamileyim normal doğum yada epidural normal istiyorum ama muhtemelen normal olacak fakat doğurmak değil beni korkutan doğum anında makasla kesiyorlar ya ondan çok korkuyorum bikaç doğum videosu izledim hiç uyuştrmadan makas attılar normalde uyuşturup mu kesiyorlar yoksa direk mi veya kesmeden doğum yağılmıyor mu ne olur bana ayrıntılı bilgi verin kafam karışştı

ooooo eğer doğum videolarını izlersen arkadaşım hiç kusura bakma ama senin işin zor. bende 27 haftalık hamileyim ama hiç bakmadım videolara. bakarsam hamileliğimi cehennem azabına çevireceğimi biliyorum doğrusu.

bacım...
doğum anında Rabbim tarafından orada bir lokal anestezi uygulanıyor sanki...
zaten böyle birşey olmazsa bütün kadınlar doğum yaparken acıya dayanamaz ölürlermiş..
o anestezi senin doğurmanı kolaylaştırıyor acını en alt seviyeye indiriyor...
eğer senin bebeğin iri değilse sancılar ile birlikte yeterli açıklık oluşuyor..
alttan kesme işlemi genelde iri başlı ve ya kilolu bebeklerde oluyor...
ama eğer onlar kesmezlerse doğum esnasında oluşan yırtık dağınık oluyor ve vajinada çirkinlik ve genişlik meydana geliyor.
doğum esnasında sancılarla birlikte oluşan lokal anestezi ile bu kesim yapılıyor doğum oluyor sonra da dikiliyor...
zaten sen bunları hissetmiyorsun bile
tıpkı epidural anestezi gibi
herşeyi görüyorsun psikolojik olarak canın acıması gerekiyor ama acımıyor..neden acımıyor diyorsun
zaten o yavrucağını kucağına alıp da kokusunu içine çekince ne dert kalır ne acı...
bir an önce şu masadan kalksamda yavrumu öpüp koklasam diyorsun...
onun gözlerinin içine bak acı macı kalmaz yok olur gider...
sen bunları değil yavrucağın ile yaşayacağın güzel günleri düşün...
bu acıyı en güzel onun sağlıklı ağlama sesi geçiriyor...
inşallah duyarsın...o zaman benim yerime de öp o minik yaramazı...

sakın doğum videolarından izleme artık...
öyle şehir efsaneleri de dinleme
eğer öyle olsa kimse çocuk doğurmaz...
rahat ol hamileliğinin keyfini çıkar onun şımarıklığını yaşa...
iki normal bir sezeryan olmuş hatun olarak sana bunları öğütleyebilirim...

ben de yeni doğum yaptım arkadaşım ve epidural normal oldum.doğum esnasında o kesisi hissetmiyosun zaten,çünkü o an sen ıkınmakla meşgulsun.dikerlerken de gözüm hep yavrucağımda oldduğu için o acı bana arı sokması gibi geldi;ama inan dayanılamayacak kadar bi acı vermiyo insana.zaten cenabı hak bize çekemeyeceğimiz bi acı vermez ki.

cnm yeni gördüm konuyu
tam üç ay önce bahar hast normal doğum yaptım sende bursadasın galiba bilirsin
allah doktorumdan ve tüm personelden razı olsun çok kolay doğumdu sancılarda dayanılmaz falan değil rabbim güç veriyo kesi bendede vardı tabi dikişte kestiğini hiç hissetmedim dikerken iğne yaptı
benim tek hatam doktorun verdiği iğneleri süte geçecek diye yaptırmadım :kedi: salaklıkmış çünkü dikişlerim fena ağrıdı kaydirigubbakcemile3 ama şşimdi hepsi şaka gibi
hatta 2011de ikinciyi yapabilirim aklinialirimsmileaklinialirimsmile

cnm herkeze kesi atılacak diye bişi yokki bende mesela kesi yok dr. saolsun çok yardımcı oldu kesi olmadan kurtuldum inş. seninde öyle olur.bebeğini sağlıla kucağına alman dileğiyle..

Back
X