• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapmış bayanlar samimi olalım lütfen

Topitikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
1.223
1.449
53
Normal doğum yapmış bayanlar samimi olalım lütfen ben burada normal doğum yaptıktan ve iyileştikten sonra cinsel hayat nasıl etkileniyor buna cevap arıyorum herşey tamamen eskisi gibi oluyor mu yoksa gevşeme sarkma Vs baglı hissizlik yada sizde eşinizde tatminsizlik yada idrar sorunları oluyor mu bunu merak ediyorum çünkü normal doğuma baglı daha 30 yaşında idrar kaçırma ve genişlikten ameliyat olan tanıdıklarım var ve birde bunun psikolojik boyutu var ameliyat masasına vajinoplasti için yatıp gözyaşı döken insanlar gördüm. Mahrem bir konu oldugu için cok konuşulmasa da oldukça önemli bir konu olduğunu dusunuyorum bende takıntılı bir insan olarak
Not 1 anne oluyorsun düşündüğün şeye bak gibi bir bakış açısıyla basılmasını istemiyorum cunku anne olsamda hala genç bir kadın olacagım
Not 2 sezaryen normal doğum tartışma yada kıyaslaması yapmayalım cok farklı bir konuda cevap arıyorum cunku en azından bizi neyin beklediğini bilelim
Lütfen tecrübelerle ve samimi olarak cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler bayanlar

canim eger dogum kesigin olursa. Sarkma deforme yirtilma sansi daha dusuk. ayrica her dogum farklidir.

Ayrica idrar kacirma kaslarin gevsediginden dolayi oluyor zamanla geri toparlaniyor. Ayrica 3 dogum yaptiktan sonra idrar kacirma sorun oluyor bu da rahim sarkmasindan dolayi.

Teşekkürler cevap verdiğin için canım ama benim merak ettiğim bu teknik bilgiler değil çünkü ameliyathanede çalışmış bir hemşire olarak bir cık kez vajinoplasti sistosel ( mesane sarkması) ve dopum sonrası parçalanmış vajinaların ameliyatlarıda girdim bu anlattığım durumlar ilk doğumlar da olabiliyor ne yazıkki ama genelleme yapılamaz tabiki benim merak ettiğim şey normal bir doğum sonrası yaşanılanlar tanıdıklarım var 15yıl olmuş epizyolu doğum yapıp hala ilişki sırasında dikiş yerinde rahatsızlık hisseden alışmış sorun değil diyor ama çok kötü bir durum düşünürseniz yada 20li yaşlardayapılan 2 doğumdan sonra vajinaların daraltmaya ve sistosel ameliyatına ihtiyaç duyan arkadaşlarım e mahrem bir konu olunca geniş bir çevreye sorulmuyor tabiki ama açıkcası o kadar müdahale ve yıpranmanın ardından normale döndüğüne inanmıyorum şahsen ve gördüklerimle o yuzden yaşayan insanlardan Bizzat düşünce istedim ancak pek cevap alamadım :(

durust olım
babanem annem ve annanem hala zorlu normal dogumun sıkıntısını cekıyor
annemın ıdrar torbası sarktı rahımden amelıyat oldu bı kere kabız olmus dıkıslerı 1 sene sonra tekrar acılmıs cok cekmıs
herkesın aynı olcak dıye bırsey yok bızımkılerın dogumları cok zor oluyormus ondan
sızınde boyle olur anlamı cıkmamalı tamamen kısıye gore degısır dogum , hamılelık gıbı
allahım ınsallah saglıklı sıhhatlı bebıslerımızı kucagımıza verır ısteyen herkesede nasıp etsın

durust olım
babanem annem ve annanem hala zorlu normal dogumun sıkıntısını cekıyor
annemın ıdrar torbası sarktı rahımden amelıyat oldu bı kere kabız olmus dıkıslerı 1 sene sonra tekrar acılmıs cok cekmıs
herkesın aynı olcak dıye bırsey yok bızımkılerın dogumları cok zor oluyormus ondan
sızınde boyle olur anlamı cıkmamalı tamamen kısıye gore degısır dogum , hamılelık gıbı
allahım ınsallah saglıklı sıhhatlı bebıslerımızı kucagımıza verır ısteyen herkesede nasıp etsın
Aminn tabiki zor doğumlar böyle oluyor benim merakım hani gerçekten normal doğum yapanlarda da sorunlar olduğunu düşünüyorum ve buna yanıt arıyorum hani poliannacılık oynamamak gerekli :)

Aminn tabiki zor doğumlar böyle oluyor benim merakım hani gerçekten normal doğum yapanlarda da sorunlar olduğunu düşünüyorum ve buna yanıt arıyorum hani poliannacılık oynamamak gerekli :)
kesınlıkle sıkıntı sorun oluyordur lımondan karpuz cıkarmak kolaymı :D
ama toparlanır ya
bızım doktorlar hemen kesi atmayı cok sevıyor bıraz bekleyemıyorlar
hıc bellı olmaz belkı okadar kolay dogumun olurkı anlamazsın bıle
dogumdan 2 - 3 ay sonra cınsel yasamda sorun olcagını hıc sanmam
keske ben normal dogursamda vajınam genıslese :D
vajınısmustum vajına genısletme amelıyatı oldum 5. denemede hamıle kaldım :D genıslese sevıncem

kesınlıkle sıkıntı sorun oluyordur lımondan karpuz cıkarmak kolaymı :KK70:
ama toparlanır ya
bızım doktorlar hemen kesi atmayı cok sevıyor bıraz bekleyemıyorlar
hıc bellı olmaz belkı okadar kolay dogumun olurkı anlamazsın bıle
dogumdan 2 - 3 ay sonra cınsel yasamda sorun olcagını hıc sanmam
keske ben normal dogursamda vajınam genıslese :KK70:
vajınısmustum vajına genısletme amelıyatı oldum 5. denemede hamıle kaldım :KK70: genıslese sevıncem
Oda güzel :) sezaryen olmaya karar verdim zaten ama teyit etmek istiyorum tabi bide o var maalesef ülkemizde özellikle devlet hastanelerinde normal doğum yaptırılamıyor bunu şu şekilde açıklamak istiyorum doğum normal bir süreçtir kendi kendine ilerler ve sağlıkcılarda yardım edilmesi gerekn noktada devreye girer ama bizim sağlık politikamızın böyle olmuyor eğer hastaneye girişinin yapıldıysa ki bazen hafta sonuna kalmasın diye bile yapılıyor sizi onlar tabiri Caizse se doğurtuyorlar spontane surece cok ta saygı duymadan bu oluyor örneğin epizyo uygulaması ilk doğumlar rutin uygulanıyor çünkü hiç bir Dr yada ebe yırtıkkanama Vs ugrasmak istemez bazen gerek olmayacak olsa bile erkenden açarlar. doğum salonu çalışanlarının çoğunun ve dr ların davaları vardır kendilerini riske atmak istemezler o yuzden epizyoyu rutin açarlar doğuma daha varsa da eve göndermez hızlandırmaya çalışırlar tansiyonunuz düşer de düşersiniz diye kaldırmazlar yerinizden belki sezaryene girersiniz diye günlerce aç kalabilirsiniz bırakın suda doğurtmayı sizi gevsetecek ve duş almanıza bile izin verilmez ıkınmayı anlatmak yerine karnınızdan bastırmaya tercih ederler danışmanlıkları da cok iyi değildir işin içinde biri olarak genelleme yapmak istemiyorum ama bunlarında gerçek olduğunu defalarca gördüm. Keşke NORMAL doğum anlayışı otursada öyle normal doğum diye tuttursalar işini cok güzel yapıp mukemmel deneyim yaşayanların hakkını yiyemem ellerinden öperim ama ne yazıkki çok yok onlardan oturup saatlerce tüm gebelere vajen masajı yapanlarda biliyorum ama cok az onlardan Allâh herkese bu konuda da yardım etsin. Amacım kesinlikle göz korkutmak yada kötülemek değil bilinçli olun ve dikkatle seçin sizinle ilgilenecek insanları

Oda güzel :) sezaryen olmaya karar verdim zaten ama teyit etmek istiyorum tabi bide o var maalesef ülkemizde özellikle devlet hastanelerinde normal doğum yaptırılamıyor bunu şu şekilde açıklamak istiyorum doğum normal bir süreçtir kendi kendine ilerler ve sağlıkcılarda yardım edilmesi gerekn noktada devreye girer ama bizim sağlık politikamızın böyle olmuyor eğer hastaneye girişinin yapıldıysa ki bazen hafta sonuna kalmasın diye bile yapılıyor sizi onlar tabiri Caizse se doğurtuyorlar spontane surece cok ta saygı duymadan bu oluyor örneğin epizyo uygulaması ilk doğumlar rutin uygulanıyor çünkü hiç bir Dr yada ebe yırtıkkanama Vs ugrasmak istemez bazen gerek olmayacak olsa bile erkenden açarlar. doğum salonu çalışanlarının çoğunun ve dr ların davaları vardır kendilerini riske atmak istemezler o yuzden epizyoyu rutin açarlar doğuma daha varsa da eve göndermez hızlandırmaya çalışırlar tansiyonunuz düşer de düşersiniz diye kaldırmazlar yerinizden belki sezaryene girersiniz diye günlerce aç kalabilirsiniz bırakın suda doğurtmayı sizi gevsetecek ve duş almanıza bile izin verilmez ıkınmayı anlatmak yerine karnınızdan bastırmaya tercih ederler danışmanlıkları da cok iyi değildir işin içinde biri olarak genelleme yapmak istemiyorum ama bunlarında gerçek olduğunu defalarca gördüm. Keşke NORMAL doğum anlayışı otursada öyle normal doğum diye tuttursalar işini cok güzel yapıp mukemmel deneyim yaşayanların hakkını yiyemem ellerinden öperim ama ne yazıkki çok yok onlardan oturup saatlerce tüm gebelere vajen masajı yapanlarda biliyorum ama cok az onlardan Allâh herkese bu konuda da yardım etsin. Amacım kesinlikle göz korkutmak yada kötülemek değil bilinçli olun ve dikkatle seçin sizinle ilgilenecek insanları
kesınlıkle katılıyorum

canim ben normal dogum yaptim.
suni sanci aldim ve ardindan acilmam 4 cm olduktan sonra epidural uyguladilar..
kendi adima sunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim,bende ne sarkma oldu ne gevseme ne bisey cok sukur:nazar:..hatta esim inanamiyor sen nasil dogum yaptin diye.
o genislikten ameliyat olanlarin ilk dogumlari mi? cunku benim bildigim 3. dogumla beraber gevseme ya da sarkma olabiliyor.
Allah bir daha dogum yapmayi nasip ederse insallah yine normal dogum yaparim..:KK68:
arkadaslarin dedigi gibi kesi atildiktan sonra sarkma filan olmuyor.bana iki kesi atildi zaten o sanciyla dogru duzgun hissetmedim bile,sonrada dikisler.

canim ben normal dogum yaptim.
suni sanci aldim ve ardindan acilmam 4 cm olduktan sonra epidural uyguladilar..
kendi adima sunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim,bende ne sarkma oldu ne gevseme ne bisey cok sukur:nazar:..hatta esim inanamiyor sen nasil dogum yaptin diye.
o genislikten ameliyat olanlarin ilk dogumlari mi? cunku benim bildigim 3. dogumla beraber gevseme ya da sarkma olabiliyor.
Allah bir daha dogum yapmayi nasip ederse insallah yine normal dogum yaparim..:KK68:
arkadaslarin dedigi gibi kesi atildiktan sonra sarkma filan olmuyor.bana iki kesi atildi zaten o sanciyla dogru duzgun hissetmedim bile,sonrada dikisler.
ikl doğumları olanda var 2 olanda canım her bunye ve doğum birbirinden tabiki farklıdır benim soruma tam olarak yanıt vermişin cok teşekkürler böyle olan cok varmı diye merak ediyorum birde kesi yapılan yerlerde rahatsızlıgın oluyor mu onu merak ettim sertlik vs. ki iki kesi attılar diyorsun bu zorlanıldıgı zaman hatta ters doğumlarda olıur. spiral taktığım dönemlerde baya bir gözlem yapma şansım oluyordu dikiş yerlerinde taş gibi kitle olan bir sürü bayan vardı mesela

ikl doğumları olanda var 2 olanda canım her bunye ve doğum birbirinden tabiki farklıdır benim soruma tam olarak yanıt vermişin cok teşekkürler böyle olan cok varmı diye merak ediyorum birde kesi yapılan yerlerde rahatsızlıgın oluyor mu onu merak ettim sertlik vs. ki iki kesi attılar diyorsun bu zorlanıldıgı zaman hatta ters doğumlarda olıur. spiral taktığım dönemlerde baya bir gözlem yapma şansım oluyordu dikiş yerlerinde taş gibi kitle olan bir sürü bayan vardı mesela

bende inan hic kitle mitle sertlik bisey kalmadi cok sukur.:anneadayı:
kesi yapilan yerde hic sikintim yok Allah`a sukur,zaten yeri filan belli degil..doktorum saglam dikmis,lohusaliktan sonra abartmiyorum sanki ilk defa cinsel deneyim yasayacak gibi sIkIydi o bolge.esim baya bi dalgasini gecmisti:oops:

burda iste doktorun mahareti isin icine giriyor,benim doktorum cok ovulen bi kadindi,minnacik boyuyla valla panter gibi dogum yaptirdi:KK53:

dogumdan sonra oraya bol bol soguk su tutmami soylemisti doktor,bende dedigini yaptim,cok sukur hic sorun yasamadim da.
4 ikinmada cikti disari oglum,kesisiz 3 kere denedik,kesiyi attigi gibi cikti disari.bi tur kordona dolanmis ondan biraz zorlanmis ama kesiyle yer acilinca pit diye cikti disari :KK46:
dikislerim atilirkende doktorumla baya muhabbet ettim guldum filan,epiduralin sayesinde dikis atildigini hic hissetmedim zaten,ertesi gun azcik sizlama oldu 1 haftaya biseyim kalmadi.
suni sancinin verdigi aciyla beni sezeryana alin diye yerlere kapandim ama Allahtan beni dinlememisler ve dogumum normal olmus,ben cok memnunum..Aklima o bagirislarim geldikce Allahim affet,bidahaki dogumumu da normal olmasini nasip et diyip af dliyorum:oops:
inanilmaz bi deneyim..oglum 2 yasina geldi gozlerim hala doluyor hatirladikca..:KK46:

bende inan hic kitle mitle sertlik bisey kalmadi cok sukur.:anneadayı:
kesi yapilan yerde hic sikintim yok Allah`a sukur,zaten yeri filan belli degil..doktorum saglam dikmis,lohusaliktan sonra abartmiyorum sanki ilk defa cinsel deneyim yasayacak gibi sIkIydi o bolge.esim baya bi dalgasini gecmisti:oops:

burda iste doktorun mahareti isin icine giriyor,benim doktorum cok ovulen bi kadindi,minnacik boyuyla valla panter gibi dogum yaptirdi:KK53:

dogumdan sonra oraya bol bol soguk su tutmami soylemisti doktor,bende dedigini yaptim,cok sukur hic sorun yasamadim da.
4 ikinmada cikti disari oglum,kesisiz 3 kere denedik,kesiyi attigi gibi cikti disari.bi tur kordona dolanmis ondan biraz zorlanmis ama kesiyle yer acilinca pit diye cikti disari :KK46:
dikislerim atilirkende doktorumla baya muhabbet ettim guldum filan,epiduralin sayesinde dikis atildigini hic hissetmedim zaten,ertesi gun azcik sizlama oldu 1 haftaya biseyim kalmadi.
suni sancinin verdigi aciyla beni sezeryana alin diye yerlere kapandim ama Allahtan beni dinlememisler ve dogumum normal olmus,ben cok memnunum..Aklima o bagirislarim geldikce Allahim affet,bidahaki dogumumu da normal olmasini nasip et diyip af dliyorum:oops:
inanilmaz bi deneyim..oglum 2 yasina geldi gozlerim hala doluyor hatirladikca..:KK46:
cok teşekkür ederim samimiyetiniz için gülerek okudum :) inanın böyle psikolojimi rahatlattınız dr umla sezarten die konustumm ama bi pazarlık yapsammı die dusundurdunuz.. anne olmak bna nasıl söyleyim tuhaf geliyor kabullenemiyeceğim gibi hissediyorum hatta dün akşam aeşim diyordu sen bebekle hiç konusmuyorsun yazık ona diye :( kendimide suçlu hissediyorum hatta umarım bu duygular sadece hormanal değişikliklerdendir

cok teşekkür ederim samimiyetiniz için gülerek okudum :) inanın böyle psikolojimi rahatlattınız dr umla sezarten die konustumm ama bi pazarlık yapsammı die dusundurdunuz.. anne olmak bna nasıl söyleyim tuhaf geliyor kabullenemiyeceğim gibi hissediyorum hatta dün akşam aeşim diyordu sen bebekle hiç konusmuyorsun yazık ona diye :KK43: kendimide suçlu hissediyorum hatta umarım bu duygular sadece hormanal değişikliklerdendir

benim cok yakin arkadasim aynen sizin hissettiklerinizi hissediyordu..hatta erken dogum yapsam da kurtulsam diyordu,hic kabullenemedi hamileligi filan.
ama bebegi dogdu ve harika bi anne oldu..ogluna cok duskun,1 sene dolu dolu emzirdi,aralarinda inanilmaz guzel bi iliski olustu.oyuzden uzulmeyin,insanin kucagina gelince onun sevgiside insanin icine isliyor..
anneligin ilk senesi zor,hem cocuk icin hem anne icin..bi nevi alisma sureci ama sonrasi gercekten zevkli..
ilk 3 aydan sonra gulup kikirdamaya basladiklarinda tadindan yenmiyorlar:KK46:

icinizi ferah tutun,dogurduktan sonra iyiki dogmus iyiki de anne olmusun diyeceginize eminim.Belki ilk lohusalik ruh haliyle naptim ben ozgurlugum gitti diyebilirsiniz ,gaz sancilariyla kivranip aglarken Allahim neydi gunahim sarkisini bagira bagira soylemek isteyebilirsiniz ama zamanla anne cocuk arasinda gercekten guzel bi bag olusuyor.:KK46:
nacizane tavsiyem bebeginize uyku egitimi denilen ve bugun sanki cok iyi biseymis gibi annelere sunulan seyi yasatip bebekte travma yaratmayin.
bunun pedagojide yeri yok aslinda..
ben oglumda o hatayi yaptim..yavrumu yataga birakir cikardim odadan..simdi icim ciz ediyor.:KK42:
baglanma yataklari oluyor,bi kosesi annenin yatagina eklenen,cok guzel bisey..hem anne uykusundan olmuyor hem bebek annenin kokusuyla uyuyor ve ezilme tehlikesi yok.

bide benim okudugum Bilincli Bebek/Aletha Solter kitabi vardi..neyazik ki oglum 1,5 yasindaydi okudugum zaman ve keske daha once okusaymisim bu kitabi demistim..
yeni doganla nasil basedilir,neden aglar,bebek aglarken nasil bi tavir takinmak gerekir hepsini cok guzel anlatmis.

herseyden once yavrunuzu saglikla kucaginiza alin..sezeryan kotu bi dogum sekli degil,riskli durumlarda anne ve bebegin hayatini kurtaran bi yontem.
ben biraz dogaciyim..yani butun canlilar normal dogum yapabiliyorsa ben niye yapamayim mantigindayim tabi eger bebegin sagligini riske edicek bi durum yoksa.
vajinal bolge kendini en cabuk onaran bolgedir,hani kesi izi filan hic korkmayin gercekten.
doktorunuzla bu konuyu acik acik konusun,o ne dusunuyor olcup bicin.
ona gore karar veririsiniz:KK68:

benim cok yakin arkadasim aynen sizin hissettiklerinizi hissediyordu..hatta erken dogum yapsam da kurtulsam diyordu,hic kabullenemedi hamileligi filan.
ama bebegi dogdu ve harika bi anne oldu..ogluna cok duskun,1 sene dolu dolu emzirdi,aralarinda inanilmaz guzel bi iliski olustu.oyuzden uzulmeyin,insanin kucagina gelince onun sevgiside insanin icine isliyor..
anneligin ilk senesi zor,hem cocuk icin hem anne icin..bi nevi alisma sureci ama sonrasi gercekten zevkli..
ilk 3 aydan sonra gulup kikirdamaya basladiklarinda tadindan yenmiyorlar:KK46:

icinizi ferah tutun,dogurduktan sonra iyiki dogmus iyiki de anne olmusun diyeceginize eminim.Belki ilk lohusalik ruh haliyle naptim ben ozgurlugum gitti diyebilirsiniz ,gaz sancilariyla kivranip aglarken Allahim neydi gunahim sarkisini bagira bagira soylemek isteyebilirsiniz ama zamanla anne cocuk arasinda gercekten guzel bi bag olusuyor.:KK46:
nacizane tavsiyem bebeginize uyku egitimi denilen ve bugun sanki cok iyi biseymis gibi annelere sunulan seyi yasatip bebekte travma yaratmayin.
bunun pedagojide yeri yok aslinda..
ben oglumda o hatayi yaptim..yavrumu yataga birakir cikardim odadan..simdi icim ciz ediyor.:KK42:
baglanma yataklari oluyor,bi kosesi annenin yatagina eklenen,cok guzel bisey..hem anne uykusundan olmuyor hem bebek annenin kokusuyla uyuyor ve ezilme tehlikesi yok.

bide benim okudugum Bilincli Bebek/Aletha Solter kitabi vardi..neyazik ki oglum 1,5 yasindaydi okudugum zaman ve keske daha once okusaymisim bu kitabi demistim..
yeni doganla nasil basedilir,neden aglar,bebek aglarken nasil bi tavir takinmak gerekir hepsini cok guzel anlatmis.

herseyden once yavrunuzu saglikla kucaginiza alin..sezeryan kotu bi dogum sekli degil,riskli durumlarda anne ve bebegin hayatini kurtaran bi yontem.
ben biraz dogaciyim..yani butun canlilar normal dogum yapabiliyorsa ben niye yapamayim mantigindayim tabi eger bebegin sagligini riske edicek bi durum yoksa.
vajinal bolge kendini en cabuk onaran bolgedir,hani kesi izi filan hic korkmayin gercekten.
doktorunuzla bu konuyu acik acik konusun,o ne dusunuyor olcup bicin.
ona gore karar veririsiniz:KK68:
çok ama cok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.. insan bazı şeyleri bilsede yasayan birinden dısarıdan bir gözden duymak istiyor

Ben haziran'da dogum yaptim. Kucuk bi kesi ve 3 dış dikişli bi dogumdu ama 40im ciktiktan sonra, eskisi gibiydi hersey.. Hatta daha guzeldi diyeblirim.. Hastaneden eve geldigimizde tabiki idrar konusunda sıkıntı yasadim bi kac gun hatta korktum boyle mi kalicak diye ama sonra toparladi. Kaldi ki o kadar idrar problemi hamilelikte de olur.. Normal dogum oncesi ve sonrasi yapilacak kegel egzersizleri var. İdrar kacirmayi onlemek ve rahmin toparlanmasina yardimci olmak icin.. Hic birakmadim o egzersizleri. Arastir derim. Sonucta bizim vucudumuz normal dogum icin programlandi. Sezeryan bi dogum cesidi bile degil bana gore. Sezeryan bi Ameliyat.
Allah hayirlisini versin hakkinizda..

11 ay önce normal doğum yaptım. bebeğim iriydi , kesi uygulandı, doktorun sayamadığı kadar çok dikişim vardı iç-dış . 3 haftada dikişlerim iyileşti.6 hafta boyunca ne idrar ne gaz tam tutamadım, misafirlerin yanında bile gaz kazaları oldu:KK22: 6 hafta sonra ilk cinsel ilişkide hiç bir acı hissetmedim, eskisi gibiydi herşey. ancak gaz tutamama problemim geçmesine rağmen ilk 6 ay vajina kaslarımı sıkamadığımdan ötürü idrarımı tutamama sorunu yaşadım, azalarak o da bitti. yani doğumdan 6 ay sonra vajinam doğum öncesi haline döndü diyebilirim.
ayrıca kesi yapılan yer o kadar derin ve büyük olmasına rağmen ne bir iz ne sertlik nede his kaybı var.
lütfen korkutucu doğum ve doğum sonrası hikayelerinden -sezeryan da olsa normal de- uzak durunuz, her doğum her bebek farklı.

11 ay önce normal doğum yaptım. bebeğim iriydi , kesi uygulandı, doktorun sayamadığı kadar çok dikişim vardı iç-dış . 3 haftada dikişlerim iyileşti.6 hafta boyunca ne idrar ne gaz tam tutamadım, misafirlerin yanında bile gaz kazaları oldu:KK22: 6 hafta sonra ilk cinsel ilişkide hiç bir acı hissetmedim, eskisi gibiydi herşey. ancak gaz tutamama problemim geçmesine rağmen ilk 6 ay vajina kaslarımı sıkamadığımdan ötürü idrarımı tutamama sorunu yaşadım, azalarak o da bitti. yani doğumdan 6 ay sonra vajinam doğum öncesi haline döndü diyebilirim.
ayrıca kesi yapılan yer o kadar derin ve büyük olmasına rağmen ne bir iz ne sertlik nede his kaybı var.
lütfen korkutucu doğum ve doğum sonrası hikayelerinden -sezeryan da olsa normal de- uzak durunuz, her doğum her bebek farklı.
tabiki farklı cok iyi biliyorum ama çalışırken görüdüklerimide düşününce herşey tozpembe değil ne yazıkki o yuzden böyle bi araştırma içine girdim bana mı denk geldi hep diye... sizin gibi örnekleri de görünce en zından içim rahtlıyor.. gerçi içimi rahatlatma cabam niye onuda bilmiyorum ki 10. haftada sezaryen konusunu dr olan eşimle ve dr. umla konustum bile :o

tabiki farklı cok iyi biliyorum ama çalışırken görüdüklerimide düşününce herşey tozpembe değil ne yazıkki o yuzden böyle bi araştırma içine girdim bana mı denk geldi hep diye... sizin gibi örnekleri de görünce en zından içim rahtlıyor.. gerçi içimi rahatlatma cabam niye onuda bilmiyorum ki 10. haftada sezaryen konusunu dr olan eşimle ve dr. umla konustum bile :eek:
bişey diyeyim mi bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra diyorsun ki bana ne olduysa oldu bebeğim sağlıklı ya gerisi önemli değil. doğum sonrası sıkıntı yaşayan ameliyatlar olmak zorunda kalan kadınlar da eminim bunu diyorlardır. bebeğim olana kadar anlamazdım bu hissiyatı, hani bunu diyen birini görsem ne kadar da abartılı konuşuyor derdim.
sezeryana karar vermiş olmanıza rağmen, içinizde bir normal doğum isteği olabilir mi, normal doğuma cesaretlendirilmek , hastanede gördüğünüz korkutucu vakalardan sonra güzel örnekler görerek korkularınızı aşmak istiyorsunuz belki de
hemşire imişsiniz, sizin mesleğiniz bizden daha iyi bilirsiniz, sezeryan hayat kurtarıcıdır ancak neticede bir ameliyattır. normal doğumun doğum sonrası sıkıntıları varsa sezeryanda da illaki vardır. kadın vücudu sanki buna programlı gibi, doğum yaparken hayret ettim kendime, vücudum neyi nasıl yapacağını çok iyi biliyor beni yönlendiriyordu, bilinçsizce kendimi rahatlatacak hareketler yaptım, doğum anında bilinçsizce ıkınmaya başladım. kimsenin beni yönlendirmesine ihtiyacım yoktu.
eğer bir sağlık sıkıntınız oluşmazsa normal doğumu deneyimlemenizi tavsiye ederim
sezeryana da karar verseniz, normal doğum da yapsanız sonuçta bebeğinize kavuşacaksınız, sağlıkla dünyaya gelsin inşallah

Haklısınız cok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için :) tabiki bunları biliyorum sayısız sezaryene girdim doğal olmadığını biliyorum gözü karayımdır ağrı acı değil korkum zaten sonrasında pişman olmamak bakalım hakkımısda hayırlısı olsun inşallah

Back
X