• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapmış bayanlar samimi olalım lütfen

Haklısınız cok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için :) tabiki bunları biliyorum sayısız sezaryene girdim doğal olmadığını biliyorum gözü karayımdır ağrı acı değil korkum zaten sonrasında pişman olmamak bakalım hakkımısda hayırlısı olsun inşaallah
bişey diyeyim mi bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra diyorsun ki bana ne olduysa oldu bebeğim sağlıklı ya gerisi önemli değil. doğum sonrası sıkıntı yaşayan ameliyatlar olmak zorunda kalan kadınlar da eminim bunu diyorlardır. bebeğim olana kadar anlamazdım bu hissiyatı, hani bunu diyen birini görsem ne kadar da abartılı konuşuyor derdim.
sezeryana karar vermiş olmanıza rağmen, içinizde bir normal doğum isteği olabilir mi, normal doğuma cesaretlendirilmek , hastanede gördüğünüz korkutucu vakalardan sonra güzel örnekler görerek korkularınızı aşmak istiyorsunuz belki de
hemşire imişsiniz, sizin mesleğiniz bizden daha iyi bilirsiniz, sezeryan hayat kurtarıcıdır ancak neticede bir ameliyattır. normal doğumun doğum sonrası sıkıntıları varsa sezeryanda da illaki vardır. kadın vücudu sanki buna programlı gibi, doğum yaparken hayret ettim kendime, vücudum neyi nasıl yapacağını çok iyi biliyor beni yönlendiriyordu, bilinçsizce kendimi rahatlatacak hareketler yaptım, doğum anında bilinçsizce ıkınmaya başladım. kimsenin beni yönlendirmesine ihtiyacım yoktu.
eğer bir sağlık sıkıntınız oluşmazsa normal doğumu deneyimlemenizi tavsiye ederim
sezeryana da karar verseniz, normal doğum da yapsanız sonuçta bebeğinize kavuşacaksınız, sağlıkla dünyaya gelsin inşallah
Haklısınız cok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için :) tabiki bunları biliyorum sayısız sezaryene girdim doğal olmadığını biliyorum gözü karayımdır ağrı acı değil korkum zaten sonrasında pişman olmamak bakalım hakkımısda hayırlısı olsun inşallah ve itiraf edeyim başka konularda da açtım bunu benim içimde o bahsettiğiniz his yok ne bileyim çok bencil düşünüyorum doğumdan sonra herşey kötü olacak ve pişman olacağım gibi geliyor kendime bile bunu itiraf edemiyorum ama öyle.. Aslında isteyerek hatta kısa bir tedavi görerek oldu ama bilmiyorum tek inanmak istediğim şey hormonal ve gecici olması böyle doğum hikayelerini okuyorum millet neler yazıyor hergün bebeğiyle konuşanlar odasını hazırlayanlar bende hiç öyle bişey yok eşim gecen fark etti sen hiç konuşmuyorsun onunla yazık diye bilmiyorum suan tek hissettiğim inek gibi olduğum zaten balık etli olan ben koca göbekli ve D kalıp kullanırken artık ona bile sığmaz oldum öyle :/

Selamlar.
Bende soyle anlatiyim. 2 cocugumuda normal dogurdum .biz 7 kardesiz 6 mizi normal dogurmus en sonuncuyuda kordonlarini baglatmak icin sezeryan olmus .ablalarimda normal dogum yapti.biri 2 digeri 3 coxugunu . Ve hepsi sıp diye dogurgu rahat bi sekilde. ablalarim bi sıkinti yasamadiklarini soyluyor. Genisleme falan yokmus birinde birindede az biraz genisleme olmus.onun disinda sorunlari yok. Anneminde dogumlardan kaynaklanan bi sıkintisi yok . Genislemeyi saymiyorum tabi 6 cocuk nihayetinde .dile kolay:KK48:

gelelim bana . Dogumlardan once vajinam cok dardi . Iliski sirasinda aci cekiyordum resmen . Ikinci dogumdan sonra rahatladim cok genislemedi yani. Esimede soruyorum oda memnun. Idrar kacirma konusu farkli bende . Ben normaldede idrarimi tutamazdim geldimi hemen kosmak zorundayim. Dogumdan sinra daha kotu oldum tabi .kacirdigim cok oldu ama 1-2 ay sonra eski halime dondum.cinsel yinde ben daha cok rahatladim. Esiminde sikayeti yok.

Haklısınız cok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için :) tabiki bunları biliyorum sayısız sezaryene girdim doğal olmadığını biliyorum gözü karayımdır ağrı acı değil korkum zaten sonrasında pişman olmamak bakalım hakkımısda hayırlısı olsun inşaallah

Haklısınız cok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için :) tabiki bunları biliyorum sayısız sezaryene girdim doğal olmadığını biliyorum gözü karayımdır ağrı acı değil korkum zaten sonrasında pişman olmamak bakalım hakkımısda hayırlısı olsun inşallah ve itiraf edeyim başka konularda da açtım bunu benim içimde o bahsettiğiniz his yok ne bileyim çok bencil düşünüyorum doğumdan sonra herşey kötü olacak ve pişman olacağım gibi geliyor kendime bile bunu itiraf edemiyorum ama öyle.. Aslında isteyerek hatta kısa bir tedavi görerek oldu ama bilmiyorum tek inanmak istediğim şey hormonal ve gecici olması böyle doğum hikayelerini okuyorum millet neler yazıyor hergün bebeğiyle konuşanlar odasını hazırlayanlar bende hiç öyle bişey yok eşim gecen fark etti sen hiç konuşmuyorsun onunla yazık diye bilmiyorum suan tek hissettiğim inek gibi olduğum zaten balık etli olan ben koca göbekli ve D kalıp kullanırken artık ona bile sığmaz oldum öyle :/
duyguların bana çok tanıdık :KK51:
ben yanlışlıkla hamile kaldım :oops:
inan hamile kaldığımı öğrendiğim hafta boyunca ağladım ben bu çocuğu istemem diye , ben bakamam dedim, daha hayatımı yaşayamadım dedim , borçluyuz dedim. uykuyu çok severim ben artık uyuyamıcam , çocukları gürültüsünü hiç sevmem ben nasıl sevicem bu çocuğu dedim ben daha kucağıma hiç bebek almadım, dedim de dedim ağladım da ağladım
hamileliğim boyunca da aynı duygulardaydım, ben bakamam tüm hayatım bitti mahvoldum modunda gezdim
hiç bir şeye heves etmedim, bir iğne bile almadım bebeğime içimden gelmedi
8. ayda annemin zoruyla alışverişe çıktım, annem aldı herşeyini, doğuma yakın yıkadı ütüledi çantamı hazırladı, bunları yapmak bile içimden gelmedi
eşime bile itiraf edemedim, ben karnımdaki çocuğa karşı hiçbirşey hissetmiyorum diyemedim. hep düşündüm ya hiç sevemezsem diye. birde bu çocuğu sevmiyorum yazık ona keşke ben gibi bir annesi olmasaydı diye vicdan azaplarından mahvoldum.
ayy yazdıkça utanıyorum, yazacak çok şey varda çok uzun oldu. kısacası hamilelikte gerçekten depresyon geçirmişim.
doğum nişanım geldi sancılarım başladı, dua ediyorum Allahım nolur bir gece daha uyuyayım da sonra doğum yapayım diye.
sonra bebeğim doğdu, sanki onlarca bebek bakmışım gibi, ne zaman ne yapmam gerektiğini içgüdüsel olarak bildiğimi fark ettim. 24 saat uyusa hala uykuya doymayan ben, 3 saatte bir uyanmaktan hiç etkilenmez oldum. sütüm gelsin, bebek kilo alsın , üşümesin falan filan derken , bir baktım ben bu bebeği kendi canımdan çok seviyorum, tüm korkularım yersizmiş. hala diyorum ki ben bir insanı nasıl bu kadar sevebilirmişim, benim kalbim ne kadar da büyükmüş.
ay çok uzun oldu kusura bakmayın, ama benim etrafımda hep sevgi pıtırcığı anne adayları vardı. kimseye derdimi anlatamadım, kimse de bana bu tarz şeyler yaşayan kadınların olduğundan bahsetmedi sanki hamile kalan kişi mutluluktan uçmalıymış falan gibi bir baskı oldu bende, bu beni iyice depresyona soktu. o yüzden size yardımcı olmak istedim

yalnız kilo konusu bende de çok fena
30 kilo aldım hamilelikte , doğumda 10 kilo gitti gerisi yadigar kaldı, hala da vermek için çaba sarfetmiyorum :KK43:

inan hamile kaldığımı öğrendiğim hafta boyunca ağladım ben bu çocuğu istemem diye , ben bakamam dedim, daha hayatımı yaşayamadım dedim , borçluyuz dedim. uykuyu çok severim ben artık uyuyamıcam , çocukları gürültüsünü hiç sevmem ben nasıl sevicem bu çocuğu dedim ben daha kucağıma hiç bebek almadım, dedim de dedim ağladım da ağladım
hamileliğim boyunca da aynı duygulardaydım, ben bakamam tüm hayatım bitti mahvoldum modunda gezdim
8. ayda annemin zoruyla alışverişe çıktım, annem aldı herşeyini, doğuma yakın yıkadı ütüledi çantamı hazırladı, bunları yapmak bile içimden gelmedi
eşime bile itiraf edemedim, ben karnımdaki çocuğa karşı hiçbirşey hissetmiyorum diyemedim. hep düşündüm ya hiç sevemezsem diye. birde bu çocuğu sevmiyorum yazık ona keşke ben gibi bir annesi olmasaydı diye vicdan azaplarından mahvoldum.
ayy yazdıkça utanıyorum, yazacak çok şey varda çok uzun oldu. kısacası hamilelikte gerçekten depresyon geçirmişim.
doğum nişanım geldi sancılarım başladı, dua ediyorum Allahım nolur bir gece daha uyuyayım da sonra doğum yapayım diye.
sonra bebeğim doğdu, sanki onlarca bebek bakmışım gibi, ne zaman ne yapmam gerektiğini içgüdüsel olarak bildiğimi fark ettim. 24 saat uyusa hala uykuya doymayan ben, 3 saatte bir uyanmaktan hiç etkilenmez oldum. sütüm gelsin, bebek kilo alsın , üşümesin falan filan derken , bir baktım ben bu bebeği kendi canımdan çok seviyorum, tüm korkularım yersizmiş. hala diyorum ki ben bir insanı nasıl bu kadar sevebilirmişim, benim kalbim ne kadar da büyükmüş.
ay çok uzun oldu kusura bakmayın, ama benim etrafımda hep sevgi pıtırcığı anne adayları vardı. kimseye derdimi anlatamadım, kimse de bana bu tarz şeyler yaşayan kadınların olduğundan bahsetmedi sanki hamile kalan kişi mutluluktan uçmalıymış falan gibi bir baskı oldu bende, bu beni iyice depresyona soktu. o yüzden size yardımcı olmak istedim
Çok teşekkür ederim inanın aynı şeyler ben bebek bakımı konusunda bilgiliyimdir ama uyku bebek sevmeme duygular herşey aynı bide ailemle görüşmüyorum onu düşünüyorum ağırıma gidiyor anne de olsan evladını silebiliyorsun demekki diyorum eşimle çok özel bir ilişkimiz var şükürler olsun ailesi ailem oldu cok yardımcı ama kendi ailemle bile böyle olunuyorsa ne bileyim diyorum bunları dusundükce ne heves ne heyecan hiç birşey kalmıyor ne bileyim ya tabi bunları paylaşacak kimse de yok bende okuyup dururdum burayı uye olayım dedim hem yardımcı olacagım konular olur hem paylaşmış olurum öyle işte :KK43:

yalnız kilo konusu bende de çok fena
30 kilo aldım hamilelikte , doğumda 10 kilo gitti gerisi yadigar kaldı, hala da vermek için çaba sarfetmiyorum :KK43:
68 ile hamile kaldım 163 boyum bugune 4,5 kilo aldım ama sadece göbek ve göğüs zaten hep öyleydi kilom alt bedenim hep 36 38 ama üst sıkıntıydı bakalım sonuç ne olacak :)

bende inan hic kitle mitle sertlik bisey kalmadi cok sukur.:anneadayı:
kesi yapilan yerde hic sikintim yok Allah`a sukur,zaten yeri filan belli degil..doktorum saglam dikmis,lohusaliktan sonra abartmiyorum sanki ilk defa cinsel deneyim yasayacak gibi sIkIydi o bolge.esim baya bi dalgasini gecmisti:oops:

burda iste doktorun mahareti isin icine giriyor,benim doktorum cok ovulen bi kadindi,minnacik boyuyla valla panter gibi dogum yaptirdi:KK53:

dogumdan sonra oraya bol bol soguk su tutmami soylemisti doktor,bende dedigini yaptim,cok sukur hic sorun yasamadim da.
4 ikinmada cikti disari oglum,kesisiz 3 kere denedik,kesiyi attigi gibi cikti disari.bi tur kordona dolanmis ondan biraz zorlanmis ama kesiyle yer acilinca pit diye cikti disari :KK46:
dikislerim atilirkende doktorumla baya muhabbet ettim guldum filan,epiduralin sayesinde dikis atildigini hic hissetmedim zaten,ertesi gun azcik sizlama oldu 1 haftaya biseyim kalmadi.
suni sancinin verdigi aciyla beni sezeryana alin diye yerlere kapandim ama Allahtan beni dinlememisler ve dogumum normal olmus,ben cok memnunum..Aklima o bagirislarim geldikce Allahim affet,bidahaki dogumumu da normal olmasini nasip et diyip af dliyorum:oops:
inanilmaz bi deneyim..oglum 2 yasina geldi gozlerim hala doluyor hatirladikca..:KK46:
Ayy oyle anlatmissin ya bende duygulandim. Ayni seyleri yasadim hemen hemen bende sunni sanciyla dogurdum . Sezeryana alin artik diye bagirdim en son ki kolay oldu dogjmum ona ragmen oyle dedim. Artik bebegim geliyodu alamazlardi tabi iyikide almamislar . Simdi sukrediyorum hep. Ikinci dogumumda normal oldu gene sunni sanciyla dogurdum o kadar rahat dogurdumki cok sukur simdi sen anlatinca aglayasim geldi:KK42:

Ne kadar şeffaf ne kadar güzel anlatmışsın gözlerim doldu... Rabbim esirgesin yavrunu..

Çok teşekkür ederim inanın aynı şeyler ben bebek bakımı konusunda bilgiliyimdir ama uyku bebek sevmeme duygular herşey aynı bide ailemle görüşmüyorum onu düşünüyorum ağırıma gidiyor anne de olsan evladını silebiliyorsun demekki diyorum eşimle çok özel bir ilişkimiz var şükürler olsun ailesi ailem oldu cok yardımcı ama kendi ailemle bile böyle olunuyorsa ne bileyim diyorum bunları dusundükce ne heves ne heyecan hiç birşey kalmıyor ne bileyim ya tabi bunları paylaşacak kimse de yok bende okuyup dururdum burayı uye olayım dedim hem yardımcı olacagım konular olur hem paylaşmış olurum öyle işte :KK43:
her kadın da anne olamıyor ki işte, yada zamanla mı kaybediyorlar annelik duygusunu acaba. ben artık sokakta aç bir kedi görsem annelik içgüdüsüyle hareket ediyorum. sen ailenle problem yaşadığın için, normalden daha mükemmel ve hassas bir anne olacaksın bana inan.
çocuğunu büyütürken, kendi çocukluğun bir yerlerden hortluyor. hatırlamadığın anıların canlanıyor. ben mesela oğlumla oyun oynuyoruz, bir bakışını yakalıyorum oğlumun. hop geçmişte bir anıma gidiyorum, annem böyle yapmıştı bana ben oğluma asla yapmayacağım diyorum. yada mesela eşimle tartışacak gibi oluyoruz, hop başka bir anıya gidiyorum, ben oğluma bunu yaşatmayacağım diyorum ve kendimi frenliyorum.
allah razı olsun eşinden de ailesinden de , ne kadar şanslısın sana aile olmuşlar.

her kadın da anne olamıyor ki işte, yada zamanla mı kaybediyorlar annelik duygusunu acaba. ben artık sokakta aç bir kedi görsem annelik içgüdüsüyle hareket ediyorum. sen ailenle problem yaşadığın için, normalden daha mükemmel ve hassas bir anne olacaksın bana inan.
çocuğunu büyütürken, kendi çocukluğun bir yerlerden hortluyor. hatırlamadığın anıların canlanıyor. ben mesela oğlumla oyun oynuyoruz, bir bakışını yakalıyorum oğlumun. hop geçmişte bir anıma gidiyorum, annem böyle yapmıştı bana ben oğluma asla yapmayacağım diyorum. yada mesela eşimle tartışacak gibi oluyoruz, hop başka bir anıya gidiyorum, ben oğluma bunu yaşatmayacağım diyorum ve kendimi frenliyorum.
allah razı olsun eşinden de ailesinden de , ne kadar şanslısın sana aile olmuşlar.
bilmiyorum haklısın galiba şimdideninsan geriye gidiyor ama nasıl olacak bi fikrimde yok acıkcası ne yapacağımı bilmiyorum kader ne getirirse diyorum :110:

bilmiyorum haklısın galiba şimdideninsan geriye gidiyor ama nasıl olacak bi fikrimde yok acıkcası ne yapacağımı bilmiyorum kader ne getirirse diyorum :110:
o ne yapacağını bimeme duygusu doğum yapınca geçecek inşallah. kader güzel şeyler getirsin inşallah

Ayy oyle anlatmissin ya bende duygulandim. Ayni seyleri yasadim hemen hemen bende sunni sanciyla dogurdum . Sezeryana alin artik diye bagirdim en son ki kolay oldu dogjmum ona ragmen oyle dedim. Artik bebegim geliyodu alamazlardi tabi iyikide almamislar . Simdi sukrediyorum hep. Ikinci dogumumda normal oldu gene sunni sanciyla dogurdum o kadar rahat dogurdumki cok sukur simdi sen anlatinca aglayasim geldi:KK42:

canim benim :KK74:
insallah Allah ikinci dogumu nasip ederse,saglikla normal dogum nasip etsin bana da..gokgurultusu simsek cakmasi gibi,sarsarak gelse de gelip geciyor :anneadayı:

canim benim :KK74:
insallah Allah ikinci dogumu nasip ederse,saglikla normal dogum nasip etsin bana da..gokgurultusu simsek cakmasi gibi,sarsarak gelse de gelip geciyor :anneadayı:
Ins. Canim. En guzeli normal dogum .dogurana kadar aci ceksende coxuk ciktigi gibi rahatliyosun ondan sonrasi kolay oluyor .en onemlisi hemen emzirebiliyorsun. Allah gonlune gore versin .

inşallah hepimiz için .. çok teşekkür ederim:)

Senin sorun normal doğum yapanlar için aslında ama bende birkaç birşey yazmak istedim
Bende tesadüfen hamile kaldım baya bi ğanik oldum ama gün geçtikçe hamilelik o kadar guzeş gelmeye başladıki her gun yurudum çok guzel beslendim sabahları oğluma gunaydın diyerek gun içinde müzik dinleterek her an konuşarak geçti günlerim eşim karnıma yaklaşıp şarkılar söylerdi hep kısacası çok güzeldi hamile olmak tadını çıkar
Sezeryanın s si yoktu aklımda asla yapmam diyordum son ana kadar ne gerekiyorsa yaptım yürüdüm çömeldim squat merdiven çıkma yer silme hareketi ahududu yaprağ çayı:KK48:
Ama malesef inmedi kanala oğlum 3 tur kordon vardı boynunda kalp atışları düştü sezeryan oldum
20 gun ağladım doğum anı ameliyathane çok soğuk bir yer
Eğer şansın varsa normal yap oğluşum karnımdan çıktı ağlıyor ve ben kollarıma alıp saramadım hışkıra hıçkıra ağladım çok isterdim hemen kucağıma alabilmeyi
Her isteyen yaşar inş normal doğumu

Bende hep normal doğum istedim 41 hafta doldu bebişte hiç gelme belirtisi yoktu. Doktor suni sancı verdi 14.00ten 23.00 e kadar çektim ve normal doğdu hiç ıkınma hissimde yoktu zor oldu.2 dış dikiş vardı attı tekrar dikildi sonraki hafta.yine attı. Sezeryana alın diye çok bağırdım iyiki almamışlar diyemiyorum henüz. İdrar torbasında bir problem var ama çözemedim idrar kaçırmıyorum fakat bir farklılık var anlamadım. Doktora da gittim ama bişey demedi. Kesi izi de belli fakat rahatsız edici değil. Bu deneyimden Sonra 2. Doğum yaparsam epidural normal tercihim olur.

Back
X