- 12 Ekim 2015
- 1.223
- 1.449
- 53
Haklısınız cok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için :) tabiki bunları biliyorum sayısız sezaryene girdim doğal olmadığını biliyorum gözü karayımdır ağrı acı değil korkum zaten sonrasında pişman olmamak bakalım hakkımısda hayırlısı olsun inşaallah
Haklısınız cok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için :) tabiki bunları biliyorum sayısız sezaryene girdim doğal olmadığını biliyorum gözü karayımdır ağrı acı değil korkum zaten sonrasında pişman olmamak bakalım hakkımısda hayırlısı olsun inşallah ve itiraf edeyim başka konularda da açtım bunu benim içimde o bahsettiğiniz his yok ne bileyim çok bencil düşünüyorum doğumdan sonra herşey kötü olacak ve pişman olacağım gibi geliyor kendime bile bunu itiraf edemiyorum ama öyle.. Aslında isteyerek hatta kısa bir tedavi görerek oldu ama bilmiyorum tek inanmak istediğim şey hormonal ve gecici olması böyle doğum hikayelerini okuyorum millet neler yazıyor hergün bebeğiyle konuşanlar odasını hazırlayanlar bende hiç öyle bişey yok eşim gecen fark etti sen hiç konuşmuyorsun onunla yazık diye bilmiyorum suan tek hissettiğim inek gibi olduğum zaten balık etli olan ben koca göbekli ve D kalıp kullanırken artık ona bile sığmaz oldum öyle :/bişey diyeyim mi bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra diyorsun ki bana ne olduysa oldu bebeğim sağlıklı ya gerisi önemli değil. doğum sonrası sıkıntı yaşayan ameliyatlar olmak zorunda kalan kadınlar da eminim bunu diyorlardır. bebeğim olana kadar anlamazdım bu hissiyatı, hani bunu diyen birini görsem ne kadar da abartılı konuşuyor derdim.
sezeryana karar vermiş olmanıza rağmen, içinizde bir normal doğum isteği olabilir mi, normal doğuma cesaretlendirilmek , hastanede gördüğünüz korkutucu vakalardan sonra güzel örnekler görerek korkularınızı aşmak istiyorsunuz belki de
hemşire imişsiniz, sizin mesleğiniz bizden daha iyi bilirsiniz, sezeryan hayat kurtarıcıdır ancak neticede bir ameliyattır. normal doğumun doğum sonrası sıkıntıları varsa sezeryanda da illaki vardır. kadın vücudu sanki buna programlı gibi, doğum yaparken hayret ettim kendime, vücudum neyi nasıl yapacağını çok iyi biliyor beni yönlendiriyordu, bilinçsizce kendimi rahatlatacak hareketler yaptım, doğum anında bilinçsizce ıkınmaya başladım. kimsenin beni yönlendirmesine ihtiyacım yoktu.
eğer bir sağlık sıkıntınız oluşmazsa normal doğumu deneyimlemenizi tavsiye ederim
sezeryana da karar verseniz, normal doğum da yapsanız sonuçta bebeğinize kavuşacaksınız, sağlıkla dünyaya gelsin inşallah