• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapmış bayanlar samimi olalım lütfen

Normal doğum yapmış bayanlar samimi olalım lütfen ben burada normal doğum yaptıktan ve iyileştikten sonra cinsel hayat nasıl etkileniyor buna cevap arıyorum herşey tamamen eskisi gibi oluyor mu yoksa gevşeme sarkma Vs baglı hissizlik yada sizde eşinizde tatminsizlik yada idrar sorunları oluyor mu bunu merak ediyorum çünkü normal doğuma baglı daha 30 yaşında idrar kaçırma ve genişlikten ameliyat olan tanıdıklarım var ve birde bunun psikolojik boyutu var ameliyat masasına vajinoplasti için yatıp gözyaşı döken insanlar gördüm. Mahrem bir konu oldugu için cok konuşulmasa da oldukça önemli bir konu olduğunu dusunuyorum bende takıntılı bir insan olarak
Not 1 anne oluyorsun düşündüğün şeye bak gibi bir bakış açısıyla basılmasını istemiyorum cunku anne olsamda hala genç bir kadın olacagım
Not 2 sezaryen normal doğum tartışma yada kıyaslaması yapmayalım cok farklı bir konuda cevap arıyorum cunku en azından bizi neyin beklediğini bilelim
Lütfen tecrübelerle ve samimi olarak cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler bayanlar
tam 3 ay önce normal doğumla kızımı kucağıma aldım. tahmin edemeyeceğim kadar kolay ve güzel bir doğum süreci yaşadım. öncesinde senin kafana takılan bu sorular benim de kafamı kurcalıyordu ama bu kadar kolay olacağını gerçekten tahmin etmiyordum. doğum sonrası dikişlerimde ilişkide idrarda vs hiç bir sorun yaşamadım

tam 3 ay önce normal doğumla kızımı kucağıma aldım. tahmin edemeyeceğim kadar kolay ve güzel bir doğum süreci yaşadım. öncesinde senin kafana takılan bu sorular benim de kafamı kurcalıyordu ama bu kadar kolay olacağını gerçekten tahmin etmiyordum. doğum sonrası dikişlerimde ilişkide idrarda vs hiç bir sorun yaşamadım
Tesekkur ederim samimi cevabın için canım

Herhangi bir sıkıntı olmadi bende gayet hersey normal . Sadece 40 gnun ardindaki ilk iliskide rahatsızlık cekmistim . Onun haricinde 21 aydır no problem :) herşey yerinde :eek::oops:

Ne sarkma ne idrar tutamama ooldu.iliski desen hic bir isteksizlik ya da aci olmuyor cnm.

Sağlık sektöründe oldugunuz için elbette ki hep sorunlu olanları görüyorsunuz. Yani bence durum sizin gördüğünüz kadar vahim değil sadece işinizi dezavantajı bence yaşadığınız :) Hı benzer kaygılar bende yok mu coookkk. Anne olmak çok güzel ama ben aynı zamanda bir kadınım ve asla kadinligim konusunda sıkıntı yaşamak istemem. Annelik ayrı es olmak ayrı. Ben henüz doğum yapmadim son günlerim bekliyorum. Akışına bıraktım artık. Sizin aklınızda olan sorular bende daha hamile kalmadan vardı. Ama hamilelik sürecinde okuduğum kitaplar gebelik eğitimleri beni cesaretlendirdi. Yinede normal mi yaparım Allah bilir dediğim gibi akışına bıraktım. Ben Aklımda ki sorular anneme sordum yüzümü kizartip :) Kendisi 2 normal doğum yaptı. Söylediğine göre öyle ilişkide genişlik idrar kaçırma yasamamis. Ancak kesi yerinde küçük bi et parçası kalmış . Rahatsız etmediğini söylüyor. Unutmaz aklıma gelirse ve normal doğum yaparsam bende sonucu seve seve yazarım ;)

Her dogum birbirinden farkli. Bende ilk normal dlgum snrsi hicbir degisiklik olmadi. 2dikislik kesim vardi. Idrar kacirma ilk haftalarda olmustu ve gecti. Vucudum tamamen eski haline 1 ayda döndü desem yeri. 2..normal dogumda ise dogum daha zorluydu cnku kendi sancim beklenmeden suni ile dogum.baslatildi ve tolere edemedi vucut sancilarim asiri fazlaydi ve dogum kismi biraz uzun surdu. 40gun gecmesinde ragmen hala idrar kacirma devam edio. Ve kesi sayisini bilmiorum dr 1 diye iddia etti ama elime gelen kisim eakisinden daha uzun. Hala daha ic kisimdaki dikis yerinde bi hassasiyet var gibi eski dikis yerimi bulamazdim ben bunda net elime geliyor yamuk yumuk dikilmis gibi. Biraz daha bekleyecehim bakalim daha da bir duzelme olur belki. Idrar olayi cok can sikici ama sezeryan sonradi yasayan da varmis. Bir de ilk dogum da kuyruk sokumu kemigim zarar gormustu 1 hafta oturup yatamadim popom mosmordu ama 15gunde tamamen gecti o da. Yani sanirim oradan 3 4 kilo bisi cikinca vajina toparlanmaz fln saniliyor ama 1 gunde o koca delik kuculup kapaniyor 2 3 gunde dikis haric ayni kuku iste bi fark yok. Yine de nirmal dogum cokkkkkkkkkk zor olma ihtimali var kalani yani sonrasi umrum degil valla ama o dogum sancisi oyle birsey ki oyle bir aci ki herkes bu derecr olmuyor ben nadir de olabilirim ama bu ihtimali de bilin...

canim ben normal dogum yaptim.
suni sanci aldim ve ardindan acilmam 4 cm olduktan sonra epidural uyguladilar..
kendi adima sunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim,bende ne sarkma oldu ne gevseme ne bisey cok sukur:nazar:..hatta esim inanamiyor sen nasil dogum yaptin diye.
o genislikten ameliyat olanlarin ilk dogumlari mi? cunku benim bildigim 3. dogumla beraber gevseme ya da sarkma olabiliyor.
Allah bir daha dogum yapmayi nasip ederse insallah yine normal dogum yaparim..:KK68:
arkadaslarin dedigi gibi kesi atildiktan sonra sarkma filan olmuyor.bana iki kesi atildi zaten o sanciyla dogru duzgun hissetmedim bile,sonrada dikisler.
Benim de ayni. 4cmde epidural aldim. Su gelmesi sebebiyle aciklik olmadan suni sanciyla dogum baslatildi. Iliskide sikinti yasamadim. Idrar problemi de olmadi. Her sey ayni gibiydi. Bakalim 2. Dogum da oyle olacak mi? Sans meselesi bence. Genetik faktorler, o anki dogumun zorlugu, doktorun yaklasimi ve dikisi bunlari etkiler.

1 normal 1 zorunlu sezaryen dogum yaptim. Aklim olsa ilkini de sezaryen yapardim. O kadar sanciyi cekmeye, deformasyon riskine hic gerek yok. Millet linc edecek simdi beni adi ustunde normal dogum diye ben de soyle bir cvp vermek istiyorum: tabi ki eskiden anestezi vs olmadigindan baska bir alternatif dogum sekli yokmus. Simdi alternatifi varken normal dogum niye?

Back
X