• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yaptım ve vajinam da eskisi gibi gözükmüyor cok geniş ve yaralar var neyapacm?

Bhreken

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
287
138
103
29
16. Gün oldu dikişlerim hala düşmedi bunun yani sıra . Sağ tarafımda böyle dokunduğunuz zaman çukur gibi bişey var üstelik vajinam dokundugun zaamn cok geniş. Bu böylemi kalacak kızlar? Doktorum normal deyip gönderiyor ama annem cok derin bu yara diyor . Kendiliğinden mi geçiyor

16 gunde dikis dusmesi gerekmezmiydi? Dusmediyse dikislerini aldirabilursin. Ama goruntu icin bisey diyemem gormeden ama insan basta tanimakta zorlaniyor o bi gercek

Daha çok yeni eski haline gelir toparlar..
Dikisler dusmesi gerekirdi gibi onlara da normal dedi mi?

16. Gün oldu dikişlerim hala düşmedi bunun yani sıra . Sağ tarafımda böyle dokunduğunuz zaman çukur gibi bişey var üstelik vajinam dokundugun zaamn cok geniş. Bu böylemi kalacak kızlar? Doktorum normal deyip gönderiyor ama annem cok derin bu yara diyor . Kendiliğinden mi geçiyor
Aman dert ettiğin şeye bak. Düzelmez isen bu konunun estetiği var. Yaptırırsın. Hele bi iyileş. Bakarsın sonra duruma göre.

Esnedi doğal olarak ama merak etmeyin eski haline donüyor.Ben de normal dogum yaptim,hic dikisim yoktu fakat ilk başlarda esnedigi icin tuhaf gorunüyor ama zamanla toparliyor.benim eskisinden bile daha siki oldu ilginç tarafı

Bu süre ne kadar
Esnedi doğal olarak ama merak etmeyin eski haline donüyor.Ben de normal dogum yaptim,hic dikisim yoktu fakat ilk başlarda esnedigi icin tuhaf gorunüyor ama zamanla toparliyor.benim eskisinden bile daha siki oldu ilginç tarafı

Benim dikişlerin tamami 35. Gunde düştü. Panik yapma zamanla düşüyor hepsi. Genişlik kişiye göre değişmekle birlikte zamanla toparlayacaktir vajina kendini. Kesi varsa o kısım bir süre yara şeklinde kalıyor sonra o da iyileşiyor. Hafif bir iz kalacak tabi ki.

16 gün daha çok az..
elinizle sürekli dokunmayın mikrop kaptırırsınız..

Doğum yapmışsın evladını kucağına almışsın elbet düzelecek zamanla, sen bunları dert etme. Sütün kesilmesin bebeğini düşün. Hem annen nerden biliyor anlamadım? Doktordan daha mı iyi biliyor merak ediyorum? Boş yere strese girme. Şu an çok güzel duygular yaşıyor olman lazım. Tadını çıkar.

Benim epizyotomi yandan yapildi. Ve genislik kaldi malesef
Genelde perineden yapildiginda veya hafif yirtiklarda toparlaniyor ama yan kesiler zor
Ameliyat olacagim ins.

Normal doğum yapanların çoğunlukla genişlemeden dolayı şikayetçi.
Bende sırf bu sebepten sezeryan düşünüyorum artık,ki hamile kaldığım ilk zamanlar kesinlikle normal doğum diye düşünürdüm..
Dizin de yeni olmuş biraz daha bekleyin düzelmezse dra gidin tekrar. Bence doktorun yaptığı işlemle de alakalı olabilir.

40 gun bekleyin vucut 40 gunden sonra toparlamaya basliyor , 6 ayda duzeliyor
nedir bu acele?

Bende yeni dogum yaptim.3 haftada dikis acilarim gecti.dusup dusmedigini bile bilmiyorm acisindan oraya hic dokunamiyorum.hala arka bolgedeki bir dikisim agriyor.bir ay olacak.bende ucuncu hafta birdaha eskisi gibi olamiyacm saniyirdm simdi geciyormus diyorum

Benim de tek korkum bu. Ama yine de normal dogumu dusunmekten vazgecmiyorum. İnsallah biran once gecer. İnsallah bende hic yasamam boyle bir sey. Ay zaten genis gibi hissediyorum.

Doğum yapmışsın evladını kucağına almışsın elbet düzelecek zamanla, sen bunları dert etme. Sütün kesilmesin bebeğini düşün. Hem annen nerden biliyor anlamadım? Doktordan daha mı iyi biliyor merak ediyorum? Boş yere strese girme. Şu an çok güzel duygular yaşıyor olman lazım. Tadını çıkar.
Hiç düşündüğünüz gibi değil bebeğimi kaybettim ... bir hafta oldu bende yaralarım iyilessin toparlanim istiyorum o yüzden soruyu sordum . Tabi kimse bilemez sizde haklısınız . Bende böyle hayal etmemiştim

Back
X