Normal doğum

Evet gerçekten arkadaşımda sizin gibi çok istedi 28 saat suni sancı çekti ve açılması 2cmi geçmedi sezeryana alındı o da asla önermiyor ve beni normale teşvikliyorr

Oaslında kişiden kişiye değisiyor benim çoğu çevremde 1 hafta atlattıı aslında
Sezaryen doğumda mi 1 hafta da atlattilar canım.

Ya kardeşim de sezaryen dan sonra hemen ayağa kalktı bebek kuvezdeydi dayanamadı falan.ama yıllar sonra bile sezaryen bölgem ağrıyor diyorlar bazıları.
Ağır kaldiramiyorlar.cocuk tekmelerse falan çok acıyor diyorlar.ben onu yaşamadım bilmiyorum.
Mesela kardeşimin banyosunda ben yardım ettim normal ameliyatlı hasta gibi oluyor insan.

Anladimm ben epiduralle anladimm kiz senin dediginde vallahi esimin kuzeni 1 haftada atlattı hicbirseyi yok 2 kez yaptı bide yanii sezaryendi onunda bide epiduralli agrisiz sancısız oluyor tabiii yapan arkadasım oldu tabii en sağlıklısı normall doğummm enazından doguruyor rahatliyosun❤❤ çok değişik bi duygudur eminim ben yaşamadım insallah yaşayacağım

yazdıklarınıza çok şaşırdım. ben de sezaryen oldum evet ağrısı oluyor ameliyat sonuçta ama 1 hafta sonunda kendi işimi görebiliyordum, 1 ay sonra ne ağrı ne sızı hiçbir sıkıntı çekmedim. hala da öyledir 7,5 ay oldu. kızım tekme atıyor bazen kucağımdayken hiç acıdığını hatırlamıyorum. doktorun kesme şekline falan bağlı herhalde değişik. ağır kaldırmak derken kızım 10 kiloyu geçik kolay kolay kaldıramazdım acısa

2. Sezeryanla doğumu oldu kardeşimin belki o etkilidir.birde 7.5 aylık doğum yaptı.cok sancı çekmişti doğumdan önce acil alındı.birde doğumdan sonra hiç dinlenmedi çocuğun başında bekleyeceğim diye.zaten bebek 2 ay kuvezde kaldı oda sürekli hastaneye gitti geldi süt vermek için.ondan etkili olabilir
Ama başka insanlardan da duyuyorum bazen dikiş yerlerim açıyor,ağrıyor diye.

Belkide insandan insana değişebilir benim yan komşumda tekmelerde falan üşüttüğümde ağır kaldırdığımda ağrı oluyor diyordu

Belkide insandan insana değişebilir benim yan komşumda tekmelerde falan üşüttüğümde ağır kaldırdığımda ağrı oluyor diyordu
tabiki insandan insana değişiyordur benim annem de ağır atlatmıştı. acı eşiğine de bağlı olabilir bir taraftan

Çok teşekkür ederim sizin doğumunuz toplam kaç saat sürmüştü
Benim şebek biraz koca kafalı olduğu için 13 saat sürdü sezaryen en zor ameliyatlardan biri. Doğal bir şekilde doğurma imkanı varken neden rahmini, karnını 7 kat kestiresin ki degil mi? Üstelik sadece annenin değil bebeğin fıtratına en uygun bu. Geleceği zamanı kendi seçmeli. Bizim ülkemizde doktorlar kadınlarımızı kesmeye çok meraklı. Çok şükür ki artık azalmaya başladı

Gerçekten pozitif bi doğum olmuş MaşAllah inşallahbendede öyle olur toplam kaç saat sürdü
Hastaneye yatışım ve doğum arasında 6 saat var. Ama yoğun sancılı süre en fazla 2 saattir. Zaten işin ilginç kısmı (veya mucize kısmı artık ne dersen) doğurduğun anda sancılar kesiliyor yani ağrı bitiyor o anda. Bilemiyorum ya bence durumu müsait olan her gebe normal doğumu bir kere bile yaşamalı

Maşallah herkese sizinki gibi doğum yapmak nasip olur inşallah kaç haftalıkken hurma yemeye başladınız günde kaç tane yediniz

Her doğum kendine göre zordur canım ilk doğumum normaldi korktuğun kadar değil İnan bebeğim iri olduğu için alttan kesi atılmıştı doğumdan sonra 10 gün kadar dikişler beni zorladı biraz oturup ederken zaten sancı vs bebek geldiği an sanki bıçak gibi kesiliyor çok değişik bir duygu

Maşallah herkese sizinki gibi doğum yapmak nasip olur inşallah kaç haftalıkken hurma yemeye başladınız günde kaç tane yediniz

Canım yalan olmasın da sanki 36.haftadan itibaren başlamıştım gibi hatırlıyorum. Bir de ben doğumdan 24 saat önce upuzun bir çimenlik yolda ayakkabılarımı çıkarıp yürümüştüm. Şahsen alternatif tıpa gerçekten inanırım ve doğumumu bunun başlattığını düşünüyorum, son günlerdeki gebelere öneririm bunu da. Bir de boool bool egzersiz en önemlisi de kurbağa yürüyüşü çömelip yürümek yani. Kolay doğumlar dilerim herkese

2 normal dogum yaptim ikisi de kolay oldu. Pozitif dusunerek kolay dogum hikYeleri okumuştum. Benimki de oyle oldu tek zorlu sanci, dogum anindan onceki 2 3 sanci sanırım. O da 5 dk ya surmustur ,ya surmemistir.

Canım benimde ilk gebelik normal doğumdu . 9 saat şancı çektim ama çok zordu . Avantajı doğumdan hemen sonra cabuk ayaklandim şimdi ikinciye yine hamileyim ısrarla inşallah yine normal doğum istiyorum

Amin Allah razı olsun dikkate alacağım söylediklerinizi

Ben normal doğum yaptım. Dogumhaneden yürüyerek çıktım, gece bütün gün kızımla ilgilenebildim. Bi sıkıntı çekmedim çok şükür. Ama normal yapıp sıkıntı çeken de çok sezeryan yapıpta. Tabi biraz bünye meselesi bence bu. Şimdiden kendinizi normal ya da sezeryan diye düşünerek tedirgin etmeyin bence. Sadece her ikisine de kendinizi hazır edin.

Ne guzel soyledınız ben yurtdisinda yasiyorum ikiz gebeliklerde bile kolay kolay sezeryana almıyorlar her yolu deniyorlar normal dogum yapdırmak icin Allah herkese hayırlı dogumlar nasip etsin

Merhabaaa harika bir doğum hikayeniz var
Doğum hikayem canım, biraz uzun ama olsun
çok özel olmayacaksa peki normal doğum sonrası vajinal olarak bir sorun yaşadın mı ? Yani his kaybı ya da bollaşma ? Normal doğuk sonrası bu gibi sorunları yaşayan çok fazla kişi varmış

Merhaba, çok teşekkür ederim açıkçası hayır sorun yaşamadım bundan ben de çok korkuyordum ama hiç bir şey olmadı yani doğum öncesi neyse o

Ben ilk çocuğumu normal doğumla dünyaya getirdim doğum anı zordu evet (baya zordu) ama sonra gelen rahatlama ve bebeğin sesini duyma kısmı harikaydıve sonradan direkt kalkabiliyorsun ek olarak bir ağrı çekmiyorsun ama ikinci erken doğum olduğu için sezeryandı ve ben onu daha kolay zannederdim ama uyandıktan sonra feci bir ağrı oluyor bi süre düzgün yürüyemıyorsun falan sütün de geç geliyor, yani normal doğumu tavsiye ediyorum ben:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…