Normal doğumda ıkınamazsam korkusu?

Allah yardımcınız olsun inşallah sorunsuz doğurursunuz. Bende de panik atak var biraz da bu sebepten sezaryen oldum öyleyken bile masadan kalkmaya çalıştım nefes alamadım kitlendim. İyi gelecekse bu süreçte yardımcı olması için nefes egzersizleri ve meditasyon yapın. Zihnen de hazır olursunuz. Keşke imkanınız olsaydı da özele gidebilseydiniz
Cok teşekkür ederim siz anliyosunuzdur nasıl bi kötü his olduğunu bana seçenek bile sorulmuyor imkan olsa özele giderdim evet en azından bu durumumu dikkate alirlardi mutlaka genede ümidimi kesmemeye çalışıyorum bi mucize olur belkide korktuğum gibi olmaz

Bende de panik atak var ama normal doğum yapmadım o konuyla ilgim yok.Ama size şunu söyleyeyim büyük illerden birinde oturuyorsanız hep aynı doktora randevu almaya çalışın.En azından bir insana guvenirsiniz içiniz rahat olur.bazi hastanelerde aynı doktorlara randevu bulabiiliyorsunuz
Büyük ildeyim hep aynı doktora bi sure sonra bulunamıyor herhangi birinden al diyorlar sürekli doktor değişiyor zaten mesela bulunsa bile diyelim 10 gün sonra gel diyor o güne o doktora çıkmıyor bu şekilde oluyor zaten sormuyorlar bile neye elverişli psikolojin diye.

ya ikinamazsam bilmyiorum ki nasıl olacağını o an ya ebeler azarlarsa panik atak hastasıyım nefes darlığı geçirip kendimi kitliyorum titremeye başlıyorum yapamazsam kaskatı kesilirim korkudan nasıl yapacağım ya nasıl ikinma olur ki?
Sürekli aynı doktorda olacağınız başka devlet hastanesi vardır elbet bence hastane değiştirin ya sürekli doktor değiştirmek güzel bir şey değil ki sizi daha da strese sokar sabit doktorları olan devlet hastaneleri var

ya ikinamazsam bilmyiorum ki nasıl olacağını o an ya ebeler azarlarsa panik atak hastasıyım nefes darlığı geçirip kendimi kitliyorum titremeye başlıyorum yapamazsam kaskatı kesilirim korkudan nasıl yapacağım ya nasıl ikinma olur ki?

Kakanız geldiğinde ıkınma hissi nasıl geliyorsa aynı şekilde. Vücudun doğal bir eylemi o. Sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten ıkınacaksınız.
Ama panik hastası olduğunuzu doktorunuza söyleyin de not alsın. Farklı doktorlar gelse bile dosyanızda gözüksün başından.

İlk doğum sanırım, yoksa o an geldiğinde otomatik ıkınma.hissi de geliyor zaten korkulacak bı durum yok, yine de doktora durumunu anlat ona göre bı yaklaşımı olacaktir
Heryerdesin😂 Hem bize yetişiyorsun Hem siteye helal olsun kız 🙃 Yorumları okumaya gelen ben 🤗

Kakanız geldiğinde ıkınma hissi nasıl geliyorsa aynı şekilde. Vücudun doğal bir eylemi o. Sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten ıkınacaksınız.
Ama panik hastası olduğunuzu doktorunuza söyleyin de not alsın. Farklı doktorlar gelse bile dosyanızda gözüksün başından.
Tamamdır çok teşekkür ederim sağolun içim rahatladı

Sürekli aynı doktorda olacağınız başka devlet hastanesi vardır elbet bence hastane değiştirin ya sürekli doktor değiştirmek güzel bir şey değil ki sizi daha da strese sokar sabit doktorları olan devlet hastaneleri

Sürekli aynı doktorda olacağınız başka devlet hastanesi vardır elbet bence hastane değiştirin ya sürekli doktor değiştirmek güzel bir şey değil ki sizi daha da strese sokar sabit doktorları olan devlet hastaneleri var
Son 3 haftada yakaladım bi doktor suan 39 dayim artık geç oldu araştırmak benim için,haftaya almayı düşünüyor doktor doğuma

inanin korkacak bisey yok. Panik atak kolay bisey degil anliyorum ama dogumun basladigi ana kadar olan sanciyi cekebilirseniz zor olan kısmı atlatmiş oluyorsunuz. Dogum sirasindada onlar ıkın dediginde buyuk tuvaletinizi yapar gibi ıkınmaniz yeterli. Umarim cok kolay gecer dogumunuz

Ben iki dogumumu da ıkınma hissim olmadan yaptım. Yardımcı olur mu söylediklerim bilemiyorum ama ıkınma hissim hiç olusmadigi için doktorun ebenin uyarısı ile ılınmaya calistim ancak yeterli gelmedi.ikk doğumunda da ebenin karın ustunden bastırması gerekti. Doğumdan önce korkunç gelirdi bu bana ama doğum anında büyük bir kolaylaştırma oldu. Hatta doktorum keşke ikinabilseydin dikişin olmazdı dedi. Ona rağmen doğum sonrası çabuk iyileştim.

inanin korkacak bisey yok. Panik atak kolay bisey degil anliyorum ama dogumun basladigi ana kadar olan sanciyi cekebilirseniz zor olan kısmı atlatmiş oluyorsunuz. Dogum sirasindada onlar ıkın dediginde buyuk tuvaletinizi yapar gibi ıkınmaniz yeterli. Umarim cok kolay gecer dogumunuz
İnşallah çok teşekkür ederimm suana kadar yazan arkadaşların dedikleride bu dediğinize çıkıyor sanırım gözümde çok büyütmemem gerekiyor anlattıklarınıza göre bana baya bi faydası oluyor iyiki varsiniz 🌸✨🥹

Ben iki dogumumu da ıkınma hissim olmadan yaptım. Yardımcı olur mu söylediklerim bilemiyorum ama ıkınma hissim hiç olusmadigi için doktorun ebenin uyarısı ile ılınmaya calistim ancak yeterli gelmedi.ikk doğumunda da ebenin karın ustunden bastırması gerekti. Doğumdan önce korkunç gelirdi bu bana ama doğum anında büyük bir kolaylaştırma oldu. Hatta doktorum keşke ikinabilseydin dikişin olmazdı dedi. Ona rağmen doğum sonrası çabuk iyileştim.
Neden oluşmadı sizin acaba sancı mı yoktu neden olusmaz ve o dikişi hissettiniz mi o da korkularım arasında ya da o dikiş sonrası o bölgenin temizlik iltihaptan koruma falan nasıl oluyor

İnşallah çok teşekkür ederimm suana kadar yazan arkadaşların dedikleride bu dediğinize çıkıyor sanırım gözümde çok büyütmemem gerekiyor anlattıklarınıza göre bana baya bi faydası oluyor iyiki varsiniz 🌸✨🥹
Bende dogumdan once cok korkuyordum burda cok arastirma yapiyordum yorumlara bakiyordum. Ama cidden en zor kısmı o sancılar. Sonrasi cok kolay hic bise hissetmiyorsunuz sadece tek yapmaniz gereken ıkınmak.ben 3 yada 4 defa ıkındım ve dogdu. Gozunuzde buyutmeyin cok guzel bir an bebeginizi kucaginiza aldiginiz an herseye degermiş diyorsunuz 😍

Neden oluşmadı sizin acaba sancı mı yoktu neden olusmaz ve o dikişi hissettiniz mi o da korkularım arasında ya da o dikiş sonrası o bölgenin temizlik iltihaptan koruma falan nasıl oluyor
Dikişi asla hissetmiyorsun. Igneyle uyusturduklari icin hic aci duymuyorsun. Hatta igneyi yaparken bile farketmiosun o anki kargaşadan😀 en korktugum sey kesik atarken cok acıcak zannederdim. Asla hissedilmiyor

ben ıkınamadım.. ne oldu? hiçbir sey 😂😂 kasmayın kendinizi. doktorunuzu ve ebe ekibini de iyi secin gerisi hallolur.

illa da taktik istiyorsanız sancınız geldiğinde tuvalete oturarak ıkının.

Doğum sırasında o his geliyor zaten ikinmak istemesenizde ikinirsiniz sakın olun strese girmeyin yaparsınız sağlıkla doğsun bebis

Doğum sırasında o his geliyor zaten ikinmak istemesenizde ikinirsiniz sakın olun strese girmeyin yaparsınız sağlıkla doğsun bebis

Neden normal doğum diye zorluyorsunuz ki o halde ?

doğum zamanı söyleme panik atağın olduğunu.
Kaç haftalıksın bilmiyorum ama 36. Haftada falan hangi doktor denk gelirse söyle muhakkak onlar sisteme giriyorlar.
Ben vajinusmustum devlet hastanesinde doktora söyledim oda sisteme girdi sezeryan diye.
Doğum için yatışım yapıldığı zamanda serviste sezaryan sebebim belliydi zaten.

Doktor bazı kadınlarda olmayabiliyor dedi. Olup bittikten sonra üstünde durmadım benim bir komşum var 4 çocuğu var onda da olmamış mesela. Ben dikişi hissetmedim. Bebek çıktıktan sonraki hiçbir şeyi hissetmedim. Dogumdan sonra dikisi kuru tutmak yeterli başka bir bakım yok zaten. İlk günler minik bir batma gibi hissediliyor dikiş ama ağrısı yok. 1 haftaya kadar sıkıntı kalmiyor. Ben ikinci doğumda dikisilerimin varlığını bile hissetmiyordum hareketlerimde

Bende dogumdan once cok korkuyordum burda cok arastirma yapiyordum yorumlara bakiyordum. Ama cidden en zor kısmı o sancılar. Sonrasi cok kolay hic bise hissetmiyorsunuz sadece tek yapmaniz gereken ıkınmak.ben 3 yada 4 defa ıkındım ve dogdu. Gozunuzde buyutmeyin cok guzel bir an bebeginizi kucaginiza aldiginiz an herseye degermiş diyorsunuz 😍
Evett bende arastirmalardayim ama sayenizde cesaretlendim valla siz böyle anlatincaaa🤩🤭🤭o an bi gelsede her şeyi unutsam, yazıcam buraya doğumdan sonra nasıl olduğunu🌸✨

Back
X