Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben normal doğum yaptığım için sana yardımcı olabilirim :) öncelikle yürümen çok iyi kemiklerin açılır doğumu kolaylaştırır, hergün mutlaka yürü , ev işi yapma kendini zorlama suyun gelir, kendimden örnek veriyim 35 haftalık hamileyken bebeğimin tüm eşyaları geldi sevinçle bebek arabasını oturduğum yerde kurmaya çalışıyordum kilit kısmı varya onu açmaya kalkarken farketmeden zorlanmışım o an birşey olmadı sancı bile ama sabah 7 de suyum geldi bu yüzden çatı muayenesi olamadım bile , yani diyeceğim o ki bu gibi davranışlardan uzak dur ,
doğum esnasında sancı gelince ıkınıyorsun ,nefesini tutyorsun tüm gücünü veriyorsun, tabi bu safhaya gelmek için rahmin 8 cm kadar açılması gerek ebe gelip seni sık sık kontrol edecek ne kadar süreceği kişiden kişiye değişir ,benim 8,5 saat sürmüştü
doktor yada hemşire seni yönlendiriyor sık sık yada kısa olacağı konusunda , sancı gelince haber ver diyorlar sen sancı geldi diyorsun onlar hemen nefesinin tut çeneni göğsüne koy koltuğun yanındaki demirleri kendine doğru çek ıkın diye yönlendiriyor , benim öyle olmuştu, umarım yardımcı olabilmişimdir ,inşallah hepiniz sağ sağlim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız
beni de böyle güzel yönlendirirler inşallah. ben ya yönlendirilemezsem ya da yönlenmeyi başaramazsam diye korkuyorum :) o yüzden hazırlıklı gitmek istiyorum olabildiğinde ama işte yaşamadığın konuya da hakim olman zor. çocuğunu sağlıkla büyütmeni dilerim :)
evet çok güzel anlatmışsın sağolasın. ben de o ev işini çok yapıyorum yaa napıyım ailelerden ayrı şehirdeyimyurtdışında mısın bu arada? onlar çok rahat konuşuyorlar da :) günde yarım saat az mı sence yürümek için ?
evet çok güzel anlatmışsın sağolasın. ben de o ev işini çok yapıyorum yaa napıyım ailelerden ayrı şehirdeyimyurtdışında mısın bu arada? onlar çok rahat konuşuyorlar da :) günde yarım saat az mı sence yürümek için ?
canım en önemlisi yeterince kararlı olmak sanırım,ben hep normal doğum istedim.burdan araştırmalar yapım,hamileliğim boyunca normal doğumu kolaylaştıran ne varsa yaptım,egzersizler,her gün 1-1,5 km yürüyüşler,beslenme,kilo vs.,beklenen doğum tarihi 10 marttı
12 martta gittik hast.ye,o zamana kadar da vaktinde doğmayan bebeklerle ilgili birsürü olumsuz hikaye dinledim,daha doğrusu dinledik eşimle,5 saat sancı çektim sonunda sezaryen oldum,kendim istedim, daha doğrusu; kv ile eşimin telkinleri ve ısrarları sonucu sez. kabul ettim.sonra herşey bitip kendime gelince yavaş yavaş pişmanlık başladı,millet 12 saat çekiyor normal doğuruyor vs. diye kendi kendimi
yedim sürekli,direnseyim keşke diye,bilemiyorum belki böylesi hayırlıydı Allah bilir ama hep o pişmanlık içimde kalacak,zira ikinci bebeği istiyorum ve mecburen o da sez. olacak. O normal doğum deneyimini asla yaşayamayacağım.Normal doğum yapan herkesi gıptayla tebrik ediyorum.Bu konudaki kararlılığını sürdürmeni dilerim.İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini,Allah gönlüne göre versin.
yok canım türkiyede yaşıyorum , tşk. ederim , ev işi yap hareket iyidir ama zorlayıcı şeylerden uzak dur kavonoz kapağını açmak bile doğumu getirebilir son haftaların çünkü ,suyun gelirse sancı olmuyor mecburen suni sancı takıyorlar buda en zoru , zamanı gelince doğal sancıyla doğum yapmak daha iyiymiş,yarım saat sabah ,yarım saat akşam yürürsen daha iyi olur ,aslında rahat konuşmuyorum doğumum çok zor oldu ama buraya yazmak seni etkilemek istemem , hem herkesin ki farklı olur ,bu arada gene normal doğum isterim bir problem olmadığı sürece gerçekten güzel duygu başarmak :)
Allah hepimizin evladını sağlıkla kucağına almayı nasip eder inş.bende ilk bebeğimi normal doğurmuş biri olarak yazıyorum.herkesin doğumu kendine özel.kimisi bir iki ıkınmayla ve sancısız,kimisi de saatlerce sancı ve bağırmalarla doğum yapıyor.yani bunun bi kıstası yok.sadece kendini,beynini "ben normal doğum yapıcam ve herşey yolunda gidicek"diye şartlandırırsan inan vücut da bunu anlıyor.ben doğumdan önce 11 saat sancı çektim.ilk başlarda uzun aralıklı ve daha az gelen sancı zaman ilerledikçe artıyor ve süresi de kısalıyor.ortalama 4-6 dk bir sancı gelmedikçe yada suyun gelmedikçe dr a bile gitme.çünkü hastane ortamı ve oradaki diğer doğum yapan kişiler seni korkutur ve panik yaptırır.
doğum anında da nefesini tutmaman önemli.oda içerde bebeğinin oksijensiz kalmaması için.insan o acıyla bazen farkında olmadan nefesini tutabiliyor ama yapmaman yada yapmamamız gereken bi durum.bol bol nefes alıp verdiriyorlar.zaten sancı kesintisiz olmuyor.yani arada 30 sn yada 1 dk kesiliyor.o arada dinleniyorsun.ne zaman ki sansın gelmeye başlayıp en yüksek şiddet noktasına gelirse ozaman bütün kuvvetinle ıkınmanı istiyolar ki bebek hemen çıksın diye.
bu arada zaten ebe yada hemşireler neler yapman gerektiği konusunda seni yönlendirip yardımcı oluyor.
yukarıda da dediğim gibi istediğin kadar hikaye dinle istediğin kadar video izle hiçbirşey senin bünyenin sana belirlediği ve o an kendi yaşayacağın doğum sancını yada olayını değiştirmicek.bazen çok da araştırmamak ve oluruna bırakmak lazım.
şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum.Allah sağlıkla evladını kucağına almanı nasip etsin.![]()
üzülecek bir durum yok. sen iyi misin? yavrun sağlıklı mı? bunlar evetse tamam canım gerisi hikaye. nasibin böyleymiş, kendini tehlikeye atmaman çok isabetli olmuş yoksa pişmanlığın çook daha büyük olabilirdi. amin inşallah hepimizin gönlünden geçenler gerçekleşir hayırlısıyla...
arkadaşlar 36. haftadayım. çatı muayenesi olmadım henüz ama şu anki durumum itibarıyla normal doğuma doğru ilerliyorum. konulara bir göz attım bayağı gaza geldim Allah razı olsun herkesten. artık herkesi sezeryana aldıkları için normal doğum hakkında bilgi verecek kimse olmuyor.
-sorunum şu ki doğuma dair bir hazırlık yaptınız mı fiziksel olarak? yürüyüş,egzersiz gibi... ben yarım saat falan yürüyebiliyorum şu an molasız normal mi :S
-en önemlisi de bir sorum daha var noolur cevaplayın: doğum sırasında derin derin nefes aldık ya, ıkınırken nefes mi vereceğiz yoksa ıkınacak mıyız?
doğum boyunca derin derin mi alacağız nefesleri yoksa kısa kısa sık sık şekilde mi?
inşallah okuyan ve cevaplayan olur...
canım normal doğum yapmış hemde çok kısa bir sürede doğurmuş biri olarak sana önerebileceğim şey pilates topu. ben gün içerisinde 4-5 kere ama çok kısa sürelerle pilates topunun üzerinde oturup ileri geri hareket yaptım son haftalarda. açılmaya inanılmaz yardımcı oluyor. düşün ben hastaneye gittiğimde 5 cm açılmam vardı ve hiç sancım yoktu. Hergün bende yürüdüm, dediğin gibi yarım saat yürüdğm sadece. ıkınma meselesine gelince nefesini tutup ıkınıyorsun. zaten doğum başlayınca çocuk o kadar baskı yapıyorki aşağıya biran once çıkarmak istiyorsun. öyle çok fazla hızlı hızlı nefes alıp kendini yorma demişti hemşire bana. bir kere nefesimi tutup ıkındım ama çok fazla dayanamadım bıraktım. ikincide daha çok nefes alıp tuttum ve hiç bırakmadan ıkındım ve dünyalar güzeli bebeğim hızla kaydı. ondan sonar herşey bitiyor zaten. Allah yardımcın olsun bir avazda kurtul inşallah. bol bol dua et canım
allah herkese kolay doğum nasip etsin bende mart 2013 annesiyim şuan 8 aylık bi kızım var bende normal doğum yaptım doğumum 12 saat sancılarım3 saat bebeğimin doğması 10 dk sürdü yani hayatımda yaşadığım en güzel acı en güze l 12 saatti yine olsa yine normal isterim ve doğumda burnum tıkalıydı nefes konusunda çok zorlanmıştım ağzımdan nefes alarak doğum yaptım ama doğum koçumunda yardımı çok oldu karnıma öle bi çıktıkı 4. ıkınmada kızım doğdu ve şunu söyleyim doğumun en kolay kısmı doğumhanede geçiyo bence 3 saat suni sancı almış biri olarak 3 saat sancı çekiceğime 3 tane çoçuk doğururum allah yardımcınız olsun kızım geceleri çok ağladığında bende ağlardım keşke 10 tane doğursamda şimdi kızım ağlamasa diye tecrübeliler bilirler hamilelik ve doğum işin en kolay kısmı asıl iş sonradan başlıyo :))
Nefes egzersizi yap canım
suni sancı nasıldı? sarsıyor insanı doğal gelen sancı olmadığı için dediler. bu doğru mu acaba??
herkeste farklı olur ama bende o bile hatırladığım kadarıyla çok zor değildi çok kolay geçmişki doğumum acısını hatırlamıyom :)
arkadaşlar 36. haftadayım. çatı muayenesi olmadım henüz ama şu anki durumum itibarıyla normal doğuma doğru ilerliyorum. konulara bir göz attım bayağı gaza geldim Allah razı olsun herkesten. artık herkesi sezeryana aldıkları için normal doğum hakkında bilgi verecek kimse olmuyor.
-sorunum şu ki doğuma dair bir hazırlık yaptınız mı fiziksel olarak? yürüyüş,egzersiz gibi... ben yarım saat falan yürüyebiliyorum şu an molasız normal mi :S
-en önemlisi de bir sorum daha var noolur cevaplayın: doğum sırasında derin derin nefes aldık ya, ıkınırken nefes mi vereceğiz yoksa ıkınacak mıyız?
doğum boyunca derin derin mi alacağız nefesleri yoksa kısa kısa sık sık şekilde mi?
inşallah okuyan ve cevaplayan olur...
yürüyüş önemli özellikle de son haftalarda, ama yürüyüş yapmadan da kolay normal doğum yapanlar var cnm.
bi de nefes konusunda ebeler yardımcı oluyo doğumda şöle yap böle yap die, ama gül koklar gibi içine çek nefesi, mum üfler gibi ver nefesi..çalışmaları yapabilirsin.Bn çatı muayenesi olmadım korktum ama bi tanıdık ebe gerek yok önemli olan son andaki durumlar dedi en çok ta o vazgeçirdi. Kolay bi doğum yaptım çk şükür darısı başınaa..