normal doğumla ilgili yardımcı olur musunuz?

arkadaşlar 36. haftadayım. çatı muayenesi olmadım henüz ama şu anki durumum itibarıyla normal doğuma doğru ilerliyorum. konulara bir göz attım bayağı gaza geldim Allah razı olsun herkesten. artık herkesi sezeryana aldıkları için normal doğum hakkında bilgi verecek kimse olmuyor.
-sorunum şu ki doğuma dair bir hazırlık yaptınız mı fiziksel olarak? yürüyüş,egzersiz gibi... ben yarım saat falan yürüyebiliyorum şu an molasız normal mi :S
-en önemlisi de bir sorum daha var noolur cevaplayın: doğum sırasında derin derin nefes aldık ya, ıkınırken nefes mi vereceğiz yoksa ıkınacak mıyız?
doğum boyunca derin derin mi alacağız nefesleri yoksa kısa kısa sık sık şekilde mi?
inşallah okuyan ve cevaplayan olur...

ben hıc bir hazirlik yapmadım doguma...iki sekildede dusunmedım hic neyse hayırli onu yasiyim dedım hep...yuruyebiliyorsan iyi senin icin....dogum anindada inan nefes filan aklina gelmiyo ebeler ne derse onu yapmaya calis...zaten ıkınırken nefesini tutuyorsun canim...

neden vazgeçirdi ki?? ben olacağım çatı muayenesi bu hafta içinde. doktor öyle dedi. çatı muayenesinden sonra başlayan doğumlar oluyormuş inşallah benimki olmaz :S

muayenede çatın uygun dese de son dakika bi sıkıntı olsa normal doğum yapamayabilirsin, ya da çatın dar der doktor ama sen normal doğum yapabilirsin dedi..en çok da acımasından korktum ne bilim :26::26:

Bende normal dogum yaptim hemde hamileligimin son 5 ayi yatarak gecti kasilmalarim oldugu icin yinede zor bi dogum olmadi. Biraz suni sanci aldim acilma olsun diye sonrada biraz ikinma ve kuzucugum geldi ikinma konusunda hic bi bilgim yoktu doktor ne zaman nefes alip vermem gerktigini soyledi sonra ikin dediginde ikinmami soyledi zaten sanci geldiginde kendin ikiniyorsun simdiden hic dusunme bence bunlari bosuna stres yapma birde bebegim ciktigi anda butun agri aci bitti sanki bi sn once o agrilari ceken ben degildim. Benim nasil dogurucam diye dusunucek vaktim olmadi 37. hafta bittigi gun hatta o gun kasilma bile cikmamisti kontrolde gece 1 aniden sancim basladi 6 da kucagimdaydi kuzum :16:

Bende normal dogum yaptim hemde hamileligimin son 5 ayi yatarak gecti kasilmalarim oldugu icin yinede zor bi dogum olmadi. Biraz suni sanci aldim acilma olsun diye sonrada biraz ikinma ve kuzucugum geldi ikinma konusunda hic bi bilgim yoktu doktor ne zaman nefes alip vermem gerktigini soyledi sonra ikin dediginde ikinmami soyledi zaten sanci geldiginde kendin ikiniyorsun simdiden hic dusunme bence bunlari bosuna stres yapma birde bebegim ciktigi anda butun agri aci bitti sanki bi sn once o agrilari ceken ben degildim. Benim nasil dogurucam diye dusunucek vaktim olmadi 37. hafta bittigi gun hatta o gun kasilma bile cikmamisti kontrolde gece 1 aniden sancim basladi 6 da kucagimdaydi kuzum :16:

maaşallah süphanallah yaa 5 saatte doğurmuşsun :) işte insan bekleyince, elinin altında internet olunca, okumuş araştıran bir tip olunca başta eşi olmak üzere herkes gerekli donanımı edinmiş olmasını bekliyor. aynı şekilde insan kendisi de süprizlerle karşılaşmaktansa hazırlıklı olmak istiyor. ama gazetede yazıyordu teslim ol diye... buradaki birçok arkadaş da aynısını yapmış belli ki en güzeli bu :)) hepinize sonsuz teşekkürler... :)

Öncelikle kolay bi doğum geçirmen dileği ile..Umarım sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın...
doğum olayına gelince ben 2 tane normal doğum yaptım..
doğum esnasında sancın geldiği an derin bi nefes alıp nefesi vermeden ıkınabildiğin kadar ıkın, ne kadar çok ıkınırsan doğum o kadar kolay olur...yani ıkınırken nefes verme ve kesinlikle bağırma bunlar sana hem güç kaybettirir hem de zaman..
bi de ben çatal a çıktığımda dr ellerim ile asılıp ıkınmak için güç alabileceğim bi yer var mı dedim oda bana çatalın kenarlarında ki demirlere asılmamı söyledi...çok şükür 3. ıkınmada doğurdum...
evlatlarım şu an biri 9 yaşında diğeri ise 15 aylık.mevlam herksese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin...

Back
X