Doğuma Hazırlık Normal doğummu sezaryen mi ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

babymommy9

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
100
35
18
28
Merhabalar 5 aylık hamileyim henüz konuşmak için erken ama isteğe bağlı sezaryen olmak istiyorum.Normal doğumdan korkuyorum zaten 45 kilo hamile kaldım ve minyon tipli biriyim çok zorlanacağımı düşünüyorum.Kayınvalidem tarafı normal doğum yapmam konusunda ısrarcılar.Onlar genelde normal doğum yapmışlar ve onlara normal geliyor.Sezaryan olmak istediğimi normal doğum yapmak istenediğimi söyleyince yaparsın yaparsın bişey olmaz diyor.Şöyle bi şey varki kayınvalidem istediği olmadığı zaman surat yapar laf söyler.Şimdiden gerginim doğumumda sıkıntı çıkarır diye.Eşim istediğini yaptır kimse birşey diyemez dedi.O gün geldiğinde kimseden trip yemek istemiyorum dedim.Siz ne düşünüyorsunuz ?

Kimseyi düşünmeyin millet ne der diye doğum şeklinize karar vermelerine izin vermeyin bi zahmet. Bu size bağlı bir durum ben normal doğum yapmak çok isterdim ama kan alırken bile fena oluyorum yapamazdım. Ki zaten bebek makat gelişti sezeryan oldum. Sezeryanın da normal doğumun da zorluğu var tabi ki kendine göre. Ama ben olsam dediğim gibi yapabilsem normal yapardım

Kimseye nasıl doğuracağınız düşmez doktorunuza söyleyin rica edin eşinize sezeryan olmalı desin.

Ona doktoronuz karar verir zamanı gelince. Benim takıldığım konu kayınvalidenizin triplerinden çekinmeniz. Eşiniz de arkanızdayken üstelik! Daha doğmadan doğumuna karışan doğunca bebeği alıp evine götürmesin. Tavizler verip hayatınızı zindana çevirmeyin.

Doğum şekline bebek ve doktor karar verir. Ben hep normal doguracagim derken sıkıntılı bir hamilelik geçirmem, bebeğin kafa çapının küçük olmasi, benim vajinal muayene yaptıramam sonucunda sezeryan oldum. Her ikisi de doğum ve her ikisinde de yaşayacağın belli şeyler var. Şimdiden bunu düşünerek kendini germe. Eşinin ailesi de ısrar ettiğinde zamanı geldiğinde buna bebek ve doktorun karar verecdgini anlatirisn.

Canım bende 47 kilo ile hamile kaldım minyonum senin gibi doktorum çok ilgisi olmadığını söyledi kilonun, boyun. Açıkçası ben herkesin lafına tıkadım kulağımı doktor nasıl yönlendirirse öyle yapacağım. Hem kaynanan fikrini söyleyebilir tamam da surat yapma hakkı asla yok. Senin vücudun senin bebeğin kimseye fırsat verme

Kime ne?
Eşinizin bebeği olmasına rağmen karışamaz böyle bir mevzuya çünkü doğuracak olan sizsiniz.
Bence kesinlikle şu ya da bu demeyin, süreç ne gösterirse doktorunuza güvenin.
Sağlıkla kavuşun.

Bebegi neremden cikaracagimi size soracak degilim deyin

Aslında bunu zamana bırakmanız ve endişelenmemeniz daha iyi olur. Bebeğiniz bütün bunları hissediyor unutmayın. Doktorunuz ilerleyen haftalardaki şartları göz önünde bulundurarak size en uygun doğum şeklinin ne olduğunu sizinle konuşacaktır. Endişeleriniz çok doğal, ben de dahil tanıdığım bir çok anne bu konuda endişelenmiştir. Ama bu konuda söz sahibi siz ve doktorunuz. Aile üyeleri de artık bu konulara karışmasın o kadar da değil. Doktorunuz ile konuşup siz ve bebeğiniz için en uygun olanını tercih edersiniz. Anne olmak dünyanın en güzel hissi, bu güzel süreci üçüncü şahısların yorumlarını düşünerek endişeli geçirmeyin. Sağlık ve mutlulukla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum.

45 kilo ile hamile kaldım.
Aşırı minik, küçücük gibiydim.
Normal doğum yaptım iyi ki normal olmuş
Benim de annem dayanamazsın,zayifsin sezaryen iste diye diretti ama doktor önce normal deneyelim dedi.
Önce sağlık olsun da gerisi önemli değil
Kardeşim sezaryen doğum yaptı çok zorlandı ama rahat gecirenlerde vardır heralde.
Siz kendi istediğinize ve doktorun onerdigine odaklanın.

Sezaryen yada normal siz nasıl isterseniz öyle olsun bebek sizin beden sizin . Ama siz şimdiden kayınvalidem ne der diye doğum şeklinizi bile düşünüyorsanız vay halinize .. ben böyle istiyorum benim tercihim bu diyebilin. Yoksa ilerleyen zamanlarda bebeğinizi büyütürken zorlanacaksınız gibi duruyor .

Kayınvaliden tarafı ne cins insanlarmıs. Bebegin ismine karısmalar, dogum sekline karısmalar. Baska nelere burunlarıni sokuyolar. Bu haddi kendilerinde nasıl buluyolar. Tamamen kendi hayatımı ilgilendiren bi konuda bide kayinvalide tribimi cekcem ne alaka. Esinde arkandayken sesini cıkar bu cok bilmislerin cenesini kapat

Kayınvalidenle neden bunu konuşuyorsun ki? Bu konu sen ve doktorun arasındadır. Bu arada bildiğim kadarıyla buna siz ya da kayınvalideniz karar veremiyorsunuz. Doktorunuz nasıl uygun görürse öyle olur.

Hamilesiniz kalbinizi kırmak istemem de bu ne saçmalık böyle. Nasıl kendinize karışma fırsatını veriyorsunuz ki? Onunla bu mevzuyu konuşup fikir danışmanız bile hata o mu yatacak çatala o mu bağıracak avaz avaz. Nasıl gelişirse, siz ne şekilde doğurmak isterseniz o şekilde doğurursunuz. Kime ne bundan?

He bu arada normal doğumun zayıflıkla ilgisi yok ablam 44 kiloyla hamile kalıp 55 kiloyla o çatalda çatır çatır 2 tane bebe çıkarttı Allah çok zor olsa bunu biz kadınlara hak görmezdi ki elbet kolaylığını verecektir.

Minyon insanların normal dogum yapamayacagını ilk defa sizden duyuyorum. Annem minyon tipli ve 4 kardesiz hepsini normal dogurdu. Bende minyonum ve hamileyim normal doguma gayet de musait. Takılmayın böyle seylere normale odaklanın herhangi bir durumda doktor zaten sezaryen yapıyor mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…