Normal mi bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iste bu bir hata. Esiniz araba sürüyorum deyip kapatmaliydi. Her anlattigini dinlerse aramaya devam eder.
Yanımda kaç kere, müsait değilim dedi. Başka günlerde. Ne zaman müsait olursun diye ısrarla sordu. Geriliyorum yazdıkça.

Yanımda kaç kere, müsait değilim dedi. Başka günlerde. Ne zaman müsait olursun diye ısrarla sordu. Geriliyorum yazdıkça.
Boyle insanlar var hayatta ve insanin enerjisini emiyorlar. Kendisini insan yerine koyup dinleyenlere yapisip kaliyorlar. Ne zaman musait olursun deyince çat diye suratina kapatacak.

Var, kocası da orada ve hiçte oralı değil. Kadın bir ay önce kalem vs hediye etmişti eşime, şuan buna da takıldım.
Bu arada kadinin esinize asildigini dusunmuyorum. Kocasi muhtemelen bikti artik kadini dinlemiyor. Kadin ise kendisini dinleyen insanlara yapışıyor

Kadın partide görevli ya, bir de eşi de orada. Zor oluyor bazen direkt tepki koymak ama gizli tepkiyi anlayacak kapasitede de değil kadın.

Nasıl değil ya olur mu öyle şey? Ay en kötü telefonu açınca evde işim var, sizi sonra ararım der kapatır telefonu eşiniz. Daha da aramaz. Bunun bir sürü yolu var. Kendini hiç kadın anlamıyor diye kandırma.

Benim teyzemde bir ara parti işlerine sarmıştı, orda da bu şekilde kadın erkek rahatça iletişim kuruyor diye eniştemden önce anneannem teyzemi uyarmıştı, napıyorsun sen diye. Sonra hattını değiştirdi. Bu parti işlerinde hep böyle cıvıklıklar var belli. Ama sınır çizmek zor değil. Kocanız sınır çizecek.

Eşim yazdığı cogu zaman yazmıyor, kısa kısa cevapla veriyor, gelme, ara ver, çocuğun büyüdüğünde gelirsin diyor ama.nafile. çoğu zamanda açmıyor ama demek ki daha açık yazmak lazım. Haftasonu sabah sabah aramak da nedir ya. Parti adı altında tahammül ediliyor bir şekilde ama konuyu hep kendine, ne kadar iyi bir grafiker olduğuna vs getiriyor. Eşi de eşimin partiden arkadaşı bu arada. Karı koca partideler.

Mesafe koyması gereken eşiniz.

İlgilenmemesi konuyla alakalı cevap yerine müsait değilim demesi, eşimle planlarım var, aileme zaman ayırmam gerekiyor, şu an bu konularda yorum yapmam uygun değil, sizi anlıyorum ama bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum veya cevap vermemesi gerekiyor kadın takık galiba.

Şimdi hanımlar, bu kadın ve eşi partiye maddi açıdan da yardım ediyorlar. Yani böyle.iki üç kişi var yardım eden vs. Bilmiyorum ya. Parti işlerinde maddiyat her şey bu işin içinde olanlar bilir.

Bu arada kadinin esinize asildigini dusunmuyorum. Kocasi muhtemelen bikti artik kadini dinlemiyor. Kadin ise kendisini dinleyen insanlara yapışıyor
Bunu ben de düşündüm. Ama.mesela,.beni çok.merak.etmesi ki beni uzaktan görmüş sadece, beni kuskulandiriyor.

Bize çok gelmek istemesi vs. Bilemiyorum, beni neden bu kadar merak ediyor ki, ben partinin çok dışındayım. Bir de çocuklarıma bayılıyor kadın. Onları da getir çok özledim diyip duruyor.

Hiç masum bir kadın değil bariz eşinizle ilgileniyor , hiçte geri durmayın. Kendinizi gösterme zamanınız çoktan gelmiş

Bunu ben de düşündüm. Ama.mesela,.beni çok.merak.etmesi ki beni uzaktan görmüş sadece, beni kuskulandiriyor.
Aslinda bazi seylerin cozumu cok basit. Esiniz 2 kez musait degilim deyip, çat diye suratina telefonu kapatirsa zaten bidaha aramayacak. Parti binasinda ise gunaydin, iyi akşamlardan öte muhattap olmayacak. Kadin gelince tuvalete gidecek, sigara icmeye cikacak, baska bir yere gececek vs

Hiç masum bir kadın değil bariz eşinizle ilgileniyor , hiçte geri durmayın. Kendinizi gösterme zamanınız çoktan gelmiş
Burada bilenler bilir, ben çok disli biri olmadım hicbir zaman. Ya inanın kayınvalidem bana neler yapti gecmiste, yuvamizi yıkmaya calisti, hasta oldu, en çok ben uğraştım. Bu kadına gelince, evet bir şeyler yapmak istiyorum ama.isin.icinde parti var. Yani işyerindeki iş arkadaşı ya d abaska.bir şey değil bu kadın. Yapacağım hamleler doğrudan partiyi etkileyecek. Ya soruyorum size, daha iki gün önce gece 11 de aradı yine saçma sapan bir şey için, çocuğum odaya gelip, anne yine o kadın aradı uykum kaçtı dedi. Eşimde inanın o kadar.mesafeli bir insandır ki. Kendi bile dedi, ben ona.bu yüzü ne yaptım da verdim anlamıyorum diye.

Bir kene de bende var. Cevap vermemeyi uzun süre sürdürünce ara açıldı ama ufak bir adım atmamla yine başladı eskisi gibi. Sanırım açık açık tepki koymam gerekiyor. Ben kırılmasın ve bozulmasın diye alttan alıyorum ama yok, sessiz kalarak bir şeyi değiştiremiyorum. Karşı taraf anlamıyor çünkü.

Eşiniz açık açık belirtecek onu rahatsız ettiğini. Hala sürdürürse parti yönetimine belirtsin. Partide napıyorlar onu da bilmiyorum ama parti meseleleri için de beraber görev vs verilmesin.

Burada bilenler bilir, ben çok disli biri olmadım hicbir zaman. Ya inanın kayınvalidem bana neler yapti gecmiste, yuvamizi yıkmaya calisti, hasta oldu, en çok ben uğraştım. Bu kadına gelince, evet bir şeyler yapmak istiyorum ama.isin.icinde parti var. Yani işyerindeki iş arkadaşı ya d abaska.bir şey değil bu kadın. Yapacağım hamleler doğrudan partiyi etkileyecek. Ya soruyorum size, daha iki gün önce gece 11 de aradı yine saçma sapan bir şey için, çocuğum odaya gelip, anne yine o kadın aradı uykum kaçtı dedi. Eşimde inanın o kadar.mesafeli bir insandır ki. Kendi bile dedi, ben ona.bu yüzü ne yaptım da verdim anlamıyorum diye.
Yanlış anlamayın ama tüm anlattıklarınızdan eşinizde şüphe uyandırdı.
Sanki kendini aklamak için rahatsız hissediyor gibi izlenim bırakmaya çalışıyor. Gerçekten rahatsız olan adam çoktan mesafe koyardı evli barklı çoluk çocuklu adam nasıl bir pasiflik ki kadına set koyamıyor. Ki eğer bu derece pasifse zaten eşiniz çok rahat elde edilir.

Hanımlar, eşimi tanimadiginiz için böyle düşünmeniz çok normal ama asla pasif bir adam değil. Orada bir sürü hanım var evli bekar. Hiçbir sorun yaşamadık bu zamana kadar. Eşim bu kadını ciddiye almadı sanırım başlarda ama zaman geçtikçe ve ben artık huzursuz olmaya başladıkça onunda bakış açısı değişti.

Ya en basiti, büyük küçük herkes başkanım der hitap ederken yazarken, bu direkt adıyla sesleniyor, yazıyor vs. Eşime söylediğim zaman, çok ciddiye alıyorsun, kendini boşuna uzuyorsun diyor ama o da bıkmış durumda. Parti elini kolunu bağlıyor. Samimiyetine inanın. Eşimi savunmak için yazmıyorum bunlari

Vaktim az hemen konuya giriyorum hanımlar. Eşim boş zamanlarında genelde haftasonlari bir siyasi partide yönetici gibi bir şey diyelim. Bir kadın var o da evli. Abartmıyorum, iki günde bir arayıp, iki saat esir alıyor adamı. Bugun cumartesi baktım yazıyor gene watsapptan, eşim ilgilenmeyince pat hemen aradı. aradı mi, susmadan iki saat beynini utuluyor adamin. Kendini çok üst seviyede görüp, partideki diğer herkesi kotuluyor eşime vs.

Akşama doğru yine ararsa, teli ekime alip, kısa kes roman havası olsun diyeceğim. Kendini durmadan övüyor eşime. digerlerini de acımasızca gomuyor. Geveze kadin huzurumu kaçırmaya başladı. Bir çocuğu var, bizim yaslarda bir kadın. Genç yani.

Sizce ne amacla eşimin gözüne girmeye çalışıyor bu geveze kadin?
Eşim en son, sana göre degil bu işler, çocuğun daha çok küçük, parti binalarında çok sıkılıyor, ara ver bence dedi. Cevap olarak, saçma sapan bir ton şey yazdi.

Eşim yazdığı cogu zaman yazmıyor, kısa kısa cevapla veriyor, gelme, ara ver, çocuğun büyüdüğünde gelirsin diyor ama.nafile. çoğu zamanda açmıyor ama demek ki daha açık yazmak lazım. Haftasonu sabah sabah aramak da nedir ya. Parti adı altında tahammül ediliyor bir şekilde ama konuyu hep kendine, ne kadar iyi bir grafiker olduğuna vs getiriyor. Eşi de eşimin partiden arkadaşı bu arada. Karı koca partideler.

Siyasi oluşumlarla iyi yerlere yerleşen onlarca insan mevcut. Kadın ne kadar iyi bir ev hanımı olduğundan değil, ne kadar iyi bir grafiker olduğundan bahsediyormuş eşinize. Toplantılarda bir grafikere iş verileceği veya yaptırılacağı konuşulmuş olabilir; kadın da işi alabilmek için çabalıyor olabilir.

O kadar konuşuyor ve kendini övüyor ki, geçen akşam yine aradı, açmadı esim, önemli bir şey deyince açtı başladı konuşmaya, çocuklar uyuyana kadar.konustu. eşim geç oldu dedikçe, devam etti. Teli kapattıktan sonra, çocuklarını ihmal ediyorsun bu saçma sapan konuşmalar için deyince huzursuzluk çıktı tabii. Öyle.insanlar var.ki, ne kadar sinir cizersen çiz, bir şekilde.yuzsuzluge vurup yine bulaşıyor.

Çocuklu kadın evet, çocuk daha üç yasinda ya. Parti koltuklarında uyuyor. Ben buradan üzülüyorum o çocuğun haline. Eşim de işte baba gozuyle bakıyor olaya. Çocuğun biraz büyüsün sana ihtiyacı var diyor açık açık ama anlayan kim

Yahu, çocuğuyla vurmak değil ki bu. Üç yaşında cocukla parti binalarında zor oluyor demek istiyor adam. Eşimi hiç savunacağım yoktu, bu cümleye takildiniz hemen. Çocuk daha üç yaşında, kadın üç yasindaki çocuğu parti binalarında heba ediyor. Toplantılara giriyorlar,.çocuğun eline veriliyor telefon. Bu annelik de, eşim mi anneliginden vuruyor?

Eşinizin babalığında bir sorun yok; kadının anneliğinde mi sorun var ? Eşiniz de çocuklarınızı ihmal ediyormuş. Eleştirdiğiniz kadın kocasıyla beraber parti binalarındaymış, çocuklarını da yanlarında götürmeyi anne baba olarak uygun bulmuşlar demek ki.

Eşiniz, kadının kocasıyla arkadaşmış. Arkadaşının babalığına da laf etti mi, yoksa sadece kadının anneliğine mi laf ediyorsunuz karı - koca ?

Kadın partide görevli ya, bir de eşi de orada. Zor oluyor bazen direkt tepki koymak ama gizli tepkiyi anlayacak kapasitede de değil kadın.

Var, kocası da orada ve hiçte oralı değil. Kadın bir ay önce kalem vs hediye etmişti eşime, şuan buna da takıldım.

Eşinize kalem hediye etmesindeki göremediğimiz detay nedir ? Ne ima ediyorsunuz ?

Evli ve çocuklu kadın; kocasıyla beraber katıldığı parti toplantılarında eşinizle flört etmeye mi çalışıyor sizce ?

gelme, ara ver, çocuğun büyüdüğünde gelirsin diyor

Yukarıdaki yorumlarda insanlar da bu noktaya değinmiş, eşiniz sürekli aranıp lafa tutulmak istemiyorsa kadının kariyerinin, çocuğunun derdine düşmüş gibi öğütler vermek yerine asıl kendisinin ilgilenmesi gereken çocukları ve bir eşi olduğunu bu yüzden telefon sohbetlerine ayıracak zamanı olmadığını açık bir biçimde söylemeli. "Senin için zor oluyor yea, ara ver biraz, çocuk büyüsün" deyince kadından rahatsız olmuş gibi değil de kadın için tasalanıyor gibi bir intiba bırakıyor, haliyle kadın da "yok ben hem çocuğa hem partiye yetebiliyorum, öyleyse devamke" diyordur. Kadının anneliğini bahane etmeyi bırakıp kendi babalık mesaisinden zaman çalmaya kimsenin hakkı olmadığını söylesin eşiniz çocukları çok düşünüyorsa. zira kendi çocukları uyuyana kadar kadınla çene çalmış:

başladı konuşmaya, çocuklar uyuyana kadar.konustu. eşim geç oldu dedikçe, devam etti. Teli kapattıktan sonra, çocuklarını ihmal ediyorsun bu saçma sapan konuşmalar için deyince huzursuzluk çıktı tabii.

pazartesi hastane işim falan olsa pazar günü müdürüme mesaj atamam ayıp diye. Ta ki mesai saatini bekliyorum izin verirse verdi vermezse giderim işe diye düşünüyorum. Bu ne saçmalık ya. Eşin daha net olmalı.

Son düzenleme:
Siyasi oluşumlarla iyi yerlere yerleşen onlarca insan mevcut. Kadın ne kadar iyi bir ev hanımı olduğundan değil, ne kadar iyi bir grafiker olduğundan bahsediyormuş eşinize. Toplantılarda bir grafikere iş verileceği veya yaptırılacağı konuşulmuş olabilir; kadın da işi alabilmek için çabalıyor olabilir.

Eşinizin babalığında bir sorun yok; kadının anneliğinde mi sorun var ? Eşiniz de çocuklarınızı ihmal ediyormuş. Eleştirdiğiniz kadın kocasıyla beraber parti binalarındaymış, çocuklarını da yanlarında götürmeyi anne baba olarak uygun bulmuşlar demek ki.

Eşiniz, kadının kocasıyla arkadaşmış. Arkadaşının babalığına da laf etti mi, yoksa sadece kadının anneliğine mi laf ediyorsunuz karı - koca ?

Eşinize kalem hediye etmesindeki göremediğimiz detay nedir ? Ne ima ediyorsunuz ?

Evli ve çocuklu kadın; kocasıyla beraber katıldığı parti toplantılarında eşinizle flört etmeye mi çalışıyor sizce ?
Eşimi de uyarıyorum. İhmal ediyorsun çocukları diyorum. Eşimin bahsettiği kadarıyla, kadının işini çok daha iyi yapan birçok arkadaş mevcut orada. Bunu düşünceyi destekleyen çok şey olmuş.

Siz hep muhalefet için yazdığınız için, size daha fazla açıklama yapma gereği duymuyorum kendi adıma. Kusura bakmayın.

Yukarıdaki yorumlarda insanlar da bu noktaya değinmiş, eşiniz sürekli aranıp lafa tutulmak istemiyorsa kadının kariyerinin, çocuğunun derdine düşmüş gibi öğütler vermek yerine asıl kendisinin ilgilenmesi gereken çocukları ve bir eşi olduğunu bu yüzden telefon sohbetlerine ayıracak zamanı olmadığını açık bir biçimde söylemeli. "Senin için zor oluyor yea, ara ver biraz, çocuk büyüsün" deyince kadından rahatsız olmuş gibi değil de kadın için tasalanıyor gibi bir intiba bırakıyor, haliyle kadın da "yok ben hem çocuğa hem partiye yetebiliyorum, öyleyse devamke" diyordur. Kadının anneliğini bahane etmeyi bırakıp kendi babalık mesaisinden zaman çalmaya kimsenin hakkı olmadığını söylesin eşiniz çocukları çok düşünüyorsa. zira kendi çocukları uyuyana kadar kadınla çene çalmış:
Merhaba. Hiç yüzsüz bir insanla muhatap olmadığınız o kadar belli ki. Kadın partide görevli ve eşim eşiyle de arkadaş. Neden sınırını bilmez ki insanlar. Bu işin sonunda yine eşim zarar görecek diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X