Normal mi sezeryan mı?

domdom12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
2.226
2.889
53
Kızlar selam,

Özellikle tecrübeli annelerden yorum alabilir miyim?
Ben hep sezeryan doğum istiyordum ama doktor bebek ve anne sağlığı için normal doğumu tavsiye ediyor.
Ben araştırdım sağlık açısından öyle ciddi fark yok.

Avantaj ve dezavantaj konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

vajinal doğum yapan biri olarak ben öneririm. evet, sezaryen doğum sürecinde konforlu ama sonrasında ciddi sorunlar var. en başarılı sezaryenden sonra bile oturup kalmakmanız, bebeğinizi kucağınıza almanız acı verecek. bu sonuçta bir ameliyat, ve hiç de kolay bir ameliyat değil.

riskleri, vajinal doğuma göre daha fazla. organ yapışması, enfeksiyon kapma ihtimali var. ama bunlar tabii ki hep ihtimal. çoğunluğu basarılı ve sorunsuz geciyor.

vajinal doğumu neden öneriyorum, cünkü bence o sancı süreci sizi hazırlıyor bir seylere. ben öyle inandım ya da evet doğum kolay değildi ama su an doğum anını hatırladıkca kendimi çok iyi hissediyorum. kadın olarak bana çok iyi geldi. uzun süre bedenimden soyutlanmışken doğum yapmak sanki her seyi yapabilirim hissiyatı verdi.

onun dısında bebeğin doğal akışta ilerlemesi, strese girmemesi de önemli.

ben de doğumdan önce sezaryen olmak istedim ki ameliyat olmadım hayatımda ve inanılmaz korkarım ameliyattan. ama doktorum istemedi. yapabilirsin dedi, ikna etti beni. iyi ki de öyle olmus.

e bir de kilo verme süreci var sonrasında

Sezaryen doğum asla önermiyorum. Mecburi durumlar dışında bence herkes vajinal doğum yapmalı. Sezaryen doğum yapmış biri olarak söylüyorum doğum sonrası korkunç ağrılar oluyor benim hastanede gözüm bebeği görmedi doğru düzgün emziremedim bile kendi derdimden öyle söyleyeyim. Vajinal doğum anne için de bebek için de en iyisi.

Kilo vermek daha mı zor sezeryan doğumla acaba? Ya ben hiç istemiyorum normal doğum. Eşim çok ısrarcı bu konuda. Doktor da bebek sağlığı diyor. Ama ben çok korkuyorum. Ayrıca vajinaya kesik mi ne atıyorlarmış bazıları aynı şey diyor. H

İyide sezeryan daha kötü kac kat karnını kesiyorlar.koturum gibi yataktan kalkamiyorsun.bende normal istedim ama sezeryan oldum.
Birde şu var şuan ikinciye hamileyim ikinci sezeryan da daha da artıyor risk.
Vajinal doğumda her doğum daha da kolaylaşıyor.vucut hafızasına aldığı için daha hızlı doguriyorsun 2. Ve 3. Dogumlarda.
Risk yoksa vajinal bence.

Yataktan ne kadar sürede kalkamıyorsunuz?

Hiç korkmayın vajinal doğumdan korktuğum için sezaryen doğum yaptım ki ona da korkarak girdim. Çoook rahat bir doğum geçirdim. Sadece ilk ayağa kalkış zor sonrasında yürüdükçe daha iyi hissediyorsunuz. Her doğum kendine özel. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız

çok teşekkür ederim yanıtınız için. Gün yaklaştıkça tedirginliğim artıyor. İçime su serptiniz. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim

çok teşekkür ederim yanıtınız için. Gün yaklaştıkça tedirginliğim artıyor. İçime su serptiniz. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Emin olun çok korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı. Ameliyat bu illa ki canı yanıyor insanın ama ben daha kötüsüne hazırlayınca kendimi beklediğim gibi olmadı sanırım. Baya memnun kaldım. Bol bol hareket edin, eve dönünce bile yatmadım koridorda bol bol yürüdüm çok iyi geliyordu.

Bebeğim iri olduğu için büyük ihtimal sezaryen olacağım ama normal isterdim

aynı sey değil. kaç kat karnınız kesiliyor. bir de vajina kesiliyor. bende vajinaya kesi atıldı. asla anlamıyorsunuz bile ve çabuk da iyileşti. gğnlük hayatımı çok etkilemedi. oturup kalkarken ilk bir hafta biraz sızladı sadece.

korkulacak bir sey yok vajinal doğumda. tecrübe etmis biri olarak söylüyorum. ben de çok korkuyordum ama gercekten vücut bunu yapabilecek kapasitede yaratılmış zaten.

kilo konusunda da karın bölgesine müdahale olduğu için ve orada travma olultuğu için genelde doğum önceki kiloya dönseniz dahi o sezaryen göbeği kalıyor. he çok aktif spor yapıyorsunuzdur vs o ayrı

Ben de çoook kararsızım bu yüzden konuyu takipte kalacağım. Tecrübeli annelerden fikir bekliyoruz

İnşallah sizin gibi konforlu geçer. Önerilerinize uyacağım. Çok sağolun. Rabbim de size ve ailenize sağlıklı uzun ömürler versin

Benim sezaryen harika geçmişti. Hiç ağrım olmadı desem yalan olmaz. 4 5 gün sonra bi şeyler kaldırmaya yelteniyodum dur sen yeni ameliyatlısın bu ağır diye kendime hatırlatma yapıyodum.

Bu soruyu sormayın. Ikisinde de iyi ya da kötü tecrübeleri olan vardır.

Yataktan ne kadar sürede kalkamıyorsunuz?
İlk iki gün hiç kalkamadım.alt karın kaslarınız iptal ara ara yardımla yürütüyorlar.sonraki günler yavaş yavaş yürümeye başlıyorsunuz ama ytakta dönmek dogrulmak hepsinde zorlandım.
Heleki yanınızda biri yoksa sizinle ilgilenecek yandınız .

Evet çok haklısınız bir hafta bir yardımcınız olursa çok rahat olursunuz konu sahibi çünkü bende yaşadım aynı şeyleri bebeği kucağınıza verip emzirmeye yardımcı birinin olması büyük avantaj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…