Doktorunuz ne diyorsa onu dinleyin kendinizi sartlamayin illa sezeryan ya da vajinal doğum diye sezeryan oldum benim biraz ağır geçti ama ablam 1 günde eski hayatına döndü sezeryan oldu oda ama bu tamamen kişiyle alakalı bisey doktorum bana ikisi de kolay değil sonuçta bu bebek bi şekilde dışarı çıkacak demişti ki bebek sağlığı açısından sezeryan oldum .Bi arkadaşım vajinal doğumda diretti ve bebeği sinir sıkışması sonucu şu an ne yazıkki engelli lütfen Doktorunuz ne diyorsa bebeğiniz için hangisi daha doğruysa onu yapın ikiside bi şekilde olup bitiyor bi şekilde toparlaniyosunuz benim sezeryan ile ilgili tek sıkıntım oradaki hissizlik hala devam ediyor olması bir de spinal iğne bende sırt ağrısı yaptı onla ilgisi yok diyorlar ama bence var .Herkesin doğum hikayesi farklı sizinkide öyle olacak diye bisey yok fazla korkutucu şeyler yazılmış korkmayın lütfen okumayın da böyle şeyler süreçte hangisi daha iyiyse onu yapın sonuçta bebeğinize kavuşuyorsunuz geçiyor bi şekilde yaşadığınız ağrı acı her şey ayrıca kilo konusu su an kafanıza takacağıniz en son şey olsun ben doğumdan sonra 23 kilo verdim emzirirken sağlıklı beslenirseniz çok ta güzel verirsiniz sezeryan gobegi diye bisey var ama sporla toparlanır .Beden sizin bedeniniz kendiniz ve Doktorunuz birlikte karar verin hem sizin hem bebeğiniz için en doğrusu hangisiyse
Ben size binevi öneride bulundum. O zman şöyle yorum yapsaydınız daha mantıklı olurdu bana göre. "Ben devlette sezaryen oldum. Cok kötü agrılı gecti ama bu durum normal dogumda da var yani bu tamamen şans işi sezaryeni de iyi gecen, kotu gecen var deseydiniz. Siz direkt sezaryen olmayın demişsiniz haliyle bana garip geldi ve o reklamlarda ki sloganla benzettim evet benzetmekle onun için soyledi demek arasında fark var.Ben şanssızmışım demek ki. Dediğim gibi devlet hastanesinde doğum yaptım ve kendim gidip ağlayarak bağırıp çağırmasam doğru düzgün ağrı kesici bile takmıyorlardı. Sırf Sağlık Bakanlığı normal doğuma yönlendiriyor diye bu şekilde yorum yaptığımı düşünenler olmuş çok komik. Ben sadece kendi yaşadığımı paylaşmak istedim.domdom12 Konu sahibi de bu yorumlardan rahatsızsa konusunu iyi tecrübeleri okumak istiyorum diye güncellesin, kimse kimseye beğenmedim vs atmak zorunda hissetmesin kendini sırf birilerinin sezaryen doğum sonrası kötü geçmiş diye.
Ben 14 yıl sonra 2 sezeryanımı oldum o kadar hızlı doğum oldu ki anlamadım bile baktım başımda kimse yok dağıldı herkes bitti mi dedim bitti dediler bi baktım kızım karşımda bana kalırsa 15 20 dk bitti gibi sanki o kadar hızlı geçti zaman tıp o kadar ilerlemiş ki ne agrı ne sancı ama tabi haliyle sezeryan demek ameliyat demek ben çok rahat geçirdim bütün gece kendim ilgiledim kızımla hiç zorluk yaşamadım zaten hastane de olduğumuz için ilk 24 saat ağrı kesici veriliyor ağrı hissetmedim direk ayakladım yürüyüş yaptım bol bol çok iyi geldiKızlar selam,
Özellikle tecrübeli annelerden yorum alabilir miyim?
Ben hep sezeryan doğum istiyordum ama doktor bebek ve anne sağlığı için normal doğumu tavsiye ediyor.
Ben araştırdım sağlık açısından öyle ciddi fark yok.
Avantaj ve dezavantaj konusunda siz ne düşünüyorsunuz?
Vauuv ne korkunç anlatmışsınız öyle sadece bir kez ağrı kesici iğne istedimSezaryen doğum asla önermiyorum. Mecburi durumlar dışında bence herkes vajinal doğum yapmalı. Sezaryen doğum yapmış biri olarak söylüyorum doğum sonrası korkunç ağrılar oluyor benim hastanede gözüm bebeği görmedi doğru düzgün emziremedim bile kendi derdimden öyle söyleyeyim. Vajinal doğum anne için de bebek için de en iyisi.
Vajinal doğum yapanların da alttan dikiş olursa noluyor onu da bir açıklayıverin de bilsinlerEvet çok haklısınız bir hafta bir yardımcınız olursa çok rahat olursunuz konu sahibi çünkü bende yaşadım aynı şeyleri bebeği kucağınıza verip emzirmeye yardımcı birinin olması büyük avantaj
Ben vajinal doğum yapmadım bilmiyorum sezeryan oldum yanlış birşey mi söyledim istemeden acaba ?Vajinal doğum yapanların da alttan dikiş olursa noluyor onu da bir açıklayıverin de bilsinler
Yanlış alıntıladım belki de hatırlamıyorum inanınBen vajinal doğum yapmadım bilmiyorum sezeryan oldum yanlış birşey mi söyledim istemeden acaba ?
Sezaryen doğum yapmak zorunda olanları aşırı korkutuyorsunuz şuan. Yani gebelik sürecini yaşamış olan sizlerin yerinde olsam bu hassas dönemde sezaryen olacaklar için bu kadar keskin şeyler söylemezdim. Bir kere girip okumuş oldum. Keşke okumasaydım.
Ben 15 gunde verdim ama zaten kılo almamıstım dıyebılırım 6 kılo almısım ben o cıvardı 5.900-6.300 arası diyelim. Bı yerlere not etmıstım bulursam dyzenlerım mesajımıKilo vermek daha mı zor sezeryan doğumla acaba? Ya ben hiç istemiyorum normal doğum. Eşim çok ısrarcı bu konuda. Doktor da bebek sağlığı diyor. Ama ben çok korkuyorum. Ayrıca vajinaya kesik mi ne atıyorlarmış bazıları aynı şey diyor. H
Teşekkür ederimHic endişe etmeyin, ablam ayni gun ayaklandi sezeryanda hci sorun yasamadi, cevremde sezeryan sonrasi da vajinal sonrasi da agri ceken cok zorlanan gunlerce ayaga kalkamayan kimse olmadi.
Unutmayin herkesin bunyesi farkli dogum kisiye ozel bisey. Onemli olan doktor ve hastane secimi.
Benim farkli dururmlarim var normal istiyoroum doktorum sezeryanda olabilir son ana kadar sartlanma diyor. Bebek nasil geleceğini sececek ve annenin sagligi da onemli
Birini istemeden kırdım veya üzdüm diye endişe etmiştim hiç sorun değilYanlış alıntıladım belki de hatırlamıyorum inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?