- 30 Nisan 2023
- 3.025
- 3.112
- 63
- 32
Kızlar , sezaryen olmayı isteyen, ya da mecburi sezaryen olacak anneler varsa, özellikle ilk günler hemşire size 2 3 saatte bir emzirin derse , siz sakın 2 saatte bir emzirmeyin. Habire emzirin, yarım saati bile geçirmeyin. Hem hızlıca sütünüz artsın hem de bebek doysun. Bir de sezaryenle doğum yapınca gerçekten ağrılardan gözünüz bebeği görmeyebilir, tavsiyem mama verin. Başta hem bol bol emzirin hem de mama verin , süt hemen gelmeyebiliyor. Bebeğim bunları yapmadığım için sarılık oldu, bir ay canım çıktı sütümü artırana kadar ve bebeğim her seferinde beslenme için uyanmıyordu , habire topuğunu sık uyandırmaya çalış psikolojim bozuldu. Çok zor normal doğurun diyemeyeceğim çünkü doğum kişiden kişiye değişen bi şey. Hangi yolu seçerseniz seçin, sadece bebeğin karnının doyması için çabalayın. Emzirme eğitimi alın , ben gebelik doğum ve emzirme üçlüsünden en çok emzirme kısmında zorlandım. Emzirme en en önemli kısım öyle diyim. Doğumun acısı eninde sonunda geçiyor. 40. Gündeyiz hiçbir acı sızı kalmadı ama tek derdim çocuğum doysun , kilo alsın gelişsin başka bi şey değil. Emzirme kısmını gebeyken önemseyin. Bebek doğduğunda habire emzirin. Şartlar müsaitseKızlar selam,
Özellikle tecrübeli annelerden yorum alabilir miyim?
Ben hep sezeryan doğum istiyordum ama doktor bebek ve anne sağlığı için normal doğumu tavsiye ediyor.
Ben araştırdım sağlık açısından öyle ciddi fark yok.
Avantaj ve dezavantaj konusunda siz ne düşünüyorsunuz?
Çeken bilirEvet çok haklısınız bir hafta bir yardımcınız olursa çok rahat olursunuz konu sahibi çünkü bende yaşadım aynı şeyleri bebeği kucağınıza verip emzirmeye yardımcı birinin olması büyük avantaj
Ben 2023 aralıkta kızımı sezeryenle doğurdum hiç pişman değilim bence burda iyi doktor önemli. Doktorlar için artık çok basit bir şey. 1 gece kaldım sabah çıkıp gittik tabi yürümek vs zor ama kolay toparladım gittim duşumu kendim aldım sonra bebeği yıkadık hiç problem yaşamadım kendimle alakalı. Bende normal doğumun sonuçlarından korktum kesi, bebeğin yaşayabileceği sıkıntılar vs . Doktorunuz bebek sağlığı için normal doğum demiş de neden sezeryanle doğanların nesi varmış ? Kızım gayet sağlıklı maşallah. Sütümde hemen geldi bu arada hiç 2-3 gün gelmeme gibi bir durum olmadı sadece bebeğim emmeyi beceremediği için ilk zamanlar emziremedim. Kısmetse 5 ay sonra oğlum doğacak doktora güveniyorum sezeryanden korkmuyorum .Kızlar selam,
Ben hep sezeryan doğum istiyordum ama doktor bebek ve anne sağlığı için normal doğumu tavsiye ediyor.
Hiç endişe etmeyin korkacak bir durum yok sezeryan olmuş biri olarak söylüyorum herşeyin çözümü varSezaryen doğum yapmak zorunda olanları aşırı korkutuyorsunuz şuan. Yani gebelik sürecini yaşamış olan sizlerin yerinde olsam bu hassas dönemde sezaryen olacaklar için bu kadar keskin şeyler söylemezdim. Bir kere girip okumuş oldum. Keşke okumasaydım.
Merve Hanım, madem ikisinde de iyi ya da kötü tecrübeleri olanlar vardır diyorsunuz neden sezaryenle ilgili kötü tecrübelerini paylaşanlara beğenmedim atıyorsunuz merak ettim doğrusu. Ki konu sahibi olumlu yorum istiyorum diye belirtmemiş.Benim sezaryen harika geçmişti. Hiç ağrım olmadı desem yalan olmaz. 4 5 gün sonra bi şeyler kaldırmaya yelteniyodum dur sen yeni ameliyatlısın bu ağır diye kendime hatırlatma yapıyodum.
Bu soruyu sormayın. Ikisinde de iyi ya da kötü tecrübeleri olan vardır.
Paşa gönlüm öyle istedi.Merve Hanım, madem ikisinde de iyi ya da kötü tecrübeleri olanlar vardır diyorsunuz neden sezaryenle ilgili kötü tecrübelerini paylaşanlara beğenmedim atıyorsunuz merak ettim doğrusu. Ki konu sahibi olumlu yorum istiyorum diye belirtmemiş.
Vajinal dogum bekleyip, bebis gelmeyince suni sancidan korktugum icin sezeryana dondum. Iyi ki epidural sezeryan olup cikmisim cok rahat gecti. 2 -3 gun icinde ayakladim, 7,5 ay oldu bir agri yasamadim. Yine hamile kalsam sezeryan dusunurum. Herkesin bunyesi, aci esigi farkli oluyor ben sansli olan kesimdendim.Kızlar selam,
Buarada arti ve eksileri var tabi. Sutum hemen gelmedi mesela. Vajinal dogum yapsaydim bedenim doguma hazir oldugu icin sut konusunda sorun yasamazdim diye dusunuyorum. Vajinal dogumda olsa sezeryanda olsa agri, aci yasanacaktir. Sadece ilk yuruyus zor oluyor ama bir iki seferden sonra ben tek yuruyordumVajinal dogum bekleyip, bebis gelmeyince suni sancidan korktugum icin sezeryana dondum. Iyi ki epidural sezeryan olup cikmisim cok rahat gecti. 2 -3 gun icinde ayakladim, 7,5 ay oldu bir agri yasamadim. Yine hamile kalsam sezeryan dusunurum. Herkesin bunyesi, aci esigi farkli oluyor ben sansli olan kesimdendim.
Bu bence sizin böyle olmuş maalesef mecburi sezaryen oldum son eşiğe gelemeden. Hep vajinal doğum istedim nasip olmadı. Ama sezaryen bukdr mı guzel gecebilirdi. Drlar dahi şok oldu baana sakinlıgme. Artı dikişlerimin neredeyse yuzde 20 acıması ertesi gun ayaklanmam herkesin otur demesi benm umursamamam. Ve maşallah 7 yıl oldu dogum oldugu 1 kere bile mi sızlamdı. Öte yandan vajinal doğum yapan yakın arkadaşım benden 5,5 ay sonra doğum yaptı ve neredeyse makat bölgesine kadar kesisi vardı 3 ay oturma simidi ile oturdu yani velhasıl sezeryanı bu kadar kötülemeyin kimine göre de vajinal doğum berbat geçiyor lütfen tamamen kısmet şans işi Ben arkadaşımdan çok daha güzel bir doğum süreci geçirdim ve sezaryen olduğum gibi maşallah şakır şakır geldi sütümSezaryen doğum asla önermiyorum. Mecburi durumlar dışında bence herkes vajinal doğum yapmalı. Sezaryen doğum yapmış biri olarak söylüyorum doğum sonrası korkunç ağrılar oluyor benim hastanede gözüm bebeği görmedi doğru düzgün emziremedim bile kendi derdimden öyle söyleyeyim. Vajinal doğum anne için de bebek için de en iyisi.
Her ikisi de hem güzel,kolay artık ne derseniz… her ikisi de zor.Kızlar selam,
Valla bende cok memnun kaldim sezeryandan. Hep vajinal dogum istememe ragmen iyiki sezeryan olmusum diyorum. 3.gun hastaneden cikarken elimde posetlerle ciktim, gayet rahat yuruyordum. Sezeryanin 5.gunu canim sıkıldı kalktim yemek yaptim. Annem ve k.validem hala der bir yatak yapip yatiramadik seni icimizde kaldi diye. Doktorla da ilgili olabilir, isin ehline dusmusuz demek.Bu bence sizin böyle olmuş maalesef mecburi sezaryen oldum son eşiğe gelemeden. Hep vajinal doğum istedim nasip olmadı. Ama sezaryen bukdr mı guzel gecebilirdi. Drlar dahi şok oldu baana sakinlıgme. Artı dikişlerimin neredeyse yuzde 20 acıması ertesi gun ayaklanmam herkesin otur demesi benm umursamamam. Ve maşallah 7 yıl oldu dogum oldugu 1 kere bile mi sızlamdı. Öte yandan vajinal doğum yapan yakın arkadaşım benden 5,5 ay sonra doğum yaptı ve neredeyse makat bölgesine kadar kesisi vardı 3 ay oturma simidi ile oturdu yani velhasıl sezeryanı bu kadar kötülemeyin kimine göre de vajinal doğum berbat geçiyor lütfen tamamen kısmet şans işi Ben arkadaşımdan çok daha güzel bir doğum süreci geçirdim ve sezaryen olduğum gibi maşallah şakır şakır geldi sütümzaten önemli olan aslında doğum sonrasıdır ve kızım ikinciye memeyi aramadı bile yani ben çok şanslıydım şimdi ikinciye hamileyim ssvd yapmak çok istiyorum Doktorlar da izin veriyor normal doğuma yaklaşmayı çok istiyorum hep merak ettiğim bir şeydi ama bu sezaryen kötü dedirtmiyor bana hiçbir zaman sezeryana dönerse de umarım yine aynı şekilde şanslı olurum
Katılıyorum size az önce zaten sezeryan tecrübemi belirttim. Bu yorumlar resmen sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı a.tal saptal reklam gibi olmuş.Sezaryen doğum yapmak zorunda olanları aşırı korkutuyorsunuz şuan. Yani gebelik sürecini yaşamış olan sizlerin yerinde olsam bu hassas dönemde sezaryen olacaklar için bu kadar keskin şeyler söylemezdim. Bir kere girip okumuş oldum. Keşke okumasaydım.
Ben şanssızmışım demek ki. Dediğim gibi devlet hastanesinde doğum yaptım ve kendim gidip ağlayarak bağırıp çağırmasam doğru düzgün ağrı kesici bile takmıyorlardı. Sırf Sağlık Bakanlığı normal doğuma yönlendiriyor diye bu şekilde yorum yaptığımı düşünenler olmuş çok komik. Ben sadece kendi yaşadığımı paylaşmak istedim.Bu bence sizin böyle olmuş maalesef mecburi sezaryen oldum son eşiğe gelemeden. Hep vajinal doğum istedim nasip olmadı. Ama sezaryen bukdr mı guzel gecebilirdi. Drlar dahi şok oldu baana sakinlıgme. Artı dikişlerimin neredeyse yuzde 20 acıması ertesi gun ayaklanmam herkesin otur demesi benm umursamamam. Ve maşallah 7 yıl oldu dogum oldugu 1 kere bile mi sızlamdı. Öte yandan vajinal doğum yapan yakın arkadaşım benden 5,5 ay sonra doğum yaptı ve neredeyse makat bölgesine kadar kesisi vardı 3 ay oturma simidi ile oturdu yani velhasıl sezeryanı bu kadar kötülemeyin kimine göre de vajinal doğum berbat geçiyor lütfen tamamen kısmet şans işi Ben arkadaşımdan çok daha güzel bir doğum süreci geçirdim ve sezaryen olduğum gibi maşallah şakır şakır geldi sütümzaten önemli olan aslında doğum sonrasıdır ve kızım ikinciye memeyi aramadı bile yani ben çok şanslıydım şimdi ikinciye hamileyim ssvd yapmak çok istiyorum Doktorlar da izin veriyor normal doğuma yaklaşmayı çok istiyorum hep merak ettiğim bir şeydi ama bu sezaryen kötü dedirtmiyor bana hiçbir zaman sezeryana dönerse de umarım yine aynı şekilde şanslı olurum
Doktorunuz ne diyorsa onu dinleyin kendinizi sartlamayin illa sezeryan ya da vajinal doğum diye sezeryan oldum benim biraz ağır geçti ama ablam 1 günde eski hayatına döndü sezeryan oldu oda ama bu tamamen kişiyle alakalı bisey doktorum bana ikisi de kolay değil sonuçta bu bebek bi şekilde dışarı çıkacak demişti ki bebek sağlığı açısından sezeryan oldum .Bi arkadaşım vajinal doğumda diretti ve bebeği sinir sıkışması sonucu şu an ne yazıkki engelli lütfen Doktorunuz ne diyorsa bebeğiniz için hangisi daha doğruysa onu yapın ikiside bi şekilde olup bitiyor bi şekilde toparlaniyosunuz benim sezeryan ile ilgili tek sıkıntım oradaki hissizlik hala devam ediyor olması bir de spinal iğne bende sırt ağrısı yaptı onla ilgisi yok diyorlar ama bence var .Herkesin doğum hikayesi farklı sizinkide öyle olacak diye bisey yok fazla korkutucu şeyler yazılmış korkmayın lütfen okumayın da böyle şeyler süreçte hangisi daha iyiyse onu yapın sonuçta bebeğinize kavuşuyorsunuz geçiyor bi şekilde yaşadığınız ağrı acı her şey ayrıca kilo konusu su an kafanıza takacağıniz en son şey olsun ben doğumdan sonra 23 kilo verdim emzirirken sağlıklı beslenirseniz çok ta güzel verirsiniz sezeryan gobegi diye bisey var ama sporla toparlanır .Beden sizin bedeniniz kendiniz ve Doktorunuz birlikte karar verin hem sizin hem bebeğiniz için en doğrusu hangisiyseKızlar selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?