normal olan hangisi?

İşte bu son cümlen benim eşimin savunması.
Olmasın ya öyle olmasın işte. Ben onun ailesine anne baba diyorum. O da benimkilere diyor. Öz değiller ama şartlarımız eşit olmalı.
dusuncen dogru da :) uygulanmiyorsa ne yapabilirsin ki? ite kaka olmaz bazi seyler; olsa da zoraki oldugu icin tadi olmaz..
art niyet yok ise, buna da takimayacaksin, mecbur, huzurun icin

Her gün kayınvalideleri arıyoruz. Ya da şöyle söyleyeyim, 4 gün biz arıyorsak 5. gün onlar arar "nasılsınız?" demek için.
Her gün telefon trafiği olur yani.
Evli değilim ama, nişanlıyım.

Biz onların yedi sülalesini aramak zorunda bırakılıyoruz onlarda bir zahmet anamızı babamızı arayıp hal hatır sorsunlar.

Dimi?
Bayramda elinde telefon sıradan geçiyor. Benim yakından tanıdıklarımsa bana uzatıyor gıcık olduğumu bile bile. Bir de sırıtıyor pis :)

ha bi de yumusak bi uslupla, annem alinmis biraz, yaslilar da cok hassas gibi azcik sakaya vurarak soylersen belki daha iyi olabilir.. yada telefonu alip 'haydi anneleri arayalim, memnun edelim' gibi bi girisimde bulunabilirsn zaman zaman

"Nereden çıkti o? Ya aşkım sırası mı?" gibi cevap almam muhtemel. Ama deneyeceğim.

Yani insanin icinden gelicek biraz icinden gelmiyosa zorla aratmak pek uygun degil ama ailenizde bekler sonucta eline yapismaz arayip 5 dk gonullerini yapsa. Karar verdim aramasi lazim bencede

Kamuoyundan kastım buydu işte. Anket yapaydım keşke. Teşekkürler.

İşte bu son cümlen benim eşimin savunması.
Olmasın ya öyle olmasın işte. Ben onun ailesine anne baba diyorum. O da benimkilere diyor. Öz değiller ama şartlarımız eşit olmalı.
eşin anneni her hafta niye arasın ki?
etrafımda böyle bir örnek görmedim ben.
bence aile ilişkileriniz normal seyrindeyse bu beklenti abartı bir beklenti bence.
hastalık olur önemli bir durum olur aranır illaki.
ama ne bileyim eşim bana böyle bir baskı yapsa açık söylüyorum ben aramam.
bu çok şekilci bir yaklaşım.
eşin çok zorlanacaktır her seferinde kasılacaktır,gerilecektir.
gerek yok bu streslere.
gidin gelin sık görüşün,gönüllerini alın bunlar kafidir.

Olmaz ki. İnatlaşmaya gider. Evde sen ben çatışması olsun istemiyorum huzurumuz kaçar.
eşiniz annesini aramanız yönden baskı yapıyormuki inatlaşacaksınız.eğer öyleyse işin zor.ben mesela kv mi hiç hal hatır sormak için aramam eşimde sıkıştırmaz.baştan alıştırmadım belki ondan. mecbur kaldığım zamanlar hastalık gibi durumlarda aramışımdır o kadar.

Yok canim anladim seni. Belliki gercekten seviyorsun kaynanani ki ariyorsun. Ben hepimiz icin soylemistim. Bizim kulturumuzde her hafta gidilir aranis vs bunu yanlis buluyorum.

Çoğu zaman çalışırken unutuyorum. Pek de sık aramam zaten. Bazen ne kadar oldu diye aklıma geliyor o zaman arasam mı diye düşünüyorum.
Kn nin evi işyerimize yakın olduğu için haftada bir gidilir yemek falan yenir.

Uzak olsa her hafta gitmek istemem ne yalan söyliyim. Gelenek görenek anlamam valla :)

Aynı konuşma bizde de gerçekleşti.
Bir de araya mesafe girip aramayı geciktirince (geciktirmek de 1 hafta) annesi hemen aramıyor triplerine giriyormuş. Ana-oğul her akşam konuşurlar çünkü. ben de sık sık arıyorum çok iyi niyetli buluyorum kayınvalidemi. Neşeli, yardımsever, ağzından güzel sözler çıkan, kendisi de sık sık arayan bir kadın olduğundan aklıma geldikçe arıyorum.

Benim ailemi ise ancak bayramda seyranda falan arar. Hal hatır sormak için aramaz. Yeri geldiğinde lafı sokuyorum ama asla ara demiyorum. Kendisi bilir çünkü, nasıl davranırsa o şekilde tanınır sonuçta.

Her gün kayınvalideleri arıyoruz. Ya da şöyle söyleyeyim, 4 gün biz arıyorsak 5. gün onlar arar "nasılsınız?" demek için.
Her gün telefon trafiği olur yani.
Evli değilim ama, nişanlıyım.

Bu da çok fazla yahu

Ay canlarım ben ne yapıyım kavınvalidemi 3 gün aramasam 4. gün arar ölsem haberiniz olmucak der ben ne yapıyım

dusuncen dogru da :) uygulanmiyorsa ne yapabilirsin ki? ite kaka olmaz bazi seyler; olsa da zoraki oldugu icin tadi olmaz..
art niyet yok ise, buna da takimayacaksin, mecbur, huzurun icin

İki haftada bir bile anne nasılsınız babam nasıl dese ne kadar mutlu olurlar ya. Of duygulandım valla.

Benim annem hakediyor. Annem babam olmayı geç evlenirken yaptıkları yardım hatırına bile.
Eşim iyi bir insan ama erkeklerin geneli bencil sanırım.

Eh napalım komple salalım o vakit.
Baksana etrafta örnek yokmuş. Zaten çoğunluk ne der diye düşünerek açtıydım konuyu.

Bir şeyleri değiştirmek de bizim elimizde yalnız. Ben bu konunun üstüne gitmeliyim.
Hala daha bilinç oluşmuyorsa zaten sıkılıp bırakırım.

Ay canlarım ben ne yapıyım kavınvalidemi 3 gün aramasam 4. gün arar ölsem haberiniz olmucak der ben ne yapıyım

Bu tip sitemleri arkadaşlarım bile yapsa ifrit oluyorum. Arayasım gelmiyor. Çok zor valla.

haftada bir ne konuşacak damat annenle yaaa .. çok garip olur bence

aralarında sorun yoksa araması lazım aslında.
Ama diğer damatlarla kıyaslamamak lazım yetişkin insanları.
Sen de daha az ara madem onun ailesini.

aralarında sorun yoksa araması lazım aslında.
Ama diğer damatlarla kıyaslamamak lazım yetişkin insanları.
Sen de daha az ara madem onun ailesini.

Eskisi kadar aramıyorum zaten. Aklıma gelince ki çalışırken ne kadar akla gelirse sen karar ver.
Sorarsa da söyleyeceğim artık. Benim annemi bir kere ara ben seninkini on kere ararım diye.

haftada bir ne konuşacak damat annenle yaaa .. çok garip olur bence

Haftada bir meselesi değil ki bu. O sadece kendim için olan belirtme şeklimdi.

Konuşa konuşa zaten ne konuşulacağı belli olur ve şekillenir.
Ben ki soğuk denecek kadar mesafeli biriyim. Kv mi tanıyor muydum da nişanlıyken anne nasılsın diye aradım?
Samimiyet böyle kurulur. Böyle gelmiş diye böyle gitmesi gerekmiyor.

Zaten buraya fikir almak için yazdım. Ama bazı üyeler bu sorunu (ki bence gerçekten sorun) sanki çok ütopik bir istekmiş gibi garipsemesi daha garip geliyor bana.
Anlatabilmişimdir umarım.

Benim hiç aklıma gelmez aramak şahsen.
aklıma gelse de es geçerim.
Maalesef dünyanın kanunu bu sanırım. bence çok takılı kalma.

İnsan ilişkileri konusunda dayatmaya karşıyım ben. Annemle eşim de bayramda seyranda konuşur ama konuşunca da saatlerce geyik yaparlar. Madem konuşabiliyorlar keşke o da en azından arada bir "öylesine" arasa da gönül alsa diye düşünüyorum ancak aramıyorsa da yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…