normal olan hangisi?

eskaram

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
5.079
6.047
198
Merhaba hanımlar.
Büyük bir problem değil ama canımı sıkıyor. Kamu oyuna ihtiyacım var.
Geçenlerde ablam anlattı. Annem "damatlar hiç hal hatır sormak için aramıyor" demiş.

Ailemin, eşim ve diğer damatlarla araları iyi. Damat konusunda şanslılar hiç birinin saygısızlığı olmaz. Bu arada 5 olan damat sayısı 4'e düştü. Boşanmak üzere olan ablamın eşi bile saygıda kusur etmez. Bu biraz da anne babamın iyiliğinden kaynaklı zaten.

Her neyse ben bunu eşime söyledim. Annemin söylediğini söylemedim kendi dileğim olduğunu anlattım. "Ben anneni haftada bir de olsa arıyorum sen neden benimkileri aramıyorsun? Yaşlı başlı insanlar arasan mutlu olurlar" diye sordum.

Verdiği cevap "Ben o kadar samimi değilim. Sen annemle daha samimisin o yüzden arıyorsun" dedi. Gayet de mesafeliyim.

Yahu kızlarını aldın daha ne kadar samimiyet olacak. Şeytan diyor ara telefonu eline tutuştur. Bak nasıl konuşur o zaman.
Kendisi bayram tebriğinde dedesi için "bak eskaram'ı veriyorum" diye tutuşturuyor elime telefonu bu arada.

Neyse konu tekrar açılmak üzere orada kapandı.
Sizin ailenizde var mı böyle bir problem? Normal olan benim isteğim değil mi? Üstelik annem böyle bir şeye içerlemişken.

Benim ailem böyle şeylere takılmadığı için ben de beklemiyorum. Bayramda seyranda kandilde arar eşim.
Haftada bir aramasına bence gerek yok.

Bunu sizin soylemenize gerek yok ki onun düşünmesi gerekiyor. Nasil ki onun annesi sizden bekliyor sizin annenizde bekler tabiki. Biz de ben her hafta ararim kaynanami esimde her cuma hem annemi hem babami arar. Bu şekilde dengeyi kuruyoruz biz.

valla damatlar genelde kayınbabayı arıyolar bizlerin kaynanaları aradığı gibi çok dert değil şöyle bir alışkanlık uygulatabilirsin benimkide aramaz her cuma cumanız mübarek olsun diye aramaya alıştırdım haftada bir artık bazen unutsada aramış oluyor.

Yüzyüze ne kadar görüşüyorsunuz?

Haftada bir ziyaret ediliyorsa aramaya gerek yok.

Ama yılda birkaç kezse arada bir aranıp hatır sorulması güzel olur.

Oda aramasin sizde aramayin Ben zaten her hafta aramayi cok sacma buluyorum. Cogu evli ciftlerde boyle canim, Kadina mecburi erkek hic takmiyor. Aslinda gercekten cok sacma, biz kadinlar herseye mecbur tutuluyoruz. En iyisi iki tarafta aramamasi.

Ne kv ne kp aramıyorum. Eşimin ailesinin beklentisi var evet onlara kalsa her gün arasam az gelir. Ama arayamıyorum ben kendi babamı bile çok nadir arayan biriyim genelde babam beni arar. Allahtan ailemin eşimden öyle bir beklentisi yok.

Benim eşim de aramaz erkeklerin geneli böyle sanırım.Annem pek sorun yapmaz ama diğer damatlari aradığı zaman çok mutlu oluyor.Ben de kayınvalidemi aramam ama sebep misilleme yapmak değil.maalesef en başından benim hayal ettiğim gibi olmadı ilişkiler.Ne kadar emek versem havada kaldı ben de akışına bıraktım ustelemiyorum artık. Siz de ustelemeyin bence içinden gelmedikten sonra bir önemi kalmıyor zaten.

Ben de kayınvalidemi aramıyorum bir problemimizde yok telefonla konuşmayı sevmiyorum bi art niyetim yok yani
belki eşinizde öyledir konuşacakl bişey bulamıyordur

Sohbet edecek kadar konuşmasına gerek yok ki.
Adı üstünde hal hatır soracak cevabını alacak ve kapatacak.
Ben kv ile konuşurken de havadan sudan konuşuyor. Konuşmanın geneli onunla ilgili olur zaten. Ben de daha çok dinleyen biriyim mesela.

Benim ailem böyle şeylere takılmadığı için ben de beklemiyorum. Bayramda seyranda kandilde arar eşim.
Haftada bir aramasına bence gerek yok.

Ben de annemin takılmadığını düşünüyordum. Hatta böyle düşündüğünü bile bilmezdim. Duyunca kafama dank etti.

Annem onları evlatları gibi görüyor. Biraz da bundan içerliyor işte.

Ben de bunu anlatmaya çalıştım eşime. Aramasam kv uzun süre ses etmez. Çalışırken aklına gelmez der iyi niyetli bir kadın.
Ama ben sorumluluk hissediyorum eşimden de bekliyorum.

Evli degilim,
sadece esinize sordugunuz soruyla ilgili yorum yapacagim,
"Neden?" demek yerine direkt ricada bulunsaniz hakliliginiz artardi, cunku reddettigi bir durum yok aslinda,
ona simdi hesap sorsaniz "sordun soyledim iste ne var bunda" diyebilir...

ailenin beklentisi olabilir, sen istiyor olabilirsin, bunda kotu bsy yok ama esin ailene karsi saygili ve sevgili ise ve aralarinda bi sorun yoksa, kotu niyetle aramiyor degilse, bence cok da sknti degil.. kafani yorma hic : ) bazilari sevmez telefonla gorusmeyi.. bi de gelin-kayinvalide ile damat-kayinvalide durumu biraz farkli.. damatlarin kayinvalideyi duzenli arayip sorduguna pek sahit olmadim..

Yüzyüze ne kadar görüşüyorsunuz?

Haftada bir ziyaret ediliyorsa aramaya gerek yok.

Ama yılda birkaç kezse arada bir aranıp hatır sorulması güzel olur.

Düzenli haftada bir değil. Bazen 3 haftaya çıkıyor. Ama süre olayına takılmamak gerek diye düşünüyorum.

ha bi de yumusak bi uslupla, annem alinmis biraz, yaslilar da cok hassas gibi azcik sakaya vurarak soylersen belki daha iyi olabilir.. yada telefonu alip 'haydi anneleri arayalim, memnun edelim' gibi bi girisimde bulunabilirsn zaman zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…