nsan bakasnn yumruunu yemeden, kendi yumruunu Balyoz zannedermi..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlar,özellikle yeni evli arkadaşlar insan başkasının yumruğunun yemeden kendi yumruğunu balyoz sanarmış,yiyince aklı başına gelirmiş.Ufak tefek şeyleri kendinize dert etmeyin evinizin yuvanızın huzurunu kaçırmayın unutmayınki her evden kaçan huzur,kendi kredimizden yer,evliliğimizin kalitesini düşürür.Elbette ufak tefek tartışmalar kırgınlıklar olacak onlar evliliğin tuzu biberidir,evliliğe çoğu zaman katkısı bile olur,her soğukluğun ardından karı kocanın birbirine sarılması daha kuvvetli olur,tabi bu kastettiğim,kavga, dövüş ,küfür ve hakaret asla değil.Eşinizle aranız bozulduğunda internetteki haberleri okuyun,tvde ki haberleri seyredin dışardaki insanların yaşadığı dertleri problemleri dinleyin izleyin ve kendi dert saydığınız olayla kıyaslayın göreceksinizki içinize su serpilecek,şükredeceksiniz,eşinize bakışınız değişecek,eviniz gözünüze saray gibi gözükecek :)) ufak şeyleri dert edip hayatı kendinize,eşinize ve çocuklarınıza zehir etmeyin hayat çok kısa ben daha dün 18e ne zaman gircem ya diye dert ederdim şim 29 oldum göz açıp kapayasıya,hayatın her anının tadını çıkarın arkadaşlar,dünyaya birdaha gelemiyeceğiz hepinize mutluluklar diliyorum.opuyorumnanaktan​

hiç bi zaman başkasının derdini görüp de "benimki dert deilmiş ohh" diye sevinemedim, yapabileceğim bişi deil açıkcası. şükrederim ama sevinemem. o insan onu yaşar etkilenir, benim derdim çok ufaktır ben bunu yaşarım belki çok daha fazla etkilenirim..

çok doğru şeyler yaşamıssın
halimize şükretmeliyiz her daim...
ne dertler var, ne sorunlarla bogusuyor insanlar...
Rabbim kimseyi darda bırakmasın

yazının başıyla sonu arasında pek bağlantı kuramadım ama
yumruk yemeken çok evlilikte masaya yumruğu vurmak önemli anladığım kadarıyla..
yani en baştan sınırlarını koymak gerek..

kız özöz o koyduğun sınırlar eşinkiyle çakışırsa napcaz:)

demek istediğim elinizi masaya vurun değil,evliliklerde, sadece evlilikte değil hayatta ufak şeyleri dert edip kendinizi yıpratmayın inanın daha büyük dertleri sıkıntıları olan insanlar var onların halini görüp kendi halinize şükredin ,şükredelim dedim,msjımın sonundada hayatımızı ufak tefek şeyleri dert ederek geçirmeyelim hayat kısa allahın bize verdiklerine şükredelim ve tadını çıkaralım dedim.bunu eşi ehliyet kursunda kızlarla 1 ay ders görecek diye bunalıma giren evliliğinden soğuyan hayattan nefret eden bir arkadaşa ithaf ettim...

haklısın.ne demek istediğini anladım.bazen o kadar ufak tefek şeyleri dert ediyoruz ki.hemde beterin beteri varken.acı bir olayı yaşadığımız da o anda sanıyoruz ki hayatta ki en acı olayı biz yaşıyoruz.halbu ki neler var.senden daha kötü şeyler yaşayanları görüp şükretmek.daha kötüsünü yaşayana da dua etmek en iyisi ...

konuyu geyiğe çevirmesek.....

çok doğru yazmışsın canım..geçenler 35 yaşlarında ir bayanla aynı ortamda bulundum.ayyy çok kilo aldım ayy bu yaz bikini giyemiycem gibilerinden ağlanıyordu ve dayanamadım tek derdiniz bu olsun insanlar ne dertlerle uğraşıyorlar dedim tabii bozuldu bu bayan biraz ama sinir oluyorum böyle yok kiloymuş yok bilmem neymiş konularını dert eden insnalra insanlar elsiz kolsuz anasız babasız hayatı devam ettirmeye çalışıyor işte bu yüzden Allah a her zaman şükredelim ve elimizde olanlardan mahrum etmemesi için dua edelim.yok 1 ay kızlarla aynı ortamda olcakmış sanki onun niyetine giren insan kızlarla aynı ortamda olmasa bile yapamıcak...

haklısın arkadaşım
ufak şeylerden mutlu olmayı öğrenmemiz lazım
halimize şükretmemiz lazıma.s.

tam olarak anlatmak isrediğim buydu sağol arkadaşım anlayışın içinopuyorumnanaktan

kesinlikle katılıyorum arkadaşım, yok gözümün farı orantısız diye üzülenlerler, dolapta bir sürü kıyafeti olup giyicek bişeyim yok diye üzülenler, yok kocişim bana pırlanta yerine bilezik taktı diye üzülenler
insanlar o kadar büyük sorunlarla boğuşuyorlarki, çok şükür allahımızaa. sağlıklıyız, sıcak çorbamız önümüzde, kafamızı sokacak bir yuvamız, sevgi dolu ailleirmiz var.

Bu yazdıklarınızla 10 gün evvel eşimle aramızda geçen bir tartışma sonrası onunla 3 gün boyunca konuşmadığım saatler geldi gözümün önün:gitme:
Çok kızdırdı beni ama,bazen biz kadınları anlamak istemiyorlar,yada anlamak istedikleri gibi algılıyorlarlmaz:
Etrafımdaki olumsuzları görmezden gelmiyorum,tam tersine her şekilde şükretmeyide biliyorum hamdolsun:Saruboceq:
Bazen eşler arasında ufak bir kıvılcımla bile ateş alabiliyor,ne kadar birbirimizi sevmiş olsakda,aşk evliliği yapmış olsamda birbirimize ters olduğumuz zamanlar oluyor işte maalesef.:bbo:

çok güzel yazmışsın
haklısın ama bazen uyamıyoruz küçük şeyleri büyüye biliyo
ne yazık ki ama tavsiyelerin için sağol beterin beteri var
haline şükret dostum diyosun yani:)))

bende yazının başı ile sonu arasında bir bağ kuramadım ama güzel şeyler yazmışsınız...
sorunlarımı, sorunlarımızı genele yayan biri değilim.... ahh bana şöyle dedi öleyim gebereyim şimdi beni sevmiyor mu acaba diye düşünmem...
gidip mutsuz insanları okuyup halime de şükretmem...
sorun olduğunda dahi var olan hayatıma şükrederim...
çünkü istediğim hayatın içindeyim aslında... istediğim ve sevdiğim adamla beraberim...en önemlisi bu..
hepimiz öyleyiz belki de işte bazen unutuyoruz bunu...
ben ne yaparım? içime dönerim... içimdeki neyi unuttum da dışıma yansıdı diye düşünürüm...
ne kadar yok desem de ben senin için herşeyi yaparım demek zor geliyor bana...istemiyorum beni bu kadar ele geçirdiğini bilsin... ee anla be adam diyesim geliyor... çok güvensemde kendime daha fazla güvenmem gerektiği öğretildi bana ve bende bunu yıkamıyorum...
bende içimdekini nereye çıkartayım düşünüyordum burası oldu...
bu da benim yolum... sorunları içeride arayın... dışarıda hiç bir şey yok...

evet tabiki söyledikleriniz çok doğru...
keşke armudun sapı üzümün çöpü gibi meselelerle kalp kırmasak...
bazen bende yapıyorum bunu..küçük bir ayrıntıya takılıp hayatı zindan ediyorum kendime
saçma sapan..belki fazla ayrıntıcıyım
en başta başlıkla,konunun başıyla sonuyla bağlantı kuramadım ne demek istediğiniz açık değil,ya da ben anlayamadım bilmiyorum
ama dediğim gibi evliliklerde ve ikili ilişkilerde böyle sudan sebeplere takılmamak için
şahıslarla çok yüz göz olmamak lazım,seviyeli olursa ilişkiler belki beklentiler daha az olur..vereliniortak

allah sağlıktan yana bir dert vermediği sürece hayatta çözülemeyecek sorun yok bence
herşey bizim bakış açımızla alakalı...

güzel yazı
ve yeni eski tüm evliller için doğru
bazen ufacık bir laf büyük küslüklere sebep oluyor
hiç büyütmemek gerek cidden
olmuyormu oluyor küsmeler kavgalar
ama bazen bu kavgalar birbirimizi daha
iyi tanımamıza sebep oluyor.

saygı çerçevesinde olursa herşey daha
kolay aşılıyor diye düşünüyorumm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…