nsanlar konumuna, durumuna gre ayrmak....

DUYGUCIKMAZI

maskeli balo ve shte yüzü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
9.240
20
158
Konya
arkadaşlar hepimiz mutlaka çevremızde...görüyoruz...bazen sesimizi cıkartıyoruz bazende sezsiz kalıyoruz.....
ınsanların yasadıgı...sehir yada sosyal durumu...konumu...maddıyat..ınsanlar arasında ayrıma sebeb olmakta bunu etrafımda görüyorum...... sızler bu konuda neler düşünüyorsunuz????????
böyle durumlarla karşılastıgınızda..nasıl bır davranış sergilersınız...?????
yada insanı insan oldugu için sevmek gerekmiyormu????????

öncelikle,insan insandır benim için...
sosyal statüsü ne olursa olsun,
yaşadığı yer neresi olursa olsun,
konumu,maddi durumu ne olursa olsun
benim o kişi hakkındaki düşüncemi etkilemesi mümkün değil...
karşımdaki insani sırf bu özelliklerinden dolayı
değerlendiremem,eğer böyle yaparsm,kendi kişiliğimde bir bozukluk olduğunuz düşünürüm...
bu dünyada herkes eşit haklara sahip,
kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok...
maddiyatsa o kişiyi bağlar,başkasını değil...
sevgiler...

Benim işyerinde bi arkadaşım var. Halada var.Bayağı kilolu.Eski müdürümüz derdi ki "siz nasıl arkadaşsınız ya? Biriniz ne yiyeceğini, biriniz ne giyeceğini düşünürsünüz" Hiçbir zaman farklılıklar be veya buna benzer şeyleri arkadaş sınırlaması olarak kullanmadım, kullanmam. Her insan bir dünyadır. Ve o dünyayı biriyle paylaşmak, paylaşmayı becerebilmek gerçekten çok güzel..

Güzel arkadaşlıklar dileğiyle...a.s.

haklısın canım..oncelıkle ınsan olmalı.karsımızdakı...
ama oyle durumlar oluyorkı...aynı şehirde yasayan ama farklı semtlerde oturan kişilerde bıle ayrım yapılıyor...yok varoş yada...zengın semtı dıye...
ınsanları oldugu gıbı kabul etmek ...gerekıyor...ayrım yapmadan

Önceliği para ve mevki olan insanlar nasıl mutlu olabiliyolar anlamıyorum :sm_confused: Benim için ilk başta o insanın samimiyeti,sohbeti,beni anlaması,paylaşmayı bilmesi gelir(hem maddi hem manevi) .Ama görüyorum malesef mevkisi için sevgili veya arkadaş edinen çok insan var ...

hiçbir ayrım olmaksızın tanımaya çalışırım insanları,
işine,parasına,konumuna göre ayıran insanlardan hep uzak durmaya çalışırım:1closedeyes:

zıt kutuplar birbirini çekerya bende hep farklı insanlarla arkadaşlık yapmışımdır
fakir zengin şişman zayıf genç ihtiyar hiç önemli değil yeterki anlaşabiliyim
bide yaratılanı severim yaratandan ötürü
kimseyi hor hakir görmem göremem çünkü allah katında herkes eşit
bu dünyada bana fazla diğerine eksik verilmesi eşitliği bozmaz

Yaradilani Severim Yaradandan Ötürü... renk, irk, din, dil,zengin, fakir,güzel, cirkin, cocuk, yasli, genc.... neee olursa olursun, herkes esittir benim icin....

bence ayrım yapan insanlar,kompleksli insanlardır...
sonradan görmelerdir yada gerçekten insani değerler bakımından fakirdir...
benim için önemli olan doğruluğu,dürüstlüğü,samimiyetidir...
ne oldum değil,ne olacağım demeli...
sevgiler...

çevremdeki insanlar konusunda ayırım yapmam, herkesle oturur sohbet edebilirim, buradaki temizlik personeli en çok beni sever yüzüme de söylerler arkamdan da söylediklerini duydum çok kez...küçümsemek için söylemiyorum...sosyal statü anlamında...
ama işin boyutu samimiyet olunca işte orda seçiciyimdir...daha doğrusu ben seçmem ama onlar kendilerini bir şekilde elerler zaten....
kimiyle hayata bakışım farklıdır ama benzer ailelerde yetişmişizdir...kimiyle kültürlerimiz farklıdır ama benzer karakterdeyizdir vs...
zaten bahsedilen şey samimi olmaksa sizi buluşturan ortak noktalar olmalıdır bence...
üniversitee 3 yi arkadaştık bir süre...ikimiz aileler ve yetiştirilme tarzı olarak aynı karakter olarak farklıydık, üçüncü karakter olarak bana benzerdi...ben ikisiyle de samimiyetimi bulduğum ortak noktalarla sürdürdüm ama ikisinin samimiyeti çok sürmedi...çünkü ortak noktalarda buluşamadılar...ortak yaşanmışlıklarının taşıyabildiği yere kadar gidebildi arkadaşlıkları...okadar...

çok yaşadım... hemde bir çok konuda genellendim.. yetişmiş bilinçli olduumu gözleriyle görenler bile amaan şuralı buralı dediler.. hatta ailemle bile tankit edenler oldu malumunuz..
oysa kişiliğimi ne annem nede babam tek başıma gözyaşlarımla oluşturdum ben.. bu tip insanların özü buna dayalı.. bakış açılıları gözlükleri öyle.. otomatik etiket.. hmm bu zaten şu bu zaten bu aa sen miydin.. sanırım bunu marifet sanıyorlar.. ve ard niyet çok açık.. çünkü iyi niyetli insanın en son düşüneceği şeyler bunlar.. önce insan..bilinçli eğitimli insanlara yakışan yaftalamadan düşünmek.. sen şuralısın sen buralısın sen şöylesin sen böylesin diye değil.. genellemeden..

iletişim kurabildiğim anladığım ve anlaşıldığımı düşündüğüm herkesle konuşurum.
asla sınıflandırmam bu fakir bununla konuşmam ya da bu şuradan mezun ben buradan diye
yani demek istediğim sohbet konusunda insan ayırmam
ancak paylaştığım şeylerde yaparım bu ayrımı samimiyetim dostlarıma ve yakın arkadaşlarımadır.
Herkesle konuşabilir sohbet edebilirim ama derdimi sırrımı paylaşmam...

evet bütün arkadaşlara katırılıyorum özellikle .. "
hanımagaya(Yaradilani Severim Yaradandan Ötürü... renk, irk, din, dil,zengin, fakir,güzel, cirkin, cocuk, yasli, genc.... neee olursa olursun, herkes esittir benim icin....)
ayrıca katılıyorum peki hiç düşündünüz mü neden farklı dinlerde farklı ırklarda yaratıldıgımızı?Birbiimizi tanıyarak herkesten bişeyler almak.hepimiz aynı bir fabrikadan çıkmış olsak dünya ne kadar anlamsız olurdu.melekberke arkadaşımızın da söylediği gibi"Her insan bir dünyadır. Ve o dünyayı biriyle paylaşmak, paylaşmayı becerebilmek gerçekten çok güzel"
hihoyyyta.s.

bende hiç bir şekilde ayrım yapmak istemem...
zenginlik şehir kültür benim için ayrım yapabilmem için bir neden değildir...
arkadaşlarım ve dostlarım çeşit çeşit dir...

ama bazen insanlar hakkındaki önyargılarımız yada o kişilerin sıfatları nedeniyle ayrım yapmamıza sebeb olur...
hatta öyle bir şeyki o insanları tanıma fısatı veremeyız yada kendisini tanıtsın istemeyiz..onlara bu fırsatı vermeyiz..
tanışmış olsak bile hep önyargılı ve temkinli yaklaşırız...

canım tabı katılıyorum...sınıflandırma yada o okul mezunu yada bu okul mezunu koylu kentlı ayrımları asla olmamalı...

ama dedıgın gıbıde ılıskılerde aynı dılı kullanmak...bırbırımızden aynı elektrıgı almak...ortak noktaların olması...onemlı...bu anlasmak ve aynı noktada bulusmakla ılgılı...bırazda....yasantı tarzları yada sosyal konumları yuzunden yapılan ayrımdan farklı bır durum...bazende bu ıkılı ılıskıler...farklı konumda olmak...aşkı sevgıyı evlılıgı bıle bıterebılıyor...o yuzdende aynı kafadan aynı dusunceden olmak gerekıyor....
ınsanı ınsanmış gıbı gormek ve ön yargılı olmamak onemlı olan bu sanırım..

Maalesef böyle insanlar çok fazla ve açıkçası ben karşılaştığım zaman sinirsel olarak yıpranıyorum. Düzeltmeye çalışsanız içgörüsü olmadığından anlamayacaktır. En güzeli hiç bulaşmamak ve bu kişiyle ilişkiyi sınırlandırmak olacaktır.

Zaten statüsünü, mal varlığını, kısacası elinde bulundurduğu gücü kişiliğinin önüne geçirmiş sadece ve sadece onunla varolan, bunu kendi çıkarları için kullanan, statüsü dışında kişilik sahibi olamayan insanlar ayrım yaparlar. İnsanları herhangi bir nedenden ötürü küçümseyenler, ayrıcalık verenler kendilerinin ne kadar küçük olduklarının farkında değillerdir. Dolayısıyla böyle davranış gösteren insanlarla iletişim genellikle hemen sınırlandırılır ve bu kişiler yalnız kalırlar. İçindeki ya da kişiliğindeki eksikliği sahip olduğu statü, para v.b güçlerle kapatmaya çalışan kişi bu gücünü daha acımazsızca kullanmaya çalışacaktır. Bu nedenle tehlikelidirler. Uzak durmak lazım.

Son düzenleme:
benim için tüm insanlar aynıdır diyemem, zevk aldıklarım, sevdiklerim, aynı yolda yürüdüğümü hissettiğim insanlar vardır, özel ve değerlidirler...
onun dışında evet insanlar arasında ayırım yaparım, ama bu ayırım rengine, ırkına, kültürüne, mesleğine yönelik değildir...
tamamen aramızdaki duygudaşlığa yöneliktir, hiç bir ortak nokta da buluşmadığım insanla sırf iyi ve alçakgönüllü davranmak adına oturup konuşmam, ilişkim insani boyutlar da sürer o kadar...
ayrıca alçakgönüllü olmak ile kibir arasında çok ince bir çizgi vardır...
bazen insanlar alçakgönüllü olduklarını söylerler ama kibirin alasıdır yaptıkları...
bir şey anlatmak istiyorum bu konuyla ilgili...
bir tanıdığımızın evindeydik, kapı çaldı ve apartman görevlisi geldi...kapıyı kadının kızı açtı kız ilkokul çağında..."anne kapıcı geldi, bir şey lazım mı" dedi...
kadın hayır diyerek kapıcıyı gönderdi ve kızını bizim yanımızda "insanlara kapıcı" dememesi konusunda fırçaladı, sonra bize kendisinin ne kadar alçakgönüllü olduğu hususunda methiyeler düzdü...
kız utanarak ismini unuttuğu için öyle dediğini annesine anlatmaya çalıştıysa da annesi kızına çok kızdı....
ona dedim ki "A abla kapıyı çalan bir doktor olsa" ve M "doktor amca" geldi dese yine çocuğa aynı tepkiyi verirmiydin...
şaşırdı, nasıl dedi, anladınız dedim aynı tepkiyi verir miydin?
galiba hayır dedi, sen dedim o adamın bundan rahatsız olacağını düşünüyorsun, çünkü sen kapıcı olsan bundan rahatsız olurdun değil mi...
oysa bu adamın mesleği, geçimini temin ediyor, doktor da mühendiste...amaç aynı ama sen onun amacını basit görüyorsun dedim...ayırım sadece senin beyninde.. o adamın senden farklı hiç bir tarafı yok ve onun statüsü o'dur dedim...
bize göstermeye çalıştığı şeyin kibir olduğunu mütavazilik olmadığını, çoğu insanın alçakgönüllülük maskesi altında kibiri gölgelediğini söyledim...
karışık anlattım ama bence ifade ettim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…