Çocuk Hastalıkları Nurse Harveys Şurup

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

MalloryX

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
66
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
Bir buçuk aylık oğluşumuzun çok ciddi gaz problemi var.Ama sanırım sadece gaz değil daha çok kolik diye adlandırılan bağırsak ve hazım sorunu da yaşıyor aynı zamanda .Sütüm az olduğu için mama takviyesi de yapıyoruz.
Bana diğer bebek sahibi arkadaşlarım Nurse Harveys adında kimyon ve dereotundan oluşan %100 bitkisel şurubu önderdi.Hepsi çok başarılı sonuçlar almışlar.
Ben de doktorumu aradım danıstım".Kesinlikle gönül rahatlığı ile kullanabilirsin....Ama bulursan dedi."
Hakikaten de bir kaç aydır hiç eczanelere gelmemiş bu şurup.Bazı ilaçlarda ve şuruplarda zaman zaman üretim yavaşlıyor ve uzun süre dağıtımı olmuyor.Bu da onun gibi...Hiç bir yerde bulamadık.En son şansımıza yakınımızdaki bir eczanede bulduk.Ama son kalan bir tane ve en fazla bir kaç hafta yeter...
Sonuç surup hakikaten çok fazla gaz cıkarttırıyor oğluşumuza ,epey bir rahatlattı.Hatta ben çok üzüldüm;o kadar çok gaz çıkartıyor ki,diyorum nasıl dayanmış benim minik oğlum bunları çıkartamazken diye...

Neyse asıl konuya geleyim
Aranızda Nurse Harveys kullanan var mı başka?Şu an neden eczanelrde yok?Acaba üretimi filan mı yasaklandı?Sebebini bilen var mı?
Bir de olur ya=)belki bebişinin gaz problemi geçen ve elinde fazladan bu şuruptan olan vardır...
Gerçekten elimdeki son şişe biterse diye kara kara düşünüyorum...:18::18::18:

bizde ilk 3 ay onu kullandık gerçekten çok memnundum ve artık bulamadığımızdan zinco verdi doktorumuz şimdi onu kullanıyoruz çok gaz problemi kalmadı zaten bende bir çok eczane dolaştım bulamadım sadece ürün dağıtımı yapılmıyor dediler bi yasaklama söz konusu değil sanırım

Ben zaten çok şansızım:44:
Sab Simplex ve Nurse en iyi gaz ilacı dediler...Sab için sahteleri var diyorlar o yüzden doktorlar bile yazmaya cesaret edemiyorlar...Nurse ise yok aylardır depolarda ..
Zinco ve Bio Gaia denedim ama hiç sonuç alamadım...

ben eczanede çalışıyorum evet nurse uzun zamandır depolardan gelmiyor eger elindeki bittiğinde ecz. lerde yoksa om-x veya neo baby şurup kullanabilirsin onlarda bitkisel ve iyi ilaçlardır.

ben eczanede çalışıyorum evet nurse uzun zamandır depolardan gelmiyor eger elindeki bittiğinde ecz. lerde yoksa om-x veya neo baby şurup kullanabilirsin onlarda bitkisel ve iyi ilaçlardır.

bende oğluma om-x şuruptan kullandım dereotu çok yoğun geldi ve ne zaman versem kustu hep.2. ayımızdayız gaz sancıları kesildi.kendiliğinden çıkarıyo gazını.bi ara gece başlardı 1de 5 te yatardı hiç susmazdı kolik olacak diye korkmuştum ama düzeldi sonradan..3-4 kere anca kullandım şurubu.Kapağı açıldığında 1 ay içinde tüketiniz yazıyo reçetesinde.bütün şuruplardamı böyle acaba.bide bitkisel şuruplarda koku yoğunmu oluyo.

Evet bizim içtiğimiz öksürük şurupları dahil 1 ay içinde tüketilemelidir.
Surupların hepsi maksimum 1 ay kullanılmalıdır....

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim bu arada...
Nurse bitince om-x i deneyeceğim bakalım...Belki de o zamana kadar tekrar gelir bu şurup...
Bir de edaa...Nurse neden yok peki?Yani yasaklandı filan mı?Eğer oyleyse şimdi de vermeyeyim bebişime?

sab gaz damlasını bende tavsiye etmiyorum...kesinlikle sahte olup olmadığını anlamazsınız o yüzden riske girmeyin...ben colinox gaz giderici damlayı kullanmıştım...çok iyi geliyor...gazı alıyor,mideyi rahatlatıyor hatta tuvalete çıkamama sorunu varsa çıkarıyor...mideyede hiçbir zararı yok...ben,eşim hatta tanıdığım küçük büyük herkese iyi geldi...ben birde hipp'in papatya,rezene,anoson karışımı çayı var onu kullanıyordum o da çok rahatlatıyor..hem gaz için hemde sakinleştirip daha iyi uyumasını sağlıyor...hipp'in ürünleride organik...

bende nurse harveysi kullandım kızımda ama hiç etki etmedi sinir oldum attım bilmiyordum bukadar kıymetli olduğunu :) om-x i kullananlar çok memnun ama ben kullanmadım ben eski usul şeyler yaptım çok işe yaradı kimyon veya rezeneyi hatta çoğu zaman ikisini kaynamış suda demledim yarım çay bardağı ılık ılık verdim işe yaradı ama en çok çörek otunu demleyip verdim o işe yaradı biraz sıyahımsı bi su oluyor içine çok çok az şeker koyup yine ılık verdim harika işe yaradı tavsiye ederim zararlı şeyler değil bunlar zaten verdiğimiz oranda çok az denemekten zarar gelmez inşallah kurtulur bir an önce bu sıkıntıdan

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim bu arada...
Nurse bitince om-x i deneyeceğim bakalım...Belki de o zamana kadar tekrar gelir bu şurup...
Bir de edaa...Nurse neden yok peki?Yani yasaklandı filan mı?Eğer oyleyse şimdi de vermeyeyim bebişime?[/QUOTE]

bazen öyle yoka giriyor ilaçlar yasaklanma söz konusu değil bir ara sma mama yoktu şimdi geldi rahatlıkla ver bebeğine şurubunu.. inşallah bebeğinin gaz problemi geçer hiç ilaç kullanmak zorunda kalmazsın sen rezene çayı iç hem süt yapar hemde bebeğini rahatlatır arada bebegine de ver azıcık çaydan ben süt olsun diye hep rezene içtim bebeğimde maşallah hiç gaz problemi yaşamadık

canım gaz problemini bizde oğlumda çok yaşadık.

zinco kullanmıştık sonra o işe yaramamaya başlamıştı. doktorum onun üzerine bana yapma bir ilaç verdi içinde karbonhidrat falan var diye yazıyordu reçetede.

kesinlikle bizim kurtuluşumuz oldu doktoruna danış derim ben belki oda sana tavsiye eder tarifini verir.

bu arada bizim doktorumuz pişiğe bile yapma ilaç veriyor hazırlardan kullandırtmıyor.

en kısa zamanda bebeğin rahatlar inşallah canım.

Vallahi çok mucizevi ve de bitkisel bi ilaç gönül rahatlığıyla kullan,dr unun dediği gibi
Canım benim kızım 2,5 yaşında
çok fazla gazı vardı,bize de sizin gibi arkadaşlar önermişti,o zaman piyasa da çokca bulunuyordu,şimdi yokmuş sanırım bi de biz adana'da Amerikan pazarı diye bi yer var orda ordan alıyorduk,daha yeni üretim oluyordu açılınca çok dayanmıyor,bi süresi
vardı o süre içinde bitirmek gerekiyormuş biz 2 şişe kullandık ve mucize gibiydi hiç bişeyimz kalmadı ben çok memnun kaldım.Yasaklandığını sanmıyorum İngiliz malı bir ilaç ve tamamen bitkisel bişey.Ben de şimdi gazlı bebek annelerine şiddetle tavsiye ediyorum.

canım ben 2 şişe om-x kullandım hiçbir işe yaramadı nurse harveys bulamamıştık biz de şimdi bi depoda varmış biogaia kullanıyorum işe yaramadı o bitsin nurse harveys alıcam

bebeğim 1,5 2 aylık ilk ayın kontrolünde om x vermişti doktor bebeğim çok kustu hatta sonra kusmaları arttı tekrar gittiğimizde reflüsü olduğunu söylediler en son bu nurse harveys i yazdı doktoru açıkçası vermeye korkuyorum sizce kusma yapar mı???

metsil kullanıyorduk, tam çözüm olmamıştı. cuma akşamından itibaren, yani 2 gündür nurse harveysi günde 3 defa, yani 8 saat arayla, 1 tatlı kaşığı veriyoruz.

bebeğimiz epey rahatladı ilk izlenimim bu. fakat normalinden daha fazla uyuyor, bu da kesin.

2 ihtimal var.

1- bitkisel de olsa, bebeğe normalde verilmemesi gereken bişey, uyku yapıyor veya vücudunu yoruyor olabilir.

2- gaz sancısı azalan bebek, rahatladığı için, daha sağlıklı bir uykuya kavuşmuş olabilir.

bilemiyorum, yine de yavrum daha çok küçük azaltacağım dozunu. çünkü bize doktor metsil vermişti fakat fazla kullanmadık. bebeğin gazı artınca 5-6 gün düzenli kullandık fakat yne çok faydalı olmadı. bizde mecburen nurse denedik netten araştırarak. (bebeğim 37 günlük.)

kafam karıştı. günde 3 kere 1 çay kaşığına düşüreceğim, bikaç günde böyle deneyeceğim bakalım hayırlısı.

Konu eskiymiş ama yazayım yinede inş cvap gelir
Nırse surup basladım ogluma ıkı aylıgız ıkı gün verdim ve iki gunde cok sancı yaptı yavrum aglamaktan bi hal oldu evet tuvaletini yaptı ama cok agladı
Acaba ben içsem bu surubu oglum sütten alsa nasıl olur
Sadece yarım cay kasıgı verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…