• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O an ölmek istedim

Zamanmakinesi

Yorumcu baba😼taze anne👶
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
357
415
18
34
Arkadaşlar eski konularım var. Kendim memurum 5 yıldır. 3 yıllık evliyim. Özet geçeyim babam sert biri annem de yumuşak. Cahil bir sülale. O şartlarda okumamı destekledi ilk okuyan kızlardandım. Kendim çok azimliydim. Annem destekledi babam da sonradan kabul etti. Benden sonra kardeşlerim okudu. Ev işi yapmazdım. Neyse evlenmeden önce paramın tamamını evlendikten sonra aylık 5 8 bin hediyeler. Yanıma gidiş geliş biletleri. İsteyince verdim. Çocuğum oldu 1 hafta durdu. Evlenince bırakın masraf yapmayı gelen paraları bile anneme bıraktım. Babam sertti annem mutlu olsun istedim. Yokluk görmüş dedim. Elbiselerini her şeyini ev eşyalarını aldım. İnanın kendime almadım ona aldım. Ben ilerde de alırım ona yazık dedim. Neyse şuan bebeğime eşimle bakıyoruz. Anne gelir misn dedim 15 gün belki gelirm dedi o da paralar benden çıkacak. Şimdi bugün beni aramış dua et babanı ikna edecem erkek kardeşine ev alsın.Depremde arkadaşları ile kaldığı yer yıkıldı hafta içi işyerinde kalıyor. Haftasonu annem 3 gün suyunu bile veriyor. Neyse o da 3 4 yıl babama yardım yazları erkek işi olduğu için. Kardeşlerime bana o da benim kadar harcar. Annem diyor ona ev almak için babanı ikna edeceğim. Bende anne ben neyim evlenince, çocuğum olunca bir şey yapmadın. Bakmadın bile. Ben kız olduğum için insan değil miyim dedim. İnanın borcumuz var diye ücretsiz izin almadım eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Çoğu gece 5 saat uyuyorum. Eşim uyumuyor yeri geliyor. Ayaklarım her gece sızlıyor. Erkek kardeşimle problemim yok o da çile çekti tabiii evi olmasını en az kendim kadar istiyorum. Ama bu kadar haksızlık olur mu?Depremde bile gelip bizde kaldılar eşim gider alır getirir. Eşime şimdi dese 10 saat gider. Gelecekler desem başım üstüne der. Para vercem öğrenci demiştim susmuştu. Eşimin ailesi ile aynı konudan görüşmüyoruz. 3 erkek kardeşi evlendi diğer 2 sine ev bize koca 0..Annem de o erkek diyor. Kendisi görüşme vermediler diyor. Ben o kadar fedakarlık yaptım. Annem diyor ki zamanı gelince mal bölününce sana da vereceğiz. 30 40 yıl sonra 3 kuruş verecekler. Anneme dedim 1 milyona yakın para harcadım o zaman yemeseydin böyle yapacaksan. Sana tü diyor bir para verdin başıma kalktın. 2 bileziğim var sana verecem sonra sus diyor tehdit eder gibi.Evladım var diğer tarafla görüşmüyorum. Bu tarafla da görüşmesem evladım hayatta tek kalır mı. O kadar kötüyüm ki. Evladım var bir de Allah korkusu olduğu için sabrettim yoksa inanın o saniye kendimi öldürmek istedim. Allah rızası için yol gösterin. Mesafe demeyin beceremiyorum. Sonra gene merhametime geliyor. Kardeşlerim bu düşüncede değil zaten daha o yaşta değiller. Onlar yüzünden onlarla da aram bozulmasından korkuyorum. Lütfen yardımcı olun.

Ailenizin tutumu yanlış tabi ki. Ama fazla fedakarlıkta nankörlük doğurur maalesef. Çocuğunuz olacağını öğrendikten itibaren yatırımınızı onun için yapmanız gerekir.
Erkek kardeşinize ev alacak paraları olduğuna göre artık ailenizin sizin paranıza ihtiyacı yok belli ki. Siz de buna göre davranmalısınız.

Sakın böyle bir şey için canınıza kıymayı düşünmeyin. Onlar sizi düşünüyor mu da siz onlar yüzünden canınıza kıyacaksınız. Çocuğunuz, eşiniz ne olacak? Değer mi? Kimse için değmez. Çocuğunuzu sizi düşünmeyen akrabalara mı emanet edeceksiniz? Merak etmeyin insan amcası, teyzesi, dayısı olmadan da büyüyor. Hiçbir şey anne baba sevgisini tutmaz.

Mesafe konusunda da eşinizin ailesi ile mesafenizi koymuşsunuz. Aynı şeyi yaşamanız durumunda ailenize merhamet edip mesafe koyamacağınızı söylüyorusnuz. Eşinize haksızlık bence. Adil olun. Kendinizi ve eşinizi kullandırmayın. Darılmasanız da sınır koymak iyidir.

Ailenizin tutumu yanlış tabi ki. Ama fazla fedakarlıkta nankörlük doğurur maalesef. Çocuğunuz olacağını öğrendikten itibaren yatırımınızı onun için yapmanız gerekir.
Erkek kardeşinize ev alacak paraları olduğuna göre artık ailenizin sizin paranıza ihtiyacı yok belli ki. Siz de buna göre davranmalısınız.

Sakın böyle bir şey için canınıza kıymayı düşünmeyin. Onlar sizi düşünüyor mu da siz onlar yüzünden canınıza kıyacaksınız. Çocuğunuz, eşiniz ne olacak? Değer mi? Kimse için değmez. Çocuğunuzu sizi düşünmeyen akrabalara mı emanet edeceksiniz? Merak etmeyin insan amcası, teyzesi, dayısı olmadan da büyüyor. Hiçbir şey anne baba sevgisini tutmaz.

Mesafe konusunda da eşinizin ailesi ile mesafenizi koymuşsunuz. Aynı şeyi yaşamanız durumunda ailenize merhamet edip mesafe koyamacağınızı söylüyorusnuz. Eşinize haksızlık bence. Adil olun. Kendinizi ve eşinizi kullandırmayın. Darılmasanız da sınır koymak iyidir.
Onu beceremiyorum. Sürekli kavga ediyoruz.

Neyi becereceksin uzak duramiyorsan.
Enayilige devam mi edeceksin.
Eşinin ailesine gelince aynı sebepten küs, sana gelince mi merhametin kabariyor.
Ne güzel dünya dimi, kendi ailene kiyamiyorsun da onların umurunda bile değil yaptıkların, hatta sen bile umurlarinda değilsin belli ki, sınır çizmeyi beceremiyorsan devam et bu kafada, eşin sana çizer nasılsa sınır iki yüzlülüğün için.
Bu yaptığın tamamen iki yüzlülük.

Neyi becereceksin uzak duramiyorsan.
Enayilige devam mi edeceksin.
Eşinin ailesine gelince aynı sebepten küs, sana gelince mi merhametin kabariyor.
Ne güzel dünya dimi, kendi ailene kiyamiyorsun da onların umurunda bile değil yaptıkların, hatta sen bile umurlarinda değilsin belli ki, sınır çizmeyi beceremiyorsan devam et bu kafada, eşin sana çizer nasılsa sınır iki yüzlülüğün için.
Bu yaptığın tamamen iki yüzlülük.
Hayır kabul etmiyorum sürekli kavga ediyoruz zaten ama bilmiyorum gerçekten neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Bizim sülaleye göre kız evlat değil. Ben hiç değilim. Gerçekten bilsem bu kadar vermezdim. Yemin ederim o zaman bilmiyordum onları

Hayır kabul etmiyorum sürekli kavga ediyoruz zaten ama bilmiyorum gerçekten neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Bizim sülaleye göre kız evlat değil. Ben hiç değilim. Gerçekten bilsem bu kadar vermezdim. Yemin ederim o zaman bilmiyordum onları
Şimdi biliyorsun da ne değişti, hala kafanda net birşey yok, ne yapaacksin yani biliyorsun şimdi ama sonuç ne??

Eş ailesine gelince mesafe kendı ailene gelince yapamıyorum . Allah ravi görür mü zannediyor musun ki Senın evladın seni umdurur

İnan o annenin vebali seni umdurmaz . Bırak bari eşin kendi görüşsün torunlarını görsün insanlar siz görmek istemezsenız gormeyın yine .siz ölmek istedim diyorsunuz eşiniz ailesini teperken ne hissetti acaba .

Onu soruyorum görüşmesem mi sizce çocuğum hayatta çok yalnız kalır mı
Diğer tarafla kuserken düşündünüz mü bunu? Niye yalnız kaliyor onu anlayamadım. Ayrıca belli ki ailen de bu kafa varken çocuğun da senin geleneğini sürdürüp onlara bakmaya devam eder. Bunlarla yüz göz olacağına yalnız olsun daha iyi..
Siz yanindasınız kimseye ihtiyacı yok. Çık o kafadan. İlle de yalnız kalıyorsa iki tarafla da görüştür, aynı hata da iki farklı yaptırım olmaz, bu tamamen iki yüzlülük.

Ayrıca onlara verdiğin her kuruş evladının hakkı, sen önce kendi evladının hakkını koru.

Eş ailesine gelince mesafe kendı ailene gelince yapamıyorum . Allah ravi görür mü zannediyor musun ki Senın evladın seni umdurur

İnan o annenin vebali seni umdurmaz . Bırak bari eşin kendi görüşsün torunlarını görsün insanlar siz görmek istemezsenız gormeyın yine .siz ölmek istedim diyorsunuz eşiniz ailesini teperken ne hissetti acaba .
Bize küfür edip evden kovdular. Ben görüş diyorum zaten ona hatta git diye ısrar ettim burda konu açmıştım

bundan sonra yapmayın yapmayın yapmayın
biliyorum ayın 15 inde yüreğiniz sızlayacak ailenize para göndermek isteyeceksiniz göndermeyin
bende yok anne kardeşime ev aldırıyorsan paran da vardır demelisiniz zorundasınız
annesiniz çünkü çocuğunuzun hakkını gözetmek zorundasınız!

Anneme dedim 1 milyona yakın para harcadım o zaman yemeseydin böyle yapacaksan.

Siz ailenize verdiğiniz paraya o kadar kafayı takmışsınız ki keşke vermeseymişsiniz. Sürekli bununla ilgili konu açıyorsunuz da tek hayırlı evlat siz değilsiniz, herkes yapıyor anne babasına bir şeyler bu kadar dillendirmiyor.

Annene verdiğin paraları hesaplayıp da yemeseydin demek ne kadar iğrenç.

Son düzenleme:
Muhtemelen es ailesine siz degil esiniz mesafe koydu o yuzden herkes kendi ailesinden sorumlu. Aileden kopmak zor ama imkansiz degil. Artik para yedirmeyin annenizin blofune de karsilik verin o 2 bilezigi versin size sizde susun onun tabiriyle. Gordunuz mu 2 bilezik vereyim agzini kapat diyor sizin 2 bileziginiz var mi mesela düşünmeden verebileceginiz ? Muhtemelen sizin verdikleriniz yapilan bileziklerle sizin agzinizi kapatiyor. Cocugunuz yalniz fln kalmaz. Boyle insanlardan ne ogrenir ancak evlat ayrimini ogrenir. Kardesinizin cocugu oldugunda bu sefer torun ayrimi baslar boyle gider

Kardeşe ev veriliyor diye ölmeyi isteyecek kadar hassassın mal mülk konularında ama bir yandan da varını yoğunu kendini düşünmeden aileye verecek kadar umursamazsın.
Yani çok uçlarda davranıyorsun memursun ücretsiz izin bile alamıyorsun ama annene bir milyona yakın para harcadın. Ev meselesi olmasaydı bile bu yaptıkların mantıklı mı sence?

Siz ailenize verdiğiniz paraya o kadar kafayı takmışsınız ki keşke vermeseymişsiniz. Sürekli bununla ilgili konu açıyorsunuz da tek hayırlı evlat siz değilsiniz, herkes yapıyor anne babasına bir şeyler bu kadar dillendirmiyor.

Anneme verdiğin paraları hesaplayıp da yemeseydin demek ne kadar iğrenç.
Ne saçmalıyorsun. Bana gelince elini cebine atmıyor çeyrek bile takmıyor erkek olunca evler alınıyor. Siz iyi misiniz

Back
X