• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O benim bebeğim :(

Tabi ev işi yapan biri var Ohh çok rahat bir de bebeğe aşırı müdahale etmese ne güzel olur di mi. Ama yemek bulasik temizlik yaptığı için kırmadan söylemek lazım li hem onları yapsın hem bebeğe fazla yilismasin. Canım hepsi bir olmuyor bir yerden fire veriyor işte benim kendi annem bile yeri gelince çok müdahaleci olabiliyor mesela oğlum diye seviyor torununu şimdi kızayim mi ben?
Aman ya 4 aydan sonra bebek anne veya yabancı ayrımına varıyor daha 1 aylık bebek hicbirsey anlamaz o kadar kafaya takmayin ekmek elden su golden rahatlığına da fazla kapilmayip biran önce toparlanin ki kvye hafiften yol verin.

Bu sezeryanı nekadar abartıyorsunuz ya.. Aynı gün ayaklandım. 2 gece hastanede kalıp 3. Gün şehirlerarası 3 saatlik yolculuk yaptım. Eve gittiğim buyanada ayaktayım. İşime geliyor birinin yanımda olması derseniz anlarız. Evet zor bi süreç kalsın yardım etsin tabi.. Bu durumun bedelleride var bunlarada katlanacaksınız. Yada tek idare edeceksiniz.
Ne alakası var şimdi. Siz ayaklandıniz ben 3 gün yatmak zorunda kaldım çok da zor ayaklandim. Herkesin bir mi ya. Bebek çok yukardaydi gogsume bastıra bastıra aşağı ittiler kaburgalarim aşırı baskı yüzünden zarar görmüş normal nefes almam 1 haftayı buldu. Doğum yüzünden kan kaybı nedeniyle 5 gün boyunca ellerim titriyip gozlerim kararip durdu.
Birde Bu yorumları kadınlar yapıyor ya daha da hayret ediyorum.
Birde marifet sanki 3 gün sonra şehirlerarası yola çıkacak kadar iyi kondisyon sergilemek.
Boş yere demiyorlar kadın kadının kurdudur diye.
Bu arada konu sahibi 40 günün dolmasini bekleyip kV ye hafiften yol ver. Lohusa sendromu diye birşey var cidden de. Yanında birinin olmasi sana destek olması iyi birsey. 1 aylık bebekle pek dışarıya yalnız cikamazsin bebek uyudugunda bir fincan kahve içip sohbet edecek birini ariyorsun cidden de.

benim oz annem surekli ogluma annem annecim askim askitom filan der..
kiskandigimdan degil ama bu tarz yaklasim bana sinirsiz sevgi gibi geliyor,cok ucu acik,abartili seyleri sevmedigim icin bikac kere uyardim,ismi var ismiyle hitap et,askim deme canim oglum de vs..
ben ogluma askim diyemem annem diyemem ki zaten uzmanlar onermiyor,cocukta bu gibi terimler kafa karistirirmis..
cocuk ben neden annemin annesiyim diye dusunurmus vs.

guzelce uyarin,hatta uyarmadan once artik yol verin kadina evine gitsin.

amaaaan anacım ne sanslısın dogum yapmıssın gelmıs ısını yemegını yapıyo torununu da sevsın, annemde desın yanı nolmus durduk yere aranıyosunuz, kadın kendı nufusuma gecırecem demıs sankı .
benım cocuklarım gurbette oldugumuz ıcın ne annane ne babane sevgısını doyasıya yasadılar sanslı ıste cocugun
bıraz anlayıslı,hosgorulu ol bısey olmaz

Genelde kv iyiyse görmemezlikten duymamazlıktan gel canım hiç kimse senin çocuğunun annesi olamaz senden başka bunu kimse değiştiremez. Bu arada hayırlı olsun oğlun.

Su gelin kaynana cekismesini cogu zaman anlayamiyorum. Kadincagiz 2 aydir yaninizda size yardimci olmaya çalışıyor. Bebeğinizi annesiymiscesine sevmesi sizin onun annesi oldugunuz gercegini degistirmeyecek. Neden bu kadar abartiyorsunuz anlamiyorum. Bazi insanlarin nankor oldugunu dusunuyorum. Kadin zor gunlerinizde sizin yaninizda olmus sizin aklinizda gecirdiklerinize bakin. Madem hareketleri sizi rahatsiz ediyor o zaman ilk gunden almayacaktiniz yaniniza. Dogumunuzdan bu yana sizin yardimciniz olmus bir kadin var ortada. Abartmayin lutfen bir seyleri...

Arkadaşlar ben bir ay önce doğum yaptım ve dünya tatlısı bi oğlum oldu. Sezaryen olduğum içinde kavinvalidem bizimle kalmaya başladı. Bana yardım ediyo hem ev işlerinde hemde çocukta herşey yolunda ama benim tek sıkıntım benim çocuğumu benden kiskanmasi. Elimden çekip alması ay onu yapma bunu yapma demesi. Bide çocuğu annesinin diye sevmesi. Babane olmayı kabullenmedi galiba ama o çocuğun bi tane annesi var oda benim. O kadar sinir oluyorum ki anlatamam. Ama kadını kırmakta istemiyorum. Kırmadan nasıl soylicem ben bunu yardım edin. 1 aydır kafayı yicem yoksa
Yorumların çoğu destek yerine soruna cevap vermek yerine yargılama üzerine kurulmuş bilip bilmeden saygısızca yazıp çizmişler.
Seni çoook iyi anlıyorum hatta çok benzer şeyleri yaşadım konunu da yaşadıklarımı bilen bi arkadaş söyledi. Ben kV yi nerdeyse kırmadan çözdüm sorunu yoruldum yıprandım ama geçti. Herşeye ben atladım elimden almaya çalıştığı işleri de vermedim evişi bebek bende olunca kv boşta kaldı ben gideyim dedi tutmıyım dedim. Kv ile sıkıntım yoktu öncesinde.yardımları için de hala minnet duyarım ama çocuğumu elimden alması ağlayan çocuğumu bana vermemesi sen yat ben çocuk uyanınca seni kaldırırım derdi ben kızımın feryatlarına uyanırdım kızım uyanmış üstünden baya zaman geçmiş artık açlıktan ağlayacak hale gelmiş. Ha niye yattın dersen gece gündüz 2 saatte bir emzirmeyı bir yandan da deli gibi misafir ağırlamayı vücudum kaldırmıyordu belimde ve dikişimde ciddi ağrılarım vardı. Dikişlerimde de iltihap oldu bakıma muhtaçtım aslında ama yine de hemen toparlandım kızıma sahip çıktım. Çünkü ciddi anlamda sahiplenmişti kızımı. Torun başka çocuk başka. Anne başka babaanne başka. Herkes yerini bilecek.diğer konuda da babam aşkım diye annem de annesi diye seviyor kızımı elli kere söyledim değişmedi ama ben artık dedesi anneannesi falan diyorum bastıra bastıra. Biraz düzelecek gibi hissediyorum. Bazı şeyleri de görmezden gelmek derin nefes alıp geçmek lazım canım üstüne başka olaylar da geldi lohusa depresyonu yaşadım ben çok kötüydü.kendini olumlu yönde telkin etmelisin

Aman annesi diye sevsin anne der belki ilk o zaman gör kıskanmasını

Daha çok yeni kV o yüzden torununa kendini benimsetiyo bana da alışsın benim kokumu da alsın diye dusunuyolar çatlak bu bazı kV ler :)
Cocuğumun tek annesi benim de sen de babaannesisin de .babaanneden anne olurmuymus ya kafayı yemiş

Ben iki doğumumu da sezeryan yaptım ilkinde aynı sizin gibi çocuğumla hep kendim ilgilenmek istedim.çok yoruldum ama değerdi.bence bu günlerin keyfini çıkar.o senin bebeğin tabiki ve zaten bir süre sonra başbaşa kalacaksınız...bırak yardım etsin sende elinden geldiğince dinlen toparlanmaya bak...sonra zaten bebeğinle çookkk yorucu bir yolculuğa çıkacaksın

Nedense babanneler çocuğun annesi olduğunu zannediyorlar. Hamileyken hal hatır sormazlar çocuk dogunca annesine vermek istemezler. Neyin kafasını yaşıyorlar anlamış değilim.
Aynı şeyleri bende yaşadım malesef. Çocuğu emzirirsiniz uyutursunuz altını degistirirsiniz derken siz ihtiyaçlarını görürken diğer zamanlarda babannesinin kucağında bulursunuz.
Ben kv ile birlikte yaşıyorum en azindan seninki geçici bi durum. Kendini toparladiysan kv ni artık evine gönder.

Bir ay hem sizin için hemde bebeğiniz için fazla.
Bence herkes evini yurdunu bilmeli.
Bebeğiniz de annesine alışmalı.

Niye 1 aydır sizde? Bende sezeryan oldum 17.gün dışarı bile çıktım bebeğimle. . İlk zamanlar herkes normal davransa bile hormonların etkisi ile insan bebeğini kimseye vermek istemiyor. Hepsi geçicek merak etmeyin. . Elinizden almasına müsade etmeyin o biraz abartı geldi. Ayrıca şu kayınvalidelerin torunlarına annem demesine bende uyuz oluyorum. Malesef benim kayınvalidem iyidir severim falan ama annem dediğinde cocuğuma sartellerim atıyor. Hiç hoşuma gitmiyor bu durum kendimi zor tutuyorum. Çocuğumu severken bozmak incitici gelir diye susuyorum ama en uygun zamanda konuşup halledicem bu durumu . Sende hoşlanmadığın durumu kalp kırmadan söyle. O senin bebeğin onunda torunu çok sevselerde malesef durum bu. Kayinvalideler önce oğullarını paylaşamıyor sonra torunlarını bu gelinlere hiç birşey layık değil mi ne :halay:

Geçer geçer emin ol oda hevesini alınca dahada bukadar ilgilenmez ben hic ilgi görmedim bana entresan geliyor bu durumlar ama çevremde yaşayan çok.özenmişliğim bile vardır ;) bizimki uzaktan baktı hep kucağina aldığı bile sayılıdır yinede kırmayın olur ya bir gün ihtiyaç duyarsınız güle güle sağlıkla huzurla büyütün bebeğinizi inşallah

Bir aymi ay gonderin evine.bu ne boyle cek al bebegini kir dok ondan anliyor demekki ben olcam varya alttan alma herkes evine gitsin sende bebekli hayata alis yoksa cok zorlanirsin..m

Bazı yorumlarınız kırıcı olsada bazıları çok hoş. Benle aynı sorunu yaşayanları gormek içimi birazda olsa rahatlattı. Demekki tek benimki değilmiş ben bu kadar manyak değilmişim :) şu lohusalık sendromu dediginiz şey inşallah bir an önce geçer. Artık konuşarak falan bi şekilde halletmeye calisicam. iyi yada kötü fikir paylaşan herkese teşekkürler.

Arkadaşlar ben bir ay önce doğum yaptım ve dünya tatlısı bi oğlum oldu. Sezaryen olduğum içinde kavinvalidem bizimle kalmaya başladı. Bana yardım ediyo hem ev işlerinde hemde çocukta herşey yolunda ama benim tek sıkıntım benim çocuğumu benden kiskanmasi. Elimden çekip alması ay onu yapma bunu yapma demesi. Bide çocuğu annesinin diye sevmesi. Babane olmayı kabullenmedi galiba ama o çocuğun bi tane annesi var oda benim. O kadar sinir oluyorum ki anlatamam. Ama kadını kırmakta istemiyorum. Kırmadan nasıl soylicem ben bunu yardım edin. 1 aydır kafayı yicem yoksa
kırma canım sen kırıl lohusa halınle olurmu oyle sey. bende cok susukun bir gelindim birkaç sey agzımı yaktı surekli düsünüp durmaktansa artık söyleyecegm dedim. daha bebegm yeni bize gelmişlerdi ben bebgi tutuyorum ki onlar 12. günde geldiler sanki bir çocuk varda sen tutamassın edasıyla destekliyor eliyle ikinciydi sanırım direk dedim anne ben tutuyorum o benim bebegim annesiyim diye. daha sonra ben alt degistircem hemen gelip yandan müdahale dedim sen ddğistirceksen degistir. birde annem diyip duruyordu lohusalıktanmıdır nedir birden anne onun annesi benim anne deme babannem de dedim . kp de babam diyodu onada dedim simdi diyemiyorlar. birde emzirip salona cıkardıgımda bebegi direk benden alıyorlardı kötü kötü baktım almıyorlar benim onlara vermemi bekliyorlar . bayramda yanlarına gittik cocugu bize bırakın diyolar tabi bu saka yollu ama onada cevap verdim hiçte içime atmadaım cok rahtım kırılmadılarda merak etme

yakında gider
eşinize söyleseniz de size cevabı muhtemelen abartma olacaktır
çünkü lohusalıkla biraz daha içinizde abartıyor olabilirsiniz

çocuğunuzun kucağınızdan alınmasına müsade etmeyin
bunu hem eşinize hem de kv. ze söyleyin asla çekinmeyin
kv.niz ver bana dediğin de benim evladım başka şekilde yapmam gerekirse de bırakın ben yapayım herkes evladına baksın sonuçta değil mi?
diye uyarın ve bundan çekinmeyin o kırılmasın diye şuan hassas olduğunuz dönemde siz kırılmayın

Back
X