Bana ismimi soracakta ben de neden merak ettigini merak ettim diyecegim, sumuklu sumuklu hexe amca derdim herhalde
Sorulara verdiği cevapları okuduktan sonra zeki olmadığımı anladım, yıkıldım
Dahi olmadığımızı tek soruyla anlamış bulunmaktayız bende kalem derdim heralde ama bukadarda kolay soru olurmu diye düşünürdüm aslındabi zekilik varmı ne bende
Bana ismimi soracakta ben de neden merak ettigini merak ettim diyecegim, sumuklu sumuklu hexe amca derdim herhalde
Bence bu kız dahi falan değil bildiğin arsız.Daha 9 yaşında maşallah dil pabuç kadar.Böyle çocuğum olsa ağzına terlikle vururum.
Bundan sonra yaşımı sorana "neden merak ettiğini merak ettim" diyorum arkadaş.Böylece dahi oluyorum.Ben o sorulan soruda sadece farklı bir bakış açısıyla verilen cevap gördüm.Yiyecek olarak düşünürsek kalem farklıdır,Yetiştiği yeri ve malzemeyi düşünüp cevap verirsek çilek farklıdır.Zeki ya da dahi insanların derslerde herkesten önce kavrayıp çabuk öğrenip sıkılacaklarını düşünüyorum.Bu yüzden ayrı eğitim almalılar evet.Derslerde böylesine başarısız bir kızın dahi değil sadece verdiği cevaplarla şımarıklığından özgüvenli algılanıp dahi diye adlandırıldığını düşünüyorum.
Bakın gerçek dahi bu kızdır.hızlıca pratik çözüm bulan
[video]http://www.sabah.com.tr/webtv/dunya/kucuk-kizin-muthis-zekasi[/video]
canım benim her dediğine katılıyorum sadece biri hariç matematik zekası ayrı bir zekadır tatlım.Kimi insan sağ beynini kimi solu daha çok kullanır.Yani bir insan gerçekten dahi ama matematikte başarısız olabilir ki başka alanlarda çok başarılı olur.ama bu kız her alanda başarısız ve sadece çocuk zekasıyla farklı bakış açılarından cevap vermiş bu kadar basit olay.Kardeşinin ki de öyle olmuş.Gerçek dahi kendini hayatta sorunlar karşısında bulduğu pratik çözümlerle gösterir en başta.Ki bütün mucitler hemen hemen böyle buluş yapmamışlar mıdır?Şu muamele Hülya avşar'a da yapılmıyor mu ayy çok zeki diye.Hayır değil sadece sivri dilli ukala şımarık ve özgüven patlamalı bir hatun.Albunea aynen katılıyorum.
Bunu görünce 13 yaşındaki kardeşimi arayıp bu soruyu sordum. Çilek dedi. Neden dedim. Hepsinde 'm' harfi var çünkü dedi. Haydaaa al bir de burdan yak. Yani sorunun gerçek bir doğru cevabı yok zaten. Normal düşünen insan kalem der zaten bu soruya. Ama benim kardeşimin de dersleri berbat. Derslerinin berbat olmasının dışında herhangi bir matematik zekasına bile rastlanmadı bugüne kadar kendisinde. Yani otur 2 saat bir konuyu anlat mankafa gibi. Ama şımarık ki ne şımarık. Bunu da öğretmenler şikayet edince annemin özgüveni yüksek diye öğretmenleri kandırma çabasına benzettim. He bir de dincimiz var disipline verdi kardeşimi değişik sorular sorup sınıfın aklını bulandırıyormuş.
Yani dediğim gibi olsa olsa biraz farklı düşünen çocuklardır..
Bence de gerçek dahi o kız. çok zeki insan okula adapte olamasa da matematikte kendini gösterir.
canım benim her dediğine katılıyorum sadece biri hariç matematik zekası ayrı bir zekadır tatlım.Kimi insan sağ beynini kimi solu daha çok kullanır.Yani bir insan gerçekten dahi ama matematikte başarısız olabilir ki başka alanlarda çok başarılı olur.ama bu kız her alanda başarısız ve sadece çocuk zekasıyla farklı bakış açılarından cevap vermiş bu kadar basit olay.Kardeşinin ki de öyle olmuş.Gerçek dahi kendini hayatta sorunlar karşısında bulduğu pratik çözümlerle gösterir en başta.Ki bütün mucitler hemen hemen böyle buluş yapmamışlar mıdır?Şu muamele Hülya avşar'a da yapılmıyor mu ayy çok zeki diye.Hayır değil sadece sivri dilli ukala şımarık ve özgüven patlamalı bir hatun.
Kız kardeşini rahat bırakAy ben bunu annemle de tartışıyorum hep. Annem kardeşimin çok zeki olduğunu iddia ediyor. Anne zeki çocuk matematikten anlar azcık diyorum. Ne biliyim kendim mühendisim ya. Matematikle uğraşmıyosan kafayı kullanmıyosun gibi düşünüyorum galiba.
Hani dese ki kız zekiymiş ama disleksisi varmış. O yüzden başarısız oluyomuş derslerde. Anlayacağım öyle. Ama senin de dediğin gibi illa bir şekilde parlar dahi çocuk okulda. İlla bir öğretmeni farkeder.
Kız kardeşini rahat bırakMatematik te değilde çocuk başka alanda başarılı ,seninle beyninin aynı tarafını kullanmıyor demek ki.Matematikten çakmayıp IQ su nasıl yüksek insanlar var biliyor musun?Kardeşine bir huzur ver bakim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?