O ev senin değil !

Ezberbozan

Canparçam... Oğlummm...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
432
5
46
İstanbul
Nereden başlasam bilemiyorum. 2.5 aylık evliyim henüz. Geçen gece eşim yatak odasında durduk yere isteme söz nişan merasimlerinden kurtulduğu için şükrederek başladı söze. Ama kırıcı şekilde... sonra birden öyle birşey söyledi ki : ''Düğün bittikten sonra dayınlar seni eve kadar getirdi yuhhh yaa o ne demek öyle alın kızımızı yatak odana kadar getirdik tepe tepe kullan der gibi!!! O kadar üzüldüm ki... Böyle birşey ne demek. Yaptığımız namussuzlukmuydu ki! Evlenmişiz ve yalnız başımıza bizi mahsun gibi bırakmak istemediler dayımlar sağolsun. Eve bırakıp hemen gittiler zaten... Olay büyüdü büyüdü... Ve beni sonuçlarına katlanamayacağın şeyler yapma diyerek bir güzel tehdit de etti. Sonucu neymiş acaba dedim eğer beni boşamayı kastediyorsan tehdit etme yap dedim. Yarın görürsün yapıp yapmayacağımı dedi. Çok üzüldüm.... Çok kırıldım... Ama böylesine bir nedenden bile boşamayı aklına getirebiliyorsa söyleyecek söz bitti galiba. Geri adım atmak istemiyorum... Çok yoruldum çünkü...

Ters giden hiçbirşey olmadı aslında. Ama bu söylediği ağır birşey. Bu resmen namussuz sıfatıyla eşdeğer... Çok ağır bir itham... Çok...

2.5 ay sonra böyle bir mevzunun açılmasının ardında muhakkak bişeyler vardır..Bunlarıda anlatmalısınız ki size dişe dokunur bir yorum yapabililelim

ilişkiniz hakkında biraz detaylı bişeyler anlatmanız gerek bence yani aranız nasıldı? size nasıl hitap ederdi? hep böylemiydi? kocanızı siz tnaıyorsunuz?

esin olacak herife koca bir ohaa diyorum burdan affiniza siginarak...evlilik ne demek once onu ogrensin gelsin...esler birbirinin helali olmus tabii tepe tepe kullanacaklar birbirlerini...
abartmakta bir sanattir diyorum.

Son düzenleme:
Edepsiz adam !
Neyin kini bu ??
Resmen ici nefretle dolmus sanki, ve size kusmus,

cocuk oyuncagina cevirdiler evliligi iyice,
artik her erkegin dilinde bosicam bosicam,
daha 2 bucuk aylik evliliginde sen kimi bosuyosun ya ?
bukadar kolaymi oldu artik
hicbiseyin degeri kalmadi malesef

Alla alla nasıl bişey bu ya durduk yere hır cıkarmış resmen
başka bişey olması lazım insan bu sekilde boşanmayı pat die ağzına alamaz daha 2.5 aylık evlisiniz..
Çok saçma...
nolmuş yanii bizde arkadaş kuzen artık kim varsa nerdeyse 15 kişilike gurupla geldik evimizeee güle oynaya getirdiler bizi
bıraktılar gittiler
nesi varmış ki bunun :ssz::ssz::ssz:

kız kardeşi varsa söle evlenirken kuşağını falan bağlamasın sonra damat arkasından
"al biz buyuttuk kız oğlan kız tepe tepe kullan die sana sakladık"dedi abin demesin

Son düzenleme:
Daha önce 7 senelik bir arkadaşlığımız vardı. sonra evlendik. Altında yatan sebep nedir bilmiyorum. Ama bu kırıcı lafı annesinden de duymuştum. Onun etkisinde mi kalmış bilemiyorum ama hala söylediğinde yanlış birşey olmadığını düşünüyor. Benim abarttığımı düşünüyor. Madem namussuz bir kadınım ben gelme eve görme yüzümü dedim. Gerekn neyse yaparsın dedim. O ev senin değil dedi. Bu ne demek peki ? O evden gitmesi gereken biri varsa o da sensin mi demek ?

Eşiniz ölçüsüz konuşmuş ama sizin de alıngan zamanınıza gelmiş demek ki. Yoksa çok büyütülecek ve boşanmaya kadar götürülecek bir durum değil.

Boşanmak kelimesini bu kadar rahat kullanmayın, ilişkiniz yıpranır

Nereden başlasam bilemiyorum. 2.5 aylık evliyim henüz. Geçen gece eşim yatak odasında durduk yere isteme söz nişan merasimlerinden kurtulduğu için şükrederek başladı söze. Ama kırıcı şekilde... sonra birden öyle birşey söyledi ki : ''Düğün bittikten sonra dayınlar seni eve kadar getirdi yuhhh yaa o ne demek öyle alın kızımızı yatak odana kadar getirdik tepe tepe kullan der gibi!!! O kadar üzüldüm ki... Böyle birşey ne demek. Yaptığımız namussuzlukmuydu ki! Evlenmişiz ve yalnız başımıza bizi mahsun gibi bırakmak istemediler dayımlar sağolsun. Eve bırakıp hemen gittiler zaten... Olay büyüdü büyüdü... Ve beni sonuçlarına katlanamayacağın şeyler yapma diyerek bir güzel tehdit de etti. Sonucu neymiş acaba dedim eğer beni boşamayı kastediyorsan tehdit etme yap dedim. Yarın görürsün yapıp yapmayacağımı dedi. Çok üzüldüm.... Çok kırıldım... Ama böylesine bir nedenden bile boşamayı aklına getirebiliyorsa söyleyecek söz bitti galiba. Geri adım atmak istemiyorum... Çok yoruldum çünkü...

Bazı yörelerde bu tarz adetler olabiliyor ama iyi ama kötü...Seviyorsa bunları görmezden gelebilir.Benim düğünümden sonra da eve getirdiler bizi hatta tüm akrabalar eve doluştu evi görmek için:53:Sonra çekip gittiler ki bazı yerlerde çekip gitmiyorlar bekliyorlar biliyorsun:45:O an kötü hissettim evet ama eşimi suçlamadım çünkü onunla aynı hisleri paylaşıyorduk.Demek istediğimi anladın sanırım.Kaldı ki henüz evliliğiniz çok çok yeni.Bazı kararları almak adına aceleci davranmayın.Aklı başında insanlarsınız öfkeyle davranıp sonra pişmanlıklar yaşamayın.Al eşini karşına sakince sor ona rahatsızlık duyduğu nedir?Sor bakalım suçlamadan kızmadan sıkıntısı neymiş?
Evliliğin ilk ayları herzaman zordur aynı evde yaşamak tekken çift olmak zor gerçekten.Erkekler bunu daha farklı yaşıyorlar.Ona ve kendine zaman tanımalısın bence ve konuşmalısın açıkça.

ya şu son günlerde okuduğum konularda nedir ya daha bikaç aylık evli erkekler hemen boşanma lafını falan gündeme getiriyolar..
çocuk oyuncağı falanmı sanıyolar acaba????
sinir oluyorum bu kadar kolaymı evlenmek boşanmak........
benim bildiğim en az 6 ay falan cicim ayıdır,öyle olmalıdır
ve nedir şu ailelerin evliliğin içine sokulması
o öyle demiş,bu şöyle yapmış,kulaklarını tıkıyacaksın dışarıya bence
yoksa hiç evlenme git ailenle mutlu mesut otur
kimsenın ailesini rencide etmeye de hakkı yoktur kimsenin....

Evlilik öncesini bilmiyoruz nasıl bir adamdı.
Ama şuan tek verebileceğimiz fikir , sakın hemen çocuk yapma.

Son düzenleme:
Kayınvaliden böyle birşeyi nasıl söyler ya..Sorun yoksa daha önceden tek olabileek şey kayınvalidenden etkilenmiş eşin.Ama bu söylediği şeyin ne demek olduğunu anlamalı

tmm smyledikleri çok yanlış ama hemen boşanma olayına girmeyin size normal gelen başkalarına ters gelebilir.
benide anemler eve bırakmıştı garip gibi eve girmim diye ama eşinin algılama stili yanlış başka acıdan bakmış güzelce ifade etmişsin zaten durumu..
bazen sırf karsındakini çok kıracagını bildigi halde böyle yapıyorlar.
bide evliligin ilk aylarıda hep dügün vs.merasinlerde olan olaylar tartısılır zamanla unutulur gider..
güzel kardeşim güzelce konuş ailenin neden geldigini bu konuyuda acıp beni üzme diye belirt...

Eve kız tarafından birilerinin girmesi yanlış birşey mi o gün ? soruyorum size ? Daha önce böyle bişey görmemiş... Bu ne demek ya ? Özür dileyeceği yerde hala söylediği şeyi savunuyor. Üstelik boşanma lafı birde. Şimdi ne yapacağım ?

Eve kız tarafından birilerinin girmesi yanlış birşey mi o gün ? soruyorum size ? Daha önce böyle bişey görmemiş... Bu ne demek ya ? Özür dileyeceği yerde hala söylediği şeyi savunuyor. Üstelik boşanma lafı birde. Şimdi ne yapacağım ?

tatlımm bu yüzden kimse boşanmayı ağzına almaz bu bir birikim, patlama içinde senin ailene ailenin düğün öncesi yaşattıklarına, dayına olan gıcıklıklarına kafasında kurmuş kurmuş kurmuş en son sana patlamak istemiş. İçinde kalmış çünkü aileler yüzünden düğün sonrası veya nişanda patlamalar olabiliyor. Sen anlatacaksın ailenle olan ilişkileriniki mantıklı bir yorum alasın.

kini kendi kendisini doldurmuş ve patlamış..çok mu kolay evlendi de boşanmak bu kadar kolay geliyor eşinize..haksızlığını görmesi açısından bence de geri adım atmayın.yoksa yapacağı haksızlıkların önüne geçemezsiniz..eşiniz den,had ve saygı noksanlığı yaşayan birisi....sonuçlarına katlanamayacak şeyler yapmaması gereken ikinizde olmalısınız,sadece sizin üzerinize sorumluluğu yıkıp köşesine çekilip ağa modunda takılmamalı,sanki bulunmaz hint kumaşı....üzmeyin kendiniizi sanırım bu alışma sürecinde üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışıyor.evliliğin,ortaklığın,birliğin farkında değil henüz..

hyr bu bir adet gelenektir biizim oralarda kızı evine bırakır yemek falan koyar giderler bizde hiçte ayıp biişy degil gayet normal bişiy...
hatta kayın valiem ve annem yüz görümlügü almadan dokundurma kendine diyip kıkırdayıp gitmiştiler ya ne var bunda eş olmuşsunuz artık...

Back
X