O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne egosuysa peşlerinde şebek oluyoruz 115 kilo 37 yaşında kadın evde oraya buraya koşup saklanıyorum bibi hanım oynamak istiyor diye bide bulamayınca ki telaşını ağlamasını görmelisin Allahım verene şükürler olsun :anne::dua:

ısır onun patisini ısır, ben ısırınca diğerini de uzatıyor sende ısır :70:

Bayram arefesi yaşadığımız üzücü olaydan sonra ki daha birçoklarını gördüm nette hayvanlara duyulan her türlü büyük sevgiden bende mutluluk duyuyorum buna da memnun oldum açıkçası ama siz de haklısınız bi yerde tüy benim de hoşuma gitmezdi

Eskiden koyde kedilerle yemek yenilirdi. Hatta hatirliyorum cocukken koye gittigimizde sofranin altindan kedi cikardi. Ekmek falan verirdik. Kimse de tuyden olmedi. :KK14:
Nicedays olmuyor bu edebiyat bence magazin koselerine yazi yaz bu konuda yetenegin daha cok gibi :KK53:

Ha bir de merak ettim babanin alerjisi nasil bi tepki gosterdi kasinma mi oksuruk mu bu kisimlar da bos mesela hikayede :KK45:
Bir de baba otururken kızı ebeveyni gibi "Lanet olsun babamın alerjisi var dostum derhal bu saçmalığa son verin !" Tarzında kavga ediyor :D

Neyse hadi sinirlerim daha fazla müsait değil ;) ben şimdi şu mikrobik ile ile çişe çıkayım , sonra oh çişli çişli bi restauranta gidip milletin tabağına kıl atayım :D sonra hava bunun çişini alsın , orda alerjisi olan birinin masasına götürsün , adamın ciğerinde iltihap olsun:KK70: , ben de rahatlayayım :KK70:kalın sağlıcakla :)

Eklentiler

• 5E5C15AA-ADE3-4DD9-9EE9-34F406DBDEB6.webp
    5E5C15AA-ADE3-4DD9-9EE9-34F406DBDEB6.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 62
Türkiye'de gıda işletmelerine ve market gibi yerlere ( kapalı mekan), evcil jayvanla giremezsiniz. Açık mekanlarda tamamen işletmecinin insiyatifine bırakılmıştır. Sizin icin madde bulamayacagim, az dert okuyun da kendiniz arastirin madem siz bilincli türk vatandasiysaniz.

Eğer işletmenin insiyatifine kalmışsa maddeden bahsedemezsiniz. Öyle bir madde bulamazsınız çünkü böyle osuruktan madde Yok .

Yo zaten öyle yaşarlar, füze atsaydınız?
Ben de çok şey görmek istemiyorum, ama demokrasi, özgürlük falan..
Ne münasebet ya :D ne füzesi aticam çok komiksiniz gerçekten . Ayrica hayvanlarda demokrasi var miydi ? Bazi seyler insanlara özgü diye biliyorum, ayrılmak istemiyor sahibinden diyorsunuz bunun için öneride bulundum sadece evde yanliz bırakılmasından sa onlarinda etkinlik yapabilecekleri yerler var bilmem anlatabildim mi?

şimdi ben köpeğimle dışardayım ve yemek yiyeceğim, köpeğimi de kabul eden bir işletmeye gidiyorum ve siz rahatsızsınız diye ben köpeğimi gündüz bakım evine mi bırakmalıyım? lütfen yanlış anlamış olayım.
Benim rahatsız olma sebebim kedi köpeklerini salıp , korkan veya dokunamayan birini gördüklerinde hayvan sahiplerinin tiksinilecek bişey yapıyormuşumcasina carlamalari . Bu Da benim en doğal hakkım öyle değil mi? Korkmak veya dokunamamak , masamın etrafında dolaşması veya üstüme zıplamaya çalışması vs ?

Yurtdisinda her restauranta hayvan kabul ediliyor neredeyse, neden acaba?
Neden onları da insanlarla bir mı tutuyorlar? ( insan gibi insanlardan bahsediyorum ) yoksa medeniyetten mi demek vuracaksıniz? İnekim hayvan pisliğinin kokusunu alınca ıyy diyen insanlar nedense kedi veya köpeğe gelince medeni kesiliyorlar ilginç.

Allah razı olsun, bu yüce gönüllülük karşısında ne söylense boş :KK53:
:Daha art niyet aramadım güldüm sadece yorumuna .

Senin rahatsız olman da baskalarının umrunda değildir belki. Mesela benim.
Sizin gibi insanların bencil insanların hayvan sevip insan dışlamalari da garip doğrusu sizde insansıniz bildiğim kadarıyla? Toplumun içinde yaşıyorsan hayvanı salmayacaksiniz dolaşsın Milletin masasının etrafında. Sevmek isteyen gelir sever . Veyahut korkuyor diye insan carlamayacaksınız. Rahatsız oluyorsam sizinde orda oturup beni umursamayan insanlara saygı duymamı bekleyemezsiniz .

Ben de dışlanmaya geldim.
Hayvanaları sevmek sevmemek değil mesele.
Benim kedi fobim var. Fobimin tavan yaptığı an 14-15 yaşlarında iken bir mekanda yan masada beslenen kedilerin masadakiler kalkınca bizim masamıza atlayarak yemeklerimizi yemek istemesiydi. Biri kucağıma geldi ve kemiklerini hissettim. O duyguyu anlatamam.
Şimdiye dek kimseyi mekandan kaldırmadım ama o mekanlardan ben kalktım ellerim titreyerek. Bu benim sorunum diye düşündüm. Alerjisi olan arkadaşlarım var onlar da benim gibi zorlanıyorlar.

Ancak bu sorunu yaşayan çok kişi var ve hijyen açısından belediyeler yemek yenilen yere pet sokulmasını uygun bulmadıysa bunu belediyelere söyleyin arkadaşlar. Arkadaş fake midir değil midir bilmiyorum ama yasal olarak uygun davranmayan mekanı uyarmış.
Sadece karayolu taşımacılık hizmeti veren kurum hayvan istemez, yasa bu. Ki bir kaç firma opsiyon tanıyor.
Siz yeter ki korkun sadece, ama mikrop ve hastalık yuvası olduğumuzu düşünmeyin.
Ben aşı karnemi asla ayırmam yanımdan
Ayda 1 yenilenen vet belgemiz var insan sağlığını tehdit etmez diye.
Ha şu var, nice üni öğrencileri poz kasmak adına, yavru kedi buluyor atıyor eve
Sağlık hizmetleri pahalı geliyor, aşı maşı hak getire, ki onlar zaten hayvanı çıkarıp bir yere götürmez. Mezun olunca, ya da ev ayırınca atarlar sokağa.
Belediye sadece insana hizmet vermez
Sokakta yaşayanlardan da sorumludur, kısırlaştırılmamış kedi, aşısız köpek
Benim gibi kendi evladına gözü bakanlara atılacak, suç/ya da sorumluluk değil. Her bireyin görevi, belediye ambulansı ararsınız o kadar

Kizlar bana musade daha fazla dayanamiyorum.
Sen o kopekle ayni ortamda yemek yeme zaten yawru mikrop kapar

Yani su ana kadar okuduğum kusura bakmayın ya da bakin isterseniz en itici yorum oldu. Pardon ama konu sahibini elestiricez diye bu kadar aşağilayici bir yorum yapmak malesef sizi iyi insan yapmıyor. Ne demek siz gidin o mekandan kopek sizden mikrop kapmasin demek nedir ya. Kendinize gelmenizi tavsiye ederim ve bence konu sahibini taslayacaginiza ona paikolog tavsiyeleri vereceginize once siz gidin.

Benim rahatsız olma sebebim kedi köpeklerini salıp , korkan veya dokunamayan birini gördüklerinde hayvan sahiplerinin tiksinilecek bişey yapıyormuşumcasina carlamalari . Bu Da benim en doğal hakkım öyle değil mi? Korkmak veya dokunamamak , masamın etrafında dolaşması veya üstüme zıplamaya çalışması vs ?

cidden böyle insanlar var mı yani? nedense bana nicedays2'cum gibi biraz abartıyorsunuz gibi geldi. veya korkmak değil de "ay pis bu yaaaa" filan demişsinizdir gibi geldi. çünkü şahsen ben köpeğimden korkan birisine onu yaklaştırmam, sizi düşündüğüm için değil o size bir şey yapmaz eminim ama refleksle belki siz ona zarar verirsiniz diye.

ve köpeğimi kabul eden bir işletmede ondan rahatsız oluyorsanız siz gidersiniz. yani bu şey gibi bir yere gittim, menü pahalı geldi kalktım filan gibi. rahatsız olan siz olduğunuz ve ortada aykırı bir durum olmadığı sürece siz kalkarsınız.

Öncelikle madem yasaksa neden girerken söylemediler izin verdiler ve yemeklerini getirdiler demek ki yasal değil. Büyük ihtimalle de açık hava da yemişsinizdir. Tüylerinin döküldüğü nasıl anladınız 2 dk da onu da anlamadım öyle 5 10 dk da tüy dökmez öyle yani. Kaldı ki köpek restoranın mutfağına mi giriyor ki hijyenik olmasın tutup nasıl sizin yemeğinize girecek? Tasması falan vardır saldırmamış da korkuyorsanuz köpeği görmüşsünüz başka yere de oturabilirsiniz anlamıyorumyani köpeği olan parka gitmesin çocuk korkuyor yemek yemeye gitmesin havlıyor tüy döküyor yok toplu taşımaya alınmıyor ne yapsın yani bu insanlar?

Ben de dışlanmaya geldim.
Hayvanaları sevmek sevmemek değil mesele.
Benim kedi fobim var. Fobimin tavan yaptığı an 14-15 yaşlarında iken bir mekanda yan masada beslenen kedilerin masadakiler kalkınca bizim masamıza atlayarak yemeklerimizi yemek istemesiydi. Biri kucağıma geldi ve kemiklerini hissettim. O duyguyu anlatamam.
Şimdiye dek kimseyi mekandan kaldırmadım ama o mekanlardan ben kalktım ellerim titreyerek. Bu benim sorunum diye düşündüm. Alerjisi olan arkadaşlarım var onlar da benim gibi zorlanıyorlar.

Ancak bu sorunu yaşayan çok kişi var ve hijyen açısından belediyeler yemek yenilen yere pet sokulmasını uygun bulmadıysa bunu belediyelere söyleyin arkadaşlar. Arkadaş fake midir değil midir bilmiyorum ama yasal olarak uygun davranmayan mekanı uyarmış.
Alerjiyi bırak arkadaşım daha 7 yaşındayken köpek üstüme tırmandi. Dediğin gibi kemiklerini hissettim travma oldu . Özeniyorum görüyorum çok şirin geliyorlar ama yanıma yaklaştıklari an halden düşüp direk titremeye başlıyorum aklımı oynatıyorum. Çok denedim olmadı atamadım bu korkumu . Ama insanlar.çok anlayışsiz . Bizim sokakta bi kadın kedilere yemek veriyordu geçen gün yoruldum diye oturdum dinlenip çıkayım yukarı dedim . O kediler önümden arkamdan yemin ediyorum deli gibi koşmaya başladılar o anki korkumu allah biliyor . Kadin bana bi bağırdı ne korkuyorsun diye cinlerim tepeme geldi çok seviyorsan kendi kapının önünde ver ne derdin ? Yada sana mı sormam korkup korkmamayi.

Ne münasebet ya :KK70: ne füzesi aticam çok komiksiniz gerçekten . Ayrica hayvanlarda demokrasi var miydi ? Bazi seyler insanlara özgü diye biliyorum, ayrılmak istemiyor sahibinden diyorsunuz bunun için öneride bulundum sadece evde yanliz bırakılmasından sa onlarinda etkinlik yapabilecekleri yerler var bilmem anlatabildim mi?

Neden onları da insanlarla bir mı tutuyorlar? ( insan gibi insanlardan bahsediyorum ) yoksa medeniyetten mi demek vuracaksıniz? İnekim hayvan pisliğinin kokusunu alınca ıyy diyen insanlar nedense kedi veya köpeğe gelince medeni kesiliyorlar ilginç.

:KK70:aha art niyet aramadım güldüm sadece yorumuna .

Sizin gibi insanların bencil insanların hayvan sevip insan dışlamalari da garip doğrusu sizde insansıniz bildiğim kadarıyla? Toplumun içinde yaşıyorsan hayvanı salmayacaksiniz dolaşsın Milletin masasının etrafında. Sevmek isteyen gelir sever . Veyahut korkuyor diye insan carlamayacaksınız. Rahatsız oluyorsam sizinde orda oturup beni umursamayan insanlara saygı duymamı bekleyemezsiniz .
Sen de hayvansın.
Erectustan farkın, koordineli olarak el ayak kullanmak.
Sapienssin, homoya demokrasi var arkadaşım.
Asya ülkelerinde gorillere makyaj yapıp, hayat kadını olarak pazarlıyorlar.
Ha ülkemizde mültecilere.
Hangisiyle aldatılmak tercihin olurdu?
Goril ve insan arasındaki dna varyasyonunu açıklar mısın?
Mesele, kedi köpek kuş balık değil
Mesele o kadar böbürlenmek ki hayvanı beğenmemek

Sadece karayolu taşımacılık hizmeti veren kurum hayvan istemez, yasa bu. Ki bir kaç firma opsiyon tanıyor.
Siz yeter ki korkun sadece, ama mikrop ve hastalık yuvası olduğumuzu düşünmeyin.
Ben aşı karnemi asla ayırmam yanımdan
Ayda 1 yenilenen vet belgemiz var insan sağlığını tehdit etmez diye.
Ha şu var, nice üni öğrencileri poz kasmak adına, yavru kedi buluyor atıyor eve
Sağlık hizmetleri pahalı geliyor, aşı maşı hak getire, ki onlar zaten hayvanı çıkarıp bir yere götürmez. Mezun olunca, ya da ev ayırınca atarlar sokağa.
Belediye sadece insana hizmet vermez
Sokakta yaşayanlardan da sorumludur, kısırlaştırılmamış kedi, aşısız köpek
Benim gibi kendi evladına gözü bakanlara atılacak, suç/ya da sorumluluk değil. Her bireyin görevi, belediye ambulansı ararsınız o kadar
Yazımın bir yerinde dahi hayvanlar pistir diye bir söylem yok. Korkuyorum fobim var şeklinde ifade ettim. Sanırım beni alıntılanmak istemediniz. Dünyanın en temiz en sağlıklı hayvanı olsun yüne korkarım. Sırf köpeklerle dolu bir sokakta sıkıştım diye ÖSYM nin bir sınavına giremedim. Beni taksiciler kurtardı. Dediğim gibi bu benim sorunum. Kimseye suç yüklemedim. Herkes saygılı olmalı dedim. Dediğim gibi yanlış alıntılama olmalı.

Ses meselesi değil bu hanımefendi. Kanunen yasak yemek yenilen yere hayvan sokmak. Tüyleri bizim masaya kadar uçuştu. Bana çatacağınıza gidin kanunlara çatın madem.

Ben kaniş besledim hanımefendi her yere de götürdüm genç kızlığımda ne tüyü uçuşması ya köpeğin tüyü falan uçuşmaz zaten dışarıda olduğu için köpek sokabilir eğer içerisi olsaydı belki izin vermeyebilirlerdi ama bir parka da gidebilirdiniz köpekler var gezdiriyorlar yemek yiyenlerde var açık olan cafeler de köpekler var hatta yere yatıp uyuyorlar cafenin içinde kışın ne insanlar şikayet ediyor ne cafe sahibi çıkartıyor yasak olsa çıkarırlar. Ha saldırırdı ve sahibi birşey yapmazdı haklısınız ama yemek yenen yere köpek giremez diye bana kanunu gösterir misiniz?

Kimse kizmasin ama ben olsam korkardim.mesela gecen gun bi mekana gittik yemek yemeye.oranin kedisi vardi tam yemek gelecekken yanimiza yaklasti ben hayvanlardan cok korkuyorum.rica ettik iceriye goturduler kedi gitmeseydi ben kalkcaktim.hayvanlar dostumuz ama ben cok korkuyorum.kucukken 3 kopegin saldirisina ugradim o gunden beridir hangi hayvani gorsem korkarim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X