• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O iki yıllık mezunu ben 4 yıllık Üniversite .. Olur muyuz sizce?

Olur. Onlisans ile lisans arasinda o kadar fark yok. Ucurum degil yani.

Bir de, bir arkadas sormus, ben de merak ettim. arabayla evi kendin mi aldin?

Sormamin sebebi, daha gencsin, o kadar parayi/birikimi bu kadarlik is tecrubesiyle mi yaptin, o kadar cok mu kazaniyorsun? Maasta ucurum varsa sorun edebiliyor bazi erkekler, asagilik kompleksi yapabiliyor.

heran herşey olabilir tabi ama bu sizede bağlı bir durum.her seferinde siz paranızla evinizle arabanızla övünseniz tabiki onun hoşuna gitmeyecektir ama karşılıklı anlaşsanız "evimiz,arabamız,paramız"deseniz onun hoşuna gidecektir.
tabi daha yenisiniz.karakterini tam olarak bilmiyorsun.zaman herşeyi açığa çıkarır ama onu tanımak istiyorsanız dediğim gibi( ünversiteli olduğunuzu paranızın evinizin arabanızın olduğunu)dakika başı onun kafasına vurmayın ve adımınızı atın.mutlu olun.:34:

Son düzenleme:
Bir şans verseniz de yürümez bu iş. Zira kendinizi her konuda üstün görüyorsunuz.

4 yıllık üniversite bitirmek atla deve değil.
İsterse ortaokul mezunu olsun, bilgi ve genel kültür birikimi olduktan sonra sorun yok.

Ne eğitimli eşşekler tanıyoruz, görüyoruz hayatımızda:ssz:

temiz biri olduğunu biliyosan daha ne ki ? o çocuğun durumu iyi olsaydı sana senin durumun kötü diye farklı davransaydı ne olurdu? aslında konu sevgiyle alakalı sevsen buraya bunu yazma gereği bile duymazsın bence

Sen bu şekilde düşünüyorsan bu iş olmaz canım.
Hiç başlama. Gözün kapalı değil çünkü.

üniversite mezunu olur o zor değilde sen ilerlerken o yerinde sayacaksa ya da daha aşağıda olacaksa ki öyle duruyo illaki sorun yapar bide ailesine bakıyo diyosun evlenince sen de sorun yaparsın bunu, yapmam etmem olmaz tarzı bi romantizme girmeye gerek yok

Bence hiç merak etmeyin, iki insan birbirine uygun olup anlaşabildikten sonra okulmuş, işmiş hiç önemli olmuyor. Ben mesela çok iyi bir üni.den mezun oldum eşim ise iki yıllık myo mezunu. Ancak bugüne kadar hiç problemimiz olmadı. Zaman zaman benim işim çok iyiyken onunki kötü gidebildi, bir dönem de ben işsiz kaldım o idare etti. Biz bunların hiçbirini dikkate almıyoruz. Bütçemiz ortak ne kazanırsak ne harcarsak beraber. Senin-benim ayrımımız olmadığı için problem de yaşamıyoruz. Size de tavsiye ederim, eğer gönlünüzde varsa siz problem yapmazsanız, onun da kompleksleri yoksa neden güzel bir ilişkiniz olmasın!

Arkadaş nede çok ilgilenmiş maşallah
tüm sorular tüm yorumlar havada kalmış:ssz:

Ay ne oluyor bilmiyorum ki; 4 yıllık üniversite bitirince allâme-i cihan mı olunuyor? Master yapmak bile artık çok sıradan birşey; ancak doktora yaparsan bir parça fark atmış oluyorsun diğerlerine. Ki o da akademik anlamda.

Yani sen iki sene fazla okudun diye görgüne, bilgine ne kadar fazla şey kattın ki aranızda uçurum falan oluşacak?
Adamı seviyorsan, anlaşabiliyorsan, sıkılmıyorsam onunlayken ne alâ. Herşey yolunda olduğu halde, iki yıl az okudu diye adamla arana hayalî bir basamak koyarsan mutlu olman zor zaten. Ha bana yetmiyor diyorsan zaten dön yol yakınken.

Son düzenleme:
Bence şans wermelisin, herkes aynı karakterde olucak diye birşey yok..
Siz ona ondan üstün olduğunuzu belli etmeyin yeter (maddi anlamda diyorum bunu)
Ya 2 tane üniversite bitirmiş insanların ne kadar eşşek olduğunuda biliyoruz gördük..
Yeter ki kalbi ahlakı temiz olsun, bu daha önemli..
Bence şans wer, herkes aynı olucak değil kii ....

Üniversite var üniversite var.

bölüm var bölüm var.

4 yıllık okumak bir şey değil ki artık her yer üniversite doldu.

taban puan alan bir yere yerleşiyor.

ben okulun adına bölüme bakarım.

bazıları iki üniversite bitirdim diye gezerler bir duyarsın birini açıktan okumuş biri 2 yıllık.

kimseyi küçümsemek değil amacım da bazı insanlar kendilerini olduklarından fazla görüyorlar. en sinir olduğum insan tipi.

4 yıllık öyle bölümler okullar var ki 2 yıllıktan üstün bir tarafı yok.

ne okuduğunuzu bilmediğim için yorum yapamıyorum. 4 yıllık gibi bir sınıflandırma çok genel.

arada çok fark varsa ben bir noktada illa ki sorun olacağını düşünüyorum.

ayrıca şunu söylemeden de geçemicem bazıları yüksek lisansın lisanstan üstün olduğunu söylemiş de biri atıyorum uyduruk bir üniversitede işletme iktisat falan okumuş üstüne yüksek lisans yapmış olsa ne olucak?

ama öbür taraftan biri tıp okumuştur iyi bir üniversitede mühendislik mimarlık okumuştur. hangisi daha iyi eğitimli siz karar verin.

bence bir defa görüşüp biraz sohbet etmekte yarar var canım ilk başta maddi yada statü meselesine bakmaksızın insan olarak nasıl biri olduğuna bak belki hiç anlaşamıyacaksınız bunları düşünmeyede gerek kalmıycak önceki ilişkinden ötürü korkarak yaklaşıyosun sanırım kendini çocugun yerine koy mesela senden daha üstün statüde bir insan olsa çekinerekmi davranmasını isterdin bunun cevabını bulunca daha basit olur işin sanırım hakkında hayırlısı olsun

4 yıllık mezunsunuz ama yazılarınız imla hatası dolu, -de -da yazımından bi'habersiniz :20:.

Üniversite var, üniversite var. Okuldan okula, bölümden bölüme fark var yani 4yıllıkların da hepsi bir deği. Siz büyütmediğiniz sürece karşı tarafa sorun olacağını sanmam.

olur canım olur hemde çook güzel oluyo valla :1: sen istersen yeryüzündeki kariyerlerin en üst basamağında oda en altında olsun, seviyo musun ? ona bakınca Rabbim sana çok şükür diyo musun ? onsuz bırak bir gün saatler bile zor mu geçiyo ? bitmiştir. :34:

4 yıllık mezunsunuz ama yazılarınız imla hatası dolu, -de -da yazımından bi'habersiniz :20:.

Üniversite var, üniversite var. Okuldan okula, bölümden bölüme fark var yani 4yıllıkların da hepsi bir deği. Siz büyütmediğiniz sürece karşı tarafa sorun olacağını sanmam.

Canım özel okuldan mezunum ben, ingilizce ve almancam var. Türkçem o yüzden çok iyi değil.

Canım özel okuldan mezunum ben, ingilizce ve almancam var. Türkçem o yüzden çok iyi değil.

Ben de Bilkent mezunuyum özel okulla imlanın alakasını çözemedim, sonuçta ilkokulda, ortaokulda ve lisede dilbilgisi dersi alıyoruz hadi diyelim üniversitede almadık...değil mi? Ben de İngilizce okudum üniversiteyi fakat imla ve dilbilgisinin üniversiteye girmeden öğrenildiğini zannediyorum, ha biraz da kitap okuyarak tabii ki. Polemik haline getirme derdim değil sakın yanlış anlama, yazdığına karşılık olarak fikrimi belirttim. Yurtdışında okuduysan eğitim hayatın boyunca o başka tabii, bilmemen doğal.:34:

Merhaba herkese,

Hemen konuya girmek istiyorum, yazın arkadaşımın düğünün de biriyle tanıştım daha doğrusu arkadaşım tanıştırdı, ben de çocuk ta birbirimiZi beğendik çocuk gerçekten iyi birine benziyordu bir kere de hep beraber arkadaşım arkadaşımın eşi ben o çocuk kahve içmeye çıktık ama işte o iki yıl Üniversite okuduktan sonra bir avm de ayakkabı firmasında çalışıyor bende yeni işe girdim kurumsal iyi bir firma ve maddi olarak ta ben ondan daha iyi durumdayım evim arabam herşeyim var , çocuğun böyle bir imkanı yok çünkü babası ölmüş ailesine bakıyor.. Benim daha önce de bir ilişkim vardı aynı o da bu şartlarda sahip biriydi onun karakteri boZuktu ve onun benden düşük konumda olması hep problem yaratıyordu ben sorun etmesem bile karşı taraf sorun ediyordu .. Şimdi bu çocuğa bi adım atmaktan korkuyorum o arıyor ben hep meşgulum çıkamam diyorum aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum.. Bir yandan da çocuğun yüreği tertemiz bunu hissedebiliyorum.. Bir şans vermeli miyim bilmiyorum .. Duygularımı bastırabilirim ama karşı tarafı hiç üzmek istemiyorum zaten babası ölmüş yüreği yaralı bi de bir kız yüzünden kötü hallere düşsün istemem , uzak duruyorum. Bana nolur bir akıl verin tamamen kendimden uzaklaştırmalı mıyım ..

acıkcası ıstese dort yıllık acıktan fıkan bıtırebılır bunlar zor seyler deyıl dıye dusunmekteyım

oncelıkle bu kısıyle anlasabılıryormusun
herhangı bır uyumun varmı
aılesı aıleler bunlar cok onemlı ıkı kısı evlenırken aılelerde evlenıyor
maddı olarakta cok onemlı ılerde sen benden daha fazla maas alıyorsun vs ya da unu okul olayı basınıa kakıp gunluk ezen kadını erkekler gordum

saygı kısılık vs cok onemlı bu noktada

ezık erkekler kendılerınden maddı manevı her konumda yuksek kadınları ezıyo arkadas o yuzden bence kendı aılene durumu vs esıt ya da yuksegını bul kendı dengını bulmak onemlı yani

acıkcası ıstese dort yıllık acıktan fıkan bıtırebılır bunlar zor seyler deyıl dıye dusunmekteyım

oncelıkle bu kısıyle anlasabılıryormusun
herhangı bır uyumun varmı
aılesı aıleler bunlar cok onemlı ıkı kısı evlenırken aılelerde evlenıyor
maddı olarakta cok onemlı ılerde sen benden daha fazla maas alıyorsun vs ya da unu okul olayı basınıa kakıp gunluk ezen kadını erkekler gordum

saygı kısılık vs cok onemlı bu noktada

ezık erkekler kendılerınden maddı manevı her konumda yuksek kadınları ezıyo arkadas o yuzden bence kendı aılene durumu vs esıt ya da yuksegını bul kendı dengını bulmak onemlı yani

Canım sorun aslında şu iki yıllık olsun ama bir çaba olsunnn çocuk iyi hoş ama hep geziyor, işten arta kalan zamanlarında ne bileyim bi kpss çalışayım şunu yapayım demiyor.. Çaba yok yani benim sinir olduğum taraf bu madem iki yıl okudun tamamla 4 yıla , bir çaba göremiyorum ben.. Ben çabasız biriyle yapamam çocuk isterse dünya iyisi olsun ..

Canım sorun aslında şu iki yıllık olsun ama bir çaba olsunnn çocuk iyi hoş ama hep geziyor, işten arta kalan zamanlarında ne bileyim bi kpss çalışayım şunu yapayım demiyor.. Çaba yok yani benim sinir olduğum taraf bu madem iki yıl okudun tamamla 4 yıla , bir çaba göremiyorum ben.. Ben çabasız biriyle yapamam çocuk isterse dünya iyisi olsun ..

daha once farkı bı zihinde yasadıgın olayı sımdı baska bırınde kısılık olarak ıyı dıyerek aslında aynı olaya kendını bırdaha acıyorsun bu goz gore gore ben bunu bı daha yasamak ıstıyorm demek
o yuden hıc bulasmanınonermıyorm

Back
X