O kadar borca rağmen ailesine para göndermesi

ben de aynıyım. eşim ailesine para gönderiyor, tmm onların durumu yok belki ama bizim de borcumuz harcımız var, evlenirken 2 çeyrek taktılar o kadar diyim... şimdi her ay annesine ayrı babasına ayrı para göndermesi canımı sıkıyor. ben de elli defa düşünyorum bişey alırken. doğum yapıcam mesela , ücretsiz izne ayrılırım diyorum, eşim ayrılma demiyor ama ayrıl derken de içinden gelerek söylemiyor.. ee benim çocuğum önemli değil mi ben napayım.. ay çok dertliyim

Çocuğun önemli bence ayrıl ücretsiz izine madem ailesine para gönderiyorsa sen boşuna mı çalışıyorsunuz ev geçinmeye calisiyon bak çocuğun olucak bari o düşünsun sen evde çocuğuna bak bunu koca düşünsun 50 defa düşünme al sağa sola sana niye harciyon derse sen ailene para gönderiyon ya de cinnet gecirt adami

sen harcasan da harcamasan da o para sizde durmayacak belli. madem o zaman kendin harca gnölüne göre alışveriş yap kredi kartlarını doldur..

Çalışıyorum aynı maaşı alıyoruz. Aileside çalışıyor.durumları bizden az daha kötü sadcee.okuyan kardeşine yollasın tamam da herkesin bişeyini ödemesinden nefret ettim
birde çalışıyorsunuz
eve verdiğiniz parayı keserek işe başlayın
zorla alacak değil ya.. bakın nasıl çark edecek

Canım sen ısteklerını tam anlamıyla alamadıgın ıcın sana sorun gelıyor. Bende ılk basda boyleydım almıyodum ama aılesıne yardım edıyordu. Suan herseyı alıyorum ve aılesıne yardm da edıyor. Tabı soyle bı durum var bızzde onlara 500tl yardım edıyosak gerındonus 1000ti oluyordu. Smdısorun etmıyorum ztn ıstedgmı alıorum

başkası yiyeceğine sen ye. bırak o düşünsün 50 kere. . mesela git bugün kuaföre bir kac bakım yaptır. bir kaç kozmetik al gel. yarın 2 parça kıyafet al kenine. böyle böyle sen harca en azından.

şimdi biraz havada oluyor bu konular

geliriniz ne kadar borcunuz ne kadar

babasının kredi kartını her ay mı ödüyor bu ay sıkışıp da mı ödüyor

yoksa ailesinini sizin düğünde aldığı taktığı herhangi bir şeyin borcunu esasen eşine mi yıkmışlar onu mu ödüyor

burada 50-100 dendiğinde bazıları için bu para çok az ne olacak kardeşine vermiş derken bazıları için çok fazla

bu nedenle miktarları netleştirmek lazım yoksa bir yemek parası olan 50 tl yi kardeşine vermiş diye eşime laf etmem mesela hatta az vermişsin derim ama bu benim hayat standardım

ay sonunda cebimizde kalan son 5 tl yi bozdurup da dolmuş parası yapalım derken kardeşine 100 tl veriyorsa o verdiği para çoktur

Çalışıyorum aynı maaşı alıyoruz. Aileside çalışıyor.durumları bizden az daha kötü sadcee.okuyan kardeşine yollasın tamam da herkesin bişeyini ödemesinden nefret ettim

Peki siz kendi ailenize gönderiyor musunuz? Ben olsam aynı miktarda ben de aileme gönderirim, ihtiyaçları yoksa bile benim adıma biriktirsinler. Böylece eşiniz de biraz daha yorgana göre ayağını uzatmaya çalışır. Sizin de iyi kötü kenarda birikmişiniz olur.

A aa niye 50 kere düşünüyormuşsun canım bi dahamı geliceksin dünya'ya al nolmuş. Bir şey dersede herkese varda bana yokmu dersin

Ya açıkçası aileme harcadığım paraya karışılsın hiç istemem, miktar ne kadar olursa olsun.

Ama aynı maaşı alıp kendi maaşından aileye gönderip eşine aynı imkanı tanımamak hoş gelmiyor bana. Yani eş en azından şunu demeli, işte sen de kendine harca veya ailene gönder, ben mecbur gönderiyorum şu kadar...

Ama nasıl? Benim maaşım komple krediye gidiyor zaten onun parasını da geçinmeye harcıyoruz.tüm hakimiyeti bana verecek yapıda değil.napcam bilmiyorum

Bu durum hic degismeyecek yolun basindasiniz basinda bitirin bence
Bunun için mi?

Sende ailene yolla şartlar eşitlensin
Çözüm bu olmamalı bence ya? Elimde avcumda hiçbişey kalmaz hiçbir zaman öyleyse

Acımamaya çalışıyorum ama böyle de borçlar nasıl ödenir

Yolun basinda saglam bi kriz cikar bence boyle surup gider yoksa..ne demek istedigimi anliyosun di mi ben kiyameti kopartirdim.
Mantıklı sanırım birkaç kez dedim çok da sallamadı.

Yapilacak sey surekli ihtiyaclardan bahsedeceksin evin kendinin onlara para kalmasin dusunmeden harcayacaksin bi sure sonra kendi elinede pek kalmayacagi icin gonderemeyecek..
İhtiyaçlardAn bahsetmek mantıklı evde hala çok eksik var

Kardeslerine göndermesi olabilir okul biter yakında istemezler.kredi borclarını ödemesi fazla biraz.ben bunu sznde calısmanıza baglıyorum ihtiyacınız yok gbi algılıyor olabilirler.
Kardeşine yollasın zaten ama diğerleri ne alaka.herkesin birseyini ödüyor sinir oluyorum.30- 40 belki ama çok borç var

Bende çocuk olayını çok düşünüyorum.o zaman napcak diyorum.biyandan çocuk yapayım diyorum ama kimse cocukla düzelmez biliyorum

Beynini yiyelim komple ama o zaman da çok ters tepiyo 30-40 liraya laf ediyosun oluyo
Hayır çok ta kötü değil derken ,babasının emeklisi falan varmı ?
Ne ile meşgul ?
Emeklisi var aynı zamanda çalışmaya devam ediyo.

Bende alırım ama nasıl düze çıkacağız o zaman? Gözüme uyku girmiyor
Borç onun borcu :))

Keyfine bak
O nasıl olacak ki herşey eşit evlilikte sonucta

Şöyleki ev kredimiz var benim maaş ona gidiyor.geriye 30 bin filan kredi kRtları ve eksi limitler var ve daha eve almamız gereken esylarmz eksik. Kardeşine vermesi değil her hafta 50 şer yolluyo hadi ona bse demiyorum ama yok kredi kartı babasının yok kardeslerinin telefon paraları derken 400-500 e çıkıyo her ay.batık oldupumuzdan göze batmıyo ama düze de çıkamıyoruz.
Gönderecek pra bile kalmıyorki zaten eksideyiz.o da eksi limitten atıyor.

Kendine harca denecek bi para yok benmki krediye gidiyor.karışmaz sunu alalım deyince alır ana ben borcumuzu kapatıp eksiklerimizi alalım istiyorum

Zuzum kesinlikle zaruri ihtiyaç için verdiğini düşünmüyorum ne de olsa oğlan ödüyo dierekten kredi kartını da rahatça kullnylrDr sizinki zaten karşı degil bence eşinle güzelce konuş bizde bi aileyz kendimizce küçük yatrmlr yapalım işte ilerde çocuk olur falan lazım olur muhabbetleri yap o zaman çok ihtyc olur gibisinden veya kendmz bu kadar harcmyrzdn gir konuya ay ne bilim şahsen benim eşim yapmyo benim müdahale etmeme gerek bile uok bu konuda kendisi dio çünkü herkes kendi yağında kavrulur die ihtyc olursa amenna ama bizimklrnde zaten ihtyc yok

Ye iç gez bacım suda surda dursun deme 4sene kuaför magaza yüzü görmedim o arkadan avuc avuc ailesine verdi nankörler hala calışmıyorumda hep basıma kalktı git çalış sende ailene yedir ozaman dedi baktım bu böyle gitmiyor. Kartını alıp ondan habersiz ufak ufak kozmetik falan aldım diger ay kıyafet aldım tabi ekstre gelince ögreniyordu önce biriki tepki verdi Altan aldım ama ihtiyacım var hiçbirşeyim kalmamış falan sonra ehliyete girdim okadar parayı nasıl ödedi ben bile sok. Yiyin kızlar borca giricez bilmem ne o zaten bunu düşünse ailesine sizin şartlar benden iyi benim eşim okadar kısıyo kadınlıgını yasıyamıyo demez. Siz aman sunuda almıym idare ederim dedikçe onlar başka türlü kat kat götürüyor işi şuan bol bol alışveriş yaptım iki kızdı sustu kaç aydır annesini sıkıştırıyor kredi çektirdin getir yarısını diye borcum cok diye kadın şok tabi eeeee İYİKİ de değiştim hayat yasıyorum yahu magazalara giremezdim bişey begenirimde alamam içimde kalır diye çatır çatır alıyom nasılsa calışıyo 100ödeyecegine 300ödüyo ana benim için ödüyo içim soguyo

ben de aynı durumdayım sevgili konu sahibi .ama öğrenci kardeşine gönderdiği için başımın gözümün sadakası olsun diyorum ... eğer ki bu mevzu genişler de aileye giderse para .o zaman sıkıntı çıkarırım işte.yok çünkü .ekside çekip yollayacak boş yere zorluk çekiyoruz.

Bu durum hic degismeyecek yolun basindasiniz basinda bitirin bence
Dikkatimi çekti, Sen de herkese boşan diyorsun. Sence bu boşanılacak sebep mi?

Evet bir konuda daha denk geldim neden herkese boşanın diyorsunuz? Siz boşanma aşamasındasınız diye herkes eşiyle boşansın mı ?
Dünyanın sonu değil yaşadığınız bende boşandım 2. Kez evlendim hepsi geçiyor biraz zaman sadece

Ben de KPSS çalışacağım tek ümidim bu bence memur olursanız boşanın

Kesinlikle evlenmeyi 2 kere düşünün kültür farkı varsa da 20 kere .. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor :)

Esinizi bosayin :)

Sevgili gunluk bosanmak istiyorum sadece bosanmakkk

Bu ne ben soookk atin kapiya ya

:) millet senin yüzünden evlenmeye korkar oldu... :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…