- 30 Aralık 2009
- 24.057
- 97.388
- 1.123
- Konu Sahibi ironman_2020
-
Çocuğun önemli bence ayrıl ücretsiz izine madem ailesine para gönderiyorsa sen boşuna mı çalışıyorsunuz ev geçinmeye calisiyon bak çocuğun olucak bari o düşünsun sen evde çocuğuna bak bunu koca düşünsun 50 defa düşünme al sağa sola sana niye harciyon derse sen ailene para gönderiyon ya de cinnet gecirt adamiben de aynıyım. eşim ailesine para gönderiyor, tmm onların durumu yok belki ama bizim de borcumuz harcımız var, evlenirken 2 çeyrek taktılar o kadar diyim... şimdi her ay annesine ayrı babasına ayrı para göndermesi canımı sıkıyor. ben de elli defa düşünyorum bişey alırken. doğum yapıcam mesela , ücretsiz izne ayrılırım diyorum, eşim ayrılma demiyor ama ayrıl derken de içinden gelerek söylemiyor.. ee benim çocuğum önemli değil mi ben napayım.. ay çok dertliyim
birde çalışıyorsunuzÇalışıyorum aynı maaşı alıyoruz. Aileside çalışıyor.durumları bizden az daha kötü sadcee.okuyan kardeşine yollasın tamam da herkesin bişeyini ödemesinden nefret ettim
Çok canım sıkılıyor ya anlatamam.
Hayır çok da kötü değil canımı sıkan bu
Çalışıyorum aynı maaşı alıyoruz. Aileside çalışıyor.durumları bizden az daha kötü sadcee.okuyan kardeşine yollasın tamam da herkesin bişeyini ödemesinden nefret ettim
şimdi biraz havada oluyor bu konular
geliriniz ne kadar borcunuz ne kadar
babasının kredi kartını her ay mı ödüyor bu ay sıkışıp da mı ödüyor
yoksa ailesinini sizin düğünde aldığı taktığı herhangi bir şeyin borcunu esasen eşine mi yıkmışlar onu mu ödüyor
burada 50-100 dendiğinde bazıları için bu para çok az ne olacak kardeşine vermiş derken bazıları için çok fazla
bu nedenle miktarları netleştirmek lazım yoksa bir yemek parası olan 50 tl yi kardeşine vermiş diye eşime laf etmem mesela hatta az vermişsin derim ama bu benim hayat standardım
ay sonunda cebimizde kalan son 5 tl yi bozdurup da dolmuş parası yapalım derken kardeşine 100 tl veriyorsa o verdiği para çoktur
Ama nasıl? Benim maaşım komple krediye gidiyor zaten onun parasını da geçinmeye harcıyoruz.tüm hakimiyeti bana verecek yapıda değil.napcam bilmiyorumBenim eşim de kendi borç icinde yüzer yeni evliyken tabi ben hamilelik dahi alamazdım.
Baktım ailesine yoluyor tabi kavga ettim zaten düğünde yardım etmediler takılan çeyrekleri felan aldılar üstüne bütün parayı aldılar doymadılar doymazlar.
Baktım olmuyor kartını ben aldım bütün evi maddi konuda ben idare ediyorum cebine de harşlıgını veriyorum tamamdır.
Yapabilirseniz ekonomiyi siz saglayın.
Bunun için mi?Bu durum hic degismeyecek yolun basindasiniz basinda bitirin bence
Çözüm bu olmamalı bence ya? Elimde avcumda hiçbişey kalmaz hiçbir zaman öyleyseSende ailene yolla şartlar eşitlensin
Acımamaya çalışıyorum ama böyle de borçlar nasıl ödenirbenim eşimde öyleydi hala daha öyle ailesine asırı duskun ailesinin durumu iyi olduğu halde yardım eder bende madem böyle dedim eskiden hiç bir şey almazdım acırdım şimdi acımıyorum sizde öyle yapın
Mantıklı sanırım birkaç kez dedim çok da sallamadı.Yolun basinda saglam bi kriz cikar bence boyle surup gider yoksa..ne demek istedigimi anliyosun di mi ben kiyameti kopartirdim.
İhtiyaçlardAn bahsetmek mantıklı evde hala çok eksik varYapilacak sey surekli ihtiyaclardan bahsedeceksin evin kendinin onlara para kalmasin dusunmeden harcayacaksin bi sure sonra kendi elinede pek kalmayacagi icin gonderemeyecek..
Kardeşine yollasın zaten ama diğerleri ne alaka.herkesin birseyini ödüyor sinir oluyorum.30- 40 belki ama çok borç varKardeslerine göndermesi olabilir okul biter yakında istemezler.kredi borclarını ödemesi fazla biraz.ben bunu sznde calısmanıza baglıyorum ihtiyacınız yok gbi algılıyor olabilirler.
Bende çocuk olayını çok düşünüyorum.o zaman napcak diyorum.biyandan çocuk yapayım diyorum ama kimse cocukla düzelmez biliyorumben de aynıyım. eşim ailesine para gönderiyor, tmm onların durumu yok belki ama bizim de borcumuz harcımız var, evlenirken 2 çeyrek taktılar o kadar diyim... şimdi her ay annesine ayrı babasına ayrı para göndermesi canımı sıkıyor. ben de elli defa düşünyorum bişey alırken. doğum yapıcam mesela , ücretsiz izne ayrılırım diyorum, eşim ayrılma demiyor ama ayrıl derken de içinden gelerek söylemiyor.. ee benim çocuğum önemli değil mi ben napayım.. ay çok dertliyim
Beynini yiyelim komple ama o zaman da çok ters tepiyo 30-40 liraya laf ediyosun oluyoÇocuğun önemli bence ayrıl ücretsiz izine madem ailesine para gönderiyorsa sen boşuna mı çalışıyorsunuz ev geçinmeye calisiyon bak çocuğun olucak bari o düşünsun sen evde çocuğuna bak bunu koca düşünsun 50 defa düşünme al sağa sola sana niye harciyon derse sen ailene para gönderiyon ya de cinnet gecirt adami
Emeklisi var aynı zamanda çalışmaya devam ediyo.Hayır çok ta kötü değil derken ,babasının emeklisi falan varmı ?
Ne ile meşgul ?
Bende alırım ama nasıl düze çıkacağız o zaman? Gözüme uyku girmiyorCanım sen ısteklerını tam anlamıyla alamadıgın ıcın sana sorun gelıyor. Bende ılk basda boyleydım almıyodum ama aılesıne yardım edıyordu. Suan herseyı alıyorum ve aılesıne yardm da edıyor. Tabı soyle bı durum var bızzde onlara 500tl yardım edıyosak gerındonus 1000ti oluyordu. Smdısorun etmıyorum ztn ıstedgmı alıorum
O nasıl olacak ki herşey eşit evlilikte sonuctaBorç onun borcu :))
Keyfine bak
Şöyleki ev kredimiz var benim maaş ona gidiyor.geriye 30 bin filan kredi kRtları ve eksi limitler var ve daha eve almamız gereken esylarmz eksik. Kardeşine vermesi değil her hafta 50 şer yolluyo hadi ona bse demiyorum ama yok kredi kartı babasının yok kardeslerinin telefon paraları derken 400-500 e çıkıyo her ay.batık oldupumuzdan göze batmıyo ama düze de çıkamıyoruz.şimdi biraz havada oluyor bu konular
geliriniz ne kadar borcunuz ne kadar
babasının kredi kartını her ay mı ödüyor bu ay sıkışıp da mı ödüyor
yoksa ailesinini sizin düğünde aldığı taktığı herhangi bir şeyin borcunu esasen eşine mi yıkmışlar onu mu ödüyor
burada 50-100 dendiğinde bazıları için bu para çok az ne olacak kardeşine vermiş derken bazıları için çok fazla
bu nedenle miktarları netleştirmek lazım yoksa bir yemek parası olan 50 tl yi kardeşine vermiş diye eşime laf etmem mesela hatta az vermişsin derim ama bu benim hayat standardım
ay sonunda cebimizde kalan son 5 tl yi bozdurup da dolmuş parası yapalım derken kardeşine 100 tl veriyorsa o verdiği para çoktur
Gönderecek pra bile kalmıyorki zaten eksideyiz.o da eksi limitten atıyor.Peki siz kendi ailenize gönderiyor musunuz? Ben olsam aynı miktarda ben de aileme gönderirim, ihtiyaçları yoksa bile benim adıma biriktirsinler. Böylece eşiniz de biraz daha yorgana göre ayağını uzatmaya çalışır. Sizin de iyi kötü kenarda birikmişiniz olur.
Kendine harca denecek bi para yok benmki krediye gidiyor.karışmaz sunu alalım deyince alır ana ben borcumuzu kapatıp eksiklerimizi alalım istiyorumYa açıkçası aileme harcadığım paraya karışılsın hiç istemem, miktar ne kadar olursa olsun.
Ama aynı maaşı alıp kendi maaşından aileye gönderip eşine aynı imkanı tanımamak hoş gelmiyor bana. Yani eş en azından şunu demeli, işte sen de kendine harca veya ailene gönder, ben mecbur gönderiyorum şu kadar...
Bu durum hic degismeyecek yolun basindasiniz basinda bitirin bence
Dikkatimi çekti, Sen de herkese boşan diyorsun. Sence bu boşanılacak sebep mi?
Ben de KPSS çalışacağım tek ümidim bu bence memur olursanız boşanın
Kesinlikle evlenmeyi 2 kere düşünün kültür farkı varsa da 20 kere .. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor :)
Esinizi bosayin :)
Sevgili gunluk bosanmak istiyorum sadece bosanmakkk
Bu ne ben soookk atin kapiya ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?