Sağolun teşekkür ederimcanım az çok benzer bi durmdanu bahsedicem ve biraz uzatabilirim yazımı
bi arkadaşımla görüşmek isteyen bi tanıdığı vardı ciddi düşünen arkadaşımdan hoşlanan biri.Birbirlerine çok benziyolardı o yüzden vakit geçirmeyi konuşmayı seviyolardı.Arkadaşım ailesine açıldı.Damat adayı siyasi bir konumdaydı o yüzden tanımayı reddettiler sert tepki ile görüşmesini istemediler.Arkadaşım çok kırıldı.Bir şans vermedikleri için.Tanımaya çalışmadıkları için.Zor zamanlar geçirdi ailesine karşı soğukluk oldu.Söylediği şey şuydu belki bana bıraksalardı ben bişey görecek ve soğuyacaktım devam etmeyecektim unutacaktım.Fakat bu şekilde bittiği için kırgınım ve aklım onda kaldı herkesi onunla karşılaştırıyorum dedi.sonradan tekrar gizlice görüşmeye başladılar.Daha ailesinin haberi yok.Damat adayından emin olunca söyleyecek.
Ben eskiden aile ne derse o'cuydum.Fakat ailemdeki sorunları gördükçe,onlar başka başka meselelerden beni kırdıkça bende düşünüyorum ki;her zaman doğru kararı veremiyorlar.Onlarda hata yapıyor.Demekki ailenin her ak dediği ak her kara dediği kara değilmiş diyorum.Ailemi çok seviyorum fakat artık sorgusuz sualsiz bu konulardaki fikirlerini kabul etmeyi düşünmüyorum.
Doktorsam direk yakıştırma şu ;eşinde doktor olur
Olmayacak abi.Ailenin fikri önemli tamam desin ki bana bu adam yalancı bu adam sahtekar bu adamın kötü alışkanlıkları var bu adam seni üzer.Senin gözün aşktan kör olmuştur ailen görüyordur uyarıyordur ona eyvallah.Her aile çocuğu mutlu olsun ister.Fakat vay efendim o uzak olmaz.Eğitim durumu sana yakışmak.Senin mesleğin şu o sana yakışıyor mu falanlar filanlar çok dar bi bakış açısı.Pazardan meyve seçmiyorsun.Kızın o adama karşı bişeyler hissediyor ve buna saygı duyabilmelisin.
kusura bakma bu konuda doluyum ondan fena uzattım.Sana yorumum şu eğer sadece mesafeyi sorun ediyorlarsa ben ailemi dinlemezdim.Bencillik yaptıkları beni düşünmedikleri için kızardım ve karşıma alır konuşurdum.Birde sen ona karşı duygularından emin değilsin sanırım asıl bu sorunun
Çoğu ailenin kızına eş değilde kendine damat ve dünür beğendiğini düşünüyorum.
Haklısınız ailemle iyi olmayınca kendime zarar veriyorum . Ailemle durumu yüz yüze konuştum ama kabul etmiyorlar . Tek neden farklı memleket. Bu beni üzüyor. Başka bir sebep yokken.duyguyu da anlayamadikca ailemle de kötü olunca iyice kötü oldum . Sağolun cevap verdiğiniz için. Duyguyu nasıl cozebilirim sizceBence ailene kızabilirsin kırılabilirsin ama uzaklaşmak hiç konuşmamak hem kendin için çok kötü hem de ailene karşı da yapılmış bir haksızlık bence. İnan herkes gelir gider yanında sadece ailen kalır. Kendi kendine düşünmek yerine ailenle konuş anlat onlara, belki çekinirsin konuşmaya vs ama annenle konuşabilirsin en azından. Ailen senin için asla kötü birşey istemez bunu hiç unutma. Ama susarak, içine atarak bir yere varamazsın. Belki ilk ilişkin olduğu için kafan takılı kalıyordur çok düşünüyosundur ama gerçekten sevsen anlamlandırmaya çalışmazdın kalbin hemen cevabını verirdi sana. Bir an önce ailenle bağlarını eski haline getirmeye bak derim ben nacizane, onlar yoksa hiçbir şey tam olmuyor çünkü.
Duyguyu çözemedim çözmeye çalıştıkca işin içinden çıkamadım . Cevabı bulamadıkca kötü oluyorum .ilk önce varolan duygu sonra nasıl kafam karıştı bilmiyirunSen duygularına çok kapilmişsin. Biraz da mantıgini kullan derim.
Çok sağolun teşekkür ederim duanizi eksik etmeyin. İnş bunlarda geçecektir. Geriye dönüp keşke demem inş ilerideDediğim gibi bence duygu sorununuz ilk olmasından kaynaklı. Ne olduğunu bile anlayamadınız. Ama gerçekten seviyor olsanız böyle ikilemler yaşamazdınız ki. Bir kerede seviyorum derdi içiniz kalbiniz size. Bi de böyle sizin istediğiniz bişeye birileri karşı çıkınca insan ister istemez o istenmeyen şeye daha çok tutunmak diretmek istiyor, bağlanıyor inadına sebepsizce. Bence ailenizle de bu konuda tartışma değil de normal konuşmalarla arayı düzeltin. Diretmeyin onlara da neden böyle karşısınız diye. Sonra bu konuda dertleşir gibi konuştuğunuzda anlarsınız asıl neden nedir. Belli ki onlar da size tam konuşamıyor belki böyle içe kapanık üzgün oluyorsunuz diyedir. Öyle düşünmek lazım.
Forumlar>...>Bir derdim var : (>
Merhabalar. Yardiminiza ihtiyacım var.yardim edebilir misiniz . Biliyorum bunlar size cok sacma gelecek ama ben isin icinden cikamiyirum.cok kotu durumdayim.surekli dusunuyirum hep basa sariyorum kisir dingu .dort ay oldu gececegine her gecen gun artiyir sanki.Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ailemin tek çocuğuyum bu yaşıma kadar engellendim çoğu şeyden. Tek çocuksu yanımızda ol dediler. Üniversite tercihlerim ona göre yaptım ve başka şeylerde oldu. Tek çocuk olmamın yanında ailesel problemlerimde vardı. Ben çekingen biriyidim ve özgüven eksikliğin vardı. Geçen yıl başka bir memlekete atandım ve uzak bir şehirde calismaya başladım. Bu yıl geçen yıl aynı işte çalıştığım arkadaşım duygularını açmıştı bana. Arkadaşımın bu yıl tayini çıktı başka şehirde çalışıyor. Ben de arkadaşıma karşı duygularım olduğunkabul ettim. Her şey çok iyi gidiyordu. Uzakta olduğunuzdan telefon ile görüşüyoduk. Yüz yüze görüştüğümüz De duygularımı anlamlandoramadim. Ne olduğunu bende bilmiyordum. Daha önce duygusal ilişkim olmadigindan belki bilemiyordum. Ben bunları anlamlandirmayaçalışırken aileme durumu anlattım evlenmek istediğimi söyledim kabul etmediler karşı çıktılar farklı şehirden diye biliyorum bu neden saçma ikna edemedim kafamda çok karışık ti arada kalmıştım bir taraftan duyguyu sorguluyor dum diğer taraftan ailem diğer tarafta arkadaşım vardı . Bende bu karmaşa da ayrıldım ama çok üzüldüm. Ailemden uzaklaştım. Önceden bir iki saat dargın kalamaz ken şimdi hiç aileme kızgınlık ve kirginligim hiç geçmiyor. Ayrilali dört ay oldu . Ben halen doğru karar verip vermediğini düşünüyorum. Bazen diyorum sevmese idim düşünur muydum halen diyorum. Ailemlekonuşmuyorum ve gurbette olduğum için çok yalnız hissediyorum kendimi. Ailemle eski hale nasıl gelirim. Duygularımı nasıl anlamlandoramadim . Bennbu ilişkiye baslamadan önce duygularım vardı sonra neden oldu nasıl oldu bilmiyorum hisselerimi Bilemedim. Ben düşündükçe bulamıyorum. Sevip sevmediğim nasıl anlarım .Halen onu düşünüyorum. Tekrar başkası ile bir şeyler yaşamayı hayal bile edemiyorum.Hayal etsem bile ona ihanet edecekmisim gibi geliyor. Ben bu ilişkiye baslamadan duygularım vardı sonradan ne oldu nasıl oldu anlamadım. Duygularım i anlayamadım.ayrildiktan sonra halen sorguluyor um ama bulamıyorum. Diğer taraftan halen düşünüyorum onu. Bu durumu nasıl çözebilirim yardım edin. Duygularim sonradan niye karmasiklasmis olabilir. Kafamdan atamadigima göre başkasını düşünemedigim ona karşı bir şey hissettigimin göstergesi olabilir mi. Ona olan hislerini nasıl anlayabilirim anlayabilirim
. Bir de başta ben arkadaşım ile görüşmeye başlamadan önce ona karşı hislerim vardı . Onun bana karşı hislerini bilmeden öncede. Sonra nasıl oldu da böyle oldu bilmiyorum. Hisler sonradan niye değişebilir peki. Bana başta his vardı sonradan nasıl kaybolacak kendim bastirdim gibi geliyor bilmiyorum[/QUOTE]Dediğim gibi bence duygu sorununuz ilk olmasından kaynaklı. Ne olduğunu bile anlayamadınız. Ama gerçekten seviyor olsanız böyle ikilemler yaşamazdınız ki. Bir kerede seviyorum derdi içiniz kalbiniz size. Bi de böyle sizin istediğiniz bişeye birileri karşı çıkınca insan ister istemez o istenmeyen şeye daha çok tutunmak diretmek istiyor, bağlanıyor inadına sebepsizce. Bence ailenizle de bu konuda tartışma değil de normal konuşmalarla arayı düzeltin. Diretmeyin onlara da neden böyle karşısınız diye. Sonra bu konuda dertleşir gibi konuştuğunuzda anlarsınız asıl neden nedir. Belli ki onlar da size tam konuşamıyor belki böyle içe kapanık üzgün oluyorsunuz diyedir. Öyle düşünmek lazım.
Duyguyu çözemedim çözmeye çalıştıkca işin içinden çıkamadım . Cevabı bulamadıkca kötü oluyorum .ilk önce varolan duygu sonra nasıl kafam karıştı bilmiyirun
simdi bircok sorunun var gibi senin , 1. ailen resmen seni kus gibi kafeste buyutmusler, belliki iliskiler konusunda da kisitlamislar seni. Bundan sonra daha fazla isine karismalarina izin verme ne demek uzakta calisiyor evlenemezsin bence cok sacma ozellikle ikinizde ogretmenken istediginiz yere tayin sansiniz var yani bu bahane bile edilmemesi lazim.
2. si sen daha once hoslanmissin belki ama iliskiye baslamadigin icin kafanda kendi kendine kafanda hayaller kurmussunz, uzaktan yasanan hatta baslanan iliskilerde bu cok olur, telefonda internette konusurken cok iyi ama yan yana gelince fiziksel cekim hemen olmaz veya hic olmayabilir, telefonda gayet rahat ve samimiyken yan yana gelince tutukluk olur. Bu durumda hislerinin gercek olup olmadigini ancak birlikte cok vakit gecirerek yavas adimlar la ilerleyerek anlarsin. Sen daha duygularindan kendin emin olmadan sacma bir davranisla ailene ben evlenecegim demissin, sonrada dhaa sacma bir sekilde ailen yok dedi diye ayrilmissin.
Kisaca iliskine yazik etmissin belki anlasabilecekken daha iliskinin basinda evlilik nerden cikardiniz anlamadim.
bilmiyorum. Düşündükçe de bulamıyorum zatenailene kızdığın için bu kadr takıntı yapmışsın bence
İnsan biriyle evleneceğin de duygularını bu kadar sorgulamamali. Bu kadar sorgu aşırı şüphe demek. Sen bence ailene yönel. Özür dile. Gönüllerini al. Sonra orta yol bulunur. Eşsiz (gun geliyor gecimsizlikten dolayi vs.)kalınıyor ama ailesiz kalınmiyor.[/QUAD
böyle yalnız hissediyorum kendimi . Psikolojik olarak kötüyüm. Dua edin bana lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?