O kutuyu açar mıydın?

O kutuyu açar mıydın

• Açarım

OY: 178 93,7%
  • Açmam

OY: 12 6,3%

• Ankete Katılan
    190
Kim açmam dedi merak ettim, ifşa etsin kendini arkadaş olalım.
Ben açmam dedim.

Konunun sadece başını okudum. Ayrılmayacaksam açmam, çünkü öyle ya da böyle sevgilime güvenmeyi seçerim. Ayrılacak olsaydım, yüzde elli sevgilim olurdu, o zaman güvenmemeyi seçerdim.

Açarım, şüpheyle yaşayamam, ne olduysa/oluyorsa bilmem lazım.

Bence konu sahibinin dediği konu erkek arkadaşının eski sevgiliyle ilgili. O yüzden, ayrılmam ama sürünürüm diyor.

Kutu dediği şey de içi eski hatıra dolu bir kutu veya e-posta kutusu olabilir. Eski anılara, e-postalara bakmayı düşünüyordur. Öyle sorsa bakma diyeceğimiz için üstü kapalı soruyor olabilir.

Kendisi yazmayınca fikir yürütmek zorunda kalıyor insan.

Anlatırsam burayı takip eden yakın arkadaşlarım benim olduğumu anlarlar. Çünkü çok spesifik bi konu. Eski konularımı okumalarını istemiyorum.
Bu yüzden konuyu anlatamıyorum kusura bakmayın

Anlatırsam burayı takip eden yakın arkadaşlarım benim olduğumu anlarlar. Çünkü çok spesifik bi konu. Eski konularımı okumalarını istemiyorum.
Bu yüzden konuyu anlatamıyorum kusura bakmayın
E yakın arkadaşlarınıza sorsaydınız açayım mı kutuyu diye o zaman neden buraya sorup üstüne açıklamayıp milleti meraka düşürüyorsunuz.

Açarım asla göz göremeyince gönül katlanmaz diyemem üzülürüm belki ama yinede açarım iyi veya kötü bilmem uzulmemden daha onemli

insan şüpheyle yaşamaya kendini neden mahkum eder ki?
bu sorum açmam diye oy kullanan arkadaşa gelsin..
Çünkü sonucunu öğrense bile ayrılmayacak sürünecekmiş , sonuçları göze alamayacaksam açmamın ne anlamı var ki ?Neden hayatı boş yere kendime zindan edeyim ?Ha sonuçları göze alıp tercihlerimin arkasında durabileceksem ayrılma gibi bir seçeneğim olacaksa açarım tabiiki de ama burada öyle bir seçenek yok ;yani açmamaktaki amaç zaten ayrılamıyorum bari gözümden düşmesin.

Kim açmam dedi merak ettim, ifşa etsin kendini arkadaş olalım.
Ben açmam dedim.

Konunun sadece başını okudum. Ayrılmayacaksam açmam, çünkü öyle ya da böyle sevgilime güvenmeyi seçerim. Ayrılacak olsaydım, yüzde elli sevgilim olurdu, o zaman güvenmemeyi seçerdim.
ben ben ben :halay::halay:

Çünkü sonucunu öğrense bile ayrılmayacak sürünecekmiş , sonuçları göze alamayacaksam açmamın ne anlamı var ki ?Neden hayatı boş yere kendime zindan edeyim ?Ha sonuçları göze alıp tercihlerimin arkasında durabileceksem ayrılma gibi bir seçeneğim olacaksa açarım tabiiki de ama burada öyle bir seçenek yok ;yani açmamaktaki amaç zaten ayrılamıyorum bari gözümden düşmesin.

ama ayrılacak kadar büyük birşey değil yazmış.
konu sahibesi konuyu açıkça yazsanda ihtimaller üzerine konuşmasak.

Çok güzel giden bir ilişkin var. Ama bir gün Sevgilin/eşinle ilgili içinde bi şüphe oluşuyor. (aldatmak değil)
Eğer bu şüphe doğru çıkarsa, asla eskisi gibi olamayacaksınız. Ama ayrılmayacaksınız da. Yani bu ayrılık gerektirecek kadar büyük değil. Ancak ilişkiyi bozmaya ve Seni-sizi süründürmeye yetecek kadar büyük.
Sana bir kutu geldi. Kutunun içinde şüphelerinin doğru olup olmadığına dair her şey var.
Belki yanıldın. Boş yere şüphelendin. Bunu görünce tamamen rahatlayacaksın. Ama belki de yanılmadın. Bunu görürsen etkisinden uzun süre çıkamayacak uzun süre depresyonda kalacaksın.
O kutuyu açar mıydın?

Her daim şüpheyle yaşamaktansa gerçeklerle yüzleşmeyi tercih ederim ben. Ama bu sizin kararınız olacaksa, yani sizin başınıza gelen bir durumsa ben burada kimsenin kararlarına göre yönlenmemenizi tavsiye ederim. Yani beni etkilemeyecek bir durum sizi çok daha fazla etkileyebilir. "Cehalet mutluluktur" hesabı bazen bilmemek insanı daha çok mutlu eder; insan gerçeklerle yüzleşecek cesareti bulamayabilir ve hiç yüzleşmeyerek mutlu olmayı tercih edebilir. O yüzden kendinizi sorgulayın önce. "Ben buna hazır mıyım, gerçekleri bilmek mi beni mutlu eder yoksa bilmemek mi? Bilince hayatımda ne değişecek, bilmeyince zarar görecek miyim?" Kararlarınızı buna göre vermenizi öneririm.

Ama kendi ayrılmayacağına karar vermiş. O zaman güvenmek zorunda bence.
Zaten konu sahibi bu soruyu soruyorsa kararlarının arkasında dimdik bir duruş sergileyemeyeciğini bildiği için soruyordur .Yani sonuçları göze alabilecek insan bir dakika durmaz açar ve ona göre bir yol belirler bu sebeple bence açmamalı

Ama kendi ayrılmayacağına karar vermiş. O zaman güvenmek zorunda bence.

aklında soru işaretiyle güven mi olur?
ben güvenip güvenemeyeceğimi öğrenmeden duramam.
açarsın güvenilir mi değil mi bilip yoluna ona göre devam edersin..

Back
X