- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.147
- 298
- Konu Sahibi burcakkxoxo
-
İnsulin direnci bahane degil gercekten buyuk bir sorun. Yedikten bir saat sonra hicbi sey yememis gibi aciktiran bir sey. Bu duruma boyle bakmasak mi?Çok özür dileyerek
Her obezin de bahanesi insülin direnci.Bende de var öyle bir arkadaş.İşine gelince öyle güzel tempolu yürüyor,hiçbir şey olmadan ama işine gelmeyince insülin.Tekrar özür diliyorum.
Niye denemiyorsunuz sonuna kadar.
Tüm diyetlerin ortak özelliği ilk zamanlarda kilo aldırmasıdır zaten,
Sizi motive eden şey bağımlısı olduğunuz durumlardır.
O da birine bağımlı,o olsa şöyle kilo veririm diye sürekli bahane.
Kabullenmek sanırım tek çareniz çünkü doktorun yapamadığını buradan bekliyorsunuz.
Amacım kalp kırmak değil tekrar belirteyim.
Anladim cok tesekkur ederim peki bi degisiklik yapilabilir mi? Mesela sabah 2 meyve yiyip aksam da gercekten doyurucu icinde tavuk vs olan bi salata? Oglen de dediginiz gibi kuru yemis? Yine sizin gibi guzel kilo verilebilir mi?Evet 10 gün yapıp bir gün yiyorum. Ben sabahki elmayı saat 10 gibi tüketiyorum. Akşam salatayı da 4-5 arası.öğlen üç fındık yiyebilirsiniz.emin olun vücut alışınca açlık olmuyor
Gun icinde sekerli seyler yedigin icin insulinin var zaten.Cok tesekkur ederim karatayi az cok biliyorum ama beni korkutan tek kismi meyve kısıtlaması insulinim oldugu icin gun icinde sekerli birsey yemem gerekiyor
Glisemık index düşük olan herşeyi canım sabah kahvaltısında 2 haşlanmış yumurta 8 zeytin avuç içi kadar peynir mevsim sebzeli ve çiğ kuruyemiş mesela yumurtayı tereyağında da yapabilirsin günde en az 3 lt su (limonlu olur ) sabahları kahvaltıya süt yoğurt ekleyebilirsin kuru kayısı arada yiyebilirsin ama un şeker nişasta ürünleri yasak ekmek makarna patates nohut şehriye yok. Mercimek ıspanak karnabahar kereviz fırında sebzeli yemekler et tavuk serbest haftada 4 kaşık bulgur yiyebilirsin dediğim gibi araştır aç kalmiyorsunKaratay da sabah ve aksam var sadece degil mi? Mesela ornek sabah ve aksam neler yediniz bahsedebilir misiniz?
Katılıyorum sana ben çocukluğumdan beri kiloluyum şimdi ise sadece 10 kilom kaldı aç kalmadan sarmadan zayıfladım üstelik insanlar genelde fazla kilo verince yüzü kırılır bende o olmadiGun icinde sekerli seyler yedigin icin insulinin var zaten.
Karatayin ilk bir haftasinda insulin direncini kırıyorsun, bas agrisi cekersin o o yuzden olur.
İnsulin direncin varsa karataydan baska caren yok. Ki zaten karatay gibi mucizevi bi beslenme sekli varken kendini ac birakmak kadar sacma bir sey yok
Bence de Karatay saçma. Tereyağ,zeytin, baklagiller sevmeyen biri ne yiyecek karatay da.Ve meyveyi nasıl hayatından çıkarırki bi insan. Meyve sağlıktır.Gun icinde sekerli seyler yedigin icin insulinin var zaten.
Karatayin ilk bir haftasinda insulin direncini kırıyorsun, bas agrisi cekersin o o yuzden olur.
İnsulin direncin varsa karataydan baska caren yok. Ki zaten karatay gibi mucizevi bi beslenme sekli varken kendini ac birakmak kadar sacma bir sey yok
Evet insulinim o yuzden var ama yine insulinim oldugu icin meyvesiz yasamak beni biraz zorlar ama karatayi cok öneren oldu ve gercekten doyurucu o yuzden kesinlikle arastiricamGun icinde sekerli seyler yedigin icin insulinin var zaten.
Cok iyi bende zaten gunde 2 ogun ama gercekten kaliteli seyler yiyebilecegim 2 ogunluk bir seyler ariyodum mutlaka deniycem karatayiGlisemık index düşük olan herşeyi canım sabah kahvaltısında 2 haşlanmış yumurta 8 zeytin avuç içi kadar peynir mevsim sebzeli ve çiğ kuruyemiş mesela yumurtayı tereyağında da yapabilirsin günde en az 3 lt su (limonlu olur ) sabahları kahvaltıya süt yoğurt ekleyebilirsin kuru kayısı arada yiyebilirsin ama un şeker nişasta ürünleri yasak ekmek makarna patates nohut şehriye yok. Mercimek ıspanak karnabahar kereviz fırında sebzeli yemekler et tavuk serbest haftada 4 kaşık bulgur yiyebilirsin dediğim gibi araştır aç kalmiyorsun
Siz yanlis anlamayin ama obur turlusude insani mahveder gibi geldi tamam sizin azminizi cok tebrik ediyorum ama ben bu listeyle pek hayatta kalamam o yuzden en azindan biraz daha arttirilabilir mi diye dusundumYanlış anlamayın ama siz henüz başlamadan yiyecek artırma olayına giriyorsunuz. Bu durum henüz yeteri kadar istekli olmadığınızı gösteriyor. Hani denersiniz de dayanamazsınız o zaman ekleme yapsak diye sorabilirsiniz.bence olmaz. Çünkü içinde protein yok.iki meyve demek aniden iki katı meyve şekeri demek.
Yapmak isteyen insan alternatifini bulur.Bence de Karatay saçma. Tereyağ,zeytin, baklagiller sevmeyen biri ne yiyecek karatay da.Ve meyveyi nasıl hayatından çıkarırki bi insan. Meyve sağlıktır.
Su orucu diye geçen bir türü de var.hatta eskiden de yaparlarmış.hani sürekli ibadet edip 3 zeytinle ayakta kalanlar var ya.bence p kadar önyargılı olmayın.Bi araştırın internetteSiz yanlis anlamayin ama obur turlusude insani mahveder gibi geldi tamam sizin azminizi cok tebrik ediyorum ama ben bu listeyle pek hayatta kalamam o yuzden en azindan biraz daha arttirilabilir mi diye dusundum
Başka bir diyetisyene gitmeyi dusunuyorum bu hafta once test yaptirip oyle gidicem. Kardeşiniz hastane diyetisyenine mi gitti?Bnce diyetisyenin verdgi diyeti harfi harfine uygulasan bide spor cok guzel kilo verrsin benm kardesm 17 yasinda 126 kiloydu diyetisyene gitti spora basladi 7 ada 96 kiloya dustu
Meyve sever insanların psikolojisi farklı ama.Ben hiçbir yemeğe özenmem bir tabak çileğe kiraza özendiğim kadar.Başka bişey meyve.İçinde ne olduğu, tohumu umrumda değil. O ilk ısırıktaki zevk hiçbirşeye değişilmez.sulu sulu.Yapmak isteyen insan alternatifini bulur.
Meyve yasak degil, kahvaltida mevsim meyvesi serbest.
Eskiden meyve saglikti, simdi bebek ayagi kadar cilek mi saglikli?
Hicbirinde gram vitamin olmadigi gibi full seker var. Yerli tohum sifir hormonlu meyve bulursaniz o saglikli.
Yani evet yapan insanlar var tabi ve dedigim gibi iyi midir kotu mudur ben bilemem ama bu is diyet isi degil ben beslenme aliskanliklarimi komple degistirmek istiyorum ve omur boyu gunde 1 elma ve 1 salata yiyerek yasayabilecegimi dusunmuyorum o yuzden :/Su orucu diye geçen bir türü de var.hatta eskiden de yaparlarmış.hani sürekli ibadet edip 3 zeytinle ayakta kalanlar var ya.bence p kadar önyargılı olmayın.Bi araştırın internette
evet devlet hastanesinin diyetisyenine sekeri sinirdaymis kilo vermeye baslayinca normale dondu cok sukur hem diyet hem spor simdiki hedefi 65 kiloya kadar inmekBaşka bir diyetisyene gitmeyi dusunuyorum bu hafta once test yaptirip oyle gidicem. Kardeşiniz hastane diyetisyenine mi gitti?
Anladim buyuk cogunlugunu vermis kalaninida kolaylikla verir kardesiniz :) bende hastanenin diyetisyenine gidicem bu hafta ve nasipse basliycam bakalimevet devlet hastanesinin diyetisyenine sekeri sinirdaymis kilo vermeye baslayinca normale dondu cok sukur hem diyet hem spor simdiki hedefi 65 kiloya kadar inmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?